Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Παρακατω παραθετω μερικες φωτο απο την μινι εξορμηση μου στο Ελατοχωρι πιεριας στα 1100μ.Φοβερα τοπια κρυο πολυ κ χιονι, κ ναι Δημητρη το ευχαριστηθηκα στο χιονι το αμαξι επιτελους!!!Καλα τα λαστιχα εδωσαν ρεστα πολυ καλα σε παχυ χιονι κ στον παγο απλα καλα.. πολυ πλαναρισμα ειχα[i]

Uploaded with <a href="http://imageshack.us" target="_blank">ImageShack.us[/URL

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us"
    sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

<a href=http://img402.imageshack.us/i/img0123ll.jpg/" target="_blank"></a>

Το βουνο των 12 θεων:

η θεα απο το ξενοδοχειο:

το ξενοδοχειο:

sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

Πολύ ωραίες φώτο και πιστεύω πολύ όμορφες διαδρομές στα βουνά!!!
      www.braters.gr

Comment

Ναι πολυ ωραιες διαδρομες με πολυ λασπη κ χιονι οτι πρεπει για παιχνιδι αν κ σε μια φαση ειχε πολυ παγο κ με επαιρνε το γκρεμος!!!!! μια χαρα ηταν[i]"
        sigpic

Comment

ωραιος. και με ντεννις" στην ποδια!!! εισαι ατομο!!!

ολα θελουν προσοχη στον παγο ποσο μαλλον με μη χειμερινα 50-50! το Low σε εσωσε?

το περιμενα στο παχυ χιονι να σκαβει!! σε αλατο-λασποχιονο / slush? γενικα βροχη, γλιτσα?

μεχρι που το εσωσες? +20 εκ.? λογικα δεν εβρισκες πολλα σημεια με πιο πολυ σωστα?

τελειες φωτο, φοβερο μερος, δυστυχως εχω χρονια να παω και ολυμπος-πιερια ΤΑ βουνα με ΤΙΣ διαδρομες!!

"
          Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
          ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Originally posted by JIM FORD
            ωραιος. και με ντεννις" στην ποδια!!! εισαι ατομο!!!

ολα θελουν προσοχη στον παγο ποσο μαλλον με μη χειμερινα 50-50! το Low σε εσωσε?

το περιμενα στο παχυ χιονι να σκαβει!! σε αλατο-λασποχιονο / slush? γενικα βροχη, γλιτσα?

μεχρι που το εσωσες? +20 εκ.? λογικα δεν εβρισκες πολλα σημεια με πιο πολυ σωστα?

τελειες φωτο, φοβερο μερος, δυστυχως εχω χρονια να παω και ολυμπος-πιερια ΤΑ βουνα με ΤΙΣ διαδρομες!!

Σε αυτην εδω την φωτο κ μετα αρχισα να πλαγιολισθενω!!! μεχρι πριν πηγαινα με 50-50lock k δεν ειχα κανενα προβλημα μετα οπως βλεπεις αρχιζε να βαθαινει περιπου 15 ποντους εε εκει αρχισαν τα ωραια με το 50-50 δεν πηγαινε αλλο παρολο που ειχα βγαλει το esp επειδη γλιστραγε πολυ εμπαινε μονο του κ με εκοβε,βαζω κοντα οπου βγαινει τελειως το esp κ συνεχιζω με τιμονι 9-3 για καμια 500αρια μετρα οπου κ ειχε γινει ο δρομος κατω απο το χιονι γυαλι κ με επερνε στον γκρεμο!!!!!Ε εκει σταματησα κ γυρισα

Τωρα οσον αφορα τα συγκεκριμενα λαστιχα σε παχια λασπη-πετρα-παχυ χιονι ειναι απαιχτα,οπως κ σε βροχη γιατι οταν γυρναγα εβρεχε πολυ κ με ταχυτητες 140-150 δεν καταλαβαινα υδρολισθηση.Εκει που υστερουν οπως φαινεται ειναι στον παγο σε σχεση αμα ειχα τα μαμα ετσι δεν ειναι??"
            sigpic

Comment

Είναι λογικό να γλιστράνε στο πατημένο-παγωμένο χιόνι, πόσο μάλλον στον πάγο. Στο παχύ χιόνι θα είναι καλά γιατί σκάβουν και φυσικά σε λάσπη, χώμα.

Το πλανάρισμα που ένιωθες στο πιο παχύ χιόνι, συμβαίνει με όλα τα φαρδιά ελαστικά όταν ανεβαίνουν τα χλμ, δεν φταίει το ελαστικό.

Αυτό το κακό έχουν τα περισσότερα 4κίνητα με lock 50-50, ότι είναι μέχρι κάποια χλμ και μετά βγαίνει, ενώ με ένα παλιό vitara που είχα πήγαινε με όσα ήθελες στο χιόνι στο lock, ενώ και στο subaru που έχω κεντρικό ρυθμιζόμενο που κλειδώνει κιόλας, πας με όσα θέλεις και δεν ξεκλειδώνει.

Για το γλίστημα των 50-50 στο παγωμένο, δείτε και τα πολύ πιο σύγχρονα yokohama g012 στο παρακάτω βίντεο που ενώ εγώ με τα hakkapeliitta πάω κυριλέ, το άλλο μπροστά μου με τα 50-50 δεν ισιώνει για να ανέβει.

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wI0ekmUsnoE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wI0ekmUsnoE</a>
              Edited by: stolis "
              www.foresterclub.gr

Comment

[QUOTE=stolis] Είναι λογικό να γλιστράνε στο πατημένο-παγωμένο χιόνι, πόσο μάλλον στον πάγο. Στο παχύ χιόνι θα είναι καλά γιατί σκάβουν και φυσικά σε λάσπη, χώμα.

Το πλανάρισμα που ένιωθες στο πιο παχύ χιόνι, συμβαίνει με όλα τα φαρδιά ελαστικά όταν ανεβαίνουν τα χλμ, δεν φταίει το ελαστικό.

Αυτό το κακό έχουν τα περισσότερα 4κίνητα με lock 50-50, ότι είναι μέχρι κάποια χλμ και μετά βγαίνει, ενώ με ένα παλιό vitara που είχα πήγαινε με όσα ήθελες στο χιόνι στο lock, ενώ και στο subaru που έχω κεντρικό ρυθμιζόμενο που κλειδώνει κιόλας, πας με όσα θέλεις και δεν ξεκλειδώνει.

Για το γλίστημα των 50-50 στο παγωμένο, δείτε και τα πολύ πιο σύγχρονα yokohama g012 στο παρακάτω βίντεο που ενώ εγώ με τα hakkapeliitta πάω κυριλέ, το άλλο μπροστά μου με τα 50-50 δεν ισιώνει για να ανέβει.

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wI0ekmUsnoE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wI0ekmUsnoE</a>
                [/Q

Stoli το 50-50lock που εχω δεν βγαινει ματα απο καποια χιλιομετρα ειναι κλειδωμενο κανονικα.Εμενα το αυτοκινητο εχει 3 θεσεις 4κινησης 4Η που ειναι ελευθερα τα διαφορικα κ μοιραζει την ροπη 47-53 στην θεση 4ΗLock που ειναι κλειδωμενο με οση ταχυτητα πας 50-50 κ 4LL που εκει μπαινουν τα κοντα.[img]file:///C:/DOCUME%7E1/dennis/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/img]
                [img]file:///C:/DOCUME%7E1/dennis/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/img]

Edited by: DENNISLA "
                sigpic

Comment

Δεν βγαίνει μετά τα 70 π.χ όπως σε πολλά άλλα με κλείδωμα 50-50; Απλά μπαίνει το esp μόνο του;

Καλό αν δεν βγαίνει το lock, κακό αν παρεμβαίνει το esp, γιατί όταν βρίσκεσαι σε παχύ χιόνι και προχωράς σκάβοντας και σε κόψει, δεν είναι ότι καλύτερο.

Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιείται τελείως;
                  www.foresterclub.gr

Comment

Εγώ προσωπικά σε γλιστερούς παγωμένους δρόμους το αποφεύγω το lock. Νιώθω ότι το αμάξι πλανάρει πέρα δώθε. Για αυτό και στα παλιά βιτάρα κλπ που λέει ο stolis που δεν είναι δυνατότητα κλειδώματος 50-50 του κεντρικού το αμάξι πάει αέρα. Και αυτό πιστεύω το κάνει γιατί δεν δίνει την δυνατότητα όταν οδηγείς σε τερραίν παγωμένο με στροφές να έχεις διαφορετικές στροφές στους εμπρός από τους πίσω τροχούς και οι πίσω τροχοί ουσιαστικά σπρώχνουν το αμάξι χωρίς να έχει κατεύθυνση άμεση όσο με την απλή τετρακίνηση. Edited by: Bigsam
                    www.braters.gr

Comment

ντενις, οχι, σε σχεση με τα μαμα, τα κλασσικα μουφα 687, τα οποια δεν ειναι οτι καλυτερο, πιστευω οτι εισαι πιο καλα σχεδον παντου.....να μην σου πω ακομη και σε στεγνη ξηρη ασφαλτο.....εννοειται οτι δεν θα σε πηγαιναν βημα στον παγο οπως ρωτας.....

εντυπωσιακο αποστολη το μπροστινο σου που παει με τις μπαντες συνεχεια ενω εσυ εκει βεντουζα......παντως σε παρομοιες συνθηκες με τα χειμερινα, εγω προσπαθω που και που να το κανω υπο πιεση ετσι, εστω, καπως πιο εντυπωσιακο, αλλα δεν μπορω στο καλο...ακομη και χωρις τα ηλεκτρονικα που δεν εχει εξαλλου......[i]...ισως αν προσπαθουσα με τα 50-50, αλλα ακομη δεν τα εχω βαλει. Edited by: JIM FORD "
                      Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                      ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Τα παλιά βιτάρα είχαν κανονικά κλείδωμα 50-50 με το transfer και μάλιστα η 4κίνηση έμπαινε

πάντα με κλείδωμα 50-50 γιαυτό και δεν έπρεπε να την βάζεις στο στεγνό για αποφυγή κουρδίσματος.

Το ίδιο ισχύει και στα τζίμνυ. Στο σουμπαρού πάντως, βοηθάει το κλείδωμα σε τέτοιες καταστά

σεις και μάλιστα το δοκίμασα και σε παγωμένο δρόμο με 100ρες και βοήθησε πολύ σε 2-3 στροφές με πάγο που ήταν πολύ δύσκολο να το μαζέψω αλλιώς με αυτούς τους ρυθμούς

που πήγαινα. Edited by: stolis
                        www.foresterclub.gr

Comment

K στο καινουργιο εχει 50-50Lock κ το απαγορευει ο κατασκευαστεις να κινητε στην ασφαλτο λοκαρισμενο οπως πολυ σωστα ειπες γιατι κουρδιζει. το καινουργιο grand vitara δεν εχει καμια σχση η 4κινηση με την 4κινηση Ολων των αλλων suv μα καμια

κ οπως παραθετω πιο κατω φαινεται αυτο που λεω:

<a href=http://img713.imageshack.us/i/80751935.jpg/" target="_blank"></a>

sigpic

Comment

Stolis έχεις δίκιο για το transfer. Δικό μου λάθος. Στα suzuki όπως και σε άλλα τετρακίνητα, όταν μπαίνει η τετρακίνηση το transfer δίνει 50-50.

Το καινούργιο έχει κάποιο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης πίσω??

Πάντως με το terios όταν κλείδωνα το κεντρικό και με το περιορισμένης πίσω σε πάγο δεν πήγαινε καλά.

Από την άλλη τόσο σε παλιό βιτάρα που δεν είχε πίσω περιορισμένης, όσο και στο jimny πάει σε πάγο μία χαρά όταν βάζω τετρακίνηση.
                            Edited by: Bigsam
                            www.braters.gr

Comment

Οχι δεν εχει μηχανικο διαφορικο περιορισμενησ ολισθησησ πισω την δουλεια αυτη την κανει ηλεκτρονικα το tcs τον πλοκαρισμα του τροχου Που πραγματικα κανει θαυματα για ηλεκτρονικο,το εχω δει στην πραξη πολλες φορες.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X