Announcement

Collapse
No announcement yet.

Προς Administrator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Προς Administrator

Από εμπειρία, θα πρότεινα να αλλάξεις το forum από Windows πλατφόρμα σε Linux.

Κι εγώ δουλεύω σε Windows server αλλά δυστυχώς τα forums για αυτή την πλατφόρμα δεν είναι τόσο καλά όσο τα άλλα.

Επιπλέον, και προφανώς το ξέρειςμ αν το κάτσεις" (το forum) κατευθείαν σε Linux server (φθηνότερος) και όχι σε ψευδοπεριβάλλον Linux μέσα σε Windows, θα πηγαίνει σφαίρα."
    ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, ΜΑ ΔΕ Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!
    Μόνο οι γύφτοι δεν έχουν πατρίδα!

Originally posted by Telxinas
    Από εμπειρία, θα πρότεινα να αλλάξεις το forum από Windows πλατφόρμα σε Linux.
    Κι εγώ δουλεύω σε Windows server αλλά δυστυχώς τα forums για αυτή την πλατφόρμα δεν είναι τόσο καλά όσο τα άλλα.
    Επιπλέον, και προφανώς το ξέρειςμ αν το κάτσεις" (το forum) κατευθείαν σε Linux server (φθηνότερος) και όχι σε ψευδοπεριβάλλον Linux μέσα σε Windows, θα πηγαίνει σφαίρα.
    Μα δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Linux και Windows. Τι να λέμε τώρα...Το ένα πάει είναι Formula και το άλλο νταλίκα.

Πέρα όμως από το λειτουργικό μεγάλη σημασία έχει και το είδος του hosting. VPS, dedicated. Με ένα 300 το μήνα έχεις ένα πολύ καλό dedicated. Είναι καθαρά θέμα χρημάτων. Τα Windows είναι έγκλημα. Την έχω πατήσει μια φορά και ξέρω. ’σε που dedicated με Windows πάνω είναι μεγάλη φασαρία..."

Comment

Έχω dedicated Windows με 70 ευρώ το μήνα με πολύ χώρο και terra για bandwidth. Έχω δουλέψει και με τους 2 για πολλά χρόνια και δεν διακρίνω διαφορές, εκεί που υστερεί το ένα, υπερτερεί το άλλο. Η διαφορά είναι μόνο στα χρήματα. Κι αυτό γιατί ένας windows αν χακαριστεί ανεβαίνει πάνω ξανά σε πολύ λίγο χρόνο, ενώ ένας linux άσε.

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι τι server να βάλει ο admin, αλλά τι φορουμ, κι ως εκ τούτου phpbb, nuke, invision κλπ κλπ γιατί τα φόρουμ, που τέλος πάντων χρησιμοποιούν .asp σελίδες, δεν έχουν εξελιχθεί τόσο καλά όσο αυτά με .php σελίδες. Αν θα έβαζε κάποιο από αυτά, καλό θα ήταν λοιπόν μετά να αλλάξει και τον server για ακόμα καλύτερη συνεργασία με των κώδικα του φόρουμ.
      ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, ΜΑ ΔΕ Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!

Comment

Εγώ λεω να βάλει commodore ή Amiga!!! [i] "
        Beati Paoli.........

Comment

ΛΟΛΟΛΟΛ

AMSTRAD 6128 πράσινο μόνιτορ

Comment

Έτσι μωρή κολόγρια,έτσι!!! [i] "
            Beati Paoli.........

Comment

Σβήσε ρε κανένα μήνυμα απο το inbox σου,δεν μπορείς να δεχτείς μήνυμα γ * * * ώ την τεχνολογία μου μέσα!! [i] "
              Beati Paoli.........

Comment

Α τίγκαρε; Μου έχουν στείλει πολλές personal. Τί να σβήσω τώρα...;Edited by: Telxinas

Comment

Έχω dedicated Windows με 70 ευρώ το μήνα με πολύ χώρο και terra για bandwidth. Έχω δουλέψει και με τους 2 για πολλά χρόνια και δεν διακρίνω διαφορές, εκεί που υστερεί το ένα, υπερτερεί το άλλο. Η διαφορά είναι μόνο στα χρήματα. Κι αυτό γιατί ένας windows αν χακαριστεί ανεβαίνει πάνω ξανά σε πολύ λίγο χρόνο, ενώ ένας linux άσε.

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι τι server να βάλει ο admin, αλλά τι φορουμ, κι ως εκ τούτου phpbb, nuke, invision κλπ κλπ γιατί τα φόρουμ, που τέλος πάντων χρησιμοποιούν .asp σελίδες, δεν έχουν εξελιχθεί τόσο καλά όσο αυτά με .php σελίδες. Αν θα έβαζε κάποιο από αυτά, καλό θα ήταν λοιπόν μετά να αλλάξει και τον server για ακόμα καλύτερη συνεργασία με των κώδικα του φόρουμ.
                  phpbb, απλά και ωραία. Χαοτικά καλύτερο από το παρών φόρουμ.

Για τα Windows διαφωνώ. Αν ξέρεις καλά το linux είναι ανώτερο παντού. Σε ταχύτητα, σε απαιτήσεις από τον server, σε ασφάλεια. Ειδικά στο κομμάτι της ασφάλειας. Πόσα update τον χρόνο κάνεις για να μην έχεις κενά ασφάλειας σε Windows Server? Πόσα χρόνια αντέχει ένας server Windows (dedicated λέμε πάντα)? Linux μπορεί να είναι πάνω ακόμα και δεκαετία χωρίς να έχεις βάλει χέρι. Αυτό για τα Windows είναι επιστημονική φαντασία.

Απλά στην Ελλάδα οι γνώστες linux είναι ελάχιστοι καθώς απαιτεί βάθος γνώσης στον προγραμματισμό. Στο εξωτερικό, σε χώρες που δεν υπάρχει δάκτυλος Microsoft, το linux κυριαρχεί.

Κάτι πολύ βασικό. Το Windows το πληρώνεις, ενώ είναι χειρότερο σε όλους τους τομείς, ακριβότερα. Σιγά μην πληρώσω την Microsoft για την SQL.

Για να έχεις managed ένα Windows server πληρώνεις τα κέρατά σου. ’σε που πολλοί δεν υποστηρίζουν ΚΑΝ managed Windows server.

Καλά άγια τα Windows για οικιακή ή επαγγελματική χρήση αλλά θέλουν πολλά ψωμιά σε επίπεδο server.

Για να μην πούμε για CMS σε .ASP. ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Συμφωνώ πάντως μαζί σου ότι το βασικό πρόβλημα είναι το φόρουμ.

phpbb... Edited by: gordonas

Comment

Μην το κάνουμε συζήτηση για servers. Πάντως ότι έχεις γράψει για τα windows, είναι πράγματα τα οποία ποτέ δεν αντιμετώπισα. Και θα ξέρεις ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις στα windows MSSQL. Μπορείς να χρησιμοποιείσεις και MYSQL.

Comment

Windows server με MySQL...Προτιμώ τις native λύσεις. Γλυτώνεις από πολλά προβλήματα.

Παρομοίως και εγώ δεν έχω δει πουθενά να υπερτερεί σε κάτι Windows server από Linux. Αυτή την στιγμή έχω ένα Windows και ένα Linux dedicated. Μια χαρά τρέχει ο Windows αλλά έχω μετανιώσει γιατί με έχει απασχολήσει πολύ περισσότερο. Απλά ήταν το CMS σε .ASP και δεν γινόταν αλλιώς. Περαστικά μου...Ποτέ ξανά.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα φόρουμ σε .ASP υποφέρουν. Δεν είναι τόσο θέμα εξέλιξης όσο πολυπλοκότητας. Είναι σαν να λέμε ότι πας Αθήνα-Βόλο μέσω Πάτρας.

Πάντως με phpbb και ένα 100-200άρικο σε ένα dedicated σε Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία νομίζω θα πέταγε το φόρουμ. Τι λες?

Comment

Τα ASP forums δεν έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ λόγω κόστους του windows server. Όταν κατασκευάζεις free forum για το κοινό, υπολογίζεις να μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε και για όποιο λόγο. Οποιοσδήποτε, δηλαδή και αυτός που έχει πολύ φθηνό server, δηλαδή linux, δηλαδή PHP forum.

Ναι για phpbb. Όχι για τα χρήματα αυτά σε dedicated.

Αμερική, με $55, Intel Dual Core Atom, 1.66GHz ο ένας επεξεργαστής, 2Gb μνήμη, 500Gb χώρο, 1.5Tb bandwidth και είσαι περδίκι!

Comment

Τα ASP forums δεν έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ λόγω κόστους του windows server. Όταν κατασκευάζεις free forum για το κοινό, υπολογίζεις να μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε και για όποιο λόγο. Οποιοσδήποτε, δηλαδή και αυτός που έχει πολύ φθηνό server, δηλαδή linux, δηλαδή PHP forum.
                          Ναι για phpbb. Όχι για τα χρήματα αυτά σε dedicated.
                          Αμερική, με $55, Intel Dual Core Atom, 1.66GHz ο ένας επεξεργαστής, 2Gb μνήμη, 500Gb χώρο, 1.5Tb bandwidth και είσαι περδίκι!
                          Ναι αλλά πολλά site είναι μαζί με φόρουμ. Εκεί μια χαρά θα μπορούσαν να είναι .ASP όλο το πακέτο. Απλά είναι βαρύ και άχαρο όμως...

Η Αμερική είναι πιο φθηνή αλλά το πληρώνεις" στο ping. Μια χαρά τιμές έχουν οι Γερμανοί, Ολλάνδοι, Γάλλοι. Δεν είναι και πολλά 100 ευρώ ή 200 για ένα τέτοιο site.

Με 100άρικο βρίσκεις πολύ καλύτερο server. Οπωσδήποτε Ευρώπη πάντως."

Comment

Working...
                          X