Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φλώρινα backcountry / ορειβατικό ski και trekking

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Φλώρινα backcountry / ορειβατικό ski και trekking

Φλώρινα 8/3/2010,

μόλις ξύπνησα η θέα από το μπαλκόνι μου ήταν... αλπική!

[i]

Ρε, λές αντί για το χ/κ να κάνω λίγο Backcountry / λίγο ορειβατικό, να ανέβω στον λόφο Αγ. Παντελεήμονα (Σταυρός), στο οχυρό 1050 και να συνεχίσω κορυφογραμμή λίγο πιο πάνω,
    στα 1200 μέτρα και να κάνω μια καλή κατάβαση... απάτητο μέχρι... το σπίτι μου στα 600 μέτρα? (μια χαρά 600 μέτρα υψομετρική διαφορά κατάβασης, και γλυτώνω το
    γυμναστήριο για σήμερα, διασκεδάζοντας!).
    (Βλέπεις είμαστε από τους τυχερούς εδώ στη Φλώρινα κατά τη γνώμη μου, μιας και δίπλα στο ποτάμι της πόλης είναι οι πρόποδες πολλών λόφων και βουνών, που προσφέρονται για πεζοπορία / ορειβασία κλπ)

Μου πήρε 1 ώρα να το καλοσκεφθώ με τον καφέ, να βρώ παρέα (που τελικά δεν βρήκα γιατί μασήσανε τελευταία στιγμή "έλα ρε.. χιονίζει πολύ, ξέρεις τι θα γίνεται πάνω;"), και έτσι... έφυγα μόνος.
    βγήκα από το σπίτι με τα ορειβατικά μινι σκι κρεμασμένα στο σακίδιο, φώκιες εννοείται μέσα στο backpack... SKI in SKI out σου λέω από το κέντρο της Φλώρινας!

το χιόνι μέχρι το γόνατο, από την πόλη, οπότε σχεδόν κατευθείαν φόρεσα τα πέδιλα για την ανάβαση, μιας και περπατώντας θα ήταν αδύνατο με τόσο χιόνι...

μόλις 100 μέτρα από την πόλη, απόλυτη ησυχία μέσα στο δάσος.
    μέχρι τα 750μετρα, ακολούθησα ένα από τα μονοπάτια που ξεκινούν από το ποτάμι, με λίγες παρασπονδίες...
    (ο καμεραμάν και ο φωτογράφος, είχαν δουλειές, οπότε ανέλαβα εγώ. χεχε.)

Λίγο παραπάνω, άφησα κάθε μονοπάτι, και μπήκα μέσα στο δάσος, να ακολουθήσω πολύ πιο ανηφορική διαδρομή.

Όταν έφθασα στο οχυρό στα 1041 μέτρα, και ήδη είχα ανεβεί 400+ μέτρα από την αφετηρία,

βρήκα και παρέα...

(σίγουρα θα σκέφτονταν... καλά ρε Π@υσΤ@ μου, ούτε τέτοια μέρα δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία
    ευτυχώς σήμερα δεν πέτυχα αγριογούρουνα, γιατί τώρα τελευταία αγρίεψαν δεν ξέρω γιατί, και άντε να τρέχεις με τα σκι με δεμένες τις φλωκιες στην ανηφοριά, αφού αν τους έλεγα "μισό λεπτό ρε φιλαράκια να βγάλω τις φώκιες και κατεβαίνω γρήγορα", δεν πιστεύω να έβρισκα την κατανόηση τους...

Edited by: airboarder "
    www.xsports.gr - Δημήτρης

Πσσσ μπραβο... [i]

Καλη φαση!!!!"
    detox

Comment

μπραβο σου...πολυ ωραια η ιδεα σου και το εγχειρημα...

εγω εχω πει απο την αρχη της σεζον οτι μολις κανει 20+ποντους εξω απ την πορτα θα βγω εξω με τα σκι

ακομα δε μας αξιωσε ο καιρος να δουμε ενα αξιιολογο χιονι και φετος και μιλαμε για υψομετρο πανω απο 400 μ
      sigpic

Comment

Μετά από 20 λεπτά, έφτασα στα 1200μέτρα...
        ώρα να βγούν οι φώκιες και να αρχίσει το ΠΑΡΤΥ!

θα ακολουθήσω την πλαγιά πρός το χωριό Σκοπιά μιας και είναι ότι πρέπει για freeride, (μόνο ένα καλό κάθετο άλμα θέλει 2-3 μέτρων πάνω απο το βράχο ώστε να περάσω την περίφραξη... κατάβαση σε πολύ μεγάλη κλίση για 600 - 700μ, στη συνέχεια θα κόψω αριστερά, να βγώ στα δέντρα και στην πλευρά του βουνού προς τη Φλώρινα, και τέλος μιας τέλειας μέρας.

Μιας και δεν έχω Helmet cam (γιατί δλδ πήρα μαζί μου το Hemlet??? xexe) δεν θα δείτε φωτο / βίντεο από την κατάβαση, αλλά στις 2 παρακατω παλιές φωτογραφίες φαίνεται τμήμα της πλαγιάς που κατεβαίνει, λίγο χαμηλότερα βέβαια εδώ, κάπου στα 1000μ υψόμετρο, αριστερά όπως βλέπουμε τη φωτογραφία.

ΑΑΑΑΑ !!!
        και φωτό από την 1η κορυφή που συναντάμε στο δρόμο μας, εκκλησάκι Αγ. Παντελεήμονα, στο βάθος η Φλώρινα.
        (είναι στο ΣΤΑΥΡΟ, που βλέπουμε ακρίβώς πάνω από την πόλη)
        αλλά αυτές είναι από προηγούμενη χιονόπτωση... που είχα κάνει το ίδιο...

όλη η διαδρομή...

Αύριο, έτσι όπως πάει με τη χιονόπτωση που συνεχίζεται, πάλι τα σχολεία θα είναι σίγουρα κλειστά, και μιας και δεν θα μπορώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου στους μαθητές μου, λέω να ανέβω αύριο στο Χ/Κ, ή να πάω για snowkiting, (πάλι δίπλα στην πόλη...)

[TUBE]sHJkjt3AXyU[/TUBE]

μικρή, μικρή, αλλά πανέμορφη η πόλη μας, δε συμφωνείτε;

Υ.Γ.

Χιονίζει έντονα ακόμα...

ελπίζω να περάσατε όσο καλά πέρασα και γώ.

THE END

Edited by: airboarder "

Comment

ανοιξες την πορτα και βγηκες στη πιστα ,αυτα ειναι .

ωραιες φωτο

Comment

KAPTEN, τυρόλο γίναμε σου λέω!!!!!!!

Comment

ιδεες μου βαζει τωρα ...για φλωρινα ...

Comment

Originally posted by asteriosn
                μπραβο σου...πολυ ωραια η ιδεα σου και το εγχειρημα...

εγω εχω πει απο την αρχη της σεζον οτι μολις κανει 20+ποντους εξω απ την πορτα θα βγω εξω με τα σκι

ακομα δε μας αξιωσε ο καιρος να δουμε ενα αξιιολογο χιονι και φετος και μιλαμε για υψομετρο πανω απο 400 μ

ετοιμάσου φιλαράκι, αύριο εκεί πρέπει να φτάσει ο καιρός...

[i]"

Comment

εισαι απιστευτος!!!![i]

φοβερη και η φλωρινα σημερα!!!"

Comment

γιουπι....!!!! γενναιοι...πισοδεριτες ΕΠΙΘΕΣΗ.............ΜΕ αυτα που βλεπω θα το φαμε το αρνι στο βουνο μαζι με το χιονι......
                    http://www.skafotexniki.gr
                    ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ

Comment

Originally posted by PRESIDENT
                      γιουπι....!!!! γενναιοι...πισοδεριτες ΕΠΙΘΕΣΗ.............ΜΕ αυτα που βλεπω θα το φαμε το αρνι στο βουνο μαζι με το χιονι......
                      [i]
                      "

Comment

Πολύ ωραίος φίλε.Φοβερή η ιδέα σου να ξεκινήσεις μέσα απο την πόλη με τα ορειβατικά σκι να ανέβεις σε ενα γειτονικό βούνο και μετά να τσουλήσεις μέχρι την πόλη.Αυτα είναι,να πηγαίνεις για σκι ακριβώς εξω απο την πόρτα σου!!
                        Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

εισαι πολύ τυχερός που ζεις σε ενα τέτοιο μέρος, έχεις την φύση έξω απο την πόρτα σου!

Comment

Πραγματι εισαι πολυ τυχερος που ζεις σε ενα τετοιο μερος και να
                            ξερεις πως πολλοι σε ζηλευουμε, με την καλη παντα εννοια.
                            Καταπληκτικο το ποστ σου, οπως και οι φωτογραφιες σου. Σιγουρα σε
                            πολλους μεσα εδω μας εφτιαξες το κεφι.
                            [i] "
                            ορθιοοοος ...

Comment

Originally posted by spy!
                              Πραγματι εισαι πολυ τυχερος που ζεις σε ενα τετοιο μερος και να
                              ξερεις πως πολλοι σε ζηλευουμε, με την καλη παντα εννοια.
                              Καταπληκτικο το ποστ σου, οπως και οι φωτογραφιες σου. Σιγουρα σε
                              πολλους μεσα εδω μας εφτιαξες το κεφι.
                              [i]
                              καλά, οι φωτογραφίες από κινητό δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά τουλάχιστο, ήθελα να το μοιραστώ και να περάσετε καλά διαβάζοντας το...

Είναι σαν να σας είχα παρέα, ειλικρινά με αυτά που διαβάζω.

"

Comment

Working...
                              X