Announcement

Collapse
No announcement yet.

ξεκινημα σκι απο 3 ετων..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ξεκινημα σκι απο 3 ετων..

[i]hello παιδια ...θα ηθελα να σας κανω μια κλασικη ερωτηση...ειμαι λατρης του βουνου απ ολες τις αποψεις....να μπω στο θεμα...εχω μια κορουλα 3 ετων και λεω φετος να την ξεκινησω σκι....αν και κανω snowboard εγω και να πω την αμαρτια μου θα ηθελα να μαθει snowboard..αλλα απ οτι ξερω..ξεκιναμε με ski ...στα πρωτα βηματα...και στην πορεια αν της αρεσει το αλλαζει...οτι θελει το κοριτσι...και ρωταω τωρα εσας που ξερετε καλυτερα το θεμα ski ειναι καλα να ξεκινησει 3 ετων..θελω να πω κανει...λογω το οτι δεν ξερω αν τα κοκκαλα αντεχουν..γιατι ακουω διαφορα...ασ πουμε στο snowboard δεν κανει γιατι καταποναμε τα γονατα...λογο διαφορετικης στασης σωματος...παιζει κατι στο ski που θα πρεπει να προσεξω...και κατι ακομα που μπορω να αγορασω παιδικα σκι και μποτουλες..ποσο μηκος εχουν τα παιδικα σκι...απο σκι δεν ξερω τιποτα...."

Τα 3 χρόνια είναι μια καλή ηλικία να ξεκινήσει κανείς σκι. Το πρόβλημα που διαπίστωσα τον καιρό που μάθαινε ο γιός μου ήταν ότι ακόμα και πολύ καλοί δάσκαλοι ενηλίκων δεν μπορούσαν να επικονωνήσουν με ένα παιδί. Με τον κατάλληλο δάσκαλο, τα παιδιά προοδεύουν πολύ γρήγορα.

Στο 2ο ερώτημα η απάντηση είναι όχι. Τουλάχιστον στα μεγάλα χιονδρομικά, τα καταστήματα που νοικιάζουν εξοπλισμό έχουν και για μικρά παιδιά. Δυστυχώς, μεγαλώνουν γρήγορα [i](και μεις μαζί - αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και ο εξοπλισμός θα απαξιωθεί σε μια σαιζόν.

Καλές κατεβασιές στη μικρή!
    "

Comment

Φίλε μην βιαστείς. Είναι μικρή η κόρη σου.
      Για αρχή θα σου πρότεινα αυτά:<a href=http://www.skieris.gr/index.php?act=viewProd&amp;productId=114" target="_blank">http://www.skieris.gr/index.php?act=viewProd&amp;productId=114</a>
      Είναι πολύ ελαφριά και δένονται με τα απλά μποτάκια που φοράνε τα παιδάκια.
      Με αυτά, το παιδί εξοικειώνεται στην κίνηση με κάτι παράξενα, μακριά πράγματα στα πόδια του (τα σκι).
      Δεν θα ξεχάσω την έκφραση της κόρης μου την πρώτη φορά (4 ετών περίπου) που φόρεσε (στο σαλόνι) της μπότες και σκι. Επειδή δεν μπορούσε να τα σηκώσει λόγω βάρους είχε κατατρομάξει!!! Ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα για αυτήν, να μην μπορεί να μετακινηθεί.
      Από παπουτσάκια γραμμαρίων σε εξοπλισμό κιλού+.

Φυσικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό. ’λλα στην αρχή ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί φοβόμουν μην "στραβώσει" η μικρή και πει δεν θέλω. Επειδή εγώ θέλω τρελά να κάνει σκι ξεκίνησα με τα πλαστικά και τώρα στα 6+ είναι έτοιμη για να γραφτεί σε σύλλογο. "Κανονικά" σκι έβαλε όταν ήταν πέντε ετών.

"

Comment

Να μεταφέρω κι εγώ την εμπειρία μου η οποία όμως μπορεί να μη ταιριάζει σε άλλους. Γιατί δεν είναι μόνο τα παιδιά που διαφέρουν. Διαφέρουν και οι μπαμπαδομαμάδες.

Η Εύη πριν ξεκινήσει το σκι ήταν καλά εξοικειωμένη με το ύπαιθρο. Γύρναγε στα βουνά και τις θάλασσες με το αντίσκηνο από 6 μηνών.

Η πρώτη της επαφή με πολύ χιόνι ήταν μια εκδρομή στη Τσαγκαράδα για χιονοπόλεμο, όταν ήταν 2 ετών. Μερικές μέρες αργότερα βρεθήκαμε στο Καιμάκτσαλαν. Τα είχα όλα τέλεια σχεδιασμένα αλλά τίποτα δεν έγινε όπως το σχεδίασα. Η Εύη βαρέθηκε και γκρίνιαξε, η μαμά πανικοβλήθηκε, και φύγαμε άρον άρον. Σημείωσε ότι, παρότι η μαμά είναι σκιέρ και ορειβάτισα, σε ότι αφορά τη μικρή είναι ...κέρβερος.

Αποφάσισα να μη κάνω σχέδια και μου βγήκε σε καλό.

Μερικούς μήνες αργότερα (2,5 ετών) πήγαμε στο Παρνασσό όπου έπαιξε αρκετά και έκανε σκι ...στη πλάτη μου. Το καταευχαριστήθηκαν και η Εύη και η μαμά.

Το περασμένο χειμώνα ήταν κάτι λιγώτερο από 3,5 χρονών και είπαμε να ξεκινήσει κανονικά. Αρχίσαμε από νωρίς τη διαφήμιση κι έτσι μας ρώταγε συνεχώς πότε θα χιονίσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το νοίκιασμα των σκι. Νοικιάσαμε κανονικά σκι για όλη τη σαιζόν, από τον Κομίνη (60-80 Ε). Φόρμες από το lidl. Σκεφτήκαμε ότι μεγαλώνει ραγδαία, οπότε δεν αξίζει να ξοδέψουμε λεφτά για μία (ή και για μισή) σεζόν. Η δοκιμή των σκι στο μαγαζί και μετά στο σπίτι, ήταν ένα πανηγύρι που το είχαμε διαφημίσει και το περίμενε. Μετά περίμενε πως και πως να τα φορέσει στο χιόνι.

Η χρονιά πέρυσι ήταν χάλια από χιόνι αλλά τελικά τα κατάφερε να κάνει 4-5 φορές. Δεν έλειψε το παιχνίδι στο χιόνι, οι χιονάνθρωποι, ο χιονοπόλεμος, κλπ. Όταν ήταν κι άλλα παιδάκια, ήταν πολύ καλύτερα. Τεράστιο ρόλο έπεξε και η μαμά της που λάσκαρε. Στο τέλος κατέβηκε και μια εύκολη πίστα στα Κελάρια. Αν και προτιμούσε τις baby.

Κάποιες παρατηρήσεις:

Η μικρή έκανε σκι με τη μαμά και το μπαμπά. Το παιδί μιμείται και τσουλάει, και δεν δέχεται (αντιλαμβάνεται) οδηγίες. Φίλος, δάσκαλος παιδιών μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει παιδάκια μικρότερα από 5 ετών γιατί δεν επικοινωνούν εύκολα και γιατί θέλουν συνεχώς τη μαμά, το μπαμπά, τα τσίσα, τα κακά, τη πιπίλα, κλπ. Με προειδοποίησε ότι αν τη ξεκινήσω από τόσο μικρή, εγώ να το ξεχάσω το σκι μου, γιατί αναγκαστικά θα κολλησω μαζί της. Και μέχρι ένα σημείο είχε δίκιο. Πάντως άξιζε.

Πήραμε τις μπότες που άνοιγαν από πίσω, με κριτήριο την άνεση και όχι την εφαρμογή. Δεν σκεφτόμουν να τη βάλω ακόμη στη Σαχάρα. Τα σκι ήταν αρκετά κοντά, αλλά είδα ότι αν ήταν ακόμη κοντύτερα θα ήταν καλύτερα. Φέτος (4 ετών) θα πάρω τα κοντύτερα που υπάρχουν. Για νοίκιασμα σκι πρέπει να φροντίζει κανείς νωρίς (Νοέμβρη-Δεκέμβρη) γιατί τελειώνουν γρήγορα. Τα μικρά δετά σκι που σου προτείνουν, μου φάνηκε λίγα για την Εύη και είχα δίκιο. Το κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η μαμά (που ήταν θετική και χαλαρή) και η παρέα με άλλα παιδάκια. Μας είχαν συμβουλεύσει να αποφύγουμε το έλκηθρο γιατί η μικρή θα κολλήσει με αυτό. Αυτό δεν συνέβη με την Εύη. Είχε ένα ελκηθράκι για παιχνίδι, αλλά προτιμούσε το σκι.

Δες εδώ μερικές φωτό από τις εμπειρίες μας <a href=http://picasaweb.google.com/p.kanellopoulos/cDSrJC?authkey=Gv1sRgCJ7Rn5iYg-iZJw&amp;feat=directlink" target="_blank">http://picasaweb.google.com/p.kanellopoulos/cDSrJC?authkey=Gv1sRgCJ7Rn5iYg-iZJw&amp;feat=directlink</A>

Υπάρχουν και διάφορα βοηθήματα. Ένα φίλος τα χρησιμοποίησε όλα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ίσως φέτος να πάρω το σύστημα που ενώνει τις μύτες των σκι. Όμως τα διάφορα λουριά και τα φορητά πιατάκια δε με τρελαίνουν.

http://ecom1.sno-ski.net/kidsteachingaids.html

http://www.applerise.com/mikayla.html

"

Comment

φιλε μου ειναι κουκλιτσα...μπραβο της...σε λιγα χρονια θα σε περναει σφαιρα..χαχαχ.ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου ..ειναι συμαντικο πιστευω ενα τετοιο θεμα στο forum γιατι λιγο πολυ οσοι αγαπαμε το χιονι θελουμε και τα παιδια μας να μαθουν,,..η μικρη μου την ειχα παει περσυ καλαβρυτα και τρικαλα...πρωτη επαφημε χιονι..για να δω αντιδραση ..να πω οτι και η μαμα κανει σκι...μπορω να πω της αρεσε..και τωρα που με βλεπει καμια φορα να βλεπω dvd με snowboard..ερχεται και κολαει ...και με ρωταει μπαμπα τι κανουν και διαφορα...πιστευω θα της αρεσει ..

Comment

εδω και κανενα 2φοτο απο τη μικρη νεφελη...πρωτη επαφη με το χιονι

<a href=http://img833.imageshack.us/i/20100131foto50227.jpg/" target="_blank"></a>

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us"

Comment

@pk πολύ χρήσιμο post και ωραίες οι φωτογραφίες της μικρής στο χιόνι! να στε παντα καλά!

Comment

@ N.G.K στην 3η φωτο απο μοίρες καλά την βλεπω την μικρή λίγο μόνο το Highback να σηκώσεις για να μην γέρνει τόσο μπροστα και είναι έτοιμη η μπέμπα για tricks[i]....

κουκλα η μικρή να είστε παντα καλά να τσουλάτε συνέχεια(μόνο με σανίδι εννοείται)..."
                live to ride another day.....

Comment

την εβαλα στη δεστα...να αρχισει να το συνηθιζει...χχααα...ειδατε ποσο μικρη ειναι...οσο μια μποτα....πως λεμε γεννηθηκε πανω στο σανιδι αυτο το παιδι....

πραγματι ειναι πολυ χρησιμο θεμα αυτο...γιατι ολοι θελουμε να μαθουμε στα παιδια μας σκι..αλλα το θεμα ειναι πως...γαυτο οποιος γνωριζει καλο θα ηταν να εγραφε εδω..να ξερουμε πως να προετοιμασουμε τα παιδια μας για pro...

Comment

Κουκλια και τα δυο,να σας ζήσουν παίδες!δεν χρειάζεται να πω για την φωτό με την δεστρα,έχω λιωσει στο γέλιο! Κώστα ριχνε μια ματιά κι εσυ,ειναι πολύ καλο το θέμα κ θα μάθεις (όλοι μας) πολλά!
                    μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Φίλε N.G.K. Λόγω έλλειψης χρόνου θα είμαι λακωνικός, αλλά θέλω να πιστεύω ουσιαστικός.

1. Τα παιδιά θέλουν παιχνίδι. Έτσι πρέπει να περάσει το σκι σ' αυτή την ηλικία.

2. Στεγνό παιδί = χαρούμενο παιδί.

3.Να μην απαιτείς πολλά.

4.Πολλά έχουν να κάνουν με τη μυική μνήμη" του εκάστωτε παιδιού.

5. Τα διάφορα βοηθήματα, Ski tip lock, που παρέθεσε ένας φίλος πιο πάνω είναι καλά μόνο για την αρχή.

Καλή αρχή και καλή δύναμη! Με θετική προσέγγιση όλα πάνε καλά. Στα λέω και μπαμπαδίστικα και απο ακαδημαϊκή γνώση...."

Comment

φιλε μου δεκτη καθε γνωση και αποψη στο θεμα αυτο...την αμαρτια μου την λεω..δεν γνωριζω τιποτα με το θεμα παιδι και χιονι..αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ξερω οτι στα περισσοτερα παιδια αρεσει το χιονι ..το θεμα ειναι στο σκι ...θα προσπαθησω να μαζεψω πληροφοριες οσες μπορω οστε να εχω μια μικρη αποψη στο θεμα ξεκινιμα σκι...αλλα σαφως καθε παιδι ειναι διαφορετικο..θα κανω μια προσπαθεις και αν της αρεσει καλως...αλιως θα τη βαλω να περασει διαβολοβδομαδα οπως εγω ...στα ΟΥΚ.....πλακα κανω με υπομονη και σωστες κινησεις ολα θα πανε καλα..[i]"

Comment

Working...
                        X