Announcement

Collapse
No announcement yet.

Επειδη σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα να μεταναστευσω

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Επειδη σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα να μεταναστευσω

θελω μια βοηθεια ως προς τη χωρα προορισμου....

Ειμαι μεταξυ.....Ν.Υορκη,Καναδας,Ελβετια,Σουηδια,ΝΟρβηγι α,Αυστραλια

Ελβετία δαγκωτό.
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Για Ελβετια λεω και εγω .....Εχω παει και ξερω οτι εχει μια απο τις ισχυροτερες οικονομιες στον κοσμο....

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ

Για Ελβετια λεω και εγω .....Εχω παει και ξερω οτι εχει μια απο τις ισχυροτερες οικονομιες στον κοσμο....
        Το ερώτημα είναι πόσο εύκολα μπορείς να βρεις δουλειά εκεί ενώ είσαι ακόμα στην Ελλάδα. Αν έχεις τρόπο μην στέκεσαι ούτε λεπτό.

Δεν ξέρω βέβαια πώς θα σου φανεί η ζωή στην Ελβετία... [i]."

Comment

κατι σε χωρα μη μελος ε.ε. θα ελεγα σε πρωτη φαση. δηλαδη ηπα-καναδα-νορβηγια-ελβετια.

λογω γλωσσας υπερεχουν τα 2 πρωτα αν και θα ηθελα το 3 απο τα 4 παραπανω.

αν βεβαια λογω διαφορων ευκολιων το γεγονος να ειναι μελος της ε.ε. αποτελει προυποθεση θα ελεγα γερμανια-σουηδια.
          Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
          ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Γιώργο......

Για να πας έξω χρειάζεσαι τέσσερις βασικές προϋποθέσεις

1η Να έχεις βρει δουλειά

2η Να ξέρεις την γλώσσα

3η Να μην έχεις μεγάλα σε ηλικία παιδία, ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα στις νέες συνθήκες

4η Να μην σου λείψουν γονείς (αν σου κρατάνε τα παιδιά) φίλοι, κλπ κλπ

Τα πρώτα τρία είναι και τα βασικότερα.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξεις χώρα. Εγώ άλλαξα πόλη (έφυγα από Πειραιά) και ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή, αλλά είχα τις τρεις πρώτες προϋποθέσεις.

Θέλει δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη σκέψη, πριν κάνεις το μεγάλο βήμα, το οποίο και στο εύχομαι.

Υ.Γ Νο 1... αυτά στα λέω επειδή έχεις παιδιά. Αν δεν είχες θα σου ελεγα....ακόμα εδώ είσαι??....Εφυγεεεες

Υ.Γ. Νο 2 η Ε.Ε. είναι η πιο εύκολη λύση, λόγω αποστασης και διαδικασιών για να δουλέψει κανείς εκει. Εγω αν ήθελα να διαλέξω, θα έβαζα στην λίστα σου και την Ν.Ζηλανδία. Εχω γνωστούς εκει.... και μαθαίνω.....τρελά πράγματα γι αυτην την χώραEdited by: AKIS-EGIO
            ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Web cam, live καιρός στο Αιγιο
            http://www.e-achaia.gr

Comment

ψηφιζω καναδα δαγκωτο , αχανης χωρα και αραιοκατοικημενη, πλουσια δαση και μεγαλο καιρικο ενδιαφερον

Comment

εγω παντως εκανα το μεγαλο βημα..με αφορμη τις σπουδες μου βρισκομαι στη διαδικασια της μεταναστευσης στη σουηδια οπου απο τον αυγουστο ξεκιναω μεταπτυχιακο στο τομεα των περιβαλλοντικων επιστημων του πανεπιστημιου της στοκχολμης με εξειδικευση στην κλιματολογια και τις κλιματικες αλλαγες...και φυσικα οι σπουδες στη Σουηδια ειναι επιδοτουμενες απο το σουηδικο κρατος και δεν πληρωνεις φραγκο, οπως γινεται σε αλλες χωρες, παρα μονο για διαμονη και προσωπικα εξοδα....και φυσικα δεν προκειται να ξαναγυρισω πισω για τα επομενα πολλα χρονια, παρα μονο για διακοπες σε κανα ελληνικο νησι...

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ

θελω μια βοηθεια ως προς τη χωρα προορισμου....

Ειμαι μεταξυ.....Ν.Υορκη,Καναδας,Ελβετια,Σουηδια,ΝΟρβηγι α,Αυστραλια
                  κοιτα....
                  ΗΠΑ το απορριπτω εγω
                  Καναδα, Ελβετια ή Αυστραλια με τα 1.000
                  αν πας ως εκει σκεψου και Ν.Ζηλανδια

Αλλα πιστευω Σουηδια, και ακομα καλυτερα Νορβηγια ειναι τα ιδανικα μερη αυτη την στιγμη

ισως αστο στην τυχη...οπου βρεις δουλεια...

Υ.Γ. σκεψου ισως και Ολλανδια...

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Παιδιά ολοι εχουμε τεράστια προβλήματα και ολοι θα το θέλαμε να φύγουμε για αλλού.Μην ξεχνάμε όμως οτι αν δεν καθήσουμε να τους βάλουμε αναχώματα τότε θα σωθούμε εμείς και θα αφήσουμε καμμένη γη πίσω μας.Φιλικά πάντα.
                    Έξω η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ.

Comment

Nεα Ζηλανδία.Ελβετίες κτλ είναι πλέον κλειστές σε μετανάστες.Θεωρώ πολύ ακραίο να βρείς δουλειά πλέον εκεί.Εαν το χεις ηδη βεβαια το θεμα ετοιμο,εννοειται εφυγες.Αλλιως ζηλανδια και τίποτα άλλο.Εχω και τα 2 ξαδερφια εκεί,υπάρχει άριστη αποκατάσταση και γενικα σαν χώρα τα σπάει.και κλιματικά σαφώς.Αλλα να ξες,η πατρίδα είναι πατρίδα,δεν εχω κανει ποτε ξενυτιά,αλλά απο τους συγγενέις μου βλέπω οτι ακούνε ελλάδα και δακρύζουν.Κακα τα ψέματα,σαν τα χώματα που σε γέννησαν και μεγάλωσες δεν έχει.
                      http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Κυπρος ειναι μια λυση για οποιους δυσκολευονται στη γλωσσα η δεν θελουν να αποχωριστουν τον ελληνικο τροπο ζωης.

Γενικα παντως οι χωρες που ανεφερες ειναι οκ, ισως Αμερικη-Καναδα να ειναι καλυτερα. Δε ξερω τι ευκαιριες υπαρχουν, ψαξε και οπου βρεις αλλα να σου αρεσει και το μερος.
                        Κλειστόν

Comment

Originally posted by meteofok
                          Nεα Ζηλανδία.Ελβετίες κτλ είναι πλέον κλειστές σε μετανάστες.Θεωρώ πολύ ακραίο να βρείς δουλειά πλέον εκεί.Εαν το χεις ηδη βεβαια το θεμα ετοιμο,εννοειται εφυγες.Αλλιως ζηλανδια και τίποτα άλλο.Εχω και τα 2 ξαδερφια εκεί,υπάρχει άριστη αποκατάσταση και γενικα σαν χώρα τα σπάει.και κλιματικά σαφώς.Αλλα να ξες,η πατρίδα είναι πατρίδα,δεν εχω κανει ποτε ξενυτιά,αλλά απο τους συγγενέις μου βλέπω οτι ακούνε ελλάδα και δακρύζουν.Κακα τα ψέματα,σαν τα χώματα που σε γέννησαν και μεγάλωσες δεν έχει.
                          μμμ...ως ενα σημειο εχεις δικιο για ελβετια. Αλλα παλι, γενικα στην Ευρωπη υπαρχουν ευκαιριες να βρεις δουλεια...
                          αρκει να μην εισαι φαντασμενος οπως ειμαστε πολλοι εδω στην ελλαδα...ξερεις ααα...εχω εχω πτυχιο και μεταπτυχιακο...σιγα μην γινω αυτο"...και να εισαι διατεθειμενος να πας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ...αν πεις πχ: εγω παω μονο Ζυριχη ξεχνα το...

το θετικο ειναι οτι στις χωρες αυτες (πλην εξαιρεσεων) θα ασφαλιστεις, θα εχεις μια υγ. περιθαλψη και ο μισθος θα ειναι ικανοποιητικος...
                          οτι δουλεια και αν βρεις.

κατα τα αλλα ψηφιζω και εγω ΝΖ"

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Η σκεψη για να φυγω θα υλοποιηθει μονο σε περιπτωση απολυτης εξαθλιωσης οικονομικης και κοινωνικης στην Ελλαδα...

Σαφως και ειναι παρα πολυ δυσκολο και η ευρεση εργασιας,και η γλωσσα και ο διαφορετικος τροπος ζωης,αλλα σκεφτομαι τα παιδια μου που πιθανοτατα για τα επομενα 10 τουλαχιστον χρονια δεν θα εχουν καμια προοπτικη σε αυτην την χωρα...

Τελος παντων, Θεος να βαλει το χερι του στην Ελλαδιτσα και βλεπουμε....

Comment

Δύσκολη απόφαση Χελμέ , έχεις και οικογένεια και απ' ότι κατάλαβα δεν έχεις κάποιο στήριγμα στο εξωτερικό.

Εξαρτάται και από την δουλειά.

Όσον αφορά την Κύπρο που είπε ο φίλος πιο πάνω βρέθηκα για ένα σεμινάριο εκεί πριν λίγες μέρες και μπορώ να σου πω λίγα πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν.

Μισθός εκπαιδευτικού 2800 €[i]

Μισθός πωλητή σε εταιρια ποτών 2500€

Σπίτια σχετικά φθηνά

Βενζίνη 1.10€

Δεν γνωρίζω όμως αν είναι εύκολο να βρεις δουλειά εκεί."
                              Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Comment

Working...
                              X