Έχε χάρη που άλλαξε ο διευθυντής και μπήκε ενα αλάνι που γνωρίζει απο υπολογιστές και εκσυγχρονίστηκε. Αν και θέλει ακόμα δουλειά για να πλησιάσει τα επίπεδα μετεωρολογικών υπηρεσιών του εξωτερικού, αλλα όπως και να χει είναι σε καλό δρόμο...
Πολύ καλύτερη είναι η σελιδα της ΕΜΥ σε σχέση με αυτή του μετεοσουίς πχ (που έχω εμπειρία) οι οποίοι και παίρνουν εκατομύρια φράγκα το χρόνο για να κάνουν απαράδεκτη δουλειά στον χρηστικό τομέα ακόμα και στον τομέα προβλέψεων. Έχουν δώσει εκατομύρια στη κυριολεξία για σούπερ υπερυπολογιστές και όλες οι προγνώσεις βγαίνουν αυτόματα απο κει χώρις να υπάρχει κάποιος να τις ελέγχει ή να βγάζει προγνώσεις `με το μάτι`. Πιο πολλούς προγραματιστές παρα μετεωρολόγους έχουν εδώ και οι μετεορολόγοι κυρίως ασχολούνται με θέματα κλιματικής αλλαγής που τους απασχολούν πολύ σοβαρα εδώ, και όχι με προγνωσεις των λίγων ημερών..χίλες φορές ΕΜΥ παρά το χάλι αυτό του μετεοσουίς
"
From all the things i have lost, i miss my mind the most...
Συμφωνώ Psycho ιδίως γιατί κανένας υπερυπολογιστής του μετεοσουίς δε θα μπορούσε να πιάσει τις ελληνικές τρελλές χιονομούφες [i]
Εδώ να δεις τι τρελές χιονομούφες είχαμε, και τι απαράδεκτες προβλέψεις βγάζαν τα σαϊνια. Θυμάμε χαρακτηριστικα, τέλος Δεκέμρη. Πρόγνωση για Λουγκάνο -3 έως 1 βαθμούς με > 30μμ χιονουετού για δύο συνεχομενες μέρες. Αποτέλεσμα; -3 έως 7 βαθμοί με 100% ηλιοφάνεια και ανέμους 40-50κμ/ώρα...κάθε μέρα τις ίδιες βλακείες βγάζουν, ακόμα και τώρα που είναι πανευκολη περίοδος, ουτε τώρα δε πέφτουν μέσα!!! πχ, για χτες 20 έως 30 βαθμούς έδινε η πρόγνωση, 23 έως 34 (με 60% ελάχιστη υγρασια παρακαλώ, έχουμε πεθάνει όλοι) οι πραγματικές τιμές...
"
Συμφωνώ Psycho ιδίως γιατί κανένας υπερυπολογιστής του μετεοσουίς δε θα μπορούσε να πιάσει τις ελληνικές τρελλές χιονομούφες [i]
Εδώ να δεις τι τρελές χιονομούφες είχαμε, και τι απαράδεκτες προβλέψεις βγάζαν τα σαϊνια. Θυμάμε χαρακτηριστικα, τέλος Δεκέμρη. Πρόγνωση για Λουγκάνο -3 έως 1 βαθμούς με > 30μμ χιονουετού για δύο συνεχομενες μέρες. Αποτέλεσμα; -3 έως 7 βαθμοί με 100% ηλιοφάνεια και ανέμους 40-50κμ/ώρα...κάθε μέρα τις ίδιες βλακείες βγάζουν, ακόμα και τώρα που είναι πανευκολη περίοδος, ουτε τώρα δε πέφτουν μέσα!!! πχ, για χτες 20 έως 30 βαθμούς έδινε η πρόγνωση, 23 έως 34 (με 60% ελάχιστη υγρασια παρακαλώ, έχουμε πεθάνει όλοι) οι πραγματικές τιμές...
Αμαν ρε Psycho τους κατάθαψες, κοτζάμ Ελβετία τελικά μόνο την ώρα μετράνε σωστά? "
και εμείς κατηγορούμε την ΕΜΥ που έχει να κάνει και μέ μία χώρα με άπειρα μικροκλίματα και διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικούς τύπους καιρού...άμα κάνουν κοτσάνες και στην Ελβετία που ο καιρός της ειναι πιο μετρημένα κουκιά"άρα μια χαρά τα πάμε εμείς..."
Αμαν ρε Psycho τους κατάθαψες, κοτζάμ Ελβετία τελικά μόνο την ώρα μετράνε σωστά?
όχι, απλά δε τους νοιάζει να είναι ακριβείς καθώς σπάνια συμβαίνουν ακραία φαινόμενα, και καταναλώνουν όλη τους την ενέργεια για θέματα κλιματικής αλλαγής που τους φοβίζει αφάνταστα σε σημείο παράνειας..μελέτες επι μελετών, συνέδρια, χάρτες, ανακοινώσεις, όλα περιστρέφονται γύρω από τις δυνητικές επιπτώσεις μιας κλιματικής αλλαγής στην Ελβετία...και έχουν λόγο που φοβούνται τόσο πολύ..με τέτοια δεδομένα δικαιολογούνται απόλυτα:
"
Έχε χάρη που άλλαξε ο διευθυντής και μπήκε ενα αλάνι που γνωρίζει απο υπολογιστές και εκσυγχρονίστηκε. Αν και θέλει ακόμα δουλειά για να πλησιάσει τα επίπεδα μετεωρολογικών υπηρεσιών του εξωτερικού, αλλα όπως και να χει είναι σε καλό δρόμο...
Πολύ καλύτερη είναι η σελιδα της ΕΜΥ σε σχέση με αυτή του μετεοσουίς πχ (που έχω εμπειρία) οι οποίοι και παίρνουν εκατομύρια φράγκα το χρόνο για να κάνουν απαράδεκτη δουλειά στον χρηστικό τομέα ακόμα και στον τομέα προβλέψεων. Έχουν δώσει εκατομύρια στη κυριολεξία για σούπερ υπερυπολογιστές και όλες οι προγνώσεις βγαίνουν αυτόματα απο κει χώρις να υπάρχει κάποιος να τις ελέγχει ή να βγάζει προγνώσεις `με το μάτι`. Πιο πολλούς προγραματιστές παρα μετεωρολόγους έχουν εδώ και οι μετεορολόγοι κυρίως ασχολούνται με θέματα κλιματικής αλλαγής που τους απασχολούν πολύ σοβαρα εδώ, και όχι με προγνωσεις των λίγων ημερών..χίλες φορές ΕΜΥ παρά το χάλι αυτό του μετεοσουίς
Αυτό είναι το άλλο άκρο δυστυχώς. Αν δεν βάλει και ο προγνώστης και ο μετεωρολόγος το χέρι του οι υπολογιστές δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, αφού έχουμε δει μεγαλοπρεπείς πατάτες κατα καιρούς ακόμα και σε προγνώσεις 6 ωρών... Αλλα εγώ μιλάω για άλλες χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία ας πούμε έχουν πολύ ωραίες και κατατοπιστικές σελίδες με πλήθος πληροφοριών. Πχ της Αγγλίας <a href=http://www.metoffice.gov.uk/" target="_blank">http://www.metoffice.gov.uk/</a> ειναι μια αρκετά ολοκληρωμένη σελίδα και ανάλογες πληροφορίες έχουν και άλλες σελίδες μετεωρολογικών υπηρεσιών. Απλα στην δική μας υπάρχουν πολλές ελλείψεις ακόμα σε ρανταρ, μετεωρολογικά στοιχεία, χάρτες κτλ.
"
και εμείς κατηγορούμε την ΕΜΥ που έχει να κάνει και μέ μία χώρα με άπειρα μικροκλίματα και διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικούς τύπους καιρού...άμα κάνουν κοτσάνες και στην Ελβετία που ο καιρός της ειναι πιο μετρημένα κουκιά"άρα μια χαρά τα πάμε εμείς...
Καλα μην τρελαθουμε..
Απειρα μικροκλιματα εχει και η ελβετια, φαντασου μιλαμε για αλπεις..
Επισης για το λουγκανο που αναφερθηκε πιο πανω, αν οι προγνωσεις ειναι καθαρα αριθμητικες (τυπου μετεο δλδ) ειναι λογικο να κανει σχεδον παντα λαθος καθως σε ελαχιστη αποσταση εχει βουναρες και δεχετε ομβροσκια..Η αναλυση του τζιφου δεν μπορει να το απεικονισει αυτο
YΓ.Οπτικα καθαρα μιλαω για τα site και σιγουρα το meteoswiss ειναι πολλες κλασεις ανωτερο απο το hnms..Edited by: katzik "
Καλα η ΕΜΥ προγνωστικα ηταν πισω και τα προηγουμενα χρονια,δεν ειναι τορινο το φαινομενο αυτο νομιζω,Θυμαμαι παμπολες αποτυχιες της ΕΜΥ στην προγνωση τα παλαιοτερα ετη...Δεν ειναι κατι καινουργιο αυτο...Οποτε ας δωσουμε μια ευκαιρια και στην ΕΜΥ που τωρα με τις αλλαγες που εχει κανει ισως να αλλαξει και η προγνωση της προς το καλυτερο διοτι παλαιοτερα ειχε πεταξει κατι μαργαριταρια κατα καιρους που γελασε και το παρδαλο κατσικι(αμνοεριφιο(λολ))...Εγω δινω ψηφο εμπιστοσυνης στην ΕΜΥ και την νεα προσπαθεια που κανει επιτελους Edited by: hermes
Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!
και εμείς κατηγορούμε την ΕΜΥ που έχει να κάνει και μέ μία χώρα με άπειρα μικροκλίματα και διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικούς τύπους καιρού...άμα κάνουν κοτσάνες και στην Ελβετία που ο καιρός της ειναι πιο μετρημένα κουκιά"άρα μια χαρά τα πάμε εμείς...
Καλα μην τρελαθουμε..
Απειρα μικροκλιματα εχει και η ελβετια, φαντασου μιλαμε για αλπεις..
Επισης για το λουγκανο που αναφερθηκε πιο πανω, αν οι προγνωσεις ειναι καθαρα αριθμητικες (τυπου μετεο δλδ) ειναι λογικο να κανει σχεδον παντα λαθος καθως σε ελαχιστη αποσταση εχει βουναρες και δεχετε ομβροσκια..Η αναλυση του τζιφου δεν μπορει να το απεικονισει αυτο
YΓ.Οπτικα καθαρα μιλαω για τα site και σιγουρα το meteoswiss ειναι πολλες κλασεις ανωτερο απο το hnms..
Το Λουγκάνο ομβοσκιά;;; ίσα ίσα, το αντίθετο με 1600μμ κατα μέσο όρο ετήσιου υετού...από τις πιο βροχερές περιοχές της ευρώπης είναι..."
Για μια ακόμη χρονιά, Σάκης και Ζιακό θα παίζουν χωρίς συναγωνισμό. Προγνωστικά η ΕΜΥ είναι πολύ πίσω και μερικές αλλαγές στη σελίδα της, δεν μπορούν να σβήσουν με τίποτε την ένδεια της υπηρεσίας!!!
Γιατι γινεσαι μηδενιστης;;;;Δηλαδη οι επιστημονες την ΕΜΥ με τοσο πτυχια-μεταπτυχιακα και εμπειρια δεν ειναι αξιοι λογου στην προγνωση;;;;Και γιατι μονο ο Σακης και ο ζιακοπουλος(που κατα αλλα τους συμπαθω παρα πολυ) να παιζουν χωρις συναγωνισμο και η ΕΜΥ να ειναι ενα μηδενικο;;;;Εγω βλεπω βελτιωση και στις προγνωσεις την ΕΜΥ τον τελευταιο καιρο και επισης δεν ειναι σωστο να μηδενιζουμε την προσπαθεια καποιον ανθρωπων χωρις λογο...Δηλαδη παλαιοτερα η ΕΜΥ δεν ειχε αποτυχιες;;;;και εχει μονο τον τελευταιο χρονο;;;απο ανεκαθεν η ΕΜΥ ειχε αποτυχιες αλλα αυτο δεν ειναι ο σκοπος της κουβεντας δηλαδη να υποβαθμισουμε την ΕΜΥ μονο και μονο για να το κανουμε,εγω βλεπω μια αλλαγη στην ΕΜΥ και τις δινω ψηφο εμπιστοσυνης οπως ψηφο εμπιστοσυνης δινω και στον ΣΑΚΗ και στον Ζιακοπουλο γιατι ολοι προσφερουν με τον δικο τους τροπου και εμπειρια στα καιρικα δρωμενα
Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!
Για μια ακόμη χρονιά, Σάκης και Ζιακό θα παίζουν χωρίς συναγωνισμό. Προγνωστικά η ΕΜΥ είναι πολύ πίσω και μερικές αλλαγές στη σελίδα της, δεν μπορούν να σβήσουν με τίποτε την ένδεια της υπηρεσίας!!!
Γιατι γινεσαι μηδενιστης;;;;Δηλαδη οι επιστημονες την ΕΜΥ με τοσο πτυχια-μεταπτυχιακα και εμπειρια δεν ειναι αξιοι λογου στην προγνωση;;;;Και γιατι μονο ο Σακης και ο ζιακοπουλος(που κατα αλλα τους συμπαθω παρα πολυ) να παιζουν χωρις συναγωνισμο και η ΕΜΥ να ειναι ενα μηδενικο;;;;Εγω βλεπω βελτιωση και στις προγνωσεις την ΕΜΥ τον τελευταιο καιρο και επισης δεν ειναι σωστο να μηδενιζουμε την προσπαθεια καποιον ανθρωπων χωρις λογο...Δηλαδη παλαιοτερα η ΕΜΥ δεν ειχε αποτυχιες;;;;και εχει μονο τον τελευταιο χρονο;;;απο ανεκαθεν η ΕΜΥ ειχε αποτυχιες αλλα αυτο δεν ειναι ο σκοπος της κουβεντας δηλαδη να υποβαθμισουμε την ΕΜΥ μονο και μονο για να το κανουμε,εγω βλεπω μια αλλαγη στην ΕΜΥ και τις δινω ψηφο εμπιστοσυνης οπως ψηφο εμπιστοσυνης δινω και στον ΣΑΚΗ και στον Ζιακοπουλο γιατι ολοι προσφερουν με τον δικο τους τροπου και εμπειρια στα καιρικα δρωμενα
Aυτή είναι η δική μου άποψη και δεν είναι διόλου μηδενιστική, όταν γνωρίζεις καλύτερα πρόσωπα και πράγματα, τα οποία δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ...Αν χρειαζόταν να γίνει κάτι καλό με την ΕΜΥ, θα έπρεπε να γκρεμιστούν τα πάντα και να χτιστούν από την αρχή...Προσωπικά εγώ βλέπω πλήρη απογοήτευση στις προγνώσεις, που πλέον είναι και περισσότερο αποτυχημένες και γενικά υποβαθμισμένες...λείπουν πλέον αγαπητέ μου Ερμή από την ΕΜΥ τα μεγάλα μετεωρολογικά κεφάλια και επικρατούν νέες τάσεις που δεν δείχνουν καθόλου το δρόμο της ανάπτυξης και της ανανέωσης σε μια υπηρεσία σαν κι αυτή...και το πιο βασικό ως επιστέγασμα...δεν αγαπούν τον καιρό, κάτι που είναι πρώτιστο και σημαντικό για να δεις αξιόλογες αλλαγές...πολλοί ερασιτέχνες και παιδιά που αγαπούν τον καιρό κάνουν πολύ καλύτερες προγνώσεις από την ΕΜΥ...
Και επαναλαμβάνω...Μετά το Ζιακό και το Σάκη, το χάος!!![i] Edited by: beach-snow "
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
λείπουν πλέον αγαπητέ μου Ερμή από την ΕΜΥ τα μεγάλα μετεωρολογικά κεφάλια και επικρατούν νέες τάσεις που δεν δείχνουν καθόλου το δρόμο της ανάπτυξης και της ανανέωσης σε μια υπηρεσία σαν κι αυτή...
Κατσε γιατι εσυ θα με τρελανεις.[i]
Το οτι φυγαν οι παλιοι και ηρθαν νεα προσωπα και νεοι μετεωρολογοι δεν δειχνει το δρομο της ανανεωσης?????????????
Και τι θα εδειχνε το δρομο της ανανεωσης? Το να μεινουν τα παλια ατομα????
Ανανεωση σημαινει ακριβως αυτο που εγινε! Να ερθουν καινουριοι και να φυγουν παλιοι!
Δεν σχολιαζω το γεγονος αυτο καθ'αυτο και αν ειναι θετικα ολα αυτα ή οχι, απλως αναφερω την ενσταση μου σε αυτο περι ανανεωσης που ειπες.
και το πιο βασικό ως επιστέγασμα...δεν αγαπούν τον καιρό, κάτι που είναι πρώτιστο και σημαντικό για να δεις αξιόλογες αλλαγές...
Κατσε και παλι. Και που το ξερεις οτι εσυ οτι δεν αγαπουν τον καιρο αυτοι μεσα απο την ΕΜΥ?
Τους εχεις ακουσει να το λενε ξερω γω?
Επέτρεψέ μου bobby να ξέρω μερικά πράγματα καλύτερα από σένα για το τι συμβαίνει στην ΕΜΥ...και τι ανανέωση ήταν αυτή...που δεν ήταν...και ποιοί μπήκαν και πως...άστο σου λέω...και δεν μιλάω μόνο για παλιούς...δεν πιάνεται από πουθενά σου λέω...αλλά ας μην το κάνουμε και αυτό σήριαλ...[i] Edited by: beach-snow "
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Επέτρεψέ μου bobby να ξέρω μερικά πράγματα καλύτερα από σένα για το τι συμβαίνει στην ΕΜΥ...και τι ανανέωση ήταν αυτή...που δεν ήταν...και ποιοί μπήκαν και πως...άστο σου λέω...και δεν μιλάω μόνο για παλιούς...δεν πιάνεται από πουθενά σου λέω...αλλά ας μην το κάνουμε και αυτό σήριαλ...[i]
Πιθανολογω οτι θα εγινε καποια(καποιες) απο τις γνωστες τακτικες που γινονται εδω στην Ελλαδα οσον αφορα το πώς προσλαμβανονται καποιοι σε δημοσιες υπηρεσιες.
Μαλλον για κατι τετοιο μιλας και οτι βολευτηκαν μερικοι που μπηκαν στην ΕΜΥ επειδη.....να το πω απλα.... ειχαν "γνωστο". Και ξεβολευτηκαν αυτοι που δεν ειχαν.
Μαλλον για κατι τετοιο θα μιλας αν και φυσικα δεν μπορω να το πιστεψω 100% οτι εγινε κατι τετοιο, αφου δεν το ξερω, αλλά φυσικα επειδη αυτα γινονται καθημερινα στην Ελλαδα τα τελευταια 35+ χρονια δεν θα μου εκανε καμια μα καμια εντυπωση.
"
Comment