Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.ΕΜΕΙΣ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Για την ακριβεια η Λιβύη έχει 6,5 εκατομμυρια πληθυσμο και το 90% των εδαφων της ειναι έρημος. Μεχρι να ανακαλυφθουν τα κοιτάσματα πετρελαίου ήταν μια αποτις πιό φτωχές χώρες στον κόσμο.

<a href=http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7" target="_blank">http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7</a>

Ενάντια στην επέμβαση η πλειοψηφία των Ελλήνων:

Ελλήνων «όχι» στους βομβαρδισμούς

Αντίθετη η ελληνική κοινή γνώμη στην επέμβαση στη Λιβύη - Δείτε την έρευνα της ΚΑΠΑresearch για ΤΟ ΒΗΜΑ

Την αντίθεσή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη εκφράζουν οι Ελληνες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ Research.

Το 56,8% των ερωτηθέντων θεωρούν λάθος την απόφαση για αεροπορική επέμβαση και μόνο το 31,8% τη θεωρούν ορθή. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (76%) τάσσεται κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επίσης, το 49,8% κρίνει θετικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίση της Λιβύης, ενώ το 40,4% θεωρεί την στάση της Αθήνας αρνητική.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=391109

Αν δείτε το Pdf με την αναλυτική έρευνα το 64,2% λεει οτι ο Καντάφι πρέπει να παραδώσει άμεσα την εξουσία.

Αρα ειναι αντιθετοι στην επεμβαση και εναντια στον Κανταφι ταυτόχρονα.Οτι έλεγα και εγω.

<a href="http://www.tovima.gr/files/1/2011/KAPA.pdf" target="_blank">
    </a> Edited by: panicline "

Comment

• και πως θα την παραδωσει χωρις πιεση?δεν γινεται να ειμαστε εναντια και στα δυο .

Comment

• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:09

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Συμμάχων συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στη Λιβύη, με τους Αμερικανούς να μετρούν την πρώτη απώλεια μετά τη συντριβή μαχητικού F-15, ωστόσο το πλήρωμα του αεροσκάφους διασώθηκε. Την ίδια ώρα, ο υπουργός ’μυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη θα περιοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, πριν λίγες ώρες Βρετανός δημοσιογράφος εντόπισε τα συντρίμμια μαχητικού αεροσκάφους F-15 Eagle κοντά στη Βεγγάζη και λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η πτώση του μαχητικού σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω μηχανικής βλάβης.

"

Comment

• Τεταμένο το κλίμα στην Υεμένη Σύγκρουση σημειώθηκε στη νότια Υεμένη μεταξύ στρατιωτών και μελών της προεδρικής φρουράς του ’λι Αμπντάλα Σάλεχ, με αποτέλεσμα δύο στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
          Απώθησε επίθεση ενόπλων ο στρατός του ΜάλιΕπίθεση μιας ομάδας περίπου εκατό ενόπλων απώθησε ο στρατός του Μάλι στην βόρεια περιφέρεια του Γκάο, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. ’λλη πηγή ανέφερε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.ολη η αφρικη φλεγεται!!!ρε εχουν ξεφυγει μιλαμε ολοι
          "

Comment

• Είναι ένας πόλεμος που η δύση δεν μπορεί να τερματίσει προς όφελός της νικώντας τον Καντάφι. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής στις αναλύσεις που έκαναν στο Ρ/Θ κορυφαίοι αναλυτές επί των γεωστρατιωτικών θεμάτων. Μια Δύση που δε μπορεί να βρει κοινή 'γλώσσα' και πολιτική, μια Λιβύη που κινδυνεύει να διασπαστεί, η Ελλάδα άτολμη και χωρίς ουσιαστικές κινήσεις.

Για τη θέση της Τουρκίας στις εξελίξεις μίλησε στο Ρ/Θ και στην πρωϊνή εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου ο κύριος Αθανάσιος Δρούγος, στρατιωτικός αναλυτής και διεθνολόγος: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση. Η Τουρκία έχει μπλοκάρει όλα τα σημεία. Είναι σε όλα αρνητική."

Όσο για την ηγετική θέση της Γαλλίας σχολίασε πως "... έχει πολιτικούς και προσωπικούς λόγους ο Σαρκοζί και γι'αυτό κινήθηκε πιο γρήγορα." Επισήμανε δε πως ήταν η Γαλλία, ο Λίβανος και το Ηνωμένο Βασίλειο που προχώρησαν στην υιοθέτηση της απόφασης 19/73: "κανείς δεν ξέρει πως θα υλοποιηθούν στην πράξη οι αποφάσεις," συμπλήρωσε.

Σημαντικό ερώτημα είναι και η θέση των αραβικών χωρών που "...την τελευταία στιγμή τα μαζέψανε". Σε ιδιότυπη θέση όμως είναι σύμφωνα με τον κύριο Δρούγο και οι Αμερικανοί που "...είναι παγωμένοι για να μην φανεί πως έχουν εμπλακεί σε τρίτη αραβική χώρα."

Τέλος η μη συμμετοχή της Ελλάδας κατά την άποψη του κυρίου Δρούγου είναι αποτέλεσμα απόφασης που "...ο πρωθυπουργός έλαβε σε προσωπικό επίπεδο," ενώ το μεγάλο λάφυρο των πετρελαίων δείχνει Καντάφι που "...ελέγχει το 60% των εγκαταστάσεων"

Πως 'ακτινογραφείται' ο Καντάφι;

"Ο Μουαμάρ Καντάφι κατά την άποψη μου δεν είναι ’ραβας, είναι ένας βεδουίνος, παιδί της ερήμου. Μια σκληρή φυλή με μακρά ιστορία στην ΑΦρική," θα μας πει ο κύριος Σάββας Καλεντερίδης, πρώην αξιωματικός των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ιστορία του συνταγματάρχη που εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια ηγείται της αφρικανικής χώρας 'περνά' και από την Ελλάδα όπου φοίτησε σε στρατιωτικές σχολές. Το μυστικό της επιβίωσης του στην εξουσία; Η αντοχή. Μόνο που τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει:

"Έχει κλείσει ένας κύκλος για τη δύση... και θα πρέπει να διευθετηθεί η περιοχή που βρίσκεται στον ευρύτερο κύκλο," μας είπε ο συνομιλητής μας.

"Έπρεπε να περάσουμε στο σχέδιο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Το σχέδιο λέει πως ο κόσμος από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν θα αποκτήσει δικαιώματα... ταυτόχρονα όπου υπάρχει φόβος για τρομοκρατία θα διευθετηθεί."

Είμαστε ένα βήμα πριν τη διχοτόμηση της Λιβύης; "Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε τη Λιβύη της Βεγγάζης και τη Λιβύη της Τρίπολης."

Όσο για τη Τουρκία ο κύριος Καλεντερίδης είπε πως ο Ερντογάν "...χτίζει ένα προφίλ για να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με όπλο το νεοοθωμανικό δόγμα."

"Η Τουρκία είναι οργισμένη που δεν την μετρούν στις εξελίξεις," συμπλήρωσε.

Τέλος για τις οικονομικές ζώνες σημείωσε πως "... η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ και όταν και όποτε το θελήσει πάει σε οριοθέτηση με τη Λιβύη."

Κώστας Γρίβας: η πολυφωνία και η ασυνεννοησία του ΝΑΤΟ...

"Αρχίζει να μπαίνει η ψυχρή λογική ότι η επίθεση δεν έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης... θα ψάχνουν ορίζοντα συμβολικής απεμπλοκής," σημειώνει ο κύριος Κώστας Γρίβας, αμυντικός αναλυτής και δόκτωρ Γεωστρατηγικής στη Σχολή Ευελπίδων.

"Η δύση δεν είναι ικανή να επιβλέπει τα συμφέροντα της στην περιοχή," συμπλήρωσε ενώ για τη θέση των ΗΠΑ ο αμυντικός αναλυτής σημειώνει πως "το βαθύ στρατιωτικό σκέλος των ΗΠΑ προσπαθεί να πείσει τον Ομπάμα να σταματήσει την εμπλοκή."

Όσο δε για την έντονη, ακόμη και 'βεβιασμένη' όπως φάνηκε στρατιωτική ενεργοποίηση της Γαλλίας, ο συνομιλητής μας ήταν έντονα δεικτικός αφού σημείωσε πως είναι "πιθανόν η εμπλοκή να οφείλεται σε ωμές ιμπεριαλιστικές αποφάσεις του Σαρκοζί," αλλά πρόκειται για για "...πολιτική που δεν στέκει."

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υποστράτηγος Ε.Α Κώστας Λουκόπουλος που σημείωσε πως η επέμβαση είναι "...νομικά και τυπικά σωστή, πρακτικά όμως όχι."

Ο κύριος Λουκόπουλος εστίασε στην ευαίσθητη ΑΟΖ που είναι το διακύβευμα στην περιοχή όπου η μέχρι τώρα κατάσταση δεν ευνοούσε την Ελλάδα αφού "...και η Λιβύη και η Αίγυπτος δεν δέχονταν τις διευθετήσεις του διεθνούς δικαίου."

Στο δε επιχειρησιακό σκέλος δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση αφού "... αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ένα κράτος να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης." Διοίκηση που σήμερα ασκείται από τους Αμερικανούς.

Τέλος για το μείζον ζήτημα του αν είναι ή όχι στοχοποιημένος ο συνταγματάρχης Καντάφι ο κύριος Λουκόπουλος σχολίασε πως "... δεν είναι σαφές ενώ ο μη καθορισμός στόχων επιφέρει κατακερματισμό των δυνάμεων," αναφερόμενος στο πλέον σημαντικό ζήτημα όλων: το αν δηλαδή θα έχουν αποτέλεσμα οι επιθέσεις και οι κάθε τύπου επιχειρήσεις στη Λιβύη..."

Comment

• οι αραβες πως να μη τα μαζεψουν?τα περισσοτερα αραβικα κρατη ειναι απολυταρχικα .
              εγω υα προτιμουσα πολυ πιο ενεργη συμμετοχη της ελλαδας με τα αναλογα ανταλαγματα ,και μεχρι το σημειο που δεν θα κινδυνεψει ελληνας.
              Όσο δε για την έντονη, ακόμη και 'βεβιασμένη' όπως φάνηκε στρατιωτική ενεργοποίηση της Γαλλίας,
              στην αρχη πιστευα οτι πηγε να προλαβει τους αμερικανους .πιστευω οτι κατι ηθελε να προλαβει .τι ομως?

Comment

• Αμερικανικό ελικόπτερο χτύπησε αμάχουςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011, 19:02Κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης των 2 αμερικανών πιλότων, στην ευρύτερη περιοχή της Βεγγάζης, μετά την πτώση του αεροσκάφος τους τύπου F-15, αμερικανικό ελικόπτερο που διεξήγαγε την έρευνα, σκότωσε με το πολυβόλο του 6 λίβυους αμάχους.

Την είδηση αυτή μετέδωσε η βρετανική Daily Telegraph, η οποία θεωρείται πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις ,με το βρετανικό ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία είχε αρνηθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
                Ο φόνος 6 αμάχων σε αυτή την περιοχή προκαλεί ερωτήματα από τη στιγμή που εξαρχής δηλώθηκε από επίσημα χείλη πως τους δυο πιλότους τους περιέθαλψαν φιλικά προσκείμενοι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι άλλωστε ελέγχουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα ο ένας εκ των δύο πιλότων είχε σηκωμένα ψηλά τα χέρια του και φώναζε «οκ-οκ», απευθυνόμενος στους κατοίκους που έσπευσαν στον χώρο όπου έπεσαν με τα αλεξίπτωτα. Οι κάτοικοι πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, καθησύχασαν τους δύο πιλότους και τους πήραν υπό την προστασία τους."
                http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Comment

• Originally posted by ismael
                  προφανώς. στην αίγυπτο, όχι λόγω έλλειψης πόρων, το καθεστώς είχε τον λαό στην ανέχεια, ενώ ο καντάφι, αν μη τι άλλο, είχε παγιώσει μια ανεκτή ποιότητα ζωής για όλους.
                  • Ismael δεν μας λες όμως τι δουλειά έκανε ο πατέρας σου στη Λιβύη και αφού ήταν τόσο καλά γιατί ήρθατε στην ελλάδα?
                  • ο καντάφι ελέγχει τα πετρέλαια οπότε έχει κ το χρημα και το μοιράζει για την άντληση για την υποδομή της χώρας και τις δυνάμεις ασφαλείας οπότε δεν έχει ανάγκη το λαό. συνεπώς οι δυνάμεις ασφαλείας πληρώνονται για να καταπιέζουν το λαό προσφέροντας την απαιτούμενη ασφάλεια στο αφεντικό τους. υπ’ αυτήν την έννοια είναι μισθοφόροι. αν έχει και μαυρους είναι άλλο θέμα αν και είναι γνωστό οτι έδινε 500ε το κάθε κεφάλι αντικαθεστωτικού.
                  • νομο του κράτους που απαγορεύει τη βερμούδα σε ευρωπαική χώρα που θες να μας πεις ότι είναι η λιβύη δεν υπάρχει…νομίζω καταλαβαινόμαστε

"
                  Βόλος Αυστρία παράνοια κ βία

Comment

• ο πατέρας μου, ο οποίος είναι ναυπηγός και μηχανολόγος μηχανικός έφυγε από εδώ άνεργος κ πήγε στη λιβύη ως μηχανικός-υπεύθυνος συντήρησης οχημάτων σε εργοτάξιο ελληνικής εταιρείας που κατασκεύαζε έναν δρόμο στην έρημο. Έκατσε γύρω στα τρία χρόνια εκεί, και μετά -όταν τέλειωσε το έργο- γύρισε ελλάδα. Χαρακτηριστικά μου έχει πει οτι ο μισθός του στην λιβύη ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος από τον μισθό του γενικού διευθυντή στο εργοστάσιο που δούλευε στην προηγούμενη δουλειά του.
                    edit: δεν είπα ποτέ οτι ήταν καλα. έξι μήνες σερί στην έρημο, και δεκαπέντε μέρες άδεια το εξάμηνο για να πάς στην οικογένειά σου, παρότι τα εισητήρια ήταν πληρωμένα, δεν είναι καλά, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά. Εμείς (ή μητέρα μου κ ο αδερφός μου) δεν πήγαμε, είχαμε μείνει εδώ. Και δεν μπορείς να φανταστείς την αγωνία της μητέρας μου, κάθε φορά που περίμενε τηλεφώνημα από τον πατέρα μου (μια φορά το δεκαπενθήμερο), ή κάθε φορά που άκουγε για βομβαρδισμούς κλπ στην λιβύη. Αυτή η εικόνα που έχω από τα παιδικά μου χρόνια, είναι και ένας από τους λόγους που έχω ευαισθησία στα θέματα των μεταναστών.
                    αυτά τα 500 ευρώ το κεφάλι κλπ δεν ξέρω από που είναι γνωστο" αλλά εγώ πρώτη φορα το ακούω. Δεν μου φαίνεται και απίθανο πάντως, δεδομένου οτι για παράδειγμα, ίδια πολιτική ακολουθούσαν κάποια στιγμή και οι αμερικάνοι της blackwater στο ιρακ.
                    Με τον τρόπο που το θέτεις, ΚΑΝΕΝΑΣ ηγεμόνας δεν έχει ανάγκη το λαό του:εξ ου και το -ιστορικό- σύνθημα των αναρχικών για τους μπάτσους "σκυλιά, φυλάτε τ'αφεντικά σας".
                    Παραταύτα, επιμένω οτι το βιοτικό επίπεδο στην λιβύη είναι αισθητά ανώτερο αυτού την αιγύπτου, της αλγερίας και του μαρόκου.

τωρα για τη βερμούδα:δεν ξέρω αν αυτό που περιγράφεις είναι προϊόν νομοθεσίας ή ϋπερβάλλοντα ζήλου" των οργάνων. Έχω δει για παράδειγμα φωτογραφία του πατέρα μου στην έρημο με βερμούδα, αλλά από την άλλη ο πατέρας μου μου έχει διηγηθεί οτι οι λίβυοι στραβώνανε όταν σκύβανε οι ελληνάρες πάνω από το ταμείο με ανοιχτό πουκάμισο και το σταυρό να κρέμεται έξω, και μια φορά ένας υπάλληλος τον τράβηξε από εναν έλληνα κ έγινε ψιλοσυμπλοκή.
                    Αυτά, γενικά είναι αταβιστικό κατάλοιπο της λαϊκής κουλτούρας. Και στη γαλλία για παράδειγμα απαγορεύεται το τσαντόρ, ενώ εγώ έχω τύχει σε καυγά στα μετέωρα επειδή ένα ζευγάρι εγγλέζων ήθελε να μπει με σορτσάκι. ’λλωστε, νομοθεσία "περι προσβολής της δημοσίας αιδούς" και "απρεπούς ενδυμασίας" υπάρχει και εδώ, άλλο που δεν εφαρμόζεται πλέον παρα μόνο στα σχολεία και σε τίποτα ξεχασμένα από το θεό χωριά, ή σε "ειδικές" περιπτώσεις.
                    edit: διωξη για κοντό σορτσάκι σε μη ευρωπαϊκή χώρα
                    Edited by: ismael "
                    μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

• Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι αποτελούν επέμβαση σε εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών και δεν καλύπτονται από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπογράμμισε η Μόσχα καταδικάζοντας τους βομβαρδισμούς της διεθνούς Συμμαχίας.

«Θεωρούμε ότι η επέμβαση της Συμμαχίας σε κάτι που ουσιαστικά απότελεί εμφύλιο πόλεμο (στο εσωτερικό της Λιβύης) δεν έχει την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέυτευξη Τύπου.

naftemboriki.gr
                      μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

• Εκτόξευσαν SCUD-B κατά της Κρήτης οι Κανταφικοί;

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <t><tr ="alt"> <td>
                        </td> <td>
                        </td> </tr> </t></table>

Ένα τακτικό βαλλιστικό βλήμα εδάφους – εδάφους SCUD-B, από κινητή βάση εκτόξευσης κοντά στην πόλη Σύρτη, με κατεύθυνση «ευρωπαϊκή περιοχή», ίσως και την Κρήτη, εκτόξευσαν, περίπου μια εβδομάδα πριν, δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι.

Την εκτόξευση ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος της ’μυνας, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο ακριβής στόχος κατά του οποίου εκτοξεύτηκε ο Scud, ωστόσο το defencenet που αποκάλυψε το περιστατικό, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το βλήμα να είχε προορισμό την Κρήτη, καθώς από το σημείο που εκτοξεύτηκε, θα μπορούσε να φτάσει στο νησί.

Πάντως το βλήμα καταρρίφθηκε καθώς είχε εντοπιστεί από δορυφόρο η εκτόξευσή του και αμέσως έσπευσαν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και όπως ……….<a name="more"></a>

μεταδόθηκε τον κατέστρεψαν εν πτήσει.

Το περιστατικό αυτό ανακινεί το ερώτημα σε σχέση με την προέλευση των όπλων με τα οποία ο Καντάφι προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τον στρατό του, καθώς όπλα και συστήματα τηλεπικοινωνίας τα οποία πούλησαν ευρωπαϊκές δυνάμεις στον Μουαμάρ Καντάφι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούνται τώρα από τους κυβερνητικούς εναντίον των εξεγερμένων, αποκαλύπτει το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Σουηδίας (SIPRI).

Η πλέον εντυπωσιακή περίπτωση είναι η «νέκρωση» των κινητών τηλεφώνων των αντικανταφικών στην περιοχή της Βεγγάζης, όταν ο κυβερνητικός στρατός ετοίμαζε επίθεση τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό συνέβη τρεις φορές μέσα σε ένα 15θήμερο με συνέπεια να επικρατήσει χάος στους εξεγερμένους της Λιβύης.

Αποκαλύπτεται τώρα ότι η Γερμανία πούλησε στον Καντάφι ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που νεκρώνουν τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων σε ακτίνα ως και 30 χλμ.

Σημειώνεται ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες του εμπάργκο όπλων της ΕΕ που ίσχυε ως το 2004 για την Λιβύη.

Η Γερμανία, κατέλαβε την τρίτη θέση, μετά την Βρετανία και την Ιταλία, στον εφοδιασμό και εκσυγχρονισμό του στρατού της Λιβύης.

Την πρώτη θέση στον εξοπλισμό της Λιβύης και με μεγάλη διαφορά από τους επόμενους κατέχει η Ιταλία.

Στην τετραετία 2004-2009 εφοδίασε τον Καντάφι με οπλισμό 110 εκατ. ευρώ, κυρίως σε ελικόπτερα. Με την Βρετανία να του προσφέρει σε «ελκυστικές τιμές» δυο ελαφρά πολεμικά σκάφη συνολικού κόστους 66 εκατ.ευρώ και να συζητά – ακόμη και στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όταν ήδη είχαν σημειωθεί επαναστατικές εκδηλώσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο–για πολεμικές παραγγελίες ύψους 1.1 δις ευρώ οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης επρόκειτο να γίνουν οι πλέον αξιόμαχες της Βόρειας Αφρικής.

Η στρατιωτική ηγεσία της, η οποία αγόρασε το 2009 από τις γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες οπλισμό 53 εκατ. ευρώ, ήταν έτοιμη να κλείσει παραγγελίες ύψους 450 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μηχανοκίνητων της Λιβύης.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
                        "
                        Μήπως,ο κακός μας ο καιρός,ήταν μέχρι χτες???

Comment

• <a>Οι τελευταίες στιγμές του Καντάφι στα χέρια των ανταρτών</a>
                          http://www.newsbeast.gr/world/arthro/247956/oi-teleutaies-stigmes-tou-kadafi-sta-heria-ton-adarton/

και οι πρώτοι έσονται έσχατοι...

"
                          Βόλος Αυστρία παράνοια κ βία

Comment

Working...
                          X