Announcement

Collapse
No announcement yet.

Λάκμος 28-03-10

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Λάκμος 28-03-10

Στο Λάκμο (ή αλλιώς Περιστέρι) ανεβήκαμε σήμερα με leonjohn+Alexan (από τη hellasweather). Ο Λάκμος για όσους δε ξέρουν είναι το βουνό που φαίνεται απέναντι από το Μέτσοβο και η κορυφή του είναι στα 2295μ.

Δυστυχώς οι κατολισθήσεις στο χωματόδρομο που οδηγεί από το χωριό Μεγάλο Περιστέρι προς το βουνό έχουν κάνει το δρόμο απροσπέλαστο, οπότε αναγκαστήκαμε να αφήσουμε το τζιπ πολύ νωρίς, λίγο πριν τα 1200 μόλις μέτρα!

[i]

Βρίσκουμε 2 άλογα στη διαδρομή μας...

Ανεβαίνουμε εναλλάξ για τα βήματα...Εν τω μεταξύ κατά διαστήματα χιονίζει!

Φτάνουμε στα 2030μ και μετά από συνεχή ομίχλη και ανεμοθύελλα βγάζει για 3 λεπτά λίγο ήλιο!!!! Βγαίνουμε αμέσως καμιά 10αριά φωτό να προλάβουμε γιατί ο καιρός έκλεισε αμέσως μετά!

Πολύ ισχυροί οι άνεμοι σε όλο το βουνό! Πουθενά σχεδόν δεν φυσούσε ασθενώς...παντού έντονα! Το ανεμόμετρο του Γιάννη έπιασε μια στιγμή 77χιλ/ώρα!

Κατεβαίνοντας μια μικρή χιονοκουρτίνα..

Η ομάδα μας...

Και για το τέλος η Τύμφη και συγκεκριμένα η κορυφή Γκούρα!

"

Originally posted by LeoP
    Διακρίνω εκτός από τις γκέτες και κραμπόν ή μου φαίνεται;

ski δεν βλέπω πουθενά πάντως! αφού ανεβαίνει που ανεβαίνει...

ωραίος Θεοδόση!

καλά..ok η ανάβαση...μετά δεν σε πιάνει κάτι που βλέπεις αυτό το χιόνι και δεν τσουλάς?

Comment

Διακρίνω εκτός από τις γκέτες και κραμπόν ή μου φαίνεται;
      Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
      Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Μπορείς να μην απαντάς από πάνω μου; [i]"
        Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
        Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Ωραιος ρε Τεο!!!!!!!!!μπραβο!!!!!!!!!!

παντως φαινεται καλο το χιονι απο τις φωτο!!μπορουσες να τσουλισεις αν ειχες σκι η οχι??

Comment

ωραια βολτα Φρικ!!!

"

Comment

Λεωσθένη ναι καλά παρατήρησες...πως το κατάφερες???[i] Να ναι καλά τα παιδιά που μου δάνεισαν γκέτες και κραμπόνμέσα στην οργάνωση ήμουν πάλι

Κώστα και Νίκο δυστυχώς το χιόνι ήταν ΚΑΤΑΠΑΓΩΜΕΝΟ!!! Είχε πάρει τη μορφή χιονούρας, όπως την ξέρουμε το καλοκαίρι! Οπότε ουσιαστικά ήταν σαν πίστα παγωμένη και κακοποιημένη από τους καύσωνες των προηγούμενων βδομάδων!

Ωστόσο είχε κάτι πλαγιές και κάτι λούκια.....αχχχχχχχχχχχχ! Αυτές τέλη Γενάρη με 1 μέτρο πούδρα αν τις ανέβεις με τα σκι στην πλάτη και με χιονορακέτες στα πόδια.....και μετά κατέβεις με τα σκι σου......πωπωπωπωπω.....τρέλαααααα!!! Αυτό έλεγα στους Γιαννιώτες όταν κατεβαίναμε!

Υ.Γ. Τα κραμπόν κάνουν τρελή δουλειά στον πάγο! Δεν έχω ιδέα από χειμερινό εξοπλισμό αλλά τα κραμπόν σε συνδυασμό με το λιγοστό βάρος μου με έκαναν να πετάω στον πάγο...δεν βούλιαζα καθόλου και ανέβαινα πλαγιές με μπόλικη κλίση πολύ γρήγορα και άνετα! Εντυπωσιάστηκα..."

Comment

Originally posted by tirol
                Μπορείς να μην απαντάς από πάνω μου; [i]

Μα καλά ρε Θεοδόση..σε παρέσυρε ο Λεω στον Όλυμπο και δε πήρες σκι...

τώρα γιατί δεν πήρες ! ?

Δεν είχαν ούτε οι άλλοι 2

Ασε που...θα ερχόσουν εσύ να μου τα κουβαλήσεις???"

Comment

Originally posted by tirol
                  Τι να βάλω..θα δεί ο Θεοδόσης που ανεβήκαμε και θα λέει γιατί δεν του είπαμε να έρθει!

Ωραίο βουνό ο Λάκμος Θεοδόση!! Υπάρχει κάποιο βουνό στην Μακεδονία που δεν έχεις ανέβει?

Κάνατε ανάβαση και δε μου είπατε τπτ???[i]

Κώστα ο Λάκμος δεν ανήκει στην ΜακεδονίαΚαι ναι φυσικά....έχω αφήσει πολλά βουνά παραπονεμένα! Πρέπει όμως να κατακτηθούν πάση θυσία"

Comment

Originally posted by vasilitsa freak

Κάνατε ανάβαση και δε μου είπατε τπτ???[i]

εγώ τους είπα Θεοδόση να σου πούνε!

Κώστα ο Λάκμος δεν ανήκει στην Μακεδονία

ε..ok! Σύνορα Τρικάλων-Ιωαννίνων και πιο πάνω Βάλια Κάλντα και δίπλα Βασιλίτσα.

εε..η Βασιλίτσα Μακεδονία δεν είναι? άρα σωστά τα είπα!

Και ναι φυσικά....έχω αφήσει πολλά βουνά παραπονεμένα! Πρέπει όμως να κατακτηθούν πάση θυσία
                    "

Comment

Μπράβο παιδιά ωραία ανάβαση.Τέο με τα κραμπόν περπατάς και πετάς.[i]"

Comment

θεοδοση ,αυτο ειναι

<a href=http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=20745" target="_blank">http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=20745</a>"

Comment

Μπορείς να μην απαντάς από πάνω μου; [i]

Μα καλά ρε Θεοδόση..σε παρέσυρε ο Λεω στον Όλυμπο και δε πήρες σκι...

τώρα γιατί δεν πήρες ! ? Edited by: tirol "

Comment

τιρολε ,βαλε καμια φωτο

Comment

Τι να βάλω..θα δεί ο Θεοδόσης που ανεβήκαμε και θα λέει γιατί δεν του είπαμε να έρθει!

Ωραίο βουνό ο Λάκμος Θεοδόση!! Υπάρχει κάποιο βουνό στην Μακεδονία που δεν έχεις ανέβει?

Comment

Working...
                              X