Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΠΕΙΓΟΝ!!Καθαρισμός jacket!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΠΕΙΓΟΝ!!Καθαρισμός jacket!

Καλημέρα παιδιά,

Στην πρόσφατη εξόρμηση μου στα Καλάβρυτα είχα την ατυχία να λερώσω το jacket μου με γρασο που είχε βάλει στις δέστρες ο @#$^%$#$$# που μου νοίκιασε τα πέδιλα..[i]

Κατόπιν googlαρίσματος αποφάσισα (μάλλον βλακωδώς) να χρησιμοποιήσω βούτυρο και βενζίνη..Ο λεκές έφυγε μέν αλλά στο σημείο που καθάρισα έχει μείνει μια στάμπα παρόλο που έπλυνα το jacket στο χέρι με πράσινο σαπούνι..Η στάμπα μοιάζει σαν το σημείο εκείνο να είναι βρεγμένο σε σχέση με το υπόλοιπο jacket..Ψάχνοντας πάλι στο internet συνειδητοποίησα ότι μάλλον έχω χαλάσει την αδιαβροχοποίηση του Gore tex..

Υπάρχει τρόπος να επανορθώσω;;;"

οταν το βρεχεις στο σημειο δεν σχηματιζει πια τα χαρακτηριστικα μπιλακια,τραβαει δηλαδη νερο? Η αδιαβροχοποιηση μπορει να αποκατασταθει με σπρει αδιαβροχοποιησης ,αλλα ισως λογω της λιπαροτητας του λεκε χαλασε τοπικα μονο η διαπνοη μιας και ισως εκλεισαν οι ποροι......

Comment

Δεν δοκίμασα να ρίξω τοπικά νερό..Το έπλυνα στο χέρι και το άφησα να στεγνώσει οριζόντια..Σήμερα το πρωι είδα οτι το σημείο που ήταν ο λεκές έχει μείνει μια κηλίδα σαν να είναι βρεγμένο εκείνο το σημείο..

Ο λεκές δεν ήταν πολύ μεγάλος αλλά με χαλάει αισθητικά γιατι είναι και λευκό το jacket..

Με το σπρεύ αδιαβροχοποίησης θα καταφέρω κάτι;

Comment

Το σπρει αδιβροχοποιησης θα αποκαταστησει την αδιαβροχοποιηση αν χαθηκε,ομως για το αισθητικο μερος που σε ενδιαφερει πρεπει να δοκιμασεις τοπικο στεγνο καθαρισμο.

Στο site της gore tex <a href=http://www.gore-tex.co.uk/remote/Satellite?c=fabrics_c&#111;nt_land_c&amp;cid=11486 60785679&amp;pagename=goretex_en_GB/fabrics_c&#111;nt_land_c/FAQ" target="_blank">http://www.gore-tex.co.uk/remote/Satellite?c=fabrics_cont_land_c&amp;cid=1148660785 679&amp;pagename=goretex_en_GB/fabrics_cont_land_c/FAQ</a>

λεει οτι μπορεις να το καθαρισεις με καθαρο διαλυτη.

Νομιζω ,χωρις να ειμαι σιγουρος οτι γι'αυτο το σκοπο μπορεις να χρησιμοποιησεις καθαρη βενζινη ,white spirit η καυσιμο για τους αναπτηρες zippo .Βεβαια θελει προσοχη και δοκιμη σε μικρη επιφανεια μην κανει καμια ζημια .Αλλα παντος οι λιπαροι λεκεδες καθαριζονται αρκετα καλα με τα παραπανω. "

Comment

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση![i]

Θα δοκιμάσω το σπρέυ για αρχή.."

Comment

Working...
          X