Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παγκοσμια θερμοκρασια ωκεανων+ηπειρων 1880-2011.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Παγκοσμια θερμοκρασια ωκεανων+ηπειρων 1880-2011.

Και παλι με αφορμη ενα ποστ στο <a href=http://bobby-e4.blogspot.com/" target="_blank">blog μου</a> που εκανα πριν λιγο, παραθετω καποια στατιστικα στοιχεια που βρηκα και ειναι ενδιαφεροντα.

Παγκοσμια θερμοκρασια ωκεανων+ηπειρων 1880-2011.

Παρακατω θα δωθει η διακυμανση της παγκοσμιας θερμοκρασιας ανα μηνα αλλά και συνολικα για τους ωκεανους της γης αλλά και συνολικα για ωκεανους μαζι με την ξηρα για την περιοδο 1880 εως και σημερα.
    •Βασικα τα διαγραμματα δεν εχουν την διακυμανση ακριβως αλλά(το ισοδυναμο εαν ενδιαφερομαστε για την ταση της θερμοκρασιας) την αποκλιση απο την μεση τιμη της θερμοκρασιας 100 ετων: απο το 1901 εως και το 2000.
    •Οι αποκλισεις ειναι σε βαθμους Κελσιου.
    •Δηλαδη πχ το +0.61 πχ σε εναν μηνα μιας χρονιας, σημαινει οτι σε εκεινον τον μηνα εκεινης της χρονιας, η θερμοκρασια του μηνα ηταν +0.61 °C παραπανω απο την μεση τιμη για αυτον τον μηνα για τις χρονιες 1901 εως 2000.

Τα δεδομενα προερχονται απο το Global Historical Climatology Network-Monthly, version 3, του National Oceanic and Atmospheric Administration του NOAA.

Τα διαγραμματα ειναι δικης μου δημιουργιας για αυτο ειναι τοσο ωραια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΞΗΡΑΣ+ΩΚΕΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1880 ΕΩΣ ΤΟ 2011(σημερα).

Και συνολικα ανα ετος:

<hr>

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΩΚΕΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1880 ΕΩΣ ΤΟ 2011(σημερα).

Και συνολικα ανα ετος:

Οπως φαινεται και απο αυτα τα δεδομενα μεταξυ χιλιαδων αλλων, η αυξηση της παγκοσμιας θερμοκρασιας ειναι σαφης και αναμφισβητητη τα τελευταια χρονια και δεν μοιαζει επ ουδενι να εχει σταματησει, αν και αυτο θα φανει καλυτερα σε 1-2-3 χρονια μετα.

Τωρα θελω να ακουσω οτι οι ωκεανοι εχουν θερμονησιδα.

Edited by: BobbyF2 "
    http://bobby-e4.blogspot.com/

Oχι, απλά το γεγονός ότι η μέτρηση θερμοκρασίας των ωκεανών έχει ένα ελλιπέστατο δίκτυο παρακολούθησης και γενικώς δεν λογίζεται υπ όψιν ως απόλυτη. Edited by: beach-snow

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Mόνο που οι θερμοκρασίες στους ωκεανούς μετρούνται με δορυφόρους απο οτι ξέρω, μιας και τα επίγεια μέσα είναι όντως ελιππέστατα. Και πάλι η θέρμανση είναι καθολική και αδιαμφισβήτητη..."
      http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

πολυ καλη η δουλεια σου μπραβο για τον κοπο σου...αλλα οτι και να λες οτι και να γραφεις οσα στοιχεια και αν παραθετεις εσυ και ολοι που απσαζοντε αυτη την αποψη εγω δεν τα πιστευω...δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα σε αυτη την κακογουστη παγκοσμια συνομωσια της υπερθερμανσης και τα απονερα-βρωμονερα που κρυβοντε απο πισω που να βρεθω κρεμασμενος αναποδα...α και δεν μιλαω με ιχνος ειρωνειας για σενα προσωπικα....πες οτι το συγκεκριμενο ζητημα ειναι για μενα οτι ειναι για τον ερμη τα μερομηνια...[i]..οταν διαβαζω τετοια αρθρα μου σφιγγεται το στομαχι και τσιτωνομε αγρια...."
        ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

Originally posted by beach-snow
          Oχι, απλά το γεγονός ότι η μέτρηση θερμοκρασίας των ωκεανών έχει ένα ελλιπέστατο δίκτυο παρακολούθησης και γενικώς δεν λογίζεται υπ όψιν ως απόλυτη.
          Μόνο που γινεται αυτο που λεει ο ΝικοσΘεσ και οι μετρησεις θερμοκρασιας των ωκεανων ειναι απολυτως αξιοπιστες!!

Αλλά ακομα και αν γινοταν αυτο που ελεγες(που δεν γινεται) τοτε πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ μεγαλη συμπτωση δεν θα ηταν που εδειχναν αυξηση της θερμοκρασιας παρομοια με αυτη της ξηρας? Γιατι δηλαδη να μην δειχνουν κατι αλλο ή μειωση?
          Ουτως ή αλλως δηλαδη το επιχειρημα σου δεν στεκει καθολου.

Τα γεγονοτα και τα στοιχεια ειναι αμειλικτα.
          Και ειναι αυτο που με νευριαζει στο θεμα με τους πολεμιους της υπερθερμανσης. Εχουμε 500000000000 διαφορετικα διαγραμματα που δειχνουν το ιδιο πραγμα και δεν το δεχονται ή σιωπηρα το αποσιωπουν και το αποφευγουν.
          Και ΕΝΑ μόνο διαγραμμα να υπαρχει να δειχνει το αντιθετο γινεται η σημαια τους.[i]

"

Comment

και 500000000000000000000000000000000000000000000 διαφορετικα διαγραμματα να υπαρξουν ουτε θα με πεισουν ουτε με απασχολουν..κι ευτηχως ειμαστε και αρκετοι που δεν μασαμε κουτοχορτο

Comment

Originally posted by borios_polos
              πολυ καλη η δουλεια σου μπραβο για τον κοπο σου...αλλα οτι και να λες οτι και να γραφεις οσα στοιχεια και αν παραθετεις εσυ και ολοι που απσαζοντε αυτη την αποψη εγω δεν τα πιστευω...δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα σε αυτη την κακογουστη παγκοσμια συνομωσια της υπερθερμανσης και τα απονερα-βρωμονερα που κρυβοντε απο πισω που να βρεθω κρεμασμενος αναποδα...α και δεν μιλαω με ιχνος ειρωνειας για σενα προσωπικα....πες οτι το συγκεκριμενο ζητημα ειναι για μενα οτι ειναι για τον ερμη τα μερομηνια...[i]..οταν διαβαζω τετοια αρθρα μου σφιγγεται το στομαχι και τσιτωνομε αγρια....
              Μα δεν με ενδιαφερει οπως συμφωνησαμε καθολου η αποψη σου για το θεμα, αφου μόνος σου το ειχες πει οτι ο,τι στοιχεια και να δεις δεν τα πιστευεις, οποτε δεν εχει νοημα να συνδιαλεχτουμε επι του θεματος.
              Εσυ πιστευεις δογματικα αυτα που εχεις στο μυαλο σου, το εχεις δεσει κομπο οτι δεν υπαρχει υπερθερμανση και τα πραγματικα γεγονοτα και στοιχεια δεν τα δινεις καμια σημασια. Οποτε τι να συζητησουμε?
              "

Comment

Bobby ειναι δραματικη και η κατασταση που εχει δημιουργηθει λογω της ανοδο της θερμοκρασιας αφου απο το 1987 εγινε το μικρο μπαμ και απο το 2000 το μεγαλο ενω απο το 2007 και μετα ζουμε σε εποχες που ποτε δεν πιστευαμε οτι θα ζησουμε...

Ειναι γεγονος πια οτι η κυκολοφορια στα Βαλκανια εχει αλλαξει με αποτελεσμα οι βορειοανατολικοι ανεμοι να εχουν παρει το πανω χερι με αποτελεσμα την ελλειψη του ΝΔ ανεμου που το χειμωνα δινει βροχες και χαμηλα και το καλοκαιρι λιβα που εκαιγε τηνανατολικη ηπειρωτικη Ελλαδα κατα βαση...Αποτελεσμα ειναι ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙΡΟΥ που εχουμε και τωρα με αποτελεσμα οι πιο μεγαλες θερμοκρασιες για μεγαλες ΠΙΑ περιοδοι τα καλοκαιρια να σημειωονοντε σε Σκοπια Σερβια και Βουλγαρια καθως και σε βορεια Ελλαδα(Πολυκαστρο-σερρες-ορμενιο-σουφλι-Αγρινιο-Δυτ Μακεδονια και ελαφρως και Θεσ/κη).

αντιθετα τις περιοχες που χτυπαει το μελτεμι ολο και περισσοτερο καθε χρονοεχουμε σαφως πιο νορμαλ θερμοκρασιες και ετσι φτασαμε οι καυσωνοπολεις να ειναι στα βορεια Βαλκανια και τη βορεια ελλαδα και οχι στα ανατολικα ηπειρωτικα...οπως ηταν για πιο παλια...

Απο το 2007 και μεχρι φετος μαλιστα η διαφορα ολο και αυξανεται και οι Σερρες εχουν την πρωτοκαθεδρια καθως και το Αγρινιο στον Ελλαδικο χωρο...

Πραγματικα τραγικο...Τελικα δεν ειναι μονο ταχαμηλα που δεν ερχοντε το χειμωνα και οι ανουσιες ξηροψυχροεισβολες...εχουμε σημαντικη αλλαγη και στις καλοκαιρινες μεγιστες... Edited by: Meteolarissa
                Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
                http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.

Comment

και 500000000000000000000000000000000000000000000 διαφορετικα διαγραμματα να υπαρξουν ουτε θα με πεισουν ουτε με απασχολουν..κι ευτηχως ειμαστε και αρκετοι που δεν μασαμε κουτοχορτο
                  Το κουτοχορτο ειναι τα στοιχεια και οι μετρησεις των οργανων?

Δηλαδη αυτοι που ακολουθουν τον δογματισμο και τους ορισμους σου οτι Δεν αυξανεται η θερμοκρασια, τελος." τι μασανε? Ή μηπως ο δογματισμος και η τυφλη πιστη σε κατι, ενω ολα τα στοιχεια λενε το αντιθετο, ειναι αυτο που κανουν οι εξυπνοι που δεν μασανε κουτοχορτο?

"

Comment

Originally posted by BobbyF2
                    πολυ καλη η δουλεια σου μπραβο για τον κοπο σου...αλλα οτι και να λες οτι και να γραφεις οσα στοιχεια και αν παραθετεις εσυ και ολοι που απσαζοντε αυτη την αποψη εγω δεν τα πιστευω...δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα σε αυτη την κακογουστη παγκοσμια συνομωσια της υπερθερμανσης και τα απονερα-βρωμονερα που κρυβοντε απο πισω που να βρεθω κρεμασμενος αναποδα...α και δεν μιλαω με ιχνος ειρωνειας για σενα προσωπικα....πες οτι το συγκεκριμενο ζητημα ειναι για μενα οτι ειναι για τον ερμη τα μερομηνια...[i]..οταν διαβαζω τετοια αρθρα μου σφιγγεται το στομαχι και τσιτωνομε αγρια....
                    Μα δεν με ενδιαφερει οπως συμφωνησαμε καθολου η αποψη σου για το θεμα, αφου μόνος σου το ειχες πει οτι ο,τι στοιχεια και να δεις δεν τα πιστευεις, οποτε δεν εχει νοημα να συνδιαλεχτουμε επι του θεματος.
                    Εσυ πιστευεις δογματικα αυτα που εχεις στο μυαλο σου, το εχεις δεσει κομπο οτι δεν υπαρχει υπερθερμανση και τα πραγματικα γεγονοτα και στοιχεια δεν τα δινεις καμια σημασια. Οποτε τι να συζητησουμε?
                    τιποτα δεν μπορουμε να συζητησουμε...ναι ειμαι δογματικα και καθετα αντιθετος οποτε οντος δεν μπορουμε να συζητησουμε αλλα οπως και να χει θα πεταχτω σαν τσοντα για να το γραψω και να το ξαναγρψω οταν βλεπω τετοιο θεμα......ενα δυο ποστ σε τετοιου ειδους θεματα θα κανω και μετα καπνος ,και μπορειτε να παραθετεται 10000000000000000000 στοιχεια...."

Comment

Το κουτοχορτο ειναι τα στοιχεια και οι μετρησεις των οργανων?

Δηλαδη αυτοι που ακολουθουν τον δογματισμο και τους ορισμους σου οτι Δεν αυξανεται η θερμοκρασια, τελος." τι μασανε? Ή μηπως ο δογματισμος και η τυφλη πιστη σε κατι, ενω ολα τα στοιχεια λενε το αντιθετο, ειναι αυτο που κανουν οι εξυπνοι που δεν μασανε κουτοχορτο?
                      ε καλα κι εσυ τωρα μην στεκεσε στην λεξη .....γραψε λαθος το κουτοχορτο και βαλε σπαθοχορτο η οτι αλλο χορτο θες αν σε προσβαλλει το συγκεκριμενο χορτο...και ουτε εννοω οτι οσοι πιστυεουν τα "αδιασειστα" στοιχεια απο αυτες τις μελετες ειναι κουτοι...απλα το γραφω γιατι δεν ειμαι πιτσιρικος και ξερω να αποφευγω τις κακοτοπιες και τις παγιδες με το να πιανετε καποιος απο μια λεξη και να την κανει τριχια...."

Comment

ποπο τι λες βρε παιδι μου 0.4C ολοκληρους πανω απο το μεσο ορο?εδω μιλαμε για τραγικο γεγονος.
                        AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                        www.northmeteo.gr
                        Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

Originally posted by gkatharopo
                          ποπο τι λες βρε παιδι μου 0.4C ολοκληρους πανω απο το μεσο ορο?εδω μιλαμε για τραγικο γεγονος.
                          1ον η ταση μετραει στο εχω ξαναπει. Και η ταση ειναι ανοδικη.
                          Και 2ον εχω γραψει εδω περα και παλαιοτερα το γιατι για παγκοσμιους μεσους ορους θερμοκρασιας τα 0.4 και 0.6 βαθμοι Κελσιου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποκλισεις. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Εξυπνο το κολπακι σου να επικεντρωθεις στο νουμερο 0.4 °C που για θερμοκρασια δεν φαινεται μεγαλο και αξιοπροσεκτη αποκλιση και πραγματι αν η Θεσσαλονικη σημερα εχει 26.7 °C ή 26.1 °C μικρη σημασια εχει, αλλά οταν μιλαμε για παγκοσμιες θερμοκρασιες και μαλιστα ωκεανων σε αυτη την περιπτωση τοτε το νουμερο αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Comment

Και 2ον εχω γραψει εδω περα και παλαιοτερα το γιατι για παγκοσμιους μεσους ορους θερμοκρασιας τα 0.4 και 0.6 βαθμοι Κελσιου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποκλισεις. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Εξυπνο το κολπακι σου να επικεντρωθεις στο νουμερο 0.4 °C που για θερμοκρασια δεν φαινεται μεγαλο και αξιοπροσεκτη αποκλιση και πραγματι αν η Θεσσαλονικη σημερα εχει 26.7 °C ή 26.1 °C μικρη σημασια εχει, αλλά οταν μιλαμε για παγκοσμιες θερμοκρασιες και μαλιστα ωκεανων σε αυτη την περιπτωση τοτε το νουμερο αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

τεραστιο δεν ειναι...τεραστιο θελουν να το κανουν καποιοι αλλοι...δηλαδη μεσα στους αιωνες η θερμοκρασια της γης εμενε σταθερη βρε παιδια?παντα αλλαζε και παντα θα αλλαζει....απλα μερικοι πιανονται απο αυτο επειδη εχουν συμφεροντα.
                            AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                            www.northmeteo.gr
                            Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

τεραστιο δεν ειναι...τεραστιο θελουν να το κανουν καποιοι αλλοι...δηλαδη μεσα στους αιωνες η θερμοκρασια της γης εμενε σταθερη βρε παιδια?παντα αλλαζε και παντα θα αλλαζει....απλα μερικοι πιανονται απο αυτο επειδη εχουν συμφεροντα.
                              μπα ποτε η γη δεν αντιμετωπισε ραγδαιες αλλαγες στην θερμοκρασια της και κατακλισμιαια και γεγονοτα η αποτομες μεταβολες...αυτο το αντιμετωπιζουμε μονο τωρα και φταιει ο ανθρωπος γι αυτο...πρεπει να τιμωρηθει και να εξαφανιστει ο ανθρωπος ο μεγαλος καταστροφεας της γης[i]....α ρε τον υπνο του δικαιου κοιμομαστε..."

Comment

Working...
                              X