Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αναφορες Γ Ψυχρης Περιοδου 2010 εως 31 Γεναρη

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by apost

Με εντυπωσιάζει που έχω μετρήσει στο Ξυλόκαστρο 101μμ τον Ιανουάριο, περισσότερο δηλαδή από πολλές περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου. 142μμ στα Τρίκαλα στα 1100μ.
    οντος αυτο ειναι παραξενο και οχι φυσιολογικο βεβαια αλλα τη ζηρεια την αγαπαμε αφου ειμαστε και απο κλημεντι χαλαλι της!!!!!κλημεντι απο οσο χερω εχει γυρω στα 30 εκατοστα!!!!!!βεβαια νομιζω οτι στα ψηλα του οταυγετος τους παταει ολους ειδα βιντεο απο την πρωτη κακοκαιρια που εβλαε στην κορυφηυ του ταυγετου ουτε λιγο υοτε πολυ 1 με 1μιση μετρο μια κακοκαιρια με μολις 1ο χιλιοστα σοτ τουρισιτκο ταυγετου και μετα ακολουθησαν τα καλα.οποτε λογικα τωρα πρεπει να μετραει πανω απο 2 μετρα χαλαρα μην πω παραπανω και τωρα ερχεται η σειρα μας δυτικα προσηνεμα!!!!!!!
    σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• έχει κανείς εικόνα τι γίνεται από Δερβένι και πέρα; ( προς Λαγκαδά δλδ )
      Dance to the tension of a world on edge.

Comment

• Originally posted by mitsarantoltso
        και ο Γράμμος μουφοχώρι είναι,η Βλάστη τους διαλύει

α,και μίλησα με Νυμφαίο
        30 πονταλάκια και στουπίζει με -2,9

Αν είναι μουφοχώρια Μήτσο τα χωριά που σε νορμάλ χειμώνες βάζει το πιο πολύ χιόνι της Ευρώπης, τότε δεν υπάρχουν καλά χωριά για σένα!

Το Νυμφαίο ήταν είναι και θα είναι ένα μουφοχώρι....αυτό μάλιστα!!! Οταν άλλοι έχουν ένα μέτρο εκεί παλεύει με πασπάλες! Αλλά Σαμαρίνα, Γράμμουστα αυτά είναι χωριά με δύναμη![i]"

Comment

• Στελνω το ιδιο μηνυμα που εστειλα στο θεμα με τις φωτος απο τη Δυτικη Θεσσαλονικη και σε αυτο το θεμα για να υπαρχει:

Οπως ειπα και νωριτερα, στην Ανω Τουμπα δεν ειχαμε τιποτα το ιδιαιτερο, δε ξερω καν αν κατα τη διαρκεια της νυχτας επιασε εστω μια γλιτσα, το παρατησα και κοιμηθηκα νωρις.

Γυρω στις 12 που περασα απο πολλα απο τα εν λογω μερη (μεχρι την περιοχη ΚΤΕΛ), εβρεχε (ισως και χιονονερο) και το πιο πολυ χιονι ειχε λιωσει (μονο πανω στα αυτοκινητα και στις σκεπες ειχε). Αν μη τι αλλο αν δεν εβλεπα τωρα τις φωτος, δε θα μπορουσα να πιστεψω οτι 6-7 ωρες πριν γινοταν τετοιος χαμος!! Εντυπωσιακοτατες και σε ελαχιστη αποσταση απο το κεντρο της Θεσσαλονικης!!

Επειδη γυρισα στο Κιλκις απο τον παλιο" δρομο για τους γνωριζοντες, πληρης χιονοστρωση αρχιζε περιπου απο τα Διαβατα (στα διυλιστηρια) οπως και χιονοπτωση. Πολυ χιονι γυρω στις 13:30 πετυχα απο τη στροφη για Ν.Φιλαδελφεια, κοντα στο Πετρωτο. Απο εκει και περα η κατασταση ιδια, οπως και στο Κιλκις, αν και αρκετο χιονι παρα την αρνητικη θερμοκρασια ελιωσε, αλλά παρολα αυτα απο ο,τι μου ειπαν, το πρωι χρειαζονταν αλυσιδες και μεσα στην πολη.

Τωρα συνεχιζει με αυξομειωσεις, οχι πλεον κατι το ιδιαιτερο ομως. -0,3 βαθμοι και περιπου 4 χιλιοστα χιονοϋετου καταγεγραμμενα απο τον σταθμο."
          ///Κιλκίς, 280m. κέντρο-360m. κορυφή λόφου Αγ.Γεωργίου///
          Σταθμός ΕΑΑ- Web Cam Κιλκίς:
          http://www.meteo.gr/stations/kilkis/

Comment

• Originally posted by beach-snow
            Aπίστευτες καταστάσεις ζει το χωριό μου η ΧΟΧΛΙΑ στα 950-1000μ. υψ. της ΒΑ Ευρυτανίας, μαζί φυσικά και με τα γύρω χωριά του Δ.Κτημενίων (Πετράλωνα και Αγ.Τριάδα χωρίς ρεύμα από το πρωί)...

Το χιόνι μέσα στο χωριό έχει ξεπεράσει ξανά το 1 μέτρο και σε ερώτηση να μου περιγράψουν την εικόνα, οι μόνιμοι φίλοι-συγγενείς εκεί μου είπαν επι λέξει...

Είναι σαν μια άσπρη θάλασσα που απλώνεται από άκρη σε άκρη του χωριού...δεν διακρίνονται σπίτια και μόνο τα δέντρα στα ψηλότερα του βουνού τα βλέπεις και γνωρίζεις ότι είναι εκεί το ελατόδασος...λες και έχει απλώσει κάποιος ένα λευκό σεντόνι".

Με έστειλε αυτή η αναφορά, πιάνω το κεφάλι μου που δεν το έζησα από κοντά. Στο χωριό χιόνιζε ασταμάτητα από χθες το απόγευμα ως τις πρωινές ώρες...η στούπα έκανε το χωριό πάλλευκο...είναι σαν ένα παραμύθι, σαν ζωγραφιά...τι ατυχία που οι γέροντες εκεί δεν μπορούν να τραβήξουν φωτό με το κινητό!!!

Το μηχάνημα καθάρισε το μεσημέρι το δρόμο για να φύγει μια οικογένεια που πήε εκεί για να ζήσει αυτές τις αξέχαστες στιγμές!!!

Και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ήταν το τελευταίο χιονοπαίγνιδο...η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή...

Η αδρεναλίνη στα ύψη!!!
            Κώστα μίλησες με Αγ.Νικόλαο?Τι έκανε χτες έμαθες?"
            ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Ηλία γύρω στα 30-40 εκατοστά νέου χιονιού έριξε στον Αη Νικόλα (Λάσπη)...και που να δεις τι θα ρίξει την ερχόμενη εβδομάδα!!!

http://weatherparty.blogspot.gr/
              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Στον παραθαλασιο Σταυρό ρίχνει πετσετες μεσα σε ψιλή βροχή ενώ το χιονι ειναι 5-6 εκ δίπλα στο κυμα απο την νυχτερινή στούπα .... Παντως εχει λιώσει πολύ λίγο
                ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Η ΕΠΙΔΙΩΞΙΣ Η ΗΔΟΝΗ, ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ Η ΔΟΞΑ ,ΤΩΝ ΔΕ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Η ΑΡΕΤΗ!!!

Comment

• μεγάλος ηττημένος τα ανατολικα της Θεσ που ημουν το πρωι απο τουμπα μεχρι και θέρμη που εφτασα ιχνος χιονιου
                  ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Η ΕΠΙΔΙΩΞΙΣ Η ΗΔΟΝΗ, ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ Η ΔΟΞΑ ,ΤΩΝ ΔΕ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Η ΑΡΕΤΗ!!!

Comment

• Εντονη χιονοπτωση αυτη τη στιγμη στο Κιλκις, σαν καταρρακτωδης βροχη ειναι μαζι με χαλαζακια!! Σε οσες επιφανειες ελιωσε το χιονι, ασπρισαν παλι σε 5 λεπτα! Μου φαινεται ομως οτι αυτη ειναι η αρχη του τελους για το σημεριν χιονι. Πρεπει να εφτασε νωριτερα το πρωι και τους 15 περιπου ποντους. Τωρα σαφως λιγοτερα, ελιωσε μεγαλο μερος. Θερμοκρασια -0,4.

Comment

• Βρεχει εδω απο χθες το βραδυ κατα διαστηματα,με τον ΝΔ ανεμο και το Ιονιο να παιζουν μπαλα,ετσι μπορες ερχοντε εδω απτο ιονιο αδειαζουν και φευγουν !
                      Συννεφιασε τωρα και βρεχει 17μμ εδω και 14c
                      www.weatherlink.com/user/morelo/

Comment

• Ειμαι στο νοσοκομειο εφημερια κι ειμαι να σκασω που εχω φυλακιστει εδω μεσα.Και δεν μπορω να βγω να χαρω το χιονι.Εχω βγαλει μερικες πρωινες φωτογραφιες.Το χιονι ηταν γυρω στα 10-15 εκατοστα.Και ευτυχως ειχα προλαβει κι ειχα βαλει χιονολαστιχα την προηγουμενη βδομαδα.Τελικα το κανε ο καιρος το θαυμα του.Αμα εχει κρυο τελικα και επιμενει το κρυο θελει δε θελει ριχνει και χιονι.Μετα απο τετοιες παγωνιες ηρθε και το χιονι.Ολο και καποιο χαμηλο θα σκαλωσει ολο και καποια διαταρχη θα ερθει.Εΐναι αυτο που λεει ο κοσμος οτι η μεγαλη παγωνια με χιονι σπαει.

Γι αυτο το λογο ειμαι αισιοδοξος οτι δεν τελειωσαμε για φετος,αν κι εγω μετα το σημερινο το πρωινο (παρολο που δεν εμπιπτει στα 30 εκατοστα χιονι που ελεγα τοσες μερες ως απαιτουμενο μου) ωστοσο με χαροποιησε παρα πολυ.Ειχαμε περιπου 5 χρονια να δουμε 15 εκατοστα χιονι.Και ηταν κατι το αναπαντεχο και πολυ ωραιο.Κατα το μεσημερι που επικοινωσησα με το σπιτι μου παν οτι εριχνε μαλακες χαρτοπετσετες.Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι το χιονι τωρα.Αν μαλακωσε πολυ,αν εχει λιωσει αν βρεχει κτλ.Και γι αυτο ειμαι να σκασω που ειμαι κλέισμενος εδω μεσα.

Ειμαι αισιοδοξος για την ερχομενη εβδομαδα.Λιγο πιο νοτια να παει το χαμηλο και θα πληγουμε ανεπανορθωτα.χαχαχαχα.Κι αυτο ζητουμε ολοι....Πιστευω οτι ερχεται μεγαλος χιονιας Βορειας Ελλαδας.Απο την προηγουμενη φορα το λεγα αλλα και τωρα το λεω.Η γκρινια επιασε τοπο τελικα.[i].

Μια νοσοκομα που μενει Χορτιατη ερχεται το βραδυ.Αναλαμβανει βαρδια στις 11.Ανυπομονω να δω τι θα μου πει.Ποσο χιονι εχει εκει πονω.Διοτι λογικα αυτες οι χαρτοπετσετες που επεφταν τωρα το μεσημερι πρεπει λογω χαμηλοτερης θερμοκρασιας εκει να μενουν και να ανεβαζουν τους ποντους...

Μπραβο λοιπον στον καιρο.!!!
                        "

Comment

• Χιονίζει ξανά εδώ στο Φίλυρο, με το χιόνι όμως να λιώνει. Δεν πειράζει, ας είναι. Θα ήμασταν αχάριστοι αν κάναμε παράπονα, μετά από το χιόνι που έπεσε συνολικά από την προηγούμενη Παρασκευή βράδυ. Μια εξαιρετική βδομάδα, κακά τα ψέμματα, εδώ το έστρωσε στη Μοναστηρίου!

Comment

• Συνεχιζεται σε μορφη εντονης στουπας αυτη τη στιγμη, η θερμοκρασια στο -0,5. Αν η ατμοσφαιρα δεν ειχε τρελαθει με την ανοδο της θερμοκρασιας στα υψηλοτερα στρωματα πλεον, θα μιλουσαμε για πολλα καινουρια εκατοστα χιονιου. Ειναι τελειο παντως, καταρρακτωδης στουπα με -0,5!!

Comment

• [i]
                              "
                              www.weatherlink.com/user/morelo/

Comment

• 10εκ έβαλε στη Βασιλίτσα την τελευταία μια ώρα από αναφορά του Δημήτρη που είναι πάνω! Ρίχνει την κλασική στούπα του νοτιά με -1!

Εδώ Γρεβενά πλέον το γύρισε σε ψιχάλα με θερμοκρασία +2.2. Ηρθε η ώρα να λιώσουν τα χιόνια μας μάλλον...

Comment

Working...
                                X