Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φρουτάκια (παράπλευρα της πολιτικής θεματολογίας)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Φρουτάκια (παράπλευρα της πολιτικής θεματολογίας)

Βλέποντας στις ειδήσεις το σχετικό θέμα, μου έρχονται άσχημες αναμνήσεις από το παρελθόν μου.

Ως άρρωστος τζογαδόρος από τα 18, κατάφερα μέχρι πριν 6 χρόνια να ξεκολλήσω τελείως.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα φρουτάκια ήταν μια από τις μεγαλύτερες απασχολήσεις που είχα, έχοντας μέσα μου πάντα την ΨΕΥΤΙΚΗ ελπίδα ότι θα φτιάξω τα οικονομικά μου. Ποτέ δεν φτιάξανε. Μισθοί εξαφανίζονταν σε μια μέρα μέσα, να γυρνάς σπίτι να τα γράφεις σε ένα χαρτί από που θα κόψεις για να μπορέσεις να καλύψεις τις υποχρεώσεις, πιστωτικές άδειες, χέσe μέσα. Δανεικά συνέχεια για να μπορώ να παίζω, χέσe μέσα. Ο εφιάλτης ήταν καθημερινός κι ας μην είχα ακόμα καθόλου υποχρεώσεις.

Έχω πολλά να γράψω για αυτόν τον καρκίνο βγαλμένα από την δική μου ζωή, δεν θα τελειώσω ούτε μέχρι το πρωί.

Αυτό που πάνε να κάνουνε θα διαλύσει ΤΕΛΕΙΩΣ τους μικρούς! Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε αυτή την κόλαση.

Μην πει κανείς ότι υπάρχει το στοίχημα, το τζοκερ, το καζίνο και δεν έχουν καταστραφεί οικογένειες. Το πρόβλημα με τα φρουτάκια είναι ότι ειναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή τα θέλεις στην γωνία της γειτονιάς σου. Δεν θα αναφέρω καν τα ποσοστά κέρδους του παίκτη.

Μην πει κανείς ότι οι μικροί (φτωχοί) δεν θα έχουν λεφτά για να τζογάρουν. Αν και από φτωχή οικογένεια (όταν ήμουν μικρότερος) είτε μετά που μεγάλωσα λίγο παραπάνω, έμενα στεγνός συνέχεια από λεφτά, πως γινόταν όμως ΠΑΝΤΑ και μπορούσα να βρω για να ξαναπαίξω (ευτυχώς δεν έφτασα στο σημείο να ληστεύω)... Είναι αλήθεια, για τζόγο πάντα βρίσκεις τον μπερντέ σου. Εϊναι ένα ναρκωτικό κι αυτό!
    0
    Συμφωνώ, ας σωθεί το κράτος κι ας καταστραφούν οικογένειες
    0%
    0
    Δεν συμφωνώ, είναι η ταφόπλακα των μικρών
    0%
    0
    ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, ΜΑ ΔΕ Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!
    Μόνο οι γύφτοι δεν έχουν πατρίδα!

Ψήφισα τη δεύτερη επιλογή χωρίς ωστόσο να συμφωνώ με το δεύτερο σκέλος της απάντησης. Δεν συμφωνώ με τα φρουτάκια όχι επειδή είναι η ταφόπλακα των φτωχών αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν περισσότερο με το πως θα πρέπει μία κοινωνία να είναι δομημένη ώστε να δείχνει πρόνοια προς τους πολίτες της.

Δεν είναι μόνο τα φρουτάκια που μπορούν να δημιουργήσουν εξάρτηση. Είναι και το αλκοόλ, τα τσιγάρα αλλά και πόσες άλλες δραστηριότητες φαινομενικά αθώες. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν απαγορεύεται. Είναι σώστο? Μήπως με την απαγόρευση τους φτάνουμε στο άλλο άκρο?

Η εξάρτηση μερικές φορές είναι μία μορφή αυτοκαταστροφής. Αν δεν υπάρχουν τα φρουτάκια θα βρεθεί κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι στη δεδομένη συγκυρία αποτελεί μεγάλη αλητεία να νομιμοποιηθούν. Οι αδύναμοι πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε κατάσταση είναι πιθανόν να τους φέρει σε δυσκολότερη θέση από αυτήν που βρίσκονται σήμερα

Comment

Μπορεί να έχεις γερά πνευμόνια, μπορεί να έχεις γερό συκώτι, οπότε να μην πάθεις και τίποτα ποτέ. Όμως όταν ξέρεις ότι το πορτοφόλι σου είναι σχεδόν άδειο, βράστα, 101% failure!
      ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, ΜΑ ΔΕ Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!

Comment

telxinas εισαι ωραιος..
        και γιατι καταφερες να ξεκοψεις απ ολο αυτο και γιατι το μοιραζεσαι εδω μαζι μας..
        α και σαν τοποθετηση πανω στο θεμα..η κυβερνηση θελει λεφτα και τα θελει αμεσα.
        σιγα μην ενδιαφερθει κανεις που θα κλεισουν σπιτια απ το τζογο..

Comment

Είναι σίγουρο ότι θα μαζέψει πολλά λεφτά, αλλά θα πονέσει πολύς κόσμος! Είναι κι αυτό σίγουρο!

Comment

φίλε μένω τα τελευταία χρόνια στην κορινθία. είναι απίστευτο πόσες οικογένειες έχουν διαλυθεί από το καζίνο, και όμως αυτό εκεί, αβαντάρεται από το κράτος με κάθε τρόπο. έχω κ εγώ συγγενείς κ φίλους που διαλύσανε τα σπίτια τους με το τζόγο, και μπορώ να πω με σιγουριά επειδή ξέρω συγκεκριμένες περιπτώσεις οτι δεν υπάρχει καλός τζόγος, ακόμα και με το πάμε στοιχημα και με το λόττο μπορείς να κλείσεις το σπίτι σου....
            όσο για τα φρουτάκια, εχω συγκεκριμένο παράδειγμα:όταν ήμουν φοιτητής πριν από δεκαπέντε κ πλέον χρόνια, ο συγκάτοικός μου -άρρωστος τζογδόρος-είχε παίξει ένα νοίκι και τα λεφτά για το πετρέλαιο στα φρουτάκια και παραλίγο να μας διώξουν απ'το σπίτι.
            αλλά όπως λέει ο karpenisi87 σιγά μην τους νοιάζει αυτούς...τη δουλειά τους θελουνε να κάνουνε.
            είχα ακούσει πριν από κανα χρόνο -όταν ο παπανδρέου έλεγε εκείνες της μπαρούφες περί ειρηνηκής επανάστασης και αντεξουσιαστών στην εξουσία- στο ράδιο που έλεγε ένας οτι στην κούβα, όταν έγινε η επανάσταση, οι επαναστάτες το πρώτο που κάνανε ήταν να κλείσουν τα καζίνο και τα μπουρδ...λ@, εδώ οι επαναστάτες" ο πρώτος τους στόχος είναι να γεμίσουν τη χώρα καζίνο και να την κάνουν ενα μεγάλο μπουρδ...λο
            "
            μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

ΤΟ αστείο βέβαια ήταν ότι κάποτε κυνηγήσανε και ποινικοποιήσανε το pacman και το tetris επειδή δεν μπορούσαν να ελέγχουν τον ηλεκτρονικό τζόγο κι όχι επειδή κατέστρεφε κόσμο σε χρόνο dt. Οι άνθρωποι αυτοί είναι... άστε!

Πάντως άσχετο και σχετικό, έχω πεθυμήσει ρε παιδιά να παίξω ένα φλιπεράκι, πάνε χρόνια!

Comment

Μια ζωη ειχαμε ανάλγητες κυβερνησεις και πολιτικους..
                με την νεα ταξη πραγματων ομως-κριση, ΔΝΤ κτλ-, το κακο εχει παραγινει
                κ που 'στε ακομααα..[i]

"

Comment

Αυτοί οι άνθρωποι ότι και να κάνουν, βλάπτουν την κοινωνία.

Την πρώτη φορά τότε που ποινικοποίησαν όλα τα ηλεκτρονικά, ένας συνεργάτης ενός πελάτη μου είχε βιοτεχνία στην βόρεια ελλάδα που κατασκεύαζε τα ξύλινα κουτιά των ηλεκτρονικών. Ο άνθρωπος αυτοκτόνησε.

Comment

Originally posted by Telxinas
                    Μπορεί να έχεις γερά πνευμόνια, μπορεί να έχεις γερό συκώτι, οπότε να μην πάθεις και τίποτα ποτέ. Όμως όταν ξέρεις ότι το πορτοφόλι σου είναι σχεδόν άδειο, βράστα, 101% failure!
                    Δεν υπάρχουν γερά πνευμόνια, ούτε γερό συκώτι. Αν καπνίζει και αν πίνεις θα σου έρθει ο λογαριασμός. Τώρα αν πιστεύεις ότι θα είσαι στο 5% που είναι τυχεροί, τότε μπορείς να παίξεις και φρουτάκια. Και εκεί τις ίδιες πιθανότητες έχεις.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Θα καταστραφούν όλα τα χωριά και ειδικά τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα. Μιλάμε για αρρώστια.

Να φανταστείς ότι ακόμα και εγώ, που δεν έχω παίξει στοίχημα ΠΟΤΕ μου, ούτε ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΙΠΟΤΑ, έχω πάθει νίλα με τα φρουτάκια...

Είχα κολλήσει μια περίοδο πριν 15 χρόνια και βάλε. Ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς και είχα μαζέψει λεφτά για να πάρω τα δώρα που δίνουμε στην αλλαγή του χρόνου...Τα έχασα ΟΛΑ στα φρουτάκια και δεν είχα να πάρω δώρο στην οικογένειά μου. Εκεί κατάλαβα που πάει η ιστορία και κόπηκαν ΟΛΑ...

Στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ, ΛΑΧΕΙΑ, ΚΑΖΙΝΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΡΓΑ...

Μόνο μια φορά πήγα πριν δυο χρόνια στο καζίνο του Montreux που ήμουν περαστικός πηγαίνοντας για Παρίσι. Ακόμα και εκεί το μόνο που έπαιξα ήταν ένα χαβαλετζήδικο με κάτι αλογάκια που τρέχουν ιππόδρομο και μπορούσες να ποντάρεις λίγα...

Ο τζόγος είναι χάσιμο χρόνο, χρήματος και υγείας...Είναι για κορόιδα και άρρωστους...

Επίσης θα συμφωνήσω με αυτόν που είπε ότι ο εθισμός είναι ΚΟΙΝΟΣ. Τσιγάρο, ποτό, ναρκωτικά, τζόγος, κτλ. είναι το ίδιο πράγμα. Για να καταλήξει κάποιος εκεί κάποιος λόγος υπάρχει. Αν δεν λύσει το θέμα που έχει πάντα με κάποιον εθισμό θα παλεύει...

Αν περάσουν αυτό με τα φρουτάκια θα πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑ...

Comment

Τυχαίο που στην Κίνα και τις ΗΠΑ μόνο σε μία περιοχή επιτρέπονται τα καζίνο; Θα υπάρχουν άνθρωποι που ούτε καν έχουν δει πως είναι ένα καζίνο, και όμως, είναι μια χαρά.
                      - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + -

Comment

Εγω παλι δεν καταλαβαινω το κακο..
                        Ο καθενας ειναι υπευθυνος τον πραξεων του..
                        Δεν λυπαμαι κανεναν που χανει λεφτα στα φρουτακια και στα καζινα..Πραγματικα δεν νιωθω το παραμικρο
                        Οταν ΞΕΡΕΙΣ οτι οι πιθανοτητες ειναι κατα σου τοτε θες και τα παθαινεις
                        Παντως στην γερμανια που πηγα προσφατα ειχε φρουτακια σε καφε και μικρα μαγαζακια που εγραφαν καζινο κλπ..

Comment

Το κακό είναι ότι ξέρεις" τι κάνεις αυτήν την εποχή και τα λανσάρεις στον κόσμο. Εκμεταλλεύεσαι μια ομάδα ανθρώπων που είναι είτε άρρωστοι με τον τζόγο είτε σε απόγνωση. Ξέρεις ότι θα κάνουν τα πάντα και θα τους πάρεις και τα σώβρακα.

Βέβαια είναι πιο εύκολο έτσι να γεμίσεις τα ταμεία σου από το να πάρεις άλλα μέτρα. Πχ ας αναφέρουμε άλλη μια φορά την κιτς λέξη Ανάπτυξη.

Είναι σαν να βλέπεις έναν γεράκο να παίρνει την σύνταξη του από το ταμείο του, να βγαίνει από την πόρτα του, να του την έχεις στημένη, να τον πλακώνεις στο ξύλο και να του παίρνεις τα λεφτά του. Θα μου πεις έπρεπε να είναι υπεύθυνος για την πράξη του να μην πάει μόνος να πάρει την σύνταξη του; Ή επειδή δεν μπορούσε να αμυνθεί;

Γενικά, βρίσκουμε τς αδυναμίες του κόσμου και βαράμε ανήθικα στο ψαχνό; Το βρίσκω πολύ κακό!"

Comment

ας βαλουν και στα σχολεια να περνανε ευχαριστα τα διαλειμματα..[i]
                            "

Comment

Αλλο αυτο που λες τελχινα
                              Αλλα αν συμβαδιζε με την αναπτυξη πχ??
                              Κοιτα οσο οπως λετε ο τζογος καταστρεφει οικογενειες, αλλο τοσο και περισσοτερο καταστρεφουν τα τσιγαρα και το αλκοολ..
                              Να τα κοψουμε κι αυτα αν ειναι

ΥΓ.Τζογος υπαρχει ανεκαθαν,μονο και μονο που εχεις το προποτζιδικο διπλα σου με στοιχημα τζοκερ κινο κλπ

Comment

Working...
                              X