Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Morpheas

’γγελε, παρότι είμαι υπερασπιστή των Μερομηνίων, εδώ κάτι που έκανε εντύπωση.

Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν, αν μπορείς να μάθεις παραπάνω πληροφορίες από τον κ. Νίκο, γι' αυτό το οποίο αναφέρει για Δεκέμβριο.
    Με αυτό θέλω να πω, ότι η Ελλάδα έχει καιρό να δει γενικευμένη χιονο-κακοκαιρία τον Δευκέμβριο. Δεν είναι λίγο ρίσκο αυτή η αναφορά;

Απ' την άλλη βέβαια, δεν λέω μπορεί να 'ρθε η ώρα για κάτι κάτι τέτοιο!
    Μορφέα πέρα απο μερομήνια και τέτοια, αμα κάτσεις και δεις διάφορες διατάξεις του παρελθόντος, θα παρατηρήσεις οτι οι χιονιάδες συμβαίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τον Δεκέμβρη αυτές οι ημερομηνίες συνήθως είναι 6-9, 12-13, 16-18, 21-23, 26-28... Σε πολύ γενικές γραμμές οι μεγαλύτεροι χιονιάδες Δεκεμβρίου έχουν συμβεί σε αυτές τις ημερομηνίες, και μιλάμε για παρατήρηση ετών απο 1870 και έπειτα που υπάρχουν διαθέσιμοι χάρτες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε να δούμε σοβαρό χιονιά σε αυτές τις ημερομηνίες πάρα πολυ καιρό. Μιλάω για βόρεια Ελλάδα τώρα αλλα και κατ'επέκταση και τα υπόλοιπα τμήματα αφού κακοκαιρίες επηρρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας... Τελευταία φορά ουσιαστικα το 2001 είδαμε σοβαρό χιονιά μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες. Αλλα και το 2001 η πλειοψηφία των χιονοπτώσεων συνέβη το 1ο και το 2ο δεκαήμερου του μήνα. Όμως επειδή υπάρχει μια επαναληψιμότητα σε αυτές τις καταστάσεις, και επειδή το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πάρα πολυ καιρό να δούμε χιόνι, οι πιθανότητες όσο περνάν τα χρόνια ολοένα και αυξάνονται. Τελευταία φορά βασικά χιόνι και γενικά σοβαρή κακοκαιρία σε αυτές τις ημερομηνίες είχαμε το 1996.

[i]

Ακόμα παλιότερα βλέπαμε αρκετά συχνά κακοκαιρίες μέσα στα Χριστούγεννα, πχ τον χειμώνα 41-42 είχαμε 3 κακοκαιρίες μέσα στο 3ο δεκαήμερο:

Δείτε τι παρέλαση χαμηλών που όλες ήταν χιονοκαταστάσεις για τα βόρεια, τον Δεκέμβρη του 41. Αμα δείτε επίσης οτι η ημερομηνία κλειδι για το 3ο δεκαήμερο για μεγάλους χιονιάδες ειναι η 26η Δεκέμβρη, όπως για το 2ο είναι η 16η Δεκέμβρη...

Οπότε για να μην τα πολυλογώ αυτο που θέλω να πω και να καταλήξω είναι οτι το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πολλά χρόνια να δούμε σοβαρή κακοκαιρία, και τα μερομήνια πάνω κάτω αυτό υπονοούν. Τώρα κανεις δεν ξέρει αν θα πέσουν μέσα ή όχι, πάντως στατιστικά έχουμε πολύ καιρό να δούμε κακοκαιρίες μέσα στις γιορτές, και στατιστικά η ώρα πλησιάζει να κάνει κάτι καλό...
    "
    http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

Παντως ανημερα Χριστουγεννα ειναι πολυ σπανιο το χιονι ακομα και σε ορεινα νομιζω αν δν κανω λαθος. Συνηθως εχουμε βελτιωμενο η ζεστο καιρο τις περισσοτερες χρονιες..
      ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
        Originally posted by beach-snow
        Eμένα ένας μερομηνάς από τη Λυσιμαχία Αγρινίου τέλη Αυγούστου (27/8), μου είπε θα έχουμε βροχές (Αγρίνιο και ευρύτερη περιοχή) 6 Σεπτέμβρη και 20 Σεπτέμβρη και έπεσε ακριβώς μέσα...και στη σύναξη αυτή είμασταν 5 άτομα που τον άκουσαν στις προβλέψεις του...
        ερωτηση>στο αγρινιο ποσα χρονια θυμασε να γινετε αυτο???
        ολη την ωρα βρεχει/

Aσχετο...Σεπτέμβρη? Πολλές φορές δεν βρέχει...Και όλο το Σεπτέμβρη φέτος έβρεξε μόνο αυτές τις δύο μέρες που είπε...Μάλιστα τον ρώτησα από την αρχή για το χειμώνα, αλλά αυτός μου μίλησε αρχικά για το Σεπτέμβρη...

http://weatherparty.blogspot.gr/
        Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Αλλα λογια ν' αγαπιομαστε...!!![i]"

Comment

Εγώ θα ήθελα να μάθω το εξής: Πως σχετίζονται 7 μέρες του Αυγούστου με το τι καιρό θα κάνει ολόκληρο το χρόνο;

Comment

Originally posted by PAN1983

Παντως ανημερα Χριστουγεννα ειναι πολυ σπανιο το χιονι ακομα και σε ορεινα νομιζω αν δν κανω λαθος. Συνηθως εχουμε βελτιωμενο η ζεστο καιρο τις περισσοτερες χρονιες..
              Ανήμερα ναι ειναι αρκετά σπάνιο, νομίζω μια φορά είχε συμβεί να χιονίζει ανήμερα των Χριστουγέννων τα τελευταία 130 χρόνια, αλλα θα το ψάξω για πιο σίγουρα. Οι περισσότερες (χιονο)κακοκαιρίες έχουν συμβεί την 2η ημέρα πάντως, κυρίως 26-27 Δεκέμβρη.
              http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

Originally posted by Philip
                Εγώ θα ήθελα να μάθω το εξής: Πως σχετίζονται 7 μέρες του Αυγούστου με το τι καιρό θα κάνει ολόκληρο το χρόνο;
                Την ιδια απορια εχω κ εγω...Οσο να κατσω και να το σκεφτω δε μπορω να βρω τον παραμικρο συσχετισμο μεταξυ των δυο...[i]"
                ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

Originally posted by Philip

12 ημέρες...έτσι μας έχει παραδοθεί από τα βάθη των χρόνων...Ο Αύγουστος θεωρείται ο μήνας των αλλαγών στην ατμόσφαιρα...δεν είναι τυχαίο ότι αλλάζουν τα μοτίβα κυκλοφορίας τότε...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                  Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by NikosThes
                    Originally posted by PAN1983

Ανήμερα ναι ειναι αρκετά σπάνιο, νομίζω μια φορά είχε συμβεί να χιονίζει ανήμερα των Χριστουγέννων τα τελευταία 130 χρόνια, αλλα θα το ψάξω για πιο σίγουρα. Οι περισσότερες (χιονο)κακοκαιρίες έχουν συμβεί την 2η ημέρα πάντως, κυρίως 26-27 Δεκέμβρη.
                    Ναι μπραβο εκει γυρω ολο και κατι γινεται τις πιο πολλες φορες η παραμονες καμια φορα.

Comment

Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν, αν μπορείς να μάθεις παραπάνω πληροφορίες από τον κ. Νίκο, γι' αυτό το οποίο αναφέρει για Δεκέμβριο.Με αυτό θέλω να πω, ότι η Ελλάδα έχει καιρό να δει γενικευμένη χιονο-κακοκαιρία τον Δευκέμβριο. Δεν είναι λίγο ρίσκο αυτή η αναφορά;

Μορφέα πέρα απο μερομήνια και τέτοια, αμα κάτσεις και δεις διάφορες διατάξεις του παρελθόντος, θα παρατηρήσεις οτι οι χιονιάδες συμβαίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τον Δεκέμβρη αυτές οι ημερομηνίες συνήθως είναι 6-9, 12-13, 16-18, 21-23, 26-28... Σε πολύ γενικές γραμμές οι μεγαλύτεροι χιονιάδες Δεκεμβρίου έχουν συμβεί σε αυτές τις ημερομηνίες, και μιλάμε για παρατήρηση ετών απο 1870 και έπειτα που υπάρχουν διαθέσιμοι χάρτες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε να δούμε σοβαρό χιονιά σε αυτές τις ημερομηνίες πάρα πολυ καιρό. Μιλάω για βόρεια Ελλάδα τώρα αλλα και κατ'επέκταση και τα υπόλοιπα τμήματα αφού κακοκαιρίες επηρρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας... Τελευταία φορά ουσιαστικα το 2001 είδαμε σοβαρό χιονιά μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες. Αλλα και το 2001 η πλειοψηφία των χιονοπτώσεων συνέβη το 1ο και το 2ο δεκαήμερου του μήνα. Όμως επειδή υπάρχει μια επαναληψιμότητα σε αυτές τις καταστάσεις, και επειδή το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πάρα πολυ καιρό να δούμε χιόνι, οι πιθανότητες όσο περνάν τα χρόνια ολοένα και αυξάνονται. Τελευταία φορά βασικά χιόνι και γενικά σοβαρή κακοκαιρία σε αυτές τις ημερομηνίες είχαμε το 1996.
                      Ακόμα παλιότερα βλέπαμε αρκετά συχνά κακοκαιρίες μέσα στα Χριστούγεννα, πχ τον χειμώνα 41-42 είχαμε 3 κακοκαιρίες μέσα στο 3ο δεκαήμερο:
                      Δείτε τι παρέλαση χαμηλών που όλες ήταν χιονοκαταστάσεις για τα βόρεια, τον Δεκέμβρη του 41. Αμα δείτε επίσης οτι η ημερομηνία κλειδι για το 3ο δεκαήμερο για μεγάλους χιονιάδες ειναι η 26η Δεκέμβρη, όπως για το 2ο είναι η 16η Δεκέμβρη...Οπότε για να μην τα πολυλογώ αυτο που θέλω να πω και να καταλήξω είναι οτι το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πολλά χρόνια να δούμε σοβαρή κακοκαιρία, και τα μερομήνια πάνω κάτω αυτό υπονοούν. Τώρα κανεις δεν ξέρει αν θα πέσουν μέσα ή όχι, πάντως στατιστικά έχουμε πολύ καιρό να δούμε κακοκαιρίες μέσα στις γιορτές, και στατιστικά η ώρα πλησιάζει να κάνει κάτι καλό...
                      Ξέχασες την 22 Δεκεμβρίου 1999 τη χιονοθύελλα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη με τα 25-30 εκατοστά χιόνι! Ήμουν στην πόλη και το θυμάμαι πολύ καλά... Μόλις 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Comment

Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν, αν μπορείς να μάθεις παραπάνω πληροφορίες από τον κ. Νίκο, γι' αυτό το οποίο αναφέρει για Δεκέμβριο.
                        Με αυτό θέλω να πω, ότι η Ελλάδα έχει καιρό να δει γενικευμένη χιονο-κακοκαιρία τον Δευκέμβριο. Δεν είναι λίγο ρίσκο αυτή η αναφορά;

Μορφέα πέρα απο μερομήνια και τέτοια, αμα κάτσεις και δεις διάφορες διατάξεις του παρελθόντος, θα παρατηρήσεις οτι οι χιονιάδες συμβαίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τον Δεκέμβρη αυτές οι ημερομηνίες συνήθως είναι 6-9, 12-13, 16-18, 21-23, 26-28... Σε πολύ γενικές γραμμές οι μεγαλύτεροι χιονιάδες Δεκεμβρίου έχουν συμβεί σε αυτές τις ημερομηνίες, και μιλάμε για παρατήρηση ετών απο 1870 και έπειτα που υπάρχουν διαθέσιμοι χάρτες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε να δούμε σοβαρό χιονιά σε αυτές τις ημερομηνίες πάρα πολυ καιρό. Μιλάω για βόρεια Ελλάδα τώρα αλλα και κατ'επέκταση και τα υπόλοιπα τμήματα αφού κακοκαιρίες επηρρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας... Τελευταία φορά ουσιαστικα το 2001 είδαμε σοβαρό χιονιά μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες. Αλλα και το 2001 η πλειοψηφία των χιονοπτώσεων συνέβη το 1ο και το 2ο δεκαήμερου του μήνα. Όμως επειδή υπάρχει μια επαναληψιμότητα σε αυτές τις καταστάσεις, και επειδή το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πάρα πολυ καιρό να δούμε χιόνι, οι πιθανότητες όσο περνάν τα χρόνια ολοένα και αυξάνονται. Τελευταία φορά βασικά χιόνι και γενικά σοβαρή κακοκαιρία σε αυτές τις ημερομηνίες είχαμε το 1996.
                        Δείτε τι παρέλαση χαμηλών που όλες ήταν χιονοκαταστάσεις για τα βόρεια, τον Δεκέμβρη του 41. Αμα δείτε επίσης οτι η ημερομηνία κλειδι για το 3ο δεκαήμερο για μεγάλους χιονιάδες ειναι η 26η Δεκέμβρη, όπως για το 2ο είναι η 16η Δεκέμβρη...

Οπότε για να μην τα πολυλογώ αυτο που θέλω να πω και να καταλήξω είναι οτι το 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έχουμε πολλά χρόνια να δούμε σοβαρή κακοκαιρία, και τα μερομήνια πάνω κάτω αυτό υπονοούν. Τώρα κανεις δεν ξέρει αν θα πέσουν μέσα ή όχι, πάντως στατιστικά έχουμε πολύ καιρό να δούμε κακοκαιρίες μέσα στις γιορτές, και στατιστικά η ώρα πλησιάζει να κάνει κάτι καλό...

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες Νικο!

Γι' αυτό λοιπόν ρώτησα και τον ’γγελο αυτό. Σοβαρή και εκτεταμένη κακοκαιρία κατά τον μήνα Δεκέμβρη έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.

Σωστός σε αυτό που λες για το '41. Είχα μια ιδέα, αλλά μόνον από Ιστορικές αναφορές (για τον Β' Παγκόσμιο).

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, ότι στατιστικά η ώρα πλησιάζει, για αυτό είπα ότι η ώρα μπορεί να πλησιάζει.

Έτσι λοιπόν ρώτησα και τον ’γγελο να μας πει τι είδε ο κ.Νίκος.

Θα έχει πάντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εαν επαληθευτεί ένα τέτοιο σενάριο [i]!"
                        Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                        Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Originally posted by swordy

Ξέχασες την 22 Δεκεμβρίου 1999 τη χιονοθύελλα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη με τα 25-30 εκατοστά χιόνι! Ήμουν στην πόλη και το θυμάμαι πολύ καλά... Μόλις 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα!
                          Μαλλον μολις μου θυμισες τα πρωτα μου καλαντα, στα οποια θυμαμαι πολυ καλα οτι ειχε λιγο χιονι. Ηταν Χριστουγεννιατικο το κλιμα δηλαδη.
                          Οσο για τα μερομηνια, απλα οποιος θελει πιστευει οποιος δεν θελει οχι, δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να αντιπαρατεθομαστε.
                          Edited by: asteris_

Comment

Δεν αλλαζουν τα μοτιβα της ατμοσφαιρας τον Αυγουστο.ΕΝΑ μοτιβο μπορει να αλλαξει.Ενα και μοναδικο.Δε σημαινει οτι ολες οι αλλαγες του χρονου εξαρτωνται απο την αλλαγη ενος και μονο μ οτιβου.

Και δη αλλαγες που μπορει να αφορουν 5ημερα η 10ημερα σκορπια μεσα στο υπολοιπο του χρονου για τα οποια οι μερομηναδες βγαζουν προβλεψεις κακοκαιριων.

Αυτα τα 5ημερα και 10ημερα τα σκορπια μες το χρονο δεν ειναι αλλαγες μοτιβου κυκλοφοριας.Μπορει να ειναι πχ ενα χαμηλο και μονο.

Αλλα και αλλαγες του τυπου-μοτιβου της κυκλοφοριας να ηταν δε σημαινει οτι επειδηη αλλαζει ενας τυπος κυκλοφοριας μες τον Αυγουστο οτι μπορουν να προβλεψουν ΟΛΕΣ τις αλλαγες της κυκλοφοριας .

Comment

Παιδιά, να σας κάνω να ζηλέψετε; σας δίνω χρονιές με καλά σερί, ανήμερα ή κοντά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, από όταν ήμουν 11 μέχρι σήμερα 37+ κάτι ετών...... μ φέρατε το πνεύμα των Χριστουγέννων [i]

ΧΙΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
                              -------------------------------------
                              1984 ανήμερα 22,23,24,25,26,27,28,28,30 συνεχόμενα
                              1985 2η μέρα
                              1986 ανήμερα 25-26
                              1987 ανήμερα 24-25
                              1988 όχι χιόνι αλλά -20 (χιόνι συνεχόμενο 15,16,17,18,19,20 και 21)
                              1989 26,27,28,29,30 συνεχόμενο χιόνι
                              1990 ανήμερα
                              1991 24,28 και 29
                              1992 ανήμερα ,26,28,31
                              1996 ανήμερα ,26,27,28,29,30
                              1998 ανήμερα και 23,24
                              2000 20,21,22,23
                              2001 ανήμερα 24,25,26,27,28 (είχε κ άλλο 1 σερί 7,9,12,13,14,15,16,17,18)
                              2002 ανήμερα
                              2003 ανήμερα και 22,23,24
                              2004 20,21,22
                              2006 21
                              2007 ανήμερα και 26 (και πρίν 15,16,17,18,19)
                              2008 26,27

(2009 και 2010) ΜΕ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ!!!!!!!!! sidney

ΦΕΤΟΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.... ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
                              ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ... ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ 2001 ΛΕΜΕ ΟΛΟΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΧΙΟΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

17 ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, (τα υπόλοιπα από 1973 μέχρι 1983 δεν βρίσκω τα στοιχεία εδώ) ΚΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ε;;;;;;;
                              Edited by: airboarder "
                              www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

Τζοναρε περιμενω πως κ πως να βαλεις με τον Αρη νομιζω το λενε το αλλο παιδι απο Φλωρινα,εκεινη την καμερα που βλεπει την πλατεια με το στολισμενο δεντρο!!!
                                οοοοοοοοοοολλλλα τα λεφτα ηταν ρε παιχτη μου, ημουν Αγγλια προπερσι κ καθε μερα επαιρνα τζουρες!!!
                                carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

Working...
                                X