Originally posted by Gianniwtis
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΦΑΝΤΑΡΟΣ
Collapse
X
-
Συμφωνω.Originally posted by Gianniwtis View PostΟ στρατος ειναι παραλογια και χασιμο χρονου..Απλα προσπαθηστε να το διασκεδασετε οσο γινεται για να μη παει χαμενο αυτο το 9μηνο..Ανακαλυψτε τις αντοχες σας ακομα και του ιδιους σας τους εαυτους..Καντε φιλιες,εκτιμηστε την μια ακομα και τη μιση ωρα υπνου που μπορει να ξεκλεψετε,παρακολουθηστε τι χαρακτηρες και τι ανθρωποι υπαρχουν στην κοινωνια,ψυχολογηστε τους,γελαστε μαζι τους πουληστε τους τρελα αλλα συζητηστε και σοβαρα μαζι τους και ανοιχτητε..Ριξτε καμια βολη καντε καμια πορεια στο ποταμι πηγαινετε σκηνακια και φατε του σκασμου εκει και πιειτε και γενικα ξεχαστειτε απο τη ζουγκλα που ακολουθει μετα..Οκ συμφωνω οτι καλυτερα εξω στη ζουγκλα παρα στο στρατο αλλα εξω κανεις δε θα σου βαζει να φας να πιεις να κοιμηθεις κτλ..Απολαυστε την κατασκηνωση παιδια ακουστε με!Αν τα κανετε αυτα θα ξυπνησετε μια μερα και θα φευγετε με αδεια απολυσεως χωρις να εχετε παρει χαμπαρι ΤΙΠΟΤΑ!Πουληστε τρελα στην τρελα!Αν τα δειτε λογικα τα πραματα θα απογοητευεστε,θα γκρινιαζετε,θα λετε τι κανω εδω κτλ και οι μερες θα κυλουν πιο αργα και απο γυναικεια καθυστερηση μετα απο μια μεθυσμενη νυχτα!Θα λετε αντε ελα ελα ελα και θα αργει βασανιστικα χαχαχα..ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ!
Comment
-
Επιτελους αδειουλα απο την Πεμπτη το πρωι....Επιτελους 14 μερες σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οχι δουλος και εσωκλειστος....
Ηδη Πεμπτη με το που γυρισα κανονισα σαν τρελος 3 καφεδες, να δω λιγο τα δικα μου ατομα, φιλους και γνωστους και Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη Παρνασσαρα σκι μεχρις εσχατων....στον καλυτερο χειμωνα των τελευταιων ετων ελαχε να ειμαι φανταρος γμτ και να βλεπω τα ΜΕΤΡΑ και τις στουπαρες απο τις καμερες...
144 και σημερα και αυτη η ΒΛΑΚΕΙΑ φτανει σιγα σιγα στα μισα της///// Αχχχχχ ζωουλα μου ποσο μου ελειψεςΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ
Comment
-
Πόσο μα πόσο συμφωνώ...Originally posted by Kouvanos View PostΕπιτελους αδειουλα απο την Πεμπτη το πρωι....Επιτελους 14 μερες σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οχι δουλος και εσωκλειστος....
Ηδη Πεμπτη με το που γυρισα κανονισα σαν τρελος 3 καφεδες, να δω λιγο τα δικα μου ατομα, φιλους και γνωστους και Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη Παρνασσαρα σκι μεχρις εσχατων....στον καλυτερο χειμωνα των τελευταιων ετων ελαχε να ειμαι φανταρος γμτ και να βλεπω τα ΜΕΤΡΑ και τις στουπαρες απο τις καμερες...
144 και σημερα και αυτη η ΒΛΑΚΕΙΑ φτανει σιγα σιγα στα μισα της///// Αχχχχχ ζωουλα μου ποσο μου ελειψες
Comment
-
Που να έκανες 20μηνο δηλαδή...Originally posted by Kouvanos View PostΕπιτελους αδειουλα απο την Πεμπτη το πρωι....Επιτελους 14 μερες σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οχι δουλος και εσωκλειστος....
144 και σημερα και αυτη η ΒΛΑΚΕΙΑ φτανει σιγα σιγα στα μισα της///// Αχχχχχ ζωουλα μου ποσο μου ελειψες
Στο μυαλό σου είναι όλα, ένα παιχνίδι είναι ο στρατός. Αρκετοί αναπολούν τους μήνες του στρατού γιατί στην πραγματικότητα ήταν εντελώς ξέγνοιαστοί. Ειδικά σήμερα με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει...Καλύτερα φαντάρος παρά έξω...
Comment
-
Αυτο φιλε γορδονα ΒΑΡΕΘΗΚΑ και ΣΙΧΑΘΗΚΑ να το ακουω....
Συγγνωμη αλλα διαφωνω οριζοντια, καθετα, διαγωνια και παραλληλα....ποια ξενοιασια ????? τα 400-500 ευρω το μηνα που φευγουν ΤΖΑΜΠΑ σε ενα τοπο που υπο αλλες συνθηκες θα πηγαινα για ενα ΣΚ και αν ???? ποια ξενοιασια οταν εχεις διαρκως ασκησεις, βολες, προγραμμα εκπαιδευσης, ερχονται και νεα ΣΠΕΝ, σχολεια ειδικοτητας, σκηνακια το Μαιο ????
Ναι ΟΚ, το ΜΟΝΟ που σου μενει απο το στρατο ειναι οι δυνατες φιλιες (20-30 λαλακες που περνανε μαζι το αγγουρι και γιαυτο δενονται απιστευτα πολυ μεταξυ τους) και 2-3-5-10-100 αστειες φασεις να διηγεισαι μετα στα παιδια σου....
Αλλα οσο σκεφτομαι οτι σ`αυτη ακριβως την εποχη, της δυσκολιας, αντι να ειμαι εξω και να παλευω καθημερινα να βρω δουλεια, να μαζεψω λεφτα, να προχωρησω τη ζωη μου, καθομαι και καθαριζω ΤΖΑΜΠΑ τουαλετες, ζω μες στη βρωμα και τρωω σκ@τα, βαραω σκοπιες κατω απο σουπερ-ντουπερ Ηd καμερες, κλπ, τρωγοντας και 400-500 ευρω το μηνα, ε, ειναι να τρελαινεσαι η οχι ?????????
Ειμαι 25 χρονων να παρει η ευχη, ποτε θα πιασω δουλεια, ποτε θα μεινω μονος μου, ποτε θα σταματησω να επιβαρυνω τους γονεις μου ????? ειναι 1000 φορες πιο δυσκολα τωρα, συμφωνω, αλλα σκαει κι αυτο το ΝΕΚΡΟ 9μηνο και σε παει ακοοοοοοοοοοομα πιο πισω......
Μακακια που δεν εβαλα βυσμα (ειχα τεραστιο) να μπω Αεροπορια, να μαι 1-3 σπιτι μου, να χω δουλιτσα και απλα να παταω μιας στο τοσο και στο "στρατο"//////
Μακακια που φοβηθηκα το Ι5....ημουν μαγκας μεγαλος και τρανος, παρτο Ι1 τωρα 9μηνο αμεταθετο στη Γκατζολια να πηξεις ψαρααααααααααααααΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ
Comment
-
Σπυρακο και λιγα ειναι τα 500....
1-1 η 2-1 με παει, δεν εχω παραπονο, αλλα τα εξοδα ειναι πολλα....τα τσιγαρα μονο ειναι δυστυχως 100-150 ευρω το μηνα....τα υπολοιπα νερα, καφεδες, κανα ρακομελο και καθε μα καθε βραδυ 2 πιτες γιατι το φαι περα απο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ειδικα το βραδινο, ειναι και δηλητηριο...μετραμε ηδη 7-8 ΓΕΡΑ κρουσματα σαλμονελας και δηλητηριασης απο τα σαπια κοτοπουλα, το χαλασμενο αυγο της ομελετας και το βρωμερο ψαρι...παντως σ`αυτο ειδικα ειμαστε ατυχοι σαν στρατοπεδο εχουμε μακραααααααν το χειροτερο φαι απο τα στρατοπεδα του Εβρου και τουλαχιστον της υπολοιπης χωρας με οσα εχω μιλησει !!!!!!!! ας μας πει και ο snowpar επ` αυτου, αν και θα μας δεσουν....
Παντως ανετα ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ αξιζει το συγκεκριμενο θεμα να παιχτει σε καναλια, ΜΜΕ, κλπ μονο ετσι ισως συγκινηθουν καποιοι....αλλα οταν ξερεις οτι αλλους 4,5 μηνες θα τους τρως στη μαπα με τι κουραγιο να βγεις και να μιλησεις....
Τελος, για τη διαρκεια, και ο πατερας μου υπηρετησε 30 μηνες συνολικα και μου το κοπαναει πρωι-βραδυ και μαλωνουμε.....τι να κανουμε ρε παιδια, ησασταν ατυχοι κι εμεις τυχεροι με το 9μηνο, αλλα εμενα που το ζω τωρα, και το 9μηνο μου φαινεται ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Μακαρι καποιος σωφρων ανθρωπος να καταργησει δια παντος αυτη τη βλακεια, αν και δεν το βλεπω....ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ
Comment
-
Μερικές σκέψεις για τροφή....Originally posted by Kouvanos View PostΣπυρακο και λιγα ειναι τα 500....
1-1 η 2-1 με παει, δεν εχω παραπονο, αλλα τα εξοδα ειναι πολλα....τα τσιγαρα μονο ειναι δυστυχως 100-150 ευρω το μηνα....τα υπολοιπα νερα, καφεδες, κανα ρακομελο και καθε μα καθε βραδυ 2 πιτες γιατι το φαι περα απο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ειδικα το βραδινο, ειναι και δηλητηριο...μετραμε ηδη 7-8 ΓΕΡΑ κρουσματα σαλμονελας και δηλητηριασης απο τα σαπια κοτοπουλα, το χαλασμενο αυγο της ομελετας και το βρωμερο ψαρι...παντως σ`αυτο ειδικα ειμαστε ατυχοι σαν στρατοπεδο εχουμε μακραααααααν το χειροτερο φαι απο τα στρατοπεδα του Εβρου και τουλαχιστον της υπολοιπης χωρας με οσα εχω μιλησει !!!!!!!! ας μας πει και ο snowpar επ` αυτου, αν και θα μας δεσουν....
Παντως ανετα ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ αξιζει το συγκεκριμενο θεμα να παιχτει σε καναλια, ΜΜΕ, κλπ μονο ετσι ισως συγκινηθουν καποιοι....αλλα οταν ξερεις οτι αλλους 4,5 μηνες θα τους τρως στη μαπα με τι κουραγιο να βγεις και να μιλησεις....
Τελος, για τη διαρκεια, και ο πατερας μου υπηρετησε 30 μηνες συνολικα και μου το κοπαναει πρωι-βραδυ και μαλωνουμε.....τι να κανουμε ρε παιδια, ησασταν ατυχοι κι εμεις τυχεροι με το 9μηνο, αλλα εμενα που το ζω τωρα, και το 9μηνο μου φαινεται ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Μακαρι καποιος σωφρων ανθρωπος να καταργησει δια παντος αυτη τη βλακεια, αν και δεν το βλεπω....
1. Σκέψου να μην είχες κινητό.
2. Σκέψου να είχες μπροστά σου 20 μήνες θητεία.
3. Πολλά άλλα που έχουν κάνει την θητεία απείρως ευκολότερη σε σχέση με το παρελθόν.
Ανυπομονείς να βγεις στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον να παλέψεις;;; Με εντυπωσιάζεις. Είναι σαν να σου λέει κάποιος που ετοιμάζεται για την απόβαση στην Νορμανδία ότι αναμονή να ανοίξει η καταπακτή και να τον γαζώσουν τα πυρά στην ακτή. Κουβανέ στο 35-40 σου θα έχεις πιο σφαιρική άποψη για αυτό που ζείς σήμερα. Τότε θα μπορείς να συγκρίνεις. Αν θέλεις και αποκτήσεις οικογένεια θα δεις πόσο ξένοιαστος στην πραγματικότητα ήταν ο στρατός.
ΝΑΙ υπάρχουν πολύ ******* πάνω από το κεφάλι σου. ΝΑΙ πολλές φορές είναι σπαστικό. ΝΑΙ μπορείς να έχεις άλλες υποχρεώσεις και ο στρατός στις κόβει. ΝΑΙ είναι αντιπαραγωγικός γιατί η αναλογία αγγαρείας και ουσιαστικού είναι 9 προς 1. Είναι όμως και αναγκαίος. Να φωνάξουμε και να παλαίψουμε για να τον αλλάξουμε αλλά στον κόσμο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το Ελληνικό κράτος χρειάζεται στρατό και τους πολίτες του να τον απαρτίζουν.
Αλλά ρε συ μιλάμε για 9 μήνες. Ούτε εγκυμοσύνη που είναι 9+...Ψυχραιμία μην δίνεις σημασία στους *******, αυτοπεποίθηση και θα περάσει ο καιρός...Είναι από τις λίγες φορές που το έξω είναι πολύ χειρότερο απο το μέσα. Ευχαριστήσου τις φιλίες σου στο στρατό και το παρείστικο κλίμα. Δύσκολα θα το ξαναβρείς στην ζωή σου...Last edited by gordonas; 05/03/2012, 09:26 PM.
Comment
-
Υπεροχος δεν εχω λογια....πραγματικα....
Οι παρεες ειναι το Νο1. Τελος. Και ειμαστε δυναμη λοχου 27, οι 24 απο Αθηνα !!!!!!!!!!!!! που σημαινει οτι και μετα, αν οχι με ολους, η ολοι μαζι, αλλα το 70-80% θα εξακολουθησουμε να κανουμε παρεα...
Εχεις δικιο για τα εργασιακα, αλλα απο την αλλη, ειναι ενας χαμενος χρονος (γιατι και 2 μηνες πριν ουσιαστικα τα σταματησα ολα, αλλα και μεχρι Σεπτεμβριο δεν νομιζω να κανω κατι ουσιαστικο)...
Τεσπα, τι να πουν κι οι μεγαλυτεροι με τους πολλους μηνες, τους πολλους καραβαναδες, τα πολλα καψωνια και τα πολλα χειροτερα...Τελικα, ισως το χειροτερο ειναι η αποσταση απο την Αθηνα και η αποξενωση (47 μερες εκατσα απο οταν πρωτοπηγα μεχρι αδεια Πρωτοχρονιας, 51 μερες απο επιστροφη αδειας μεχρι Πεμπτη)....γιαυτο κανω σαν λυσσασμενος αυτες τις 10 μερες που εχω αδεια....αν μπορουσα να ειμαι καπου πιο κοντα, δεν λεω να ειμαι Αθηνα-βυσματαρα και να κοιμαμαι σπιτι μου καθε 2η μερα, τουλαχιστον δεν θα εκοβα τελειως γεφυρες με φιλους, γνωστους, εργασιακα, κλπ...ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ
Comment
-
Originally posted by snowspir View PostΡε Γιώργαρε....που τα τρως σαν οπλίτης ρε τα 500 ευρώ τον μήνα;;;;;;;Ή σε πάει καλά και είσαι όλο με δύωρες και διενυκτερεύσεις ή κάνεις πλούσιο τον καψιμιτζή!!!!

Κι όμως έτσι είναι Σπύρο. Όλοι οι φαντάροι τόσα λένε ότι χαλάνε. 300-500 ανάλογα τι κάνει ο καθένας. Σαφώς και μπορείς να μην κάνεις τίποτα, να τρως μέσα συνέχεια, να μη βγαίνεις κ.τ.λ. Αλλά πας απυθείας για αυτοκτονία όπως έχει γίνει άπειρες φορές στον στρατό... (αν δεν σε σκοτώσει πρώτα κανένας σάπιος λέβητας που θα σκάσει την ώρα που κοιμάσαι, όπως έγινε πρόσφατα στο απέναντι στρατόπεδο)
Comment
-
Originally posted by Kouvanos View PostΣπυρακο και λιγα ειναι τα 500....
Μακαρι καποιος σωφρων ανθρωπος να καταργησει δια παντος αυτη τη βλακεια, αν και δεν το βλεπω....
Επιβεβαιώνω και τα κρούσματα αλλά και τη σαπίλα και την κακή ποιότητα των φαγητών! Γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται μέσα στα μαγειρεία!!! Μην ανησυχείς Γιώργο δεν μας ακουμπάει κανέις! Αυτοί φοβούνται εμάς, όχι εμείς αυτούς... Μόνο μίλα, μίλα όσο μπορείς. Έχω ήδη ενημερώσει το σύνδεσμο Σπάρτακο για πολλά θέματα.
Τώρα για την καραμέλα των 20 μηνών που ήταν κάποτε η θητέια τι να πω? Να θυμήσω μόνο στους παλιούς που έκαναν τέτοια θητεία ότι τότε δεν υπήρχαν κινητά, ίντερνετ κ.τ.λ όλα ήταν πιο απλά και πιο "αργά". Ήταν μονόδρομος οι 20 μήνες και δεν σε ένοιαζε. Τώρα? Βλέπεις τις κάμερες του snowreport από το κιν σου την ώρα της σκοπιάς, σου στέλνει η γκόμενα την σέξυ φωτό της κι εσύ είσαι στο φυλάκιο και άλλα πολλά τέτοια αστεία.
Και φυσικά τότε δεν χάλαγε ο φαντάρος 400-500 το μήνα έτσι? Το σημερινό σύστημα όμως του στρατού αυτό θέλει....... Και εννοείται ότι τότε ο φαντάρος δεν αγχωνόταν γιατί μετά θα έβρισκε δουλειά!
Αν ήταν 20 μήνες και σήμερα η θητεία, δεν θα πήγαινε κανείς ή αν πήγαινε θα έβγαινε τρελός! Πάντως κι εγώ όταν απολυθώ μιλώντας εκ του ασφαλούς, θα λέω: "Έλα μωρέ σιγά τι ήταν πέρασε. Πώς κάνετε έτσι εσείς οι νέοι, 9 μήνες είναι."
Και το πιο σημαντικό κύριοι!!!! Ακόμη κι αν ο στρατός είναι όπως λέτε μερικοί, η πιο χαλαρή και ξένοιαστη περίοδος στη ζωή του άντρα, πώς μπορείς να την απολαύσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας? Πώς να το χαρείς όταν θέλεις να κάνεις κάτι τώρα και σου κρατάει τα χέρια? Δεν είναι η πιο χαλαρή περίοδος κύριοι. Από τις πιο αγχώδεις και δύσκολες είναι. Κάποτε μπορεί να ήταν χαλαρή για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Τώρα, δυστυχώς όχι...
Comment
-
Ας παραθέσω κι εγώ ορισμένες σκέψεις γύρω από το θέμα.
Υπηρέτησα την εποχή των 20+ μηνών. Δύο φορές λόγω αναβολών και τμηματικής θητείας. Χωρίς κινητά τηλέφωνα (που ακόμα αρνούμαι να αποκτήσω αν δεν παρουσιαστεί πρώτα ανάγκη). Με εξόδους μία το μήνα και αν. Με μηδαμινές δαπάνες, κυρίως εισιτήρια ΚΤΕΛ (τα ποσά των 400-500 ευρώ που διαβάζω εδώ μου φαίνονται επιστημονική φαντασία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα θεωρώ αληθινά). Με άθλιες εγκαταστάσεις. Με τρελαμένους/αλκοολικούς αξιωματικούς που "καμπάνιαζαν" χωρίς λόγο ή μπορεί ακόμα και να έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή στρατιωτών.
Χειρότερη περίοδο στη ζωή μου δε γνώρισα. Προσπάθησα να ξεχάσω αφότου απολύθηκα αλλά κάποια πράγματα μένουν. Και μου έμεινε ένα μεγάλο παράπονο: ΓΙΑΤΙ;
Γιατί όλα αυτά, χωρίς καμμία χρησιμότητα, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση; Γιατί τόσος χαμένος χρόνος και ενέργεια με μηδενικό αντίκρυσμα, που επηρέασε όμως με αποφασιστικό τρόπο τη σταδιοδρομία μου; Γιατί να μην υπάρχει ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση από σωστούς επαγγελματίες-εκπαιδευτές και όχι από τον κάθε πικραμένο που βγάζει από απωθημένα ως διαστροφές στους ιεραρχικά κατωτέρους; Και το κυριότερο, γιατί τον υπόλοιπο χρόνο, εκτός της καθαρά στρατιωτικής εκπαίδευσης σε όπλα και τακτική, να μη δραστηριοποιούνται οι στρατιώτες σε παροχή κοινωνικών υπηρεσιών; Έστω χωρίς αμοιβή αλλά με την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όταν θα επέστρεφαν στο στρατόπεδο.
ΓΙΑΤΙ;
Comment

Comment