Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!

καλησπερα σε ολους!τις περασμενες ημερες του πασχα ως και σημερα ειμουν στην αμφικλεια!!!ειπαρχει πλουσιο φωτοφραφικο υλικο που ακολουθει παρακατω!!οι φωτο ειναι τραβιγμενες διαφορετικες ημερομηνιες!

ξεκηναμε με λιγες φωτο απο την αμφικλεια,το κεφαλοχωρι του παρνασσου!!!!!

[i]

στο βαθος φαινεται η οιτη!

η αμφικλεια απο το γηπεδο του χωριου οπου εκανα καθε μερα το πρωινο μου τρξημο!

αμφικλαια και χαραδρα κεραμιδιου!

αριστερα η νυψη!

η εισοδος της χαραδρας του κεραμιδιου και προορισμος η αγια ιερουσαλημ!

την συγκεκρημενη ημερα συναντισα πανω απο 15-20 πεζοπορους να ανεβοκατεβαινουν στο μονοπατι για την αγια ιερουσαλημ!

στο βαθος το καλιδρομο με το χωριο τυθρονιο να αχνοφαινεται!

η καριδια που φαινεται ειναι χαρακτηριστηκο σημειο της διαδρομης!ακομα λεγεται οτι εχει φυτευτει απο τους ανταρτεσ του 1821!!πολυ λογικο αφου η συγκεκρημενη περιοχη δεν εχει καθολου καριδιες!!!

η πηγη δηπλα απο την καριδια!

χαρακτηριστικο σημειο της διαδρομης ειναι και αυτη η σαρα!!οποιος θελει να κοψει δρομο και να το διασκεδασει συγχρονος κατεβαινει απο εδω!!

απογευμα σταν αγ.ιωαννη τον κυνηγο!!

η οιτη στα χρωματα του απογευματος!

σε λιγο ακολουθουν και τα χιονια!!!!!!!!

"

εμεν α δεν εμφανιζει καμια κριμα[i]"

Comment

λιακουρα και καλογερος εχθες!

[i]

ο ΒΒΑ καθρεφτης του βουνου σε ασχημη κατασταση για την εποχη και σε πολυ χειροτερη κατασταση απο τις ομορφες λακες!

απο αριστερα 3 τσουμες τσαρκος λιακουρα!!

δευτερα του πασχα μαυρα λιθαρια νυψη και αμφικλεια κατω δεξια!!!

ολες οι κορυφες δεξια ειναι η κορυφογραμμη της αρναβρισης και η φτερολακα τερμα δεξια.

και τωρα η πεζοπορια απο την φτερολακα ως την εισοδο των ομορφων λακων στις 6-4-2010!

η συγκεκρημενη πεζοπορια ηταν μια τρομερη εμπυρια,αφου ξεκηνισαμε με ηλιο,ξεκουμποτα μπουφαν,μπολικο υδροτα απο το περπατημα και χαβαλε,φτασαμε στο τελος να περπαταμε με την πλατη για να αποφηγουμε το εντονο χιονοχαλαζο που το χτηπαγε ο δυνατος αερας στα προσωπα μας!!

καλογερος στο βαθος και φαιδωνας μπροστα!

η οιτη στο βαθος και αριστερα η φκιωνα με πρωτη κορφη την λυριτσα!

παντως η περιφεριακη τα παει μια χαρα με δυο μετρακια πατημενο!

μια απο τις κορφες της αρνοβρυσης!

καλογερος με καθετες αναπτιξεις!!

η μαυριλα εχει καληψει τα παντα!

η οιτη στα βαθος που πριν λιγη ωρα ειχε χιονοκουρτινες και παρακαλαγαμε να μας κανουν και εμας την χαρη!

ο φαιδωνας (ΜΙΖ) κατα την προσπαθεια για την αναβαση!

καλογερος

φτανοντας στη εισοδο των ομορφων λακων!!στο βαθος το ομιχλοδες κωτρονι!

αριστερα οι ΝΔ πλαγιες της λιακουρας

ο παρνασσιος στο σπιτι του!!!

η αρχη του αρεου χιονοχαλαζου.δειτε μεγεθος!!!

Edited by: PARNASSIOS "

Comment

και μερικες εικονες απο ρουμελιωτικο πασχα!!!η μονες περηοχες της ελλαδας που κρατανε το εθημο του λακου ακομα ειναι τα χωρια του παρνασσου!!!!

να ζησει η πατριδα και τα ωραια της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[i]

ο μεθησμενος παρνασσιος επι το εργο!!!να ειναι καλα τα πιτσιρικια της γειτονιας που δεν χορτεναν να γυρνανε τα αρνια!!!!!

"

Comment

παιδια εχω ανεβασει 82 φωτο!!!!!ελπιζω να μπορεσεται να δειτε οσες περισσοτερες γινεται γιατι μολης με πληροφορισε ο terry οτι δεν βλεπει πολλες!

Comment

Είσαι ο Παρνάσιος και πρέπει να είσαι ευτυχισμένος που ζεις σε τόσο υπέροχο τόπο!
            Μπράβο!

Comment

ποποο τι μου θιμισες τωρα ρε παρνασσιε!αγια ιερουσαλημ εκει πηγαιναμε πεζοπορια με την κατασκηνωση των ΧΜΟ που ειναι πιο πανω απο την αμφικλεια.αυτη η διαδρομη με εκανε να αγαπησω τον παρνασσο κριμα που δεν μας εδειξες καμμια φωτο απο αγια ιερουσαλημ και αγιο γιαννη κυνηγο!

Comment

[i]"
                <ΦΑΛΑΚΡΟ>

https://www.facebook.com/groups/falakrodrama/
                https://www.facebook.com/xkfalakro?fref=ts
                http://www.falakro.gr/

Comment

εγω τις ειδα ολες τις φωτο κανονικα. Ανοιγουν ολες!!!! [i]"

Comment

Ομορφες φωτος... αλλα τα χιονια του Παρνασσου παραπεμπουν σε μεσα Μαιου παρα σε αρχες Απριλιου! Αληθεια με τι προγραμμα ανεβασες ολες αυτες τις φωτος;;
                    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Ωραίος ρε Γιάννη. Εμένα μου ανοίγουν όλες. Ωραίες και οι φωτό από τα χαμηλά και από τα ψηλά...απλά στα ψηλά πιστεύω ότι φέτος παραπέμπουν 3-4 βδομάδες αργότερα....

Comment

Και εμενα μου ανοιξαν... μετα απο 2-3 προσπαθειες!! Απλα ειναι παρα πολλες και στην αρχη ανοιγαν μισες... Για να καταλαβω... ολοι στην γειτονια ψηνετε μαζι αρνια;; Ποσα αρνια δηλαδη;;; Πωπω...!!
                        Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

παιδια και με τον φαιδωνα ακριβος το ιδιο λεγαμε....το βουνο ειναι 3 με 4 βδομαδες μπροστα.δυστυχος ηταν μια πολυ ασχημη χρονια για τον παρνασσο.αλλα ειναι και να σε θελει..εκει που περιμαινεις να βαλει πανω απο μισο μετρο στο βουνο βαζει 5εκ στα 400 και βρεχει νυχτα μερα απο τα 1800μ και πανω!!τι να πεις...παντως φαινεται να αντεχει ακομα!

οσο αφορα τα αρνια,καθε χρονο ετσι τα ψηνουμε!!φετος ειμασταν 15 εχει τυχει να ειμαστε και 22!!!!

Comment

<a href=http://img641.imageshack.us/i/265k.jpg/" target="_blank"></a>[/IMG]
                            [/IMG]
                            [/IMG]"
                            http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
                            ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

Working...
                            X