Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ...

ΑΡΘΡΟ…με προεκτάσεις... <?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><O:P> </O:P> Υπήρξαν στιγμές που ένοιωθα τον εαυτό μου περισσώς πιεσμένο, αρκούντως μελαγχολικό και δυναμικά «αδύναμο» να καταλάβω και να εισπράξω μια καιρική πρακτική, μια καιρική εικόνα πολλάκις εικονική, πολλάκις όχι… Η καθημερινή ενασχόληση και ο άκρατος «εναγκαλισμός» με τον ηλεκ. υπολογιστή και το διαδίκτυο, δεν συνάδει με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και δεν δίνει τη δυνατότητα να πιάσεις ή να αφουγκραστείς την απτή πραγματικότητα… Στο βουνό και στα αγέρωχα υψόμετρα η πολλαπλή αποσυμπίεση της σκέψης σε οδηγεί σε πιο καθαρά συμπεράσματα και πιο ανασυνταγμένες ιδέες, ακόμη κι αν πρόκειται για τις παρούσες συνθήκες που διάγουμε. Θύμα του όλου σκηνικού που περιγράφω έχω πέσει σαφώς και εγώ ο ίδιος…συλλαμβάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να συμμετέχω σε μια ατέρμονη διαδικασία καιρικής αποξένωσης εδώ στο φόρουμ, που ειλικρινά κατόπιν εορτής με αηδιάζει (χαλαρώς εκφραζόμενος), αφού μόνο ποιότητα και ουσία δεν εμπεριέχει. Μπαίνεις στο…τρυπάκι (ας χρησιμοποιήσουμε και την καθημερινο-αργκό διάλεκτο) να αλληλοαπαντάς, σεβόμενος φυσικά και τον συνδαιτυμόνα με θετική σκέψη. Όμως αυτή η αποξένωση του κλεισίματος στο γραφείο του υπολογιστή, καταφέρνει να εκπαιδεύει εν πολλοίς, αρνητική σκέψη. Κι ενώ προσπαθείς να τονίσεις γιατί το ένα έτσι, γιατί το άλλο έτσι ή αλλοιώς, διαχέεσαι σε μια ατέρμονη κουβέντα που δεν έχει τέλος, πάντα κουράζει και εκνευρίζει, φυσικά δεν βγάζει συμπέρασμα, ενώ ταυτόχρονα ανοίγονται ακατανόητα παρακλάδια και ειρωνικές παρεμβάσεις και άξενα μονοπάτια, με ουσιαστικά να παρουσιάζεται ως μοναδική ηττημένη η γνώση… Και βλέπεις όλη αυτή την αγνωσιακή συζήτηση – διάλεξη και κατάληξη να σε οδηγεί κι εσένα με μαθηματική ακρίβεια στο ίδιο πεδίο, με ψυχολογία στο ναδίρ και σκέψη κουρασμένη, τυφλή και ιδιαιτέρως ισχνή… Η ζωή μου στο βουνό για αρκετές ημέρες στο τελευταίο διάστημα με…ξεσκόνισε. Μου καθάρισε τη σκέψη και το μυαλό, μου ανανέωσε το είναι και μου έδωσε να καταλάβω πως πρέπει να βλέπω τα καιρικά πράγματα…διαπίστωσα ότι παρ’ όλη την στέρηση επικοινωνίας κυρίως με φίλους, μου έκανε ένα τεράστιο καλό. Ανέπνευσαν οι καιρικοί μου ορίζοντες…Την ίδια ώρα που θα ήμουν μελαγχολικός, φοβερά πιεσμένος και αρκούντως αγχωμένος από την έλλειψη του…Ι’m dreeming of the White Christmas ή του…χιόνια στο καμπαναριό, με θερμοκρασίες μακριά από το πνεύμα των ημερών, εδώ στα υψόμετρα και στην καθαρή ατμόσφαιρα της φύσης, μέσα σε ατελείωτο ελατόδασος και ορεινές μυρωδιές, νοιώθω πραγματικά άλλος άνθρωπος, ήρεμος, ησύχως τον βίον διάγων, συναισθηματικός, ψυχικά όμορφος, «ανοξείδωτος» και οπωσδήποτε καιρικά απαλλαγμένος από τα σύνδρομα του κέντρου. Εδώ απολαμβάνεις ό,τι κάτσει… Έτσι αποφεύγω μια εικονική πραγματικότητα που διαμορφώνεται επιτακτικά και επιλεκτικά σε ρυθμούς απίστευτα εγωκεντρικούς και έρχομαι κοντά στον φυσικό μου χώρο, το περιβάλλον, τον άνεμο, το καθάριο νερό των πηγών, το έλατο, τον ήχο της βροχής, το γεμάτο πράσινο αλλά και γκρίζο-σκούρο του χειμώνα και των δέντρων του, μακριά από τους επιτηδευμένους ανθρώπους και πολύ πιο κοντά στο Θεό… Προσωπικά ελπίζω να διαμορφωθώ και να διορθωθώ στο περιγραφικό πνεύμα του φόρουμ…αντεξουσιαστής γαρ, αλλά χωρίς εισαγωγικά…και να περιορίσω στο μέτρο του δυνατού την αδύναμη παρουσία μου, ώστε επιτέλους να ανοίξουμε το σκορ με τον δυνατό «αντίπαλό» μας, τον καλό μας τον καιρό… <O:P> </O:P> Ενίοτε δικός σας… <O:P> </O:P> Κώστας Αλεξανδρής… <O:P> </O:P> Αφησα πίσω για λίγο… <O:P> </O:P> Το θρόισμα των δέντρων, τα γρήγορα και αργά περάσματα των νεφών, την αντάρα του τοπίου και την αέρινη προοπτική του, τη δυναμική επιβολή του αέρα, το συνεχές και θορυβώδες άκουσμα του μικρού και παραφουσκωμένου χειμάρρου που τέμνει το χωριό, τις κραυγές και…ζητωκραυγές του ζωϊκού βασιλείου, τις διαπεραστικές σταγόνες της βροχής, τις λίγες αλλά διαπεραστικές ομιλίες από τον πάνω μαχαλά στη σιγαλιά της νύχτας και τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες (μητρόπολη των εορτών) στο μουντό φόντο του νοτιά… <O:P> </O:P> Υ.Γ. 1. Είναι αλήθεια και δεν σας το κρύβω, ότι ήθελα να αποσύρω την πρότασή μου για την Πανελλήνια στο Καρπενήσι (’γιο Νικόλαο) , όντας συναισθηματικά και αρνητικά φορτισμένος…και σταδιακά να αποχωρήσω ησύχως, όπως έχουν «εξαναγκαστεί» πολλά αξιόλογα μέλη. Χάρις όμως τον πολύ καλό φίλο-συνοδοιπόρο μόντ Δημήτρη js, μπορώ να πω ότι υπαναχώρησα. Είναι από τους λίγους που κάνουν την «¨βρώμικη» δουλειά, για να μπορέσει το φόρουμ να προχωρήσει κάποια βήματα μπροστά. Είναι από τα παιδιά που χαίρεσαι να μιλάς, να κάνεις παρέα, να αναπτύσσεις σκέψεις, να συμφωνείς και να διαφωνείς, να κάνεις πλάκα, να, να, να…Έτσι η κουβέντα και ο τρόπος του, με έπεισαν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και πρόσφορο έδαφος με αξιόλογα μέλη που θέλουν και επιζητούν την καλύτερη μέρα… <O:P> </O:P> Υ.Γ. 2. Απολαμβάνουμε τον καιρό (στο μέτρο του δυνατού), όπως είναι στην ώρα του και όχι όπως εμείς θέλουμε να είναι… Υ.Γ. 3. Θυμάμαι κάποιους που είχε <?: prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-comffice:smarttags" /><ST1:METRICC&#111;nVERTER w:st="&#111;n" ProductID="30 εκ.">30 εκ.</ST1:METRICC&#111;nVERTER> και έλεγαν γιατί δεν έχει 2μ. να το ευχαριστηθούμε….δεν υπάρχει φαίνεται πάτος στο βαρέλι…Χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε ό,τι έχουμε…προσπαθούμε να χαιρόμαστε ακόμη και όταν ο καιρός έχει αυτό που δεν μας συναρπάζει. Υ.Γ. 4. Προσωπικά δεν θα ξανασυμμετάσχω σε ατέρμονες διενέξεις (καιρικές και μη) χαμηλού επιπέδου…θα λέω τη γνώμη μου όπου χρειάζεται πραγματικά και όχι για το θεαθήναι…θα ήθελα δε να έχουμε τη δυνατότητα στην πανελλήνια να συζητήσουμε κάποια λειτουργικά ζητήματα στην καθημερινή μας επικοινωνία αν το θέλετε…

<O:P>Υ.Γ. 5. Ας είμαστε ρεαλιστές όταν δεν μας πάει ο καιρός...Πλέον οι εχθροί των μακροπρόθεσμων προβλέψεων, ας μην τις ψάχνουν τόσο επίμονα τώρα που έρχονται τα δύσκολα...Προσωπικά και εξ ενστίκτου που θα έλεγε και φίλος μου ο Σάκης,..ως το τέλος Γενάρη θα λάβουν χώρα 2-3 καλές ψυχρές εισβολές...θα γελάσουν και βόρειοι και ανατολικονότιοι... </O:P> <O:P> </O:P>Edited by: beach-snow "

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

ισως σε ωφελησε ο καθαρος αερας...
    το καθαρο οξυγονο μπερδεευει το μυαλο του ανθρωπου γ αυτο το αποκαλουν αορατο ναρκωτικο...
    ομως δυστιχως ολα αυτα που λες ειναι τα ονειρα που κανουμε ολοι μας..
    πολλα φιλια στα μερομηνια που επεσαν μεσα.
    (αναφερομε στα μερομηνια της αγγλιας)
    πολλα χαιρεττησματα στον φωτη που το ειχε ευκολο το κρυο εδω και δυσκολο στην αγγλια...

με αγωνιστικους χερετισμους σε ολους αυτους που καθε χρονο μας ταζουν 2- χιονια ολο κ πιο πισω μ,ε την κρυφη ελπιδα να πεσουν και καποια στιγμη μεσα.πρωτου πεσουμε στον γκρεμο.
    και να σου πω και κατι ακομη?
    εχει καλο καιρο?παμε καφε καθε μερα και τελειωσε το παραμυθι,δεν μπορεις να επενδυεις την ζωη σου και την διαθεση σου στο χιονι που στην ελλαδα οσο παει και γινεται ειδος προς εξαφανισει
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Το καθαρό οξυγόνο μπερδεύει το μυαλό της πόλης και των γραφείων μας...αντίθετα λειτουργεί ως καταλύτης και καθαριστής σε όσα κακώς κείμενα έχει ενθυλακώσει τις προηγούμενες κλειστές" ημέρες του.

Το χιόνι δεν είναι καθόλου εν ανεπαρκεία στην Ελλάδα, απλά ευνοείται αυτή την ώρα το 90% της Ευρώπης και τρώμε εμείς τα απόνερα...φυσιολογικό επακόλουθο...ας το υπομείνουμε, γιατί όπως ξέρουμε ό καιρός κι αυτός κύκλους κάνει...όσο κι αν δεν μας αρέσει όμως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι φεύγει ένα πολύ νευραλγικό κομμάτι του χειμώνα...Edited by: beach-snow "

Comment

Κωστα, φυσικα και στο βουνο ξεκαθαριζει το μυαλο. Φυσικα και εκει μπορει να βιωσεις τον καιρο της καθε μερας, αλλωστε εκει υπαρχει σχεδον καθε μερα καιρος. Φυσικα στα υψομετρα το χειμωνα με την ομιχλη , την βροχη , το χιονι ακομα και την παχνη πριν απο μια ζεστη ημερα μπορεις να απολαυσεις αυτο που βλεπεις. Και παντα μπορεις να περιμενεις και τη εκπληξη του αυριο. Και ακομα και τον ηλιο και τον ξαφνικα ζεστο νοτια μπορεις να τον απολαυσεις σαν ενα διαλλειμα απο την καθημερινοτητα του κρυου , της καταχνιας και του χιονιου.

Οταν κατεβεις στην σκληρη πραγματικοτητα της πολης ομως , οταν το θερμομετρο σου δειχνει 22 βαθμους ενω εξω τα παντα ειναι χριστουγεννιατικα και οι βιτρινες στολισμενες με ψευτικο χιονι, οταν ακομα και τα ελατα που τα εφεραν κομμενα απο το βουνο φαινεται να σου φωναζουν να τα παρεις απο κει μεσα, οταν θα αγναντευεις απο το παραθυρο του σπιτιου σου στη Ν Σμυρνη (αν θυμαμαι καλα) το νεφος πανω απο την τερατουπολη και τον αρρωστημενο της ουρανο, τοτε ισως συνειδητοποιησεις οτι δεν μπορεις να απολαυσεις τιποτα εξω απο ενα κρυο χιονισμενο πρωινο που τοσο σπανια ο καιρος σου προσφερει. Κι οταν η αρρωστια συνεχιζεται και δειγμα γιατρειας δεν σου προσφερουν τα μοντελα τοτε θα καταλαβεις οτι δεν μπορεις ουτε να τα υπομεινεις , την τερατουπολη και τον αρρωστημενο της καιρο (ειτε λεγεται Αθηνα ειτε Θεσσαλονικη ειτε...). Και τοτε θα πας παλι στο δωματιο του υπολογιστη σου ψαχνοντας σε ενα ραν , σε μια γραμμουλα , μηπως και ανακαλυψεις το κρυμμενο σεναριο, αυτο που θα σου χαρισει τρεις μερες απο αυτο που ζουνε στο βουνο τρεις μηνες (δηλαδη τον χειμωνα) μια ψευδαισθηση του δηλαδη γιατι ξερεις οτι ο χειμωνας στην τερατουπολη υπαρχει μονο στην τηλεοραση που δειχνει χιονισμενα τοπια απο καπου μακρια...

Ισως γι αυτο υπαρχουν τοσοι συνδαιτημονες" σ αυτο το φορουμ που μοιραζονται ολοι την ιδια ελπιδα και την ιδια ξανα και ξανα απογοητευση. Μακαριοι οι ανω των χιλιων μετρων. Δυστυχως ελαχιστοι.

Και εγω που τα γραφω αυτα ειμαι απο τους ευνοημενους της υποθεσης γιατι ζω στα ημιορεινα και εχω ημι (ορεινο) χειμωνα. Οχι φυσικα στα 1200 μετρα, ουτε και στα 1000. Εκει ζουσαν καποτε οι παππουδες μου. Στα 600 που ζω"
        Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
        τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
        θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
        ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
        συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
        Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του

Comment

Originally posted by Valea mare

Κωστα, φυσικα και στο βουνο ξεκαθαριζει το μυαλο. Φυσικα και εκει μπορει να βιωσεις τον καιρο της καθε μερας, αλλωστε εκει υπαρχει σχεδον καθε μερα καιρος. Φυσικα στα υψομετρα το χειμωνα με την ομιχλη , την βροχη , το χιονι ακομα και την παχνη πριν απο μια ζεστη ημερα μπορεις να απολαυσεις αυτο που βλεπεις. Και παντα μπορεις να περιμενεις και τη εκπληξη του αυριο. Και ακομα και τον ηλιο και τον ξαφνικα ζεστο νοτια μπορεις να τον απολαυσεις σαν ενα διαλλειμα απο την καθημερινοτητα του κρυου , της καταχνιας και του χιονιου.

Οταν κατεβεις στην σκληρη πραγματικοτητα της πολης ομως , οταν το θερμομετρο σου δειχνει 22 βαθμους ενω εξω τα παντα ειναι χριστουγεννιατικα και οι βιτρινες στολισμενες με ψευτικο χιονι, οταν ακομα και τα ελατα που τα εφεραν κομμενα απο το βουνο φαινεται να σου φωναζουν να τα παρεις απο κει μεσα, οταν θα αγναντευεις απο το παραθυρο του σπιτιου σου στη Ν Σμυρνη (αν θυμαμαι καλα) το νεφος πανω απο την τερατουπολη και τον αρρωστημενο της ουρανο, τοτε ισως συνειδητοποιησεις οτι δεν μπορεις να απολαυσεις τιποτα εξω απο ενα κρυο χιονισμενο πρωινο που τοσο σπανια ο καιρος σου προσφερει. Κι οταν η αρρωστια συνεχιζεται και δειγμα γιατρειας δεν σου προσφερουν τα μοντελα τοτε θα καταλαβεις οτι δεν μπορεις ουτε να τα υπομεινεις , την τερατουπολη και τον αρρωστημενο της καιρο (ειτε λεγεται Αθηνα ειτε Θεσσαλονικη ειτε...). Και τοτε θα πας παλι στο δωματιο του υπολογιστη σου ψαχνοντας σε ενα ραν , σε μια γραμμουλα , μηπως και ανακαλυψεις το κρυμμενο σεναριο, αυτο που θα σου χαρισει τρεις μερες απο αυτο που ζουνε στο βουνο τρεις μηνες (δηλαδη τον χειμωνα) μια ψευδαισθηση του δηλαδη γιατι ξερεις οτι ο χειμωνας στην τερατουπολη υπαρχει μονο στην τηλεοραση που δειχνει χιονισμενα τοπια απο καπου μακρια...

Ισως γι αυτο υπαρχουν τοσοι συνδαιτημονες" σ αυτο το φορουμ που μοιραζονται ολοι την ιδια ελπιδα και την ιδια ξανα και ξανα απογοητευση. Μακαριοι οι ανω των χιλιων μετρων. Δυστυχως ελαχιστοι.

Και εγω που τα γραφω αυτα ειμαι απο τους ευνοημενους της υποθεσης γιατι ζω στα ημιορεινα και εχω ημι (ορεινο) χειμωνα. Οχι φυσικα στα 1200 μετρα, ουτε και στα 1000. Εκει ζουσαν καποτε οι παππουδες μου. Στα 600 που ζω
          +1
          "

Comment

Ωραίος ο καθαρός αέρας και η φύση και σε πολλά πράγματα θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα για ότι αφορά το φόρουμ.
            Ευτυχώς όμως ο υπολογιστής είναι αυτός που θα σου πει τι καιρό θα κάνει και μέσω αυτού θα παρατηρείς τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του κόσμου και μπορεί να σου προσφέρει ακόμα και γνώση!! Και όλα αυτά σου λείπουν όντας απομακρυσμένος χωρίς ηλεκτρονικές ανέσεις..
            Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
            200μ.
            hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
            http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

Originally posted by Valea mare

Και εγω που τα γραφω αυτα ειμαι απο τους ευνοημενους της υποθεσης γιατι ζω στα ημιορεινα και εχω ημι (ορεινο) χειμωνα. Οχι φυσικα στα 1200 μετρα, ουτε και στα 1000. Εκει ζουσαν καποτε οι παππουδες μου. Στα 600 που ζω

"

Comment

Κρίμα παιδιά, γιατί άλλο ουσιαστικά εννοούσα με αυτή την παρέμβασή μου...

Σωστά αυτά που λες φίλε valea mare, αλλά το θέμα είναι το πως μπορούμε στο διηνεκές να ξεπερνάμε τον καιρό και τον εαυτό μας και να μην γινόμαστε βάρος στους υπόλοιπους...και αρκετά ακόμη...

Comment

Ειτε υποφερουμε μονοι μας ειτε ολοι μαζι. Αναλογα με την ωριμοτητα του καθενος. Στις δυσκολες φασεις φαινεται αυτο. Παντα η πικρια και η απογοητευση βγαινει σε μερικους σε επιθετικοτητα. Εχω υπαρξει κυνηγος και μπορω να σου πω οτι και σε μια κυνηγετικη παρεα ειναι το ιδιο. Οταν υπαρχει καλο αποτελεσμα ειναι ολα καλα, οταν δεν γινεται τιποτα βγαινουν γκρινιες και φαγωμαρες. Εκ των υστερων βεβαια ολοι θα σου πουν οτι σημασια δεν εχει το αποτελεσμα αλλα η αναζητηση αλλα τι να κανουμε αυτη ειναι η ανθρωπινη ψυχολογια. Ο καιρος μονο με καιρο ξεπερνιεται
                  Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
                  τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
                  θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
                  ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
                  συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
                  Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του

Comment

Ωραία είναι στο βουνό και καθαρό αέρα και τα πάντα. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι σπίτια στο βουνό... Edited by: GiaPa
                    Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Το πραγματικό νόημα όμως όλων αυτών που έγραψε το παλικάρι δεν το έπιασε κανείς...ο εγκλωβισμός μπροστά απο τπ pc περιμένωντας το θαύμα οδηγεί στην αποξένωση, στην αρνητικότητα και σιγά σιγά στο να χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα!
                      Summer go home
                      www.aokerkyra.com

Comment

Καλησπερα και απο εμενα οπου εδω και 20 μερες περιπου δουλευω σε ενα ξενοδοχειο στο Καρπενησι στα 1250 μ υψομετρο(μενω κιολας εδω)Πολλη δουλεια εξου και μηδενικες αναφορες....
                        Απο αρχες Φλεβαρη θα βρισκομαι σε σπιτι που θα νοικιασω.
                        Εχει πολυ δικιο ο Κωστας σε αυτα που λεει.
                        Ολοι πηζουμε στις δουλειες μας στην Αθηνα και στις αλλες μεγαλες πολεις και μεσα απο το πισι περιμενουμε την λυτρωση με την αναμονη ενος χιονια.
                        Εγω παλευα χρονια να ερθω εδω διοτι καθε μερα εδω ειναι καιρος...
                        Ακομα και τωρα με τον Νοτια,ξυπναω το πρωι και βλεπω παντου διασπαρτα συννεφα,ομιχλες,μυρωδιες.
                        Ειναι αλλη η αισθηση.Ευχομαι σε οσους μπορειται να μετακομισετε σε ψηλοτερα και ορεινοτερα μερη.Απευθυνομαι εξαλλου σε καιροφιλους ετσι?
                        Εχουμε μια Ιδιαιτεροτητα"και θεωρω οτι δεν αξιζει για καμια δουλεια να κανουμε εκπτωσεις στο συναισθημα που νιωθουμε για τον καιρο...

"

Comment

Μα νομίζω όλοι καταλάβαμε τι θέλει να πει ο Κώστας. Και έχει δίκιο. Αν δεν έχεις επαφή με την επαρχία, με το χωριό σου, ή με ένα σπίτι στην εξοχή χάνεις και την επαφή με το περιβάλλον που είναι πολύ σημαντική και αναζωογονητική. Δυστυχώς πολλοί έχουν χάσει αυτήν την επαφή όχι απο επιλογή αλλά λόγω συνθηκών.
                          Edited by: GiaPa
                          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Εκτορα αποτελείς τον πρώτο καιρόφιλο καιρικό μετανάστη εντός Ελλάδος και πραγματικά σε χαίρομαι...Ελπίζω να τα πούμε ως τις 5 Γενάρη που θα είμαι πάνω...

Ακριβώς έτσι είναι φίλε 4seasons και όλες οι προεκτάσεις που πηγάζουν από αυτή την επεξεργασία των πραγμάτων...

Αγαπητά giapa δεν είναι μόνο το αν έχεις σπίτι, ή καλύβα, ή ένα χώρο στο βουνό, αλλά αν νοιώθεις και στην πόλη αυτή την αίσθηση, σβήνοντας τα κακώς κείμενα από την συνεχή ενασχόληση με τους υπολογιστές...Αγαπητέ φίλε Χρυσόστομε (sellas77) οι ηλ. υπολογιστές είναι απαραίτητοι πάω πάσο, αλλά η κακή τους χρήση είναι το θέμα και αυτό αν συμβαίνει μας οδηγεί σε δύσβατα και σκοτεινά μονοπάτια...δεν σου κρύβω ότι ψάχνομαι κάθε φορά που πάω στο βουνό, να βρούμε μια φόρμουλα για να βάλουμε δίκτυο και υπολογιστή...

Το όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να μπορώ να ζω και μόνιμα σε έναν τέτοιο χώρο, έχοντας τις πλέον απαραίτητες ανέσεις για να ζω...

Comment

Και δεν εισαι ο μονος.
                              Θα το εκανα απο αυριο αλλα εκει που θελω δεν εχει σχολειο για τα παιδια και ειναι μονο 30 km απο Καλαμπακα(20min με αυτοκινητο)στα 1200 μ.που εχω καποιο χωρο(οταν ο παππους καλεσε εμενα και τον αλλον ξαδερφο Γιωργο και μας ειπε ποιο θελουμε αυτο το χωραφι -οικοπεδο σε δρομο περασμα για ολα τα χωρια της περιοχης ή το αλλο πανω απ το χωριο ειπα αμεσως το ΑΛΛΟ) μεσα στα ελατα με βουνο απο πανω στα 1900 και 20min απο χιονοδρομικο Περτουλιου.
                              Πρεπει να περιμενω αλλα 12 χρονια.

υ.γ
                              Παντως τωρα αυτο που εχω γυρω στα 4000 τμ με γυρω γυρω ελατα εχω συνεχεια προτασεις αγορας χαχαχα)Edited by: ONLYSNOW

Comment

Working...
                              X