Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ 2010-2011

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πάντως, χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε... φαινόμενα δεν βλέπουμε... [i]

Πότε θα καταλάβουν οι υπεύθυνοι πως τα κανόνια είναι μονόδρομος; Το βουνό βοηθάει από μόνο του, όταν ο Παρνασσός για μια αντίστοιχη υποδομή θα χρειαζόταν 5πλάσια χρήματα. Ακόμα κι αν χιόνιζε, θα παρατείνανε τη σεζόν κατά πολύ.

"

Comment

• αμ, 20 μερες θερμοκρασιες μειων εχει το βουνο. Αν ειχε κανονια θα λειτουργουσε κατα 50%

Nothing is impossible...
      You are only limited by fear
      and even that, you can overcome!

Comment

• μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργει το κανονι γιατι δεν εχω καταλαβει πως δημιουργεί το χιονι. Εχω δει στο Μπανσκο και στην Γκρενομπλ αλλα δεν εδωσα σημασια.
        who cares who wins?

Comment

• Καλή χρονιά παιδιά, αν και δεν πάει καλά ως τώρα [i]. Ας κάψουμε-θυσιάσουμε τις ετήσιες στον θεο του χιονιού, που προφανώς μας εγκατέλειψε μπάς και δούμε άσπρη μέρα."

Comment

• Originally posted by SnowHunter
            μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργει το κανονι γιατι δεν εχω καταλαβει πως δημιουργεί το χιονι. Εχω δει στο Μπανσκο και στην Γκρενομπλ αλλα δεν εδωσα σημασια.

Απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσει ένα κανόνι. Υπόγειες δεξαμενές, ισχυρά αντλιοστάσια και αρκετό ρεύμα... Ενδεικτικά ένα κανόνι αντλεί 15 κ.μ. νερό την ώρα και παράγει τον τριπλάσιο όγκο χιονιού. Φυσικά, για να παραχθεί χιόνι, πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι υπό του μηδενός!

Comment

• Originally posted by bjorg
              Originally posted by SnowHunter
              μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργει το κανονι γιατι δεν εχω καταλαβει πως δημιουργεί το χιονι. **** Εχω δει στο Μπανσκο και στην Γκρενομπλ αλλα δεν εδωσα σημασια.

Απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσει ένα κανόνι. Υπόγειες δεξαμενές, ισχυρά αντλιοστάσια και αρκετό ρεύμα... Ενδεικτικά ένα κανόνι αντλεί 15 κ.μ. νερό την ώρα και παράγει τον τριπλάσιο όγκο χιονιού. Φυσικά, για να παραχθεί χιόνι, πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι υπό του μηδενός!
              επίσης όμως για να παραχθεί περισσότερη ποσότητα και καλύτερης ποιότητας, χρειάζεται μια ειδική πρωτεϊνη"'Ice nucleation-active proteins" οπότε και σε υψηλότερες από το 0 μπορείς να παράξεις χιόνι, αλλά εμείς, νεράκι μόνο... αλλά τι να κάνουν και τα χ/κ μας σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά;

http://en.wikipedia.org/wiki/Snowmaking

τώρα κυκλοφορούν και ... κανονάκια για το ΣΠΙΤΙ! ειλικρινά....

"
              www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

• τωρα μας εκαψες, ακου εκει πρωτεινη?

Αν ριξουμε και λιγη κρεατινη με λιγη deka μεσα ισως εχουμε χιονι και στους 10 βαθμους
                χιχι

Nothing is impossible...

Comment

• Πάντως φέτος είμαστε πολύ γκαντέμιδες! Ρε μέχρι και στην Κύπρο χιόνισε και σε εμάς ακόμα τίποτα!!!!![i]"
                  Lib tech skate banana!!!!

Comment

• δεν εφυγε ο χειμωνας ακομα βρε σεις

απλα μας λυπαται ο Θεουλης για να μην κανουμε περιττα εξοδα λογω κρισης

και δεν το ριχνει
                    ορεινα μαντρια αρκαδιας

Comment

• Και πέρισυ αν θυμάμαι καλα τέτοιες μέρες ξεκίνησε η σεζον ουσιαστικά. Είχε ανοίξει και για μια εβδομάδα τον δεκέμβρη.... Και είχαμε ξεκινησει και με πολλές πέτρες στις πίστες... Αρχές φεβρουαρίου 1-2 μας έκανε τρελές πούδρες... Τότε που έγινε και η χιονοστιβάδα... Οπότε φανταστείτε τι χιόνι είχε... Εγώ που ήμουν και τυχερος χωρίς να περιμένω τέτοια χιονόπτωση ειχα ανέβει την επόμενη ακριβώς μέρα! Μετά άρχισε το χιονι να λιώνει γτ είχε υψηλές θερμοκρασίες, αλλιώς θα κάναμε μέχρι τον απρίλη πιστεύω...
                      ’ρα είναι λάθος να λέμε παει ο χειμόνας κλπ... Μπορεί να άργησε να έρθει αλλά θα έρθει... Και αφού οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά πλέον θα μας την κάνει τν χάρη.

Comment

• QUOTE=the_sath]Και πέρισυ αν θυμάμαι καλα τέτοιες μέρες ξεκίνησε η σεζον ουσιαστικά. Είχε ανοίξει και για μια εβδομάδα τον δεκέμβρη.... Και είχαμε ξεκινησει και με πολλές πέτρες στις πίστες... Αρχές φεβρουαρίου 1-2 μας έκανε τρελές πούδρες... Τότε που έγινε και η χιονοστιβάδα... Οπότε φανταστείτε τι χιόνι είχε... Εγώ που ήμουν και τυχερος χωρίς να περιμένω τέτοια χιονόπτωση ειχα ανέβει την επόμενη ακριβώς μέρα! Μετά άρχισε το χιονι να λιώνει γτ είχε υψηλές θερμοκρασίες, αλλιώς θα κάναμε μέχρι τον απρίλη πιστεύω...
                        ’ρα είναι λάθος να λέμε παει ο χειμόνας κλπ... Μπορεί να άργησε να έρθει αλλά θα έρθει... Και αφού οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά πλέον θα μας την κάνει τν χάρη.

[/QUOTE]

Συμφωνώ απόλυτα και εγώ αυτό ακριβώς θυμάμαι...πρώτη μου ήταν 26 γενάρη με πέτρες και πληγωμένο σανίδι[i] και μετά τρελές πούδρες......κάτι τέτοιο φαίνεται και φέτος....που είσαι ρε Χελμέ (Γιώργο).....δεν σ ακούω.... έρχεται νοτιοδυτικός με καλές Τ....ΤΏΡΑ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΈΝΟ....."
                        Αίνος...Ενα χιονοβούνι για λίγους..

Comment

• ερχεται τέλος Γενάρη.... όπως και πέρσυ....!!!!!!!!!!
                          το θέμα είναι να μην έχει αέρα, ομίχλη, υψηλές... δεν αρκεί μόνο το χιόνι...
                          είναι πολυκριτήρια συνάρτηση η λειτουργία ενός ΧΚ...

hav faith!!
                          Edited by: FuNbaG By Riders
                          FuNbaG By Riders - ski, snowboard, bmx, mountainbike, kitesurf, snowkite

Comment

• Originally posted by airboarder
                            Originally posted by bjorg
                            Originally posted by SnowHunter
                            μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργει το κανονι γιατι δεν εχω καταλαβει πως δημιουργεί το χιονι. **** Εχω δει στο Μπανσκο και στην Γκρενομπλ αλλα δεν εδωσα σημασια.

επίσης όμως για να παραχθεί περισσότερη ποσότητα και καλύτερης ποιότητας, χρειάζεται μια ειδική πρωτεϊνη"'Ice nucleation-active proteins" οπότε και σε υψηλότερες από το 0 μπορείς να παράξεις χιόνι, αλλά εμείς, νεράκι μόνο... αλλά τι να κάνουν και τα χ/κ μας σε σχέση με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά;

http://en.wikipedia.org/wiki/Snowmaking

τώρα κυκλοφορούν και ... κανονάκια για το ΣΠΙΤΙ! ειλικρινά....

Aυτό οφείλω να πω δεν το ήξερα... Ακόμα καλύτερα λοιπόν! Αν θέλουμε έχουμε χιόνι και με θετικές θερμοκρασίες. Καλά τα πράγματα για τα Ελληνικά Χ.Κ.

Δεν βλέπω να ασχολείται και κανείς βέβαια. Εδώ έχουν κανόνια στις ’λπεις και δεν έχουμε εμείς που είμαστε Αφρική; Θα μπορούσαν να τα λειτουργούν τα βράδια που είναι και οι βέλτιστες συνθήκες! Αλλά που τέτοια τύχη! Και μετά απορούν γιατί δεν έχουν κόσμο!"

Comment

• E E ερχεται....

ερχεται παιδες, διπλα μας ειναι.... παμε για θαψιμο....

Nothing is impossible...

Comment

• Originally posted by hammersword
                                E E ερχεται....

ερχεται παιδες, διπλα μας ειναι.... παμε για θαψιμο....

το πιστευεις η για να μας φτιαξεις τη μερα το λες???
                                κατι δινουν αυτα τα μπιπ site αν θα ειναι αρκετο πρεπει να μας ενημερωσει ο Helmos"!
                                "

Comment

Working...
                                X