Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ......

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ......

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ………… Ανατολική Αττική

Φυσικά πρώτα τα κάψαμε όλα και μετά χτίσαμε στα καμένα.

Τοπίο ελεεινό.

Πως προστατεύτηκε το περιβάλλον;

Αν θυμάμαι καλά η Ανατολική Αττική ήταν ένα απέραντο δάσος.

Κάηκε πόσες φορές για να χτιστούν χιλιάδες σπίτια,

που τελικά τα οικόπεδα αγοράστηκαν σε τι τιμές;

Βόρεια Αττική

Τώρα πως προέκυψε αυτό δεν το κατάλαβα.

Χωρίς πρώτα να βάλουν φωτιά και να τα κάψουν όλα,

και όχι να κάψουν τόσα όσα χρειάζεται ο οικισμός

αλλά 10-20 φορές περισσότερο δάσος.

Δυτική Αττική ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Το προτιμώ από το να καίγανε όλη την περιοχή.

’κουσα ότι στην Αυστρία και στις χώρες της Κ. Ευρώπης
    απαγορεύετε η εκτός σχεδίου δόμηση.

Εντός σχεδίου;

Στα <st1:metricc&#111;nverter productid="1751 μέτρα" w:st="&#111;n">1751 μέτρα</st1:metricc&#111;nverter> Seiten

Αυστρια

Ισως χιλιάδες οι οικισμοί των 5-10 σπιτιών διάσπαρτοι

σε όλη τη χώρα και σε υψόμετρα των 1000μ -1700 μ

ως ( 1930μ Obergurgl)

Δεν γνωρίζω νομοθεσίες και δεν θέλω να σχολιάσω, απλά

όσοι έχουν ταξιδέψει στην Αυστρία

δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν απίθανα σπιτάκια σε

πανέμορφες τοποθεσίες και με ένα πεντακάθαρο περιβάλλον.

Δεν θα κάνω καμιά ανάλυση.

Θα κάνω μια χαζή Ελληνική πρόταση,

Ο καθένας μπορεί να χτίσει σε νόμιμη ιδιοκτησία εντός

ή εκτός σχεδίου, αρκεί το οικόπεδό του να καλύπτετε

από το 70% της έκτασης του με τεχνητό η φυσικό δάσος.

Βέβαια τότε η αξία γης θα έπεφτε 10 φορές τουλάχιστον

κάτω………… ε αυτό δεν συμφέρει……

Ποιούς άραγε.

ΣΗΜ. Σίγουρα θα υπάρχει και καλύτερη λύση,

θα ήθελα να την ακούσω. "
    Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
    http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Originally posted by XIROLIVADO
    χιλιάδες οι οικισμοί των 5-10 σπιτιών διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα και σε υψόμετρα των 1000μ -1700 μ ως 1930μ Δεν γνωρίζω νομοθεσίες και δεν θέλω να σχολιάσω, απλά όσοι έχουν   ταξιδέψει στην Αυστρία δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν απίθανα σπιτάκια σε πανέμορφες  τοποθεσίες και με ένα πεντακάθαρο περιβάλλον. Δεν θα κάνω καμιά ανάλυση. Θα κάνω μια χαζή Ελληνική πρόταση. Ο καθένας μπορεί να χτίσει σε νόμιμη ιδιοκτησία εντός ή εκτός σχεδίου, αρκεί το οικόπεδό του να καλύπτετε  από το 70% της έκτασης του με τεχνητό η φυσικό δάσος Βέβαια τότε η αξία γης θα έπεφτε 10 φορές τουλάχιστον κάτω………… ε  αυτό δεν συμφέρει Ποιούς άραγε.
     ΣΗΜ.  Σίγουρα θα υπάρχει και καλύτερη λύση, θα ήθελα να την ακούσω.        
    καλησπέρα, κατ΄αρχήν είσαι πολιτικός μηχανικός??
    γιατι εγώ είμαι και έχω αυτή την άποψη. Συνήθως οι απ'έξω λένε διάφορα όταν πάω να πω κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων. που λες, με αυτό τον τρόπο δεν θα υπήρχαν αυθέρετα κτίσματα. Του κάθε ενός το χωραφάκι- οικόπεδο θα έπαιρνε μια αξία. Η τιμή στα εντός σχεδίου θα έπεφτε όπως λες, των άλλων θα ανέβαινε λίγο και όλα μια χαρά. Χοντρικά θα επρεπε να υπάρχει ένας άλλος γοκ(και όχι αυτή η αηδία που υπάρχει τώρα και δεν υπάρχει αρχιτεκτονική) που να έλεγε 5 6 βασικά πράγματα διαφορετικός για εκτάσεις δασικές και άλλος για χορτολιδαδικές. ( για δάσος πχ. κάλυψη 25-30%. Μέγιστο ύψος σε σχέση με το ύψος των δέντρων. πχ 5 μετρα δεντρα, ως 4,5 με σκεπή το σπίτι. Όγκος κτιρίου. το 1/10 του όγκου (που προέρχεται από την επιφάνεια του οικοπέδου επί το μέσο ύψος των δέντρων.) και διάφορες άλλες δικλίδες.
    Από εκεί και πέρα αν και ο αρχιτέκτονας έχει χώρο να σχεδιάσει χωρίς να παίζει με τις υπάρχουσες νομοθεσίες, θα βλέπαμε τέλεια σπίτια όπως ανέφερες και πιο πάνω. Εξ άλλου αν είχες ένα οικόπεδο που μπορούσες να χτίσεις νόμιμα,δεν θα ήθελες σαν ιδιοκτήτης να κάνεις μια αηδία, όπως κάνεις τώρα έχοντας το φόβο να μην σε πιάσουν αφού είσαι παράνομος. θα έκανες ένα προσεγμένο αισθητικά και ταιριαστό με το πρειβάλλον σπίτι και τέλος. ( αυτό που ανέφερες για άλπεις ισχύει παντου. είχα παθει την πλάκα μου στη φιλανδία και στα σύνορα βελγίου λοξεμβούργου. Αντε γεια. τι με βάζεις και θυμαμαι...)

Τέλος πάντων, αυτή η μελέτη κατοικίας έπρεπε να περνάει οπωσδήποτε επαε (επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου ) και να γίνεται έλεγχος στο πεδίο του τοποφραφικού και όχι τις γνωστές τρίπλες δεν βάζω τα δέντρα στο τοπογραφικό) επίσης στον έλεγχο δεν επιτρεπεται να βρεθει η βάση δένδρου.(πολύ χαμιλό κόψιμο του δέντρου κοινώς) και επίβλεψη από τη τεχνίκή υπηρεσία την ώρα που κατασκευάζεται ένας ενιαίος βόθρος σιπτικός και απορροφητικός για 10 κατοικίες οικισμού και όχι να ρίχνουμε 2 εκ τσιμέντο σε διάτριτο βόθρο και να κοιτάει ο ελεγκτής αν έχει ο πάτος γκρί χρώμα και μετα όταν φύγει να βάζουμε τον αλβανό να σπάσει τον πάτο. ’λλοι ρίχνανε απλά γκρί μπογια στο χώμα... τεσπα. θέρμανση. Ή γεωθερμία.ή τζάκι. ούτε καυστήρες ούτε τιποτα και φασαρία κάνουν και ρυπαινουν. νερό βροχής για το wc και πότισμα. νερό από πηγή για άλλες χρήσεις.
    το θέμα είναι όρεξη να έχεις και να σκέφτεσαι και το περιβάλλον. από εκεί και πέρα τα συμφέροντα καμιά φορά αλλάζουν κιόλας...."

Comment

Σα δε ντρεπεστε λεω εγω!!Και ολοι αυτοι που λαδωνονται για να μπορεσει καποιος να χτισει εκτος σχεδιου ή μεσα στο δασος τι θα κανουν;Κλεφτες θα γινουν;
      Μονο για να παρεις ρευμα,σε περιοχη εκτος σχεδιου αλλα απο τις καπως φτωχες",θες να σταξεις 15Κ €!Φυσικα η τιμη αλλαζει αναλογως την περιοχη και το τι χτιζεις,βιλα,καλυβα κλπ.
      "
      Powder With Power!

http://www.youtube.com/watch?v=cfmNgQH2nm8&feature=related

Comment

τεσπα. θέρμανση. Ή γεωθερμία.ή τζάκι. ούτε καυστήρες ούτε τιποτα και φασαρία κάνουν και ρυπαινουν. νερό βροχής για το wc και πότισμα. νερό από πηγή για άλλες χρήσεις.
        το θέμα είναι όρεξη να έχεις και να σκέφτεσαι και το περιβάλλον. από εκεί και πέρα τα συμφέροντα καμιά φορά αλλάζουν κιόλας....

αρα ειναι και θεμα παιδείας εκτός των άλλων........... "

Comment

ασφαλώς είναι θέμα παιδείας. από εκεί ξεκινάνε όλα.
          στοφίμιος φίλε μου, ο υπεύθυνος λαδώνεται
          επειδή
          1) δεν πληρώνεται όσο θα έπρεπε κατά την αποψή του. άρα εδώ φταίει το κράτος που έχει χαμιλούς μισθούς. αν σου δίνουν 100 δραχμές και για να ζήσεις πρέπει να έχεις 110 τι κάνεις?? Λαδώνεσαι και προσπαθείς να βρείς και άλλη μια δουλεια παράνομη. Αν όμως πληρώνεσαι 200-250 τι κάνεις?? Δεν λαδώνεσαι γιατί είσαι άπλας.
          γενικός κανόνας.

2)μπορεί!!! και αν δεν το κάνει μέχρι και η γυναίκα του θα τον λέει μ@Λ@Κ@ και θα τον σπάει τα νεύρα κάθε λίγο.
          αλλά αυτό όπως είπα είναι θέμα παιδείας.. έτσι η χώρα έχει τα μαυρα της τα χάλια.
          Edited by: dimit

Comment

Συμφωνώ και επαυξάνω στο θέμα της αρχιτεκτονικής. Όπως έγραψε ο dimit, μπορούν να μπουν χίλιες δυο υποχρεώσεις -που θα πρέπει να τηρούνται και να ελέγχονται- για σπίτια στα βουνά, πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον.

Αντ'αυτού, απλά απαγορεύεται η δόμηση και γεμίσαμε αυθαίρετα.
            - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + -

Comment

έτσι το κράτος θα ξεκινήσει και κακτοποίηση αυθαιρέτου..

Comment

...αντί να ορίσουν κανόνες πρώτα... ό,τι να'ναι κάνουν πάλι.
                - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + -

Comment

Originally posted by dimit
                  ασφαλώς είναι θέμα παιδείας. από εκεί ξεκινάνε όλα.
                  στοφίμιος φίλε μου, ο υπεύθυνος λαδώνεται
                  επειδή
                  1) δεν πληρώνεται όσο θα έπρεπε κατά την αποψή του. άρα εδώ φταίει το κράτος που έχει χαμιλούς μισθούς. αν σου δίνουν 100 δραχμές και για να ζήσεις πρέπει να έχεις 110 τι κάνεις?? Λαδώνεσαι και προσπαθείς να βρείς και άλλη μια δουλεια παράνομη. Αν όμως πληρώνεσαι 200-250 τι κάνεις?? Δεν λαδώνεσαι γιατί είσαι άπλας.
                  γενικός κανόνας.

2)μπορεί!!! και αν δεν το κάνει μέχρι και η γυναίκα του θα τον λέει μ@Λ@Κ@ και θα τον σπάει τα νεύρα κάθε λίγο.
                  αλλά αυτό όπως είπα είναι θέμα παιδείας.. έτσι η χώρα έχει τα μαυρα της τα χάλια.
                  Ετσι ακριβως ειναι!Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
                  Οσο για το νερο και την θερμανση,υπαρχουν λυσεις αλλα προς το παρον δεν μας τις λενε γιατι μαλλον δεν εχουν βρει πως θα βγαλουν απο αυτα.
                  Υπαρχουν οι βοθροι με βιολογικο καθαρισμο,μετατρεπουν τα υγρα σε νερο για ποτισμα και τα στερεα ξυραινονται και γινονται στερεο υπολειμα-λιπασμα.Ενας τετοιος ομως εχει γυρω στα 5Κ.Γιατι δεν επιδοτουν κατι τετοιο στις περιοχες που δεν εχουν αποχετευση;
                  Για την θερμανση υπαρχουν καυστηρες με ξυλα,ηλιακα καλοριφερ(στην ουσια ειναι ηλιακοι θερμοσιφωνες που διοχετευουν ζεστο νερο στα σωματα καλοριφερ μεσα στο σπιτι) και δεν ξερω τι αλλο.Ποσο πετρελαιο θα γλυτωναμε εαν επιδοτουσαν κατι τετοιο;300 μερες το χρονο εχουμε ηλιο!Την απαντηση την ξερουμε ολοι.Ειμαστε οι πελατες!Πρεπει να αγοραζουμε,και μαλιστα ακριβα,αυτα που παραγουν οι αλλοι.
                  Powder With Power!

http://www.youtube.com/watch?v=cfmNgQH2nm8&feature=related

Comment

όσο για την αποχέτευση ακούστε το παρακάτω!!
                    βγάζω μια άδεια στο σέλι και ενώ πρόσφατα (μερικα χρόνια πριν) έγινε βιολογικός καθαρισμός (η αποχέτευση του χωριού καταλήγει εκει) το 1/3 του χωριού έχει αποχέτευση και τα άλλα 2/3 βόθρο. Εκέι που βγάζω την άδεια δεν έχει αποχέτευση. Πήγα και είπα στη δευαβ από τον ιούλιο εκει θα χτίσω. θα φέρετε?? έχετε κάποιο πλάνο? λένε ε, κάποια στιγμή πρέπει να το κάνουμε αφού υπάρχει ο βιόλογικός!! (σκέφτονται λογικά τουλάχιστον αλλά κατόπιν εορτής;; [πες΄το και έτσι![i] )...
                    οκευ εγώ το χτύσιμο θα το τελειώσω κατά τον οκτώβριο. Αν δεν φέρουν αγωγό ως τότε θα βάλω αποχέτευση. θα σκάσω 1μισι χιλιάρικο για βόθρο και θα μου φέρουν αποχέτευση μετα από 1-2 χρόνια. Για να συνδεθώ όμως θα πρέπει να πληρώσω πάγια τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ την δουλεία μου θα την κάνω ήδη με το βόθρο. θα φταίω εγώ αν μείνω με το βόθρο και ο βοθρατζής ας κάνει τα λύμματα ότι θέλει!???? Ενώ θα υπάρχει καλύτερη διαχείρηση αποβλύτων στον βιολογικό πιθανόν και να μην τον χρησιμοποιήσω!!!
                    Ενώ τα οικόπεδα έχουν κοπεί και είναι αρτια από πρίν το 85, ως σήμερα που είναι τα έργα υποδομής??? πουθενα. Όμως η πολεοδομία της νομαρχίας είχε το θράσος τα τελευταία χρόνια να ζητάει μελέτη και εγκατάσταση φυσικού αερίου στο σέλι ενώ δεν έχει εγκατάσταση ούτε η βέροια!!!
                    Η μελέτη και επίβλεψη κοστίζει 600ευρώ! + γκατάσταση πόσα ?? (δεν εφτασε η ώρα για να ξέρω κόστος)(πεταμένα λεφτά). Από ότι μου έχουν πει, (άτομο στο σέλι που έχτισε πέρσυ) για την μελέτη αυτή έρχεται μηχανικός από την αθήνα για να ελέγξει την άχρηστη εγκατάσταση (βάλε εκτός έδρας και ξενοδοχείο? λογικά!!) και πές εντάξει, προφανώς και ένας τοπικός της πολεοδομίας που να είδε φυσικό αέριο!!!! (απαράδεκτο) γιατί να έρθει κάποιος από την αθήνα και όχι από τη θεσσαλονίκη???

Συμπέρασμα? μάλλον κάποιοι κάναν... σκι στο σέλι τόσα χρόνια.Για να μην πω τίποτ΄άλλο!!!
                    Υ.Γ.1 ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙ!!
                    Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΔΙΩΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 11..Edited by: dimit "

Comment

ακριβως ετσι dimit, αλλα δεν φτανουν μονο οι φιλοι, οι φιλοι ειναι το στενο μας περιβαλλον,

γυρω μας ομως υπαρχει ενα μπουρδελο που λεγετε χωρα, και μας βαζει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι με το ετσι θελω

Comment

Working...
                      X