Announcement

Collapse
No announcement yet.

φωτογραφιεσ και βιντεο απο την χιονοκακοκαιρια -scubasnow- 25-27 /02/2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mαμηθηκε το συμπαν

https://www.facebook.com/pstamato74/...5736810272429/
    No snow....no party

Comment

• Originally posted by swter View Post

Τα ορεινα της Πινδου βαζουν μεγαλες ποσοστητες χιονιου με ΝΔ ρευμα κ οχι ΒΑ, ο οποιος ΝΔ για τα υψομετρα που μιλαμε (1000+) ειναι μια χαρα δροσερος το χειμωνα...Αναφερομαι κατα βαση στα βλαχοχωρια της περιοχης μου αλλα λογικα το ιδιο ισχυει στα Ζαγοροχωρια...Σαμαρινα πχ με ΑΒΑ κοβει ο υετος μαχαιρι..Αβδελλα τους πιο ιστορικους χιοναδες τους εχει κανει με δυτικη συνιστωσα , τουλαχιστον απο το 2005 κ μετα που θυμαμαι. Εφοσον τα μερη αυτα εχουν το Ιονιο δυτικα τους , το λογικο ειναι πως υετοφορος δνε θα ειναι ανατολικος ανεμος αλλα δυτικος . Αττικη πχ ΒΑ ειναι ο υετοφορος αφου φερνει υγρασια απο το Αιγαιο κ ΒΔ ο ξηρος κ πιο κρυος..
      Αυτο ακριβως λεω και εγω και γιαυτο το λογο ειναι λαθος η συγκριση.αλλα οπως και να το κανουμε ο ΝΔ ειναι θερμοτερος απο τον ΒΑ τοσα χρονια με εκτεταμενο δικτυο σταθμων καμερες φωτογραφιες...ποτε δεν ειδαμε 3 μετρα στα 900 μετρα της Πινδου και ποτε δε θα δουμε οπως εβαλε η Αμπουδιωτισσα της Σεττας περσι.ακομα και στα υπερορεινα 1500 μ υπερτερουν τα ανατολικα προσηνεμα Κρητη η Σαμαρινα ακομα και τον πολυ καλο χειμωνα του 11-12 ουτε 2 μετρα δεν εβαλε τα 2μετρο για τα 1500 μ των Λευκων ορεων ειναι απλα μια κακοκαιρια βορειου ρευματος.Οπως και στα Υποαλπικα-Αλπικα και παλι υπερτερουν τα Λευκα ορη καθως δεχονται τον περισσοτερο υετο τον χειμωνα ακομα και απο τα Τζουμερκα.

Κωστας

Comment

• Αβδελλα Γρεβενών σημερα ( λήψη απο περίπου 1350μ στα σχετικά ψηλά σπίτια του χωριού )

carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• Originally posted by korfalonas View Post

Αυτο ακριβως λεω και εγω και γιαυτο το λογο ειναι λαθος η συγκριση.αλλα οπως και να το κανουμε ο ΝΔ ειναι θερμοτερος απο τον ΒΑ τοσα χρονια με εκτεταμενο δικτυο σταθμων καμερες φωτογραφιες...ποτε δεν ειδαμε 3 μετρα στα 900 μετρα της Πινδου και ποτε δε θα δουμε οπως εβαλε η Αμπουδιωτισσα της Σεττας περσι.ακομα και στα υπερορεινα 1500 μ υπερτερουν τα ανατολικα προσηνεμα Κρητη η Σαμαρινα ακομα και τον πολυ καλο χειμωνα του 11-12 ουτε 2 μετρα δεν εβαλε τα 2μετρο για τα 1500 μ των Λευκων ορεων ειναι απλα μια κακοκαιρια βορειου ρευματος.Οπως και στα Υποαλπικα-Αλπικα και παλι υπερτερουν τα Λευκα ορη καθως δεχονται τον περισσοτερο υετο τον χειμωνα ακομα και απο τα Τζουμερκα.
          οπα φιλε για πατα φρενο πολυ φορα πηρες.. θα μας πεις τα λευκα ορη πιο χιονισμενα απο τα τζουμερκα....
          ΕΝΑ 2005 ΘΕΛΩ!!!! ΓΙΝΕΤΕΕΕ??:nod::nod:

Comment

• συγκρινεις ανομιες χρονιες.

Comment

• Originally posted by billipiros12 View Post

οπα φιλε για πατα φρενο πολυ φορα πηρες.. θα μας πεις τα λευκα ορη πιο χιονισμενα απο τα τζουμερκα....
              Και τι να κανουμε τωρα οπως τα Τζουμερκα βαζουν τον περισσοτερο υετο το φθηνοπωρο ετσι εχουν και τα λευκα ορη τον χειμωνα και η ροδοπη το καλοκαιρι.Δεν φταιω εγω που με ΒΑ εχουν ηλιο τα παραπονα σου στα βουνα της ανατολικης Θεσσαλιας και της ανατολικης πινδου.Τελος το οφφ απο μενα.
              Last edited by korfalonas; 28/02/2018, 03:09 PM.
              Κωστας

Comment

• Originally posted by korfalonas View Post
                Και τι να κανουμε τωρα οπως τα Τζουμερκα βαζουν τον περισσοτερο υετο το φθηνοπωρο ετσι εχουν και τα λευκα ορη τον χειμωνα και η ροδοπη το καλοκαιρι.Δεν φταιω εγω που με ΒΑ εχουν ηλιο τα παραπονα σου στα βουνα της ανατολικης Θεσσαλιας και της ανατολικης πινδου.Τελος το οφφ απο μενα.
                συγκρινεις ανομειες χρονιες οταν το καταλαβεις γραψε να συζυτησουμε. φετος που ειναι τα λευκα ορη? το 2013 που ηταν ?

Comment

• billipiros12 εχεις χασει επεισοδια ρε....θα φτιαξουν χιονοδρομικο στην κρητη δεν τα εμαθες?

Comment

• μια ακομη φωτο ,απο την περιοχη του παγγαιου ,μαλλον νικησιανη ειναι .

Comment

• νικησιανη δευτερα μεσημερι

Comment

• Το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή της Νικήσιανης, όπου από νωρίς βρίσκονται 2 γκρέϊντερ, 3 χωματουργικά μηχανήματα jcb και 2 αλατιέρες του δήμου Παγγαίου -σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμο.
                        χθεσινη πρωινη ενημερωση.

ρε να μην ηταν σ/κ να ειμαι εκει γμτ
                        Last edited by SUMMERSNOW; 28/02/2018, 04:36 PM.

Comment

• Comment

• Originally posted by billipiros12 View Post
                            συγκρινεις ανομειες χρονιες οταν το καταλαβεις γραψε να συζυτησουμε. φετος που ειναι τα λευκα ορη? το 2013 που ηταν ?
                            νομιζω οτι ο φιλος korfalonas εχει δικιο. 8 στις 10 χρονιες Ευβοια και Κρητη ξεφτιλιζουν ολη την Ελλαδα σε υψος χιονοστροσεων απο τα 500μ και πανω.οσο και αν δυσκολεβομαστε να το χονεψουμε αυτη ειναι η αληθεια.

Comment

• Originally posted by ORESIVIOS View Post
                              Ελπιδοφόρο το ότι φέτος η Πίνδος κέρδισε το χαμένο έδαφος δεδομένου του χιονουετού που δέχτηκε..... Υπέροχο που βλέπουμε κατάλευκα και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ χιόνι τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα ορεινά Δυτικής Μακεδονίας, την ορεινή Χαλκιδική κλπ .....

Είχε καταντήσει αηδία να βλέπουμε τα Ζαγοροχώρια γυμνά από χιόνι μέσα χειμώνα και να χιονίζει στην Κρήτη ή στην Εύβοια., όχι ότι δεν πρέπει να χιονίζει και εκεί, αλλά νομίζω ότι ο χειμώνας ξεκινούσε από την Πίνδο, και ανέκαθεν άφηνε εκεί την υπογραφή του.

Τραγικό το ότι φέτος η Αθήνα καταγράφει 0 μέρες χιονόπτωσης , έναντι 5 που είναι ο μ.ο. θαρρώ, ενώ η Θεσνική 1-2 έναντι 8 του μ.ο.

Δεν μπορώ παρά να αναφέρω τον προβληματισμό μου. ....
                              Μήπως έχει καταντήσει αηδία με αυτό που συμβαίνει φέτος ??? άντε γιατί έτοιμος είμαι να αρχίσω τα μπινελίκια !
                              Μετεωρολογικός σταθμός Ανατολικού Ηρακλείου: http://penteli.meteo.gr/stations/heraclioneast/

Μετεωρολογικός σταθμός Πυραθίου: http://penteli.meteo.gr/stations/pyrathi/

Comment

Working...
                              X