Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ολική έκλειψη Σελήνης, OΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ολική έκλειψη Σελήνης, OΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΟΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011Κόκκινο το φεγγαράκι...

Ολική έκλειψη Σελήνης, πρώτη για το 2011, ορατή από την Ελλάδα, θα δούμε την Τετάρτη το βράδυ. Η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ηλιο και τη Σελήνη, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της. Το ίδιο φαινόμενο θα έχουμε στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2018.Σε όλες τις περιπτώσεις η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης.Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της Σελήνης να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν κοιτώντας προς νότια-νοτιοανατολικά. Το βαθυκόκκινο χρώμα του φεγγαριού οφείλεται στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στη Γη, το οποίο «χρωματίζει» τη Σελήνη με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν «ματωμένη».Για 100 λεπτάΗ Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20.50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21.20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22.20 και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια ήταν τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλει ώστε οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.Την Τετάρτη η συνάντηση της Ελληνικής Αστρονομικής Ενωσης θα πραγματοποιηθεί στο λόφο Νυμφών (Θησείο) και θα αρχίσει στις 20.00 με ομιλίες του προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Κανάρη Τσίγκανου, και του καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη.Στην ΠνύκαΣτις 21.00, όταν ξεκινά το φαινόμενο, οι επισκέπτες θα μεταβούν στο χώρο της Πνύκας απ' όπου θα το παρατηρήσουν από τα τηλεσκόπια της ΕΑΕ και το μεγάλο διοπτρικό των 40 εκατοστών (Δωρίδη). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτό το μουσείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστρονομικής Ενωσης, οι εθελοντές -με τηλεσκόπια ή χωρίς- να δηλώσουν έγκαιρα την προσέλευσή τους για καλύτερο προγραμματισμό.

Γ.Α.Κ.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles....&id=284066 Edited by: JIM FORD "
    Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Μακαρι να εχουμε καθαρο καιρο Τεταρτη βραδυ για να θαυμασουμε!!!

Comment

εσεις δεν θελατε βροχες;;; ειδατε τωρα ουτεαυτο δεν μπορουμε να δουμε [i]"
      καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:

Comment

Καλημερα.
        Εχω παρατηρησει οτι οποτε εχουμε εκλειψη Σεληνης,η συννεφια κυριαρχει πανω απο την περιοχη μας.Οποτε οι προσδοκιες μου για παρατηρηση του φαινομενου,δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες.

Comment

Originally posted by SaintVitus
          Καλημερα.
          Εχω παρατηρησει οτι οποτε εχουμε εκλειψη Σεληνης,η συννεφια κυριαρχει πανω απο την περιοχη μας.Οποτε οι προσδοκιες μου για παρατηρηση του φαινομενου,δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλες.
          Και σε μας εδω το ιδιο συμβαινει.

Comment

ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΒΔ, ΑΥΞΗΜΕΝΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ.....

τουλαχιστον θα εχει ενα ελαφρυ μαιστραλι, το οποιο συνηθως καθαριζει....ας ελπισουμε να δυναμωσει!! Edited by: JIM FORD "
            Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
            ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Originally posted by weatherfriend
              Καλημερα.
              Και το σερι πυκνης συννεφιας σε ημερα με Εκλειψη Σεληνης συνεχιζεται...

Comment

Καλημερα.
                Και το σερι πυκνης συννεφιας σε ημερα με Εκλειψη Σεληνης συνεχιζεται...
                Κι εδω πυκνη συννεφια!

Comment

Το εχω παρατηρηση!!!οταν εχουμε ενα τετιο γεγονος!!!παντα θα εχει μουφοσυννεφια να μας τα χαλαει.[i]"

Comment

Εντυπωσιακό το φαινόμενο σε εξέλιξη...

Comment

Originally posted by snowpar
                      Το βλεπεις Γιαννη?

Comment

Το βλεπεις Γιαννη?
                        Εγω παντως εδω που ειμαι δεν μπορω να δω τιποτα!![i]"

Comment

Originally posted by Spartan
                          Το βλεπεις Γιαννη?
                          Εγω παντως εδω που ειμαι δεν μπορω να δω τιποτα!![i]
                          Ουτε εγω που να παρει!!!"

Comment

Originally posted by Spartan
                            Το βλεπεις Γιαννη?
                            Εγω παντως εδω που ειμαι δεν μπορω να δω τιποτα!![i]
                            Ουτε εγω που να παρει!!!
                            Εχεις συννεφια?η δεν εχεις καλη οπτικη απο εκει που εισαι?εγω παντως δεν εχω καλη οπτικη και για αυτο το λογο δεν μπορω να δω το φαινομενο."

Comment

Ξαστερια στην Χαλκιδα...φοβερο φαινομενο!!! Πινω κρασακι με την κοπελα μου στην ταρατσα και το απολαμβανουμε!!!
                              Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Working...
                              X