Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ισως και τα χαμηλοτερα αυτοφυη ελατα στην Ελλαδα!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ισως και τα χαμηλοτερα αυτοφυη ελατα στην Ελλαδα!

στο γεωφραφικο πλατος των 38.38 μυρων σε υψομετρο 240 μετρω,διπλα απο το κτημα αμφικαια,απαντωντε 5-6 αυτοφυη ελατα του ηδους abies cephalonika,που μαλον διεκδικουν την θεση των χαμηλοτερων ελατων στην Ελλαδα!!!

το γεγονος ειναι αξιο αναφορας μιας και αυτα τα ελατα φυτρωσαν και αναπτισονται εδω και χρονια 400-600 μετρα χαμηλοτερα του οριου εξαπλωσης τους.

κατα την γνωμη μου το γεγονος αποτυπωνει ακομα και το κλιμα της περιοχης!

[i]

Edited by: PARNASSIOS "

¨Εχω δεί 2-3 έλατα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και στην κεντρική Εύβοια από τη μεριά του Αιγαίου,για την ακρίβεια στο χωματόδρομο που ενώνει το χωριό Γλυφάδα με την παραλία Βύθουρη, αρκετά χαμηλότερα από το χωριό Γλυφάδα όμως.

Δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το υψόμετρο εκείνου του σημείου,αλλά πρέπει να είναι γύρω στα 200-280 μέτρα υψόμετρο.
    Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

Εχει να κανει με το αναγλυφο της περιοχης σε σχεση με τους συχνους ισχυρους καταβατικους νοτιοδυτικους ανεμους που επηρεαζουν συχνα τα μερη αυτα μεταφεροντας τους σπορους απο τα ελατα που βρισκονται ψηλοτερα.Μεγαλο ρολο παιζει βεβαια το γεγονος οτι η περιοχη εκει ειναι σκιερη,δεν γνωριζει τι παει να πει ηλιος ,πραγμα το οποιο ειναι οτι πρεπει για τα ελατα καθως ειναι ειδη σκιοφυτα.
      penteli.meteo.gr/stations/arahova/
      penteli.meteo.gr/stations/maroussi/

Comment

Originally posted by nanga parbat
        ¨Εχω δεί 2-3 έλατα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και στην κεντρική Εύβοια από τη μεριά του Αιγαίου,για την ακρίβεια στο χωματόδρομο που ενώνει το χωριό Γλυφάδα με την παραλία Βύθουρη, αρκετά χαμηλότερα από το χωριό Γλυφάδα όμως.

Δε μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το υψόμετρο εκείνου του σημείου,αλλά πρέπει να είναι γύρω στα 200-280 μέτρα υψόμετρο.
        πως γινεται να ειναι σε πολυ χαμηλοτερο υψομετρο την στιγμη που μας λες οτι ειναι στα 200-280μ????

τα ελατα που βλεπεις απο πανω ειναι με σιγουρια στα 230-240μ!!!

Comment

Originally posted by PARNASSIOS

πως γινεται να ειναι σε πολυ χαμηλοτερο υψομετρο την στιγμη που μας λες οτι ειναι στα 200-280μ????

Parnassie διάβασε pio προσεκτικά το post μου..Δεν είπα σε πολύ χαμηλότερο υψόμετρο...είπα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο. Αλλο το ένα,άλλο το άλλο. Είτε 200,είτε 250,είτε 300 μέτρα είναι πολύ χαμηλό υψόμετρο για έλατα.

Απλά έχω 4 χρόνια να περάσω απο το μέρος και δε θυμάμαι ακριβώς το σημείο για να μπορέσς να υπολογίσω με το χάρτη το ακριβές υψόμετρο.
          Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

Originally posted by PARNASSIOS

Parnassie διάβασε pio προσεκτικά το post μου..Δεν είπα σε πολύ χαμηλότερο υψόμετρο...είπα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο. Αλλο το ένα,άλλο το άλλο. Είτε 200,είτε 250,είτε 300 μέτρα είναι πολύ χαμηλό υψόμετρο για έλατα.

Απλά έχω 4 χρόνια να περάσω απο το μέρος και δε θυμάμαι ακριβώς το σημείο για να μπορέσς να υπολογίσω με το χάρτη το ακριβές υψόμετρο.

[i]"

Comment

Working...
            X