Announcement

Collapse
No announcement yet.

Απίστευτη ταλαιπωρία Κυριακή 15/2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Απίστευτη ταλαιπωρία Κυριακή 15/2

Την Κυριακή είχα ανέβει στο Ελατοχώρι... Ανεβαίνοντας έπαθα πλάκα... Χιονίζε από Παρασκευή, με διακοπές, και ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος... εκεί άρχισα να βριζω ΧΚΠ, Χελμούς κλπ....Δεν πίστευα πως ένα τόσο μικρό χιονοδρομικό είχε τόσο καλή πρόσβαση.

Κατά τις 11.30 αρχίζει να χιονίζει καλά..Κατά τη διάρκεια της ημέρας βλέπαμε τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ να θάβονται από το χιόνι. Για μικρό χιονοδρομικό, πολυ ωραίο, μακριες και φαρδιες πίστες, με πολλές επιλογές να κινηθείς... Επειδή ήταν Κυριακή, είπαμε να φύγουμε νωρίς (κατά τις 2) για να γλυτώσουμε τον κόσμο (το ΧΚ έκλεινε στις 4)... αμ δε!!!! Για μια απόσταση 8 χλμ κάναμε 3,5 ώρες!!!

Είχε ανέβει κόσμος χωρίς αλυσίδες, και δεν μπορύσε να κατέβει, και επίσης...2 το μεσημέρι ανέβαινε κόσμος χωρίς αλυσίδες και ενώ χιονίζει!!! Εκεί για εμένα έπρεπε να γίνουν 2 πράγματα: στη στροφή από το χωριο (επαναλαμβάνω 8 χλμ απο το χιονοδρομικό) και ενώ εκεί υπάρχει άπλα, να υπάρχει κάποιος από την Τροχαία, να μην αφήνει κανέναν να ανέβει χωρίς αλυσίδες... και στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού, οι άνθρωποι του ΧΚ, να μην αφήνουν κανένα να κατέβει χωρίς αλυσίδες!!!! Εγώ μέτρησα τουλ/στον 5 αυτοκίνητα στα χαντάκια, και σίγουρα ήταν πολυ περισσότερα. Μπροστά μου είχα ένα Audi Q5 που κατέβηκε τη μισή διαδρομή με πατιναζ, και τελικα επίσης μπροστά μου κατέληξε στο χαντάκι...Είναι ντροπή για τη Β.Ελλάδα να μην έχεις παιδεία για να κινηθείς σε τέτοιες συνθήκες, και να μην έχει η Τροχαία ή το Χιονοδρομικό την οργάνωση να αποφύγει τέτοια ταλαιπωρία για τον κόσμο!! Όπως εγώ ενημερώνομαι για τον καιρό, το ίδιο δεν μπορούν να κάνουν και οι υπευθυνοι??? Έλεος πια!!!Edited by: Mindcircus

Δικιο εχεις για ολα αυτα.Αλλα πες μου δεν ειναι ενα στολιδακι?Δεν ειναι πολυ ωραιο?Και δεν το πετυχες με ανοιχτο καιρο να χαζεψεις τη θαλασσα και τη λιμνη!!Φαντασου.

Comment

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου μου δίνει την αίσθηση του οικογενειακού με την έννοια της φιλικότητας και της εξυπηρέτησης. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και τις αδυναμίες του, η βασικότερη των οποίων είναι το παρκιν.

1. Μόλις θα καλυτερεύσει ο καιρός θα δούμε πάλι να ανεβαίνουν στο βουνό πολλοί απλοί επισκέπτες, με αποτέλεσμα η ουρά στάθμευσης να φτάνει στα τρία, ίσως και παραπάνω χιλιόμετρα. Για μας λοιπόν τους χιονοδρόμους, αν για τους όποιους λόγους ανεβούμε λίγο αργά, πρέπει να κουβαλήσουμε τον εξοπλισμό του σκι σε μεγάλη απόσταση, πράγμα δυσβάστακτο.

Επειδή το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας σε λίγο, και επειδή καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν, και επειδή δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πάρκιν σε λίγες μέρες, προτείνω, και ας ακούσει η διεύθυνση του χιονοδρομικού που ελπίζω να διαβάζει το forum, όσοι δεν έχουν εξοπλισμό σκι να τους σταματούνε χαμηλά, πχ 500 μέτρα πριν, για να μείνει χώρος για τους σκιέρ. Δεν κοστίζει τίποτα και θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία. Φυσικά σε δεύτερη φάση πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκιν.

2. Ένα άλλο θέμα είναι οι τουαλέτες. Έγινε μια προσπάθεια φέτος, για κάτι σαν τουαλέτες χαμηλά στην καρέκλα και εκεί που καταλήγει η καρέκλα αλλά αυτά θυμίζουν γύφτικο καταυλισμό. Όπως υπάρχει μέριμνα για τα Lift, όπως υπάρχει μέριμνα για ratrack, όπως υπάρχει μέριμνα για Σαλέ, έτσι πιστεύω θα πρέπει με την δημιουργία ενός χιονοδρομικού να υπάρχει μέριμνα και για τουαλέτες. Είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού προς τους επισκέπτες - χιονοδρόμους.

Comment

Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι για το χιονοδρομικό ως χιονοδρομικο...δηλαδή τις πίστες, τη χάραξη, τα λιφτ κλπ κλπ...αντίθετα είπα πως αυτά μου άρεσαν. Εγώ μίλησα για την οργάνωση έξω από αυτό... και τόνισα πως είναι κρίμα, εφόσον μέσα έχουν γίνει προσπάθειες, μόλις βγεις από αυτο να ταλαιπωρείσαι. Στο κάτω κάτω φέρνει πόρους στην περιοχή, και είναι κρίμα να διώχνεται ο κόσμος από αυτά. Ήδη την Κυριακή πολλοί γύρω μου έλεγαν εγω δε θα ξαναπατήσω εδω... και όντως 3,5 ώρες για 8 χλμ, σε 3,5 ώρες φτάνεις Λαμία...(και με τα Τεμπη κλειστα!!!) καλύτερα να πάει ο κοσμος Σελι, 3-5 κλπ κλπ...

Comment

Φαντάζομαι. Και η διαδρομή από το χωριό δεν είναι μεγάλη πάντως. Αλλά, να, σαν να ακούω τους οδηγούς: Κοίτα αυτός βάζει αλυσίδες -ο βλάκας. Θα του δείξω εγώ πως ανεβαίνουν τα βουνά." και έγινε αυτό που έγινε...

Καλά κάνεις και τα λες Mindcircus. Για να μαθαίνουν οι υπόλοιποι."
          - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + -

Comment

Απλά μερικές φώτο από την προηγούμενη Κυριακή:

<a href=http://briefcases.pathfinder.gr/download/616382" target="_blank">http://briefcases.pathfinder.gr/download/616382</A>

http://briefcases.pathfinder.gr/download/616383

http://briefcases.pathfinder.gr/download/616384 Edited by: Mindcircus "

Comment

θα έπρεπε να βγάλεις πολλές φωτό με όλα τα ντουγάνια που δεν είχαν αλυσίδες...
              να τους κάνουμε ένα άλμπουμ να τους καμαρώνουμε

Comment

Ο τελευταιος με το Corsa να φανταστεις μας την ειπε που βγαζαμε φωτογραφιες... επρεπε να βγαλω και αυτον φωτο να του απαγορεψουν εισοδο στα χιονοδρομικα απο εδω και περα...

Comment

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΙ ΚΑΙ ΔΙΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΧΚ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΟΣΗ (ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ).ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ(ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ) ΣΤΙΣ 20\2 ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΚ(Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΓΛΥΣΤΡΑΩ),ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ...

ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΚ ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ....

Comment

Εσύ όμως που είσαι από Κατερίνη... και ξέρεις πως είναι ο δρόμος...γιατί ανέβηκες χωρίς αλυσίδες???

Comment

Originally posted by mixalis56
                      ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΙ ΚΑΙ ΔΙΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΧΚ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΟΣΗ (ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ).ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ(ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ) ΣΤΙΣ 20\2 ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΚ(Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΓΛΥΣΤΡΑΩ),ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ...

ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΚ ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ....
                      συγνωμη φιλε,αλλα εισαι πολυ λαθος,ποτε δεν παμε σε ΧΚ χωρις αλυσιδες

Comment

Γενικά εκείνη την μέρα έγινε χαμός παντού, σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά, όσων αφορά το θέμα πρόσβαση!

Comment

Δεν κατάλαβα, φταίει η νομαρχία που γλύστραγες, και δεν φταις εσύ που ανεβαίνεις σε χιονοδρομικό χωρίς αλυσσίδες ενώ καταλαβαίνεις ότι γλυστράς. Σιγά μη φταίει το χιονοδρομικό αν δεν ξέρεις και να τις φοράς!!!

Comment

διστυχως και εγω (οπως και πολυ αλλοι ) λεω ε μορε θα τον εχουν καθαρησει το δρομο και σιγα το χιονι που θα ειχει στ δρομο ,μια χαρα μερα ειναι.και υστερα εγω εχω 4-5 μηνες που πηγαινω στο Χ.Κ.Ε αλλα αμεσωσ καταλαβενεισ την εληψει οργανοσεισ του και ποσο μικρο θα μηνει και δεν θα γνωρησει καθολου αναπτηξη , θα το εχουμε μονο εμεισ δηλαδη .

Comment

κατσε ρε φιλε δηλαδη δεν φτεει η νομαρχεια , να εχει τουσ δρομουσ ανοιχτουσ και μαλιστα εκει που θα τα αρπαξει κιολασ με καλα εσοδα . το προβλιμα ειναι οτι ειναι στα α***δια τουσ

Comment

Working...
                              X