Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πυροφυλάκειο Γομάρας στα 2149μ 22-11-09

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πυροφυλάκειο Γομάρας στα 2149μ 22-11-09

Χθες έκανα μια μικρή ανάβαση με τον μικρό μου αδερφό στα χιόνια της Βασιλίτσας. Στόχος μας ήταν το πυροφυλάκειο στα 2149μ στην κορυφή της Γομάρας.

Η διαδρομή μας με τη βοήθεια του google earth ήταν η εξής:

<a href=http://img338.imageshack.us/i/gomaragoogleearth.jpg/" target="_blank"></A>
    γύρω στα 3 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα τόσα στο έλα...6-6.5 χιλιόμετρα σύνολο δλδ.

Αρχικά κάναμε μια στάση στο τριπλό, όπου τα καρεκλάκια είναι όλα στη θέση τους...μας περιμένουν!

Μια άποψη της Βασιλίτσας...

Ο Γράμμος απέναντι υπέκυψε και έχει λιγότερο χιόνι από το Σμόλικα...

Ο δρομάκος δυστυχώς δεν συμφέρει, οπότε το κόβουμε χύμα στο κύμα φουλ στην ανηφόρα...

Ο μικρός με βρίζει που τον βάζω να ανέβει αυτή την ανηφόρα μέσα στο χιόνι...

Η γιαννιώτικη μεριά της Βασιλίτσας..

Σαμαρίνα, Γομάρα και Σμόλικας!

Η πολυμελής ομάδα και στο βάθος ο στόχος μας, το πυροφυλάκειο

Περπατάμε αυχένα-αυχένα γιατί από την προσήλια μεριά έχει μόνο χιονούρες ενώ από την ανήλια έχει παγωμένο χιόνι...!

Ολεεε....στόχος επιτεύχθη!

Ο άρχοντας Σμόλικας που δεν καταλαβαίνει από ηλιοφάνεια και ζέστη..!

Η καθιερωμένη ξάπλα στο πολυπόθητο χιονάκι!!!

Εκεί πάνω στα 2149μ απίστευτο το πως είναι παγωμένο το χιόνι με τέτοια ζέστη και τέτοιο ήλιο....

Να και το πυροφυλάκειο...

Επισκευαστής Τέο ελέγχει το λιφτ της Τυμφαίας

Σε λίγο θα έχουμε ουρές για ετήσιες κάρτες στην Βασιλίτσα!!!

Ενα αγριογούρουνο στην επιστροφή έβοσκε κοντά στους Φιλιππαίους

Αυτά! Γεγονός είναι ότι τα χιόνια πάγωσαν και δεν λιώνουν... Απλά η έλλειψη χιονόπτωσης εδώ και 2 βδομάδες και η απίστευτα έντονη ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τη ζέστη τα καταπονούν...."

πολύ ωραίες ρε Θεοδόση! μπράβο!

σημαντικό πως δεν έλιωσαν τα χιόνια με τέτοιες ηλιοφάνειες και ζέστη.

κι ας είναι μόνο ψηλά, δεν πειράζει.

άντε να έρθουν και τα φρέσκα σιγά σιγά!

Comment

Λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών δεν έλιωσαν τα χιόνια..
      Φαντάσου Γρεβενά το βράδυ πέφτει στους 0C με 3C
      Just Do It Like Me -2010-

Comment

Originally posted by DimisZ..
        Λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών δεν έλιωσαν τα χιόνια..
        Φαντάσου Γρεβενά το βράδυ πέφτει στους 0C με 3C

Μήτσο Γρεβενά πέφτει και -3 με -2 τα πρωινά! Στα ορεινά μας δυστυχώς τις τελευταίες μέρες λόγω αναστροφής δεν κάνει πολύ κρύο... Χθες το μεσημέρι είχε στη Σμίξη 18 βαθμούς[i] ενώ στο ΧΚ +15"

Comment

Ωραίες φώτο μπράβο για την προσπάθειά σας.[i] Μακάρι να μπορούσαμε και μεις αλλά ζούμε μακριά από Βασίλω δυστυχώς...."

Comment

γαματη εξορμηση,πολυ ομορφα τοπια!! Καλα ρε,το αγριογουρουνο φωτο το εβγαλες? Αντι να το τσουβαλιασεις να το ριξουμε ενα σπεσιαλ μαγειρεμα....[i]"
            http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Originally posted by meteofok
              γαματη εξορμηση,πολυ ομορφα τοπια!! Καλα ρε,το αγριογουρουνο φωτο το εβγαλες? Αντι να το τσουβαλιασεις να το ριξουμε ενα σπεσιαλ μαγειρεμα....[i]

Να ερχόσουν να το τσουβάλιαζες εσύ!!!"

Comment

Μπραβο παντως,καταπληκτικη αντοχη το χιονι,παρα τον ανελεειτο βιασμο του απο αυτον τον παλιοκαιρο! Ειναι βουναρες εκεινα τα μερη πως να το κανουμε!!!!!!!!! Και τα δεντρα ολα ανοιγμενα απο τους κεραυνους.....
                http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Originally posted by vasilitsa freak

Ενα αγριογούρουνο στην επιστροφή έβοσκε κοντά στους Φιλιππαίους[i]

Είσαι σίγουρος ότι είναι αγριογούρουνο; Έχω ακούσει για εκτροφή χοίρων σε ημιάγρια κατάσταση στα ορεινά της Μακεδονίας. Λέγεται (δεν έχω δει από κοντά για να το επιβεβαιώσω) ότι το τρίχωμά τους γίνεται μακρύ και μπορεί να τα μπερδέψεις με αγριογούρουνα. Η εξοικείωση του ζώου που φαίνεται στη φωτογραφία με έκανε να σκεφτώ αμέσως αυτό το ενδεχόμενο."

Comment

ρε παιδια σιγα μην ειναι και δεινοσαυρος εχει εκει κοντα ενας γουρουνια και τωρα το φθινοπωρο που δεν εχει κινηση τα αφηνει ελευθερα

Comment

ειναι όντως αγριογούρουνο. Στους Φιλιππαίους και στην γύρω περιοχή εκτρέφουν γεννιές αγριογούρουνων με αποτέλεσμα να εχουν γίνει ήμερα,
                      εμφανισιακά δεν έχουν διαφορά απο τα ελεύθερα αγριογούρουνα.
                      Το δε κρέας τους έχει καταπληκτική γεύση.
                      ΥΓ. αισιόδοξη νότα οι φωτο του V.freak αντε ν'ασπρίσουν επιτέλους οι κορυφές..Edited by: gioand

Comment

Originally posted by rasputin
                        ρε παιδια σιγα μην ειναι και δεινοσαυρος εχει εκει κοντα ενας γουρουνια και τωρα το φθινοπωρο που δεν εχει κινηση τα αφηνει ελευθερα

Αν σου κάνει το αγριογούρουνο αυτό για γουρούνι τότε πάω πάσο! Νομίζω ο καθένας γνωρίζει ότι πρόκεται για αγριογούρουνο!

Αυτός ο εκεί κοντά" είναι αυτός που πολύ σωστά λέει και ο gioand από την Αετιά που έχει ήμερα ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ! Τώρα όπως λες που δεν έχει κίνηση (όπου κάνεις τραγικό λάθος επειδή μετά την ανάβαση έφαγα εκεί και ήταν όλα τίγκα στον κόσμο και δεν χωρούσες να κάτσεις να φας) ίσως να τα αφήνει ελεύθερα!Αλλά και πάλι είναι δύσκολο....Το αγριογούρουνο το πέτυχα 2 χιλιόμετρα πριν τις κατασκηνώσεις των Φιλιππαίων...μιλάμε για 4-5 χιλιόμετρα από το μαγαζί στην Αετιά...αν τα άφησε τόοοοσο ελεύθερα να πάνε να χαθούν δεν γνωρίζω. Πάντως αυτό ήταν αγριογούρουνο ο κόσμος να χαλάει!

Originally posted by Vox_Balenae
                        Originally posted by vasilitsa freak

Ενα αγριογούρουνο στην επιστροφή έβοσκε κοντά στους Φιλιππαίους

Είσαι σίγουρος ότι είναι αγριογούρουνο; Έχω ακούσει για εκτροφή χοίρων σε ημιάγρια κατάσταση στα ορεινά της Μακεδονίας. Λέγεται (δεν έχω δει από κοντά για να το επιβεβαιώσω) ότι το τρίχωμά τους γίνεται μακρύ και μπορεί να τα μπερδέψεις με αγριογούρουνα. Η εξοικείωση του ζώου που φαίνεται στη φωτογραφία με έκανε να σκεφτώ αμέσως αυτό το ενδεχόμενο.

Αυτό το αγριογούρουνο είτε ανήκει στο μαγαζί εκεί στην Αετιά και τότε έιναι φυσικά ήμερο! Είτε ανήκει απλά στο δάσος και δεν είναι ήμερο! Το σημείο που το είδα απέχει 5 χιλιόμετρα από την Αετιά... ο καθένας μπορεί να βγάλει δικά του συμπεράσματα...Πάντως επιθετική συμπεριφορά δεν είχε καθόλου, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε ότι είναι ήμερο...Αλλά ποτέ δεν ξέρεις..."

Comment

ναι ρε φιλαρακι δεν ειπε κανενας οτι δεν ειναι αγριογουρουνο αλλα ειναι οπως σωστα λες απ την τσουριαγκα δεν ειναι ελευθερο εγω αυτο το ειπα γιατι σε ρωτουσαν αν σου επιτεθηκε γιατι μου φανηκε αστειο αν ηταν αγριογουρουνο θα χε φτασει στη φουρκα μολις εβλεπε αυτοκινητο και γς την περασμενη τεταρτη που κατεβαινα τα ειδα ηταν καμια 6-7 μες στο δρομο εκει που λες στην κουρουνα αλλα ειναι ημερα!!!!!!!!!

Comment

Originally posted by rasputin
                            ναι ρε φιλαρακι δεν ειπε κανενας οτι δεν ειναι αγριογουρουνο αλλα ειναι οπως σωστα λες απ την τσουριαγκα δεν ειναι ελευθερο εγω αυτο το ειπα γιατι σε ρωτουσαν αν σου επιτεθηκε γιατι μου φανηκε αστειο αν ηταν αγριογουρουνο θα χε φτασει στη φουρκα μολις εβλεπε αυτοκινητο και γς την περασμενη τεταρτη που κατεβαινα τα ειδα ηταν καμια 6-7 μες στο δρομο εκει που λες στην κουρουνα αλλα ειναι ημερα!!!!!!!!!

Εγώ σου απάντησα επειδή αφενός φάνηκε να ειρωνεύεσαι και αφετέρου επειδή είπες ότι είναι γουρούνι! Που σαφώς είναι λάθος. Αφού είδες και 6-7 μαζεμένα τότε οκ...βγαίνουν βόλτα Αετιά-Φιλιππάιοι καθημερινά[i]"

Comment

αχχχχχχχχχχχχχχχ

εχω φαει τετοια μπριζολακια στην τσουργιακα.....

πολυυυυ πριν γινει γνωστη η ταβερνα

ακομα και τωρα νοεμβρη μηνα δεν πεφτει καρφιτσα θεοδοση?

μπρααααβο

[i]

Edited by: StavRos "

Comment

Working...
                              X