σημερα γυρισα απο εκει ημουν απο παρασκευη! λοιπόν πολυ χιονι το χιονοδρομικο. χτες το βραδυ πρεεπι να εβαλε τα αντερα του γιατι στο χωριο γινοταν της πλημυρας το καγκελο πολυ βροχη με θερμοκρασια σατο χωριο γυρω στους 7 βαθμους . το πρωι κατα τις 11 επειχειρησα να ανεβω αλλά εμαθα ότι ηταν κλειστο το χιονοδρομικο λογω καιρου , χιονονερο ανεβαινοντας απο τα 1000μ παρακαλώ με 3.5 βαθμους ενώ γυρω στα 1300μ καθαρες νιφαδες και 2.5 βαθμους . στην διασαυρωση για σπηλαιο και χιονοδρομικο σε σταματαγε η τροχαια για αλυσιδες
δεν ηξερα πάντως ότι η βαση του χιονοδρομικου ηταν κοντα στα 1700μετρα απίστευτο μερος θα ξαναπαω συντομα
ευχαριστω και για τις προτασεις καταφερα να μεινω στο ανεσις τελικα
επρεπε να μου πεις οτι θα πας τωρα να σου πω ταβερνες για δυνατο φαγητο...
χαιρομαι που περασες καλα.
ας μην εχω υπηρεσια και θα ανεβω το επομενο ξανα αλλιως θα ανεβω το μεθεπομενο"
Καλησπερα και απο μενα.Δυστυχως ο σταθμος ΕΑΑ στην Αραχωβα το τελευταιο δεκαημερο εχει σοβαρο προβλημα με το σημα,με αποτελεμα να χανονται δεδομενα οπως τα χιλιοστα υετου.Για αυτο μια απο τις επομενες μερες θα κανουμε χειροκινητη προσθεση χιλιοστων συμφωνα με αυτα που κατεγραψαν οι αλλοι δυο σταθμοι στην Αραχωβα.Θα κοιταξουμε την αμεση επιλυση του προβληματος.Κατα τα αλλα βροχουλα ειχαμε σημερα ενω ο Παρνασσος πανω εχει βαλει πολυ χιονι.
τα ΜΜΕ συνεχίζουν την τρομολαγνεία σχετικά με την κακοκαιρία" στην υπόλοιπη Ευρώπη...μόλις άκουσα οτι¨"σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν από βορρά μέχρι νότο όλη την Ιταλία,τη Σαρδηνία και την Κυανή Ακτή της Γαλλίας όπου χιονισε για πρωτη φορά μετά από 30 χρόνια".....μπηκα και εγώ να δω στο wunderground τα αρχεία της σημερινής ημερας και όπως ήμουν σιγουρος ότι θα δω δεν έγινε τίποτα απολυτως ....Μιλάνο 1...6, Φλωρεντία 2...5, Κάννες 2..8 χωρίς φυσικά καμμία αναφορά για χιονι...τι να πω εκτός και αν χιονιζε παντού εκτός από τα αεροδρόμια που έχουν τους μετεωρολογικούς σταθμούς...ήμαρτον πια με τις υπερβολές των καναλιών..."
θυμασαι φιλε geornik στην προηγουμενη κακοκαιρια τη λεγανε!! ολη η ελλαδα στην καταψυξει!! και αγωνιουσαν ποτε θα φιαξει ο καιρος!! λες και εφετος μας κουρασε ο χειμωνας με το πολικο κρυο!! αστα η δημοσ ειναι ολοι τους καθικια-γουρουνια-ρουφιανοι!!
αναβαση εκανε σημερα ο ορειαωατικος συλλογος καλαματας εχω βιντεο στο φβ με πολυ χιονι.!!!!!!!!!!φανταστειτε τι θα εχει τωρα ο ταυγετος ετσι απο τα 2000 και πανω ισως καποια μετρα!!!!!!!!!!!!
σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αναβαση εκανε σημερα ο ορειαωατικος συλλογος καλαματας εχω βιντεο στο φβ με πολυ χιονι.!!!!!!!!!!φανταστειτε τι θα εχει τωρα ο ταυγετος ετσι απο τα 2000 και πανω ισως καποια μετρα!!!!!!!!!!!!
Μολις γυρισα απο χωριο και ο καιρος στη φωκιδα ηταν αρκετα φθινοπωρινος[i].Συννεφα ασταθειας και συνεχομενη ποτιστικη βροχη με τασεις ενισχυσης.
σαββατο στο τειχιο 5.6-9.8 βαθμους ΝΔ ανεμοκαι 12 χιλιοστα βροχη
κυριακη στο τειχιο 5-9.2 βαθμου ΝΔ ανεμο και 16 χιλιοστα μεχρι το απογευμα
Χιονια μονο απο τα γκρευτερ οτι εμεινε δεξια και αριστερα απο τα 500 και πανω(το εφαγε η βροχη 4 ημερες δεν εχει σταματησει)
Εχθες χιονιζε σε ολα τα ορεινα (ορεινη ναυπακτια,τρικορφο, βαρδουσια, γκιωνα)απο τα 1400 τουλαχιστον και πανω
Σημερα χιονιζε στα ιδια απο τα 1200 με 1300 μετρα.
Υ.Γ1.εγινε και η εγκατασταση του σταθμου,ειμαστε εν αναμονη του internet.
Υ.Γ2.τα βαρδουσια κανουν παρτυ απεναντι.Μιλαμε για τουλαχιστον 4 μετρα στο μεγα καμπο
"
Μπραβο ρε φιλε !!!!!! Ενδιαφερουσες αναφορες απο τα χιονοβουνια της Ρουμελης !!!
Χαλανδρι επεσε παλι μονοψηφια....9,5 τωρα και αν σταματησει ο νοτιας παμε για κανα 7αρι με αναστροφη...
Χλιαρα πραγματακια, αλλα απο το ολοτελα [i] τουλαχιστον να μην καιμε τσαμπα καλοριφερ, τις τελευταιες 2 μερες δεν καψαμε τιποτα !!! μονο λιγο τζακι χθες, αλλα πιο πολυ για ατμοσφαιρα...
"
Comment