Announcement

Collapse
No announcement yet.

Απορια για δεστρα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Απορια για δεστρα

Παιδια θελω να μαθω αν υπαρχει καποιος πινακας που να δειχνει αναλογα με το μεγεθος της μποτας, σε ποιο γραμμα πρεπει να βαζω το μεγεθος της δεστρας!!!

Υ.Γ. αν καποιος μπορει να μου απαντηση το μεγεθος της μποτας μου ειναι 28-28,5

Ευχαριστοοοοοο

θες να τρυπίσεις ή απλά να ρυθμίσεις?
    ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

Δες εδω:
      http://www.dinsetting.com/
      Μπορεις να κατεβασεις και αυτο:
      http://hem.bredband.net/skiapp/
      http://www.youtube.com/watch?v=olpZkEZD_3E&feature=related

Comment

Φίλε μάλλον μιλάς για δέστρα με δικό της rail / plate, οπότε είναι απλό.
        Μέτρα την σόλα της μπότας σου (αν δεν το γράφει ήδη κάτω) με ένα μέτρο σε εκ ή χιλιοστά...
        π.χ. θα βγεί 33,5εκ ή 335 χιλιοστά. Η δέστρα σου θα γράφει γράμματα αλλά και αριθμούς, (μάλλον salomon έχεις απο ότι κατάλαβα) βρές και στο εμπρός μέρος και στο πίσω τη σωστή θέση και ξανακλείδωσε το πλήκτρο ασφάλισης, και είσαι ΟΚ.

(β) αν δεν γράφει χιλιοστά στη δέστρα, άνοιξε την, ακούμπησε τη μπότα πάνω στη δέστρα (στο κέντρο της μπότας αλλά και του σκι, έχει μια γραμμή), κέντραρε την μπότα αφού βάλεις πρώτα το εμπρός μέρος της δέστρας και μετακινώντας το, μόλις κεντράρεις τις γραμμές, ασφάλισε. στη συνέχεια εκεί που ασφάλισες δες το νούμερο (ή χρώμα) και βάλε και το πίσω μέρος στο ίδιο (και ίδιο χρώμα) ή απλά όσο έχεις την μπότα πάνω... δες που ταιριάζει μετακινώντας τώρα το πίσω μέρος της δέστρας.

(γ) το Din βάζε το χαμηλά σε σχέση με τα κιλά σου. Αν νομίζεις ότι το σκι απασφαλίζει εύκολα ή προχωράς σαν σκιέρ, ανέβαζε ελαφρώς, +1 κλπ, ΜΗΝ ΤΗ ΣΦΙΓΓΕΙΣ πολύ αν δεν κάνεις extreme σκι, θέλεις να ανοίγει εύκολα για να αποφεύγεις σοβαρούς τραυματισμούς...

Edited by: airboarder
        www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

Να ρωτησω κατι ακομα ειναι φυσιολογικο οταν κουμπονει η μποτα μου το πισω μερος της δεστρας μου να πηγενει προς τα πισω... αυτα!!! ευχαριστο πολυ παιδια ολους airboarder πολυ καλες η συμβουλες σου ευχαριστο!!!
          Edited by: zami

Comment

Originally posted by zami
            Να ρωτησω κατι ακομα ειναι φυσιολογικο οταν κουμπονει η μποτα μου το πισω μερος της δεστρας μου να πηγενει προς τα πισω... αυτα!!! ευχαριστο πολυ παιδια ολους airboarder πολυ καλες η συμβουλες σου ευχαριστο!!!
            δεν κατάλαβα φίλε... αν κουμπώσει, δεν πρέπει να κουνιέται για να μη βγεί η μπότα (έναν μικρό τζόγο μπορεί να τον έχει, αλλά θα πρέπει να βάλεις πολύ δύναμη για να το πετύχεις...) μήπως δεν κούμπωσες το πίσω μέρος της δέστρας; Πρίν να δέσει η μπότα σπρώξτο λίγο μπρός ή λίγο πίσω να ακούσεις ένα... κλάκ"

Έλεγξες το κέντρο της μπότας με αυτό των σκι που σ' είπα;
            --> παίζει να έβαλες πολύ πίσω το εμπρός μέρος της δέστρας και να μην επιτρέπει να κλειδώσει το πίσω... αν ναι πήγαινε λίγο εμπρός και το μπροστά μέρος της δέστρας.... ώστε να επισυνάπτονται η γραμούλα που έχει η μπότα με αυτή των σκι...
            Edited by: airboarder "

Comment

οχι οχι κουμπονει κανονικα χωρις να κουνιεται η μποτα απλα την ωρα που κουμπονει π.χ. εχω βαλει στο γραμμα α παει στο γ πειραζει πουθενα αυτο?? μηπως ξερεις περιπου το καθε νουμερο σε τι γραμμα αντοιστηχει στη δεστρα φοραω 28-28,5... επειδη τα νοικιαζω για τον χρονο δεν ξερω και τι μαρκα ειναι οι δεστρες εχουν ενα τ πανω τιποτα αλλο... αυτος που μου τα δινει ειναι λιγο ακυρος παω δοκιμαζω νουμερο ουτε για την απασφαληση ρωταει τιποτα ουτε ρυθμιζει σωστα!

Comment

Originally posted by zami
                οχι οχι κουμπονει κανονικα χωρις να κουνιεται η μποτα απλα την ωρα που κουμπονει π.χ. εχω βαλει στο γραμμα α παει στο γ πειραζει πουθενα αυτο?? μηπως ξερεις περιπου το καθε νουμερο σε τι γραμμα αντοιστηχει στη δεστρα φοραω 28-28,5... επειδη τα νοικιαζω για τον χρονο δεν ξερω και τι μαρκα ειναι οι δεστρες εχουν ενα τ πανω τιποτα αλλο... αυτος που μου τα δινει ειναι λιγο ακυρος παω δοκιμαζω νουμερο ουτε για την απασφαληση ρωταει τιποτα ουτε ρυθμιζει σωστα!
                αυτό που λές δεν πειράζει αν το κάνει στο κούμπωμα και μετά δεν πάει άλλο πίσω πέρα από εκεί...

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΤΑΣ ΜΕ ΣΚΙ ΟΜΩΣ ΟΚ? το κανες αυτό? (το βρήκες και στην μπότα και στο σκι

Εκτός από τα γράμματα σου είπα πρέπει να εχει και νούμερα όπως 334 345 κλπ, που αντιστοιχούν στο μήκος της σόλας της μπότας σου... σε χιλιοστά, κάπου 334 πρέπει να είναι η δικιά σου... βάλε και το εμπρός και το πίσω κομμάτι της δέστρας στο κοντινότερο ... ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΣΟΛΑ... π.χ. 33.4εκ == 334

Comment

το μπρος μερος ειναι σταθερο παρεπιπτοντος

Comment

και η μποτα μου δεν βρισκετε σε ευθεια με τη γραμμη τον πεδιλον μου
                    Edited by: zami

Comment

η γραμμη στη μποτα ειναι 2cm πισω απο την γραμμη του πεδιλου μου

Comment

σωστος 333mm ειναι η μποτα μου

Comment

ΑΚΥΡΟ

ΔΕΝ είσαι ΟΚ τότε,

λογικά θα μπορεί να κουνηθεί και αυτό (εμπρός μέρος). (αν δεν είναι σταθερό τελικά, έχει ένα κουμπί που το σηκώνεις στο πάνω μέρος εκεί που κάθεται η μπότα) άμα είναι σε rail και όχι απευθείας τρυπημένη στο σκι... να σου δείξω.... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΤΡΑ?

Comment

οχι ειναι βιδομενο το μπροστα μερος δεν μετακινειτε με τιποτα!!!
                            δικο σου ειναι το xsports giati endiaferomei gia ayto
                            http://www.xsports.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage_new/product_id,733/category_id,47/option,com_virtuemart/Itemid,1/

Comment

βγαζω φωτω και στελνω

Comment

Working...
                              X