Announcement

Collapse
No announcement yet.

σεταρισμα σανιδας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• σεταρισμα σανιδας

Γεια χαρα και με πολυ χιονι ελπιζω απο την επομενη εβδομαδα

Αγορασα πριν λιγες μερες μια σανιδα, 159. Προσωπικα ηθελα λιγο μικροτερη καθως εχω ανεβει λιγες φορες αλλα για τα 178 εκατοστα μου και τα 89 κιλα μου, νομιζω ειναι ΟΚ, ετσι δεν ειναι?

Εψαξα λιγο για τις δεστρες, αλλα εχω μπερδευτει, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να βρει κανεις την αποσταση που πρεπει να εχουν μεταξυ τους?

Επισης, προσωρινα εβαλα τις μοιρες +16 και 0, τι θα προτεινατε οι γνωστες?

Ευχαριστω πολυ

φιλαρακι καλοριζικο....δεν θα πω τιποτα οσο αφορα το σανιδακι...το πηρες οποτε προχωραμε...οσο αφορα την αποσταση θα σου πω τον πιο παραδοσιακο τροπο που εχει ως εξεις ...το ανοιγμα οσο ειναι οι ωμοι σου..αυτο σαν πρωτη φαση...αλλα συνηθως ο καλυτερος τροπος για μενα και που παντα κανω ειναι το βρησκω στο βουνο..το σεταρω απο το σπιτι ..και κρατω κατσαβιδι και αρχιζω και αλλαζω και πειραματιζομαι στο βουνο..οσο για τις μοιρες...+16 -0 ειναι μμμμμ δοκιμασε +15 - 9 αλλα παντα με το στυλ που κανεις...ετσι αυτο ειναι πιο freestyle σεταριζμα...σαν αρχαριος μην τα ανοιξεις πολυ σχεδον το ιδιο να ειναι κατι σαν +9 -9 ...αλλα αν θες τη γνωμη μου παρε κατσαβιδακι και δοκιμασε διαφορα στο βουνο και θα το βρεις ...γιατι οτι και να σου πουμε εμεις ..ο καθενας εχει διαφορετικο...και τα hibacks βαλτα..τερμα πισω..βρες τις μοιρες και αποστασεις και μετα παιξε με πλατη...αυτη ειναι η δικη μου συμβουλη...φυσικα θα σου πουν και τα παιδια διαφορους τροπου...οτι θες εδω ημασται...live your day like its your last....[i]"

Comment

Δική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι θέμα trial and error... δοκιμάζεις επιτόπου τις γωνίες έπειτα από κάθε κατάβαση, μέχρι να βρεις αυτή που σε βολεύει ανάλογα και με το στυλ και τη χρήση που κάνεις στη σανίδα...

Comment

Καλύτερα για αρχή να βάλεις θετικές μοίρες στο πισω πόδι ή 0.

Comment

φανταζομαι οτι ετσι θα ειναι λιγο δυσκολα στην αρχη, αλλα θα με μαθει να στριβω καλυτερα?

Comment

πιο καλο ελεγχο της σανιδας εχεις με θετικες μοιρες στο πισω ποδι, απλα λογω του παρκου και της πιο freestyle καταστασης εχει καθιερωθει το duck stance. 

Comment

Σαν αρχάριος υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που λέει αρκετα θετικές στο μπροστινο (+18 - +21) και +3 ή 0 πίσω.σκοπός είναι να σε προδιαθέτει το stance να ρίχνεις το βάρος στο μπροστινό πόδι που είναι απο τα βασικά για να τσουλάς σωστά.Οσο για την απόσταση μεταξύ των δεστρών πρέπει να δοκιμάσεις μόνος σου.ξεκίνα με το reference stance που εχει το σανίδι.

Comment

σαν αρχαριος πρπει να μαθεις πρωτα απολα σωστο σλαλομ και ελεγχο της σανιδας...

οποτε θα σου προτεινα 0, +3 πισω και γυρω στο +18 μπροστα...
                LIB-TECH TRS BTX
                A.SNOW David Vincent

Comment

για να σας λυθει καθε απορια, δειτε τι λεει ο γιωργος!

<a href=http://forward.gr/info/snowboard_stance.htm" target="_blank">http://forward.gr/info/snowboard_stance.htm</A>"
                  LIB-TECH TRS BTX
                  A.SNOW David Vincent

Comment

καλωσόρισες. Για αρχάριους ΠΑΝΤΑ και τα δύο πόδια προς την ίδια κατεύθυνση (όχι duck stance) για να μάθεις να κάνεις σλάλομ, αλλιώς θα πηγαίνεις συνέχεια falling leaf. Εγώ θα πρότεινα για σένα 21/9, αλλά αυτό είναι θέμα που θα το βρείς μόνος σου.
                    μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

Working...
                    X