Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κερώματα και επιδιορθώσεις

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Αυτο ειναι Πανουλη.

Προσοχη μεσα στην συσκευασια ειναι και μια διαφανες μεμβρανη.Μην την πεταξετε

<a href=http://www.toko.ch/en/productDetail/4110003309002_v_9002/Repair+Powder+40g_transparent.html" target="_blank">http://www.toko.ch/en/productDetail/4110003309002_v_9002/Repair+Powder+40g_transparent.html</A>"

Comment

λοιπόν: το μπιστόλι το δούλεψα. δύσκολη περίπτωση, γιατί είναι περίεργη η υφή του υλικού (μοιάζει με κόλλα UHU όταν το βάζεις, και όταν σκληραίνει γίνεται σα γυαλί). το πρώτο μπάλωμα που πήγα να κάνω (βαθιά μέχρι ξύλο και φαρδιά χαρακιά με μήκος περίπου 6-7 εκ, με παλιό μπάλωμα το οποίο είχε χαλάσει και το έξυσα εντελώς) το τράβηξα από μια άκρη μόλις είχε ψιλοκρυώσει και βγήκε εντελώς. Τα επόμενα τα πέτυχα καλύτερα. θέλει κ λίγο προσοχή πως κινείς το πιστόλι γιατί το υλικό λασπώνει κάπως και αν ξαναπεράσεις το πιστόλι από πάνω γίνεται παπαριά. αντί δηλαδή να κάνεις πέρα δώθε και με στρώσεις όπως με το συνηθισμένο κεράκι, πρέπει να περάσεις το πιστόλι μονοκοπανιά κατα μήκος της χαρακιάς.
      και πάμε στο ξύσιμο. το υλικό μόλις παγώσει, γίνεται σαν γυαλί όπως είπα: θέλει ράσπα οπωσδήποτε, με απλή λάμα που βγάζουμε το κερί ή λεπτή λίμα δεν γίνεται τίποτα. επίσης θέλει προσοχή όταν το ρίχνεις να μην βγαίνει πολύ έξω από τις χαρακιές, γιατί στις άκρες (επάνω στο παλιό PTEX, όπου ξεχειλίζει) είναι λεπτούλες, σαν κόλλα, και ξεφτάει κατα το λιμάρισμα. Απο χρώμα πάντως, ούτε κιτρίνισμα ούτε τίποτα. μόλις μπορέσω θα βάλω κ φωτό
      και κάτι άλλο: επειδή το υλικό πέφτει πολύ μαζί, αν έχεις βαθιά χαρακιά θέλει προσοχή γιατί κάνει φυσαλίδες.
      Edited by: ismael
      μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

Θα υπαρξει προβλημα αν βαλω μαυρο PTEX σε διαφανη βαση?
        Εκτος απο το αισθητικο μερος.
        Μαρεσει που δεν μου κανει καθολου κοπο.

Comment

ίσα ίσα, είναι πολύ καλυτερο και πιο εύχρηστο (λιώνει καλύτερα). και για το αισθητικό, εγώ τους τσαμπουκάδες στη βάση να σου πω την αλήθεια τους γουστάρω
          μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

Καλως, θα κανω αυριο την πρωτη μου προσπαθια και παρω καμια φωτο να ποσταρω με τα αποτελεσματα.
            Να πω την αληθεια, το ακονισμα των λαμων ειναι που με φοβιζει.Εγω παρει ενα μικρο Blade-tuner αλλα φοβαμαι να το βαλω πανω μηπως και τις αχρηστεψω.Πρεπει ομως, γιατι εχουν σκουριασει ελαφρως.

Comment

Αν απλά έχουν σκουριάσει τα μαχαίρια αλλά όχι στομώσει (δηλαδή φρενάρει και στρίβει καλά η σανίδα), μην τα φάς με το εργαλείο. Θέλουν απλά τρίψιμο με gummi stone να φύγει η σκουριά. Το συγκεκριμένο δεν τρώει υλικό. Ενώ το filing τρώει υλικό κάθε φορά που το χρησιμοποιείς στο μαχαίρι.

Πες ακριβώς τι Blade-tuner έχεις να σου πούμε tips πως να το χρησιμοποιήσεις όταν χρειαστεί. Είναι για side edge ή gια base edge;
              The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
              http://www.hiddencellar.eu

Comment

Αυτο εδω εχω. [i]"

Comment

Ωραία. Αυτό είναι για να ακονίσεις το SIDE edge (την πλευρά του μαχαιριού που είναι προς το sidewall δηλαδή. Το τοποθετείς όπως δείχνει η εικόνα και τραβάς κατά τη φορά του βέλους που λογικά έχει πάνω το εργαλείο. Το βέλος είναι για να κόψουν τα δοντάκια" της λίμας που έχει στη σωστή κατεύθυνση και όχι στην ανάποδη και να μη στομώσουν.

Το σημαντικό είναι να πάρεις στην αρχή έναν permanent μαρκαδόρο και να χρωματίσεις το πλαϊνό τμήμα του μαχαιριού (αυτό που σκοπεύεις να ακονίσεις). Έτσι θα έχεις μια καλή ένδειξη του πόσο υλικό έφαγες σε κάθε πέρασμα του εργαλείου ή αν σε κάποια σημεία δεν ακονίστηκε καλά. Είναι σημαντικό γιατί αν δε χρωματίσεις την ακμή μπορεί άθελά σου να φας πολύ σίδερο και μοιραία να μειώσεις το χρόνο ζωής του σανιδιού (δεν μπορείς να "τρώς" για πάντα!).

Επίσης ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, μην προσπαθήσεις με το συγκεκριμένο εργαλείο να ακονίσεις το base edge ή bevel (το κομμάτι του μαχαιριού που είναι παράλληλο στη βάση του σανιδιού). Για να το κάνεις αυτό θέλει άλλο εργαλείο που fixάρει τη λίμα σε σταθερή γωνία. Με το συγκεκριμένο δεν γίνεται αυτή η δουλειά, συνεπώς περιορίσου στο side edge.

Με προσοχή δε θα έχεις πρόβλημα πάντως. Απλά επιμένω ότι αν είναι απλά η σκουριά το πρόβλημά σου, πάρε ένα gummi stone και άσε το λιμάρισμα για αργότερα.

Ελπίζω να βοήθησα..."
                  The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                  http://www.hiddencellar.eu

Comment

Βοηθησες, και πολυ μαλιστα, ετοιμος ημουν να λιμαρω την κατω μερια.
                    Να'σαι καλα. [i]"

Comment

παιδια να ρωτησω κατι...προχθες επεσε ενας αρχαριος στην καινουρια μου σανιδα και μοθ τιν πληγωσε αρκετα καλα πισω δεξια...μου πηρε το σανιδι και μ φαγε και λιγο το μαχαιρι!πρεπει να το επιδιςρθωσω αμεσα!?!?υπαρχει κηνδυνος να παρει υγρασια μεσα ι σανιδα και να φουσκωσει η κατι τετοιο?!ευχαριστω,,,

ps.α, royal μαλλον θα σε επισκεφτω μια μερα και για ενα σωστο servise.....
                      NO SNOW NO FUNNY.....

Comment

Αν έχει ανοίξει σαν σάντουιτς τότε ναι πρέπει να το φτιάξεις σύντομα.

Comment

δεν εχει ανοιξει ακριβως ετσι...σαν τρακαρισμα φαντασου....
                          NO SNOW NO FUNNY.....

Comment

Τότε εξαρτάται από το πόσο βαθύ είναι άλλα καλό θα ήταν να μην το αφήσεις έτσι

Comment

Να ρωτησω κατι ρε παιδες! το σανιδι που ειναι ΤΒΤ \_/ πως κερωνεται?
                              RIDE HARD OR DIE FAST!!!

Comment

την κυριακη που μας περασε,στην ουρα για να βγαλουμε το εισητηριο στα κελαρια,επεσε το ματι μου στον πατο ενος νοικιασμενου σανιδιου.ο πατος λοιπον,ειχε κερωθει αλλα δεν το ετριψαν να βγει το περισσευουμενο κερι!περα απο αυτο,στο πλαι το σανιδι ειχε ανοιξει σε δυο σημεια,χωραγε κερμα ανετα να μπει!δεν ειπα τιποτα στο παιδι,φαινοταν αρχαριος και δεν ηθελα να του χαλασω την χαρα που ειχε!
                                μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Working...
                                X