Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2011-2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Kerveros View Post
    Με λίγα λόγια σας είπε αν έχετε κουράγιο να ψάξετε όλους τους βούρκους του κόσμου μήπως βρείτε διαμάντι. Και το είπε ξέροντας πως και όλους τους βούρκους της οικουμένης να ψάξεις διαμάντι δεν πρόκειται να βρεις.

Αλλα αυτά είναι τα άσχημα παρελκόμενα της ευγένειας. Γιγαντώνουν τον ανορθολογισμό και τις μεταφυσικές δοξασίες.
    Γιατί δεν περιορίζονται απλά και μόνο στην αγάπη για παραδόσεις/θρύλους στα πλάισια της λαογραφίας. Ούτε στην αντιμετώπισή τους ως μηχανισμούς μελέτης της ιστορικής εξέλιξης των κοινωνιών.
    Οι παραδόσεις/θρύλοι παίρνουν σάρκα και οστά στο σήμερα. Γίνονται αυτοαναφορικό σύστημα μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης και μεταφέροντας στο παρόν κάθε είδους παραλογισμό και μεταφυσική θεώρηση των πραγμάτων.

Το κακό είναι πως δεν περιορίζονται σε "αθώα" πράγματα όπως τα μερομήνια. Το σύστημα σκέψης και κοσμοθεωρίας που τετοιες αντιλήψεις συνεπάγονται, επεκτείνονται (συχνά αδιόρατα) σε κάθε είδους δραστηριότητα του υποκειμένου ως κοινωνική οντότητα. Και κάπως έτσι ο παραλογισμός και η μεταφυσική θεώρηση των πραγμάτων βρίσκεται σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό ο παραλογισμός και οι μεταφυσικές αντιλήψεις δεν είναι δικαίωμα στην έκφραση στα πλαίσια κάποιας δημοκρατίας.

Ο παραλογισμός και οι μεταφυσικές αντιλήψεις καθώς και οι φορείς τους πρέπει να αντιμετωπίζονται με κάθε τρόπο σε κοινωνικό επίπεδο καθώς λειτουργούν όπως ο καρκίνος.

Αυτά από μένα.
    Αν δεν κάνω λάθος το όνομά σου σε παραδόσεις -θρύλους και λαογραφία δεν αναφέρεται?????
    2002!

Comment

• Ρε γιατρέ μην επαναλαμβάνεσαι...Δεν σε συμφέρει βέβαια τώρα...τα λέμε...

http://weatherparty.blogspot.gr/
      Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
        Ασε μας εμάς αδελφέ να απολαμβάνουμε τη δική μας καιρική πραγματικότητα που απορρέει από την αγάπη μας σε ό,τι αποτελεί φύση και περιβάλλον κι ας είμαστε και "παρακμιακοί" ή και καιιρκοί "μετανάστες" που βλέπουν την παράδοση με άλλο μάτι!!!

Οποιος αγαπαει τη φυση και το περιβαλλον καταφευγει στα μερομηνια;Απο που κι ως που βγαινει αυτο;

Κι εγω την αγαπω τη φυση.Και πιο πολυ απο τους μερομηναδες κιολας.

Comment

Ρε γιατρέ μην επαναλαμβάνεσαι...Δεν σε συμφέρει βέβαια τώρα...τα λέμε...

Επαναλαμβανομαι γιατι βλεπω οτι δεν καταλαβες τι εγραψε ο Ζιακοπουλος.

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
            Επαναλαμβανομαι γιατι βλεπω οτι δεν καταλαβες τι εγραψε ο Ζιακοπουλος.
            Δεν σε συμφέρει γι αυτό...άσε να ξέρω καλύτερα τι πιστεύει και τιο λέει ο Ζιακόπουλος...μάλιστα είναι αυτός ο οποίος πλέον ερευνά το συγκεκριμένο και γι αυτό απαντάει έτσι...για τα μερομήνια απάντησε και για όλα επίσης που αναφέρονται λαογραφικά στον καιρό μην λέμε τα ίδια...

Comment

άσε να ξέρω καλύτερα τι πιστεύει και τιο λέει ο Ζιακόπουλος...μάλιστα είναι αυτός ο οποίος πλέον ερευνά το συγκεκριμένο και γι αυτό απαντάει έτσι...για τα μερομήνια απάντησε και για όλα επίσης που αναφέρονται λαογραφικά στον καιρό μην λέμε τα ίδια...
              Εχω να κανω την εξης δηλωση:

Αμα πιστευει στα μερομηνια ο ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τοτε δυο πραγματα πρεπει να γινουν.

1.Να κανει αξονικη εγκεφαλου (χτυπα ξυλο!)
              2.Αν βγει καθαρη η αξονικη και συνεχιζει να πιστευει στα μερομηνια τοτε ενα μεγαλο Χ απο μενα και παμε παρακατω.

Φυσικα αποψη μου ειναι οτι δεν πιστευει κι οτι τις λαικες παραδοσεις απλα ερευνα.

Comment

• Στη πράξη δεν νομίζω πάντως να έπεσαν μέσα. Στο Δεκέμβρη δε παταγώδης αποτυχία. Κώστα σε είχα ρωτήσει κάτι παλιότερα και ευγενικά αρνήθηκες να μου απαντήσεις ήταν για κάτι πληροφορίες. Αν ξέρεις κάτι το λες έτσι κρίνεται και η αξιοπιστία αυτού που δίνει τις πληροφορίες αλλιώς δεν λες τίποτα. Αν επαληθευτεί τότε μαγκιά του αν όχι δε τρέχει και τίποτα. Όλοι κρινόμαστε γι αυτά που λέμε. Αν όντως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να "προβλέπουν" το καιρό με σχετική επιτυχία πρέπει να το δούμε και όχι όποτε μας "συμφέρει" να τοους επικαλούμαστε και όποτε όχι να το κάνουμε γαργάρα...
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• ο ζιακο στις συναντησεις εχει πει οτι τα σεβεται αλλα δεν μπορει βεβαια να τα δει ως προγνωση.

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                  Εχω να κανω την εξης δηλωση:

Αμα πιστευει στα μερομηνια ο ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τοτε δυο πραγματα πρεπει να γινουν.

1.Να κανει αξονικη εγκεφαλου (χτυπα ξυλο!)
                  2.Αν βγει καθαρη η αξονικη και συνεχιζει να πιστευει στα μερομηνια τοτε ενα μεγαλο Χ απο μενα και παμε παρακατω.

Φυσικα αποψη μου ειναι οτι δεν πιστευει κι οτι τις λαικες παραδοσεις απλα ερευνα.
                  καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Κι εγω τα σεβομαι.Αμα δε τα σεβομουν θα ηθελα να καουν στις φωτιες της Φλωρινας οι μερομηναδες.

Χαχαχαχαχαχαχα.

Comment

• ρε παιδιά ο Ζιακόπουλος είναι σαφέστατος σ΄αυτά που λέει. ’λλο το απολαμβάνω και άλλο το αποδέχομαι , Ελληνικά μιλάει ο άνθρωπος.

Προσωπικά θεωρώ τα μερομήνια κάτι σαν τον καζαμία.
                      Μ΄αρέσει να τα διαβάζω - έτσι κάτι σαν παράδοση- αλλά σε καμια περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι σημάδια του Αυγούστου μπορούν να προβλέψουν τον καιρό για μήνες αργότερα και μάλιστα με ημερομηνίες.
                      Εδώ επιστήμονες και με ένα σκασμό εργαλεία στα χέρια τους και μετά την βδομάδα σηκώνουν τα χερια ψηλά στην πρόγνωση.
                      Η φύση σίγουρα μας δίνει σημάδια για τον καιρό, όμως αυτά είναι γενικά στο περίπου και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
                      Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Comment

• Μη τα λες σε μενα....

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                          Στη πράξη δεν νομίζω πάντως να έπεσαν μέσα. Στο Δεκέμβρη δε παταγώδης αποτυχία. Κώστα σε είχα ρωτήσει κάτι παλιότερα και ευγενικά αρνήθηκες να μου απαντήσεις ήταν για κάτι πληροφορίες. Αν ξέρεις κάτι το λες έτσι κρίνεται και η αξιοπιστία αυτού που δίνει τις πληροφορίες αλλιώς δεν λες τίποτα. Αν επαληθευτεί τότε μαγκιά του αν όχι δε τρέχει και τίποτα. Όλοι κρινόμαστε γι αυτά που λέμε. Αν όντως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να "προβλέπουν" το καιρό με σχετική επιτυχία πρέπει να το δούμε και όχι όποτε μας "συμφέρει" να τοους επικαλούμαστε και όποτε όχι να το κάνουμε γαργάρα...
                          Επεσαν έξω το δεκέμβριο? Πιο μέσα δεν θα μπορούσε να ήταν όπως και για το Γενάρη ως τώρα...αν πιάσουν και την κακοκαιρία στο τέλος του μήνα θα έχουμε το απόλυτο, αλλά αυτό για μένα δεν λέει κάτι, ούτε βγαίνω να ανοίξω πόστ να λέω το μεν και το δε...
                          Αγαπητέ icestorm ορισμένα πράγματα δεν χρειάζονται να αναφέρονται όταν δεν υπάρχουν δεκτικές αντιμετωπίσεις, γιατί αφού δεν παραδέχεσαι κάτι δεν επιζητάς να μάθεις τι λέει...το αφήνεις στην τύχη του...Ούτε θα ξαναναφέρω κάτι για κανεναν...κι αν ανέφερα κάτι ζητώ συγνώμην...λάθος.

Comment

Επεσαν έξω το δεκέμβριο? Πιο μέσα δεν θα μπορούσε να ήταν όπως και για το Γενάρη ως τώρα...αν πιάσουν και την κακοκαιρία στο τέλος του μήνα θα έχουμε το απόλυτο, αλλά αυτό για μένα δεν λέει κάτι, ούτε βγαίνω να ανοίξω πόστ να λέω το μεν και το δε...
                            Αγαπητέ icestorm ορισμένα πράγματα δεν χρειάζονται να αναφέρονται όταν δεν υπάρχουν δεκτικές αντιμετωπίσεις, γιατί αφού δεν παραδέχεσαι κάτι δεν επιζητάς να μάθεις τι λέει...το αφήνεις στην τύχη του...Ούτε θα ξαναναφέρω κάτι για κανεναν...κι αν ανέφερα κάτι ζητώ συγνώμην...λάθος.
                            Συμφωνώ απόλυτα με τη ροή της σκέψης του φίλου.

Comment

• Ετσι ...Υπερανω.Ωστε να συνεχιζεται εις τους αιωνες των αιωνων η αμφιβολια στα μυαλα των ευκολων χαρακτηρων.

Ουτως η αλλως εκει βασιζονταν παντα τετοιες παραδοχες.Στο οτι ποτε δεν τιθενταν στο κρεββατι του Προκρουστη ωστε να κριθουν καθημερινα αυστηρα.
                              Την ΕΜΥ ομως καθε μερα της αλλαζουμε τα φωτα στη κριτικη.
                              Τον παππου με τα 7 εγκεφαλικα που το παιζει μαντης καιρου ομως απο σεβασμο στα χρονια του και σε μια υποτιθεμενη ικανοτητα που εχει δεν τον αγγιζουμε.Και ετσι μενει εις τους αιωνες των αιωνων οτι καποιοι παππουδες μπορουν να βρισκουν τον καιρο!!!

Κι αντε βρες ακρη μετα.

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                                Ετσι ...Υπερανω.Ωστε να συνεχιζεται εις τους αιωνες των αιωνων η αμφιβολια στα μυαλα των ευκολων χαρακτηρων.

Ουτως η αλλως εκει βασιζονταν παντα τετοιες παραδοχες.Στο οτι ποτε δεν τιθενταν στο κρεββατι του Προκρουστη ωστε να κριθουν καθημερινα αυστηρα.
                                Την ΕΜΥ ομως καθε μερα της αλλαζουμε τα φωτα στη κριτικη.
                                Τον παππου με τα 7 εγκεφαλικα που το παιζει μαντης καιρου ομως απο σεβασμο στα χρονια του και σε μια υποτιθεμενη ικανοτητα που εχει δεν τον αγγιζουμε.Και ετσι μενει εις τους αιωνες των αιωνων οτι καποιοι παππουδες μπορουν να βρισκουν τον καιρο!!!

Κι αντε βρες ακρη μετα.
                                Γιατί είσαι τόσο απόλυτος ;

Comment

Working...
                                X