Announcement

Collapse
No announcement yet.

Προστατευτικά για το γόνατο

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Προστατευτικά για το γόνατο

Επειδή με φοβίζει το θέμα του τραυματισμού και πιστεύω ότι η πρόληψη είναι το παν, έψαξα να βρω τι μέτρα προστασίας μπορώ να πάρω μιας και είμαι σχετικά νέος στο σκι. Βρήκα λοιπόν το εξής:

<a href=http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html" target="_blank">http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html</A>

Το έχει δοκιμάσει κανείς. Η τιμή του είναι χαμηλή και το δίνουν για προστασία στο ski kai snowboard."

Originally posted by stakon
    Επειδή με φοβίζει το θέμα του τραυματισμού και πιστεύω ότι η πρόληψη είναι το παν, έψαξα να βρω τι μέτρα προστασίας μπορώ να πάρω μιας και είμαι σχετικά νέος στο σκι. Βρήκα λοιπόν το εξής:

<a href=http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html" target="_blank">http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html</A>

Το έχει δοκιμάσει κανείς. Η τιμή του είναι χαμηλή και το δίνουν για προστασία στο ski kai snowboard.

Κατι "περιπου" ιδιο ειδα το Σαββατο στο carrefour με 10 ευρω "

Comment

κατι παρομοιο φοραω καμια φορα και γω ,το συγκεκριμενο δεν το ξερω υπαρχουν και αλλα πιο φθηνα

Comment

δες τι λεει:
        A popular choice for the rehabilitation of ACL and other severe knee ligament injuries

ειναι καλο για αποκατασταση μετα απο τραυματισμο συνδεσμων....

συμβουλη μου
        1. η καλυτερη προστασια ειναι να δυναμωσεις τους τετρακεφαλους...οποιον κ να ρωτησεις (γιατρο) αυτο θα πει
        2. μην υπερβαινεις τις δυναμεις σου...αν τρεμουν τα ποδια σου = ΤΕΛΟΣ για σημερα το σκι...το σημειο που οι μυες κουραζονται πολυ, τοτε επιβαρυνονται συνδεσμοι κ τενοντες περισσοτερο...με ασχημα αποτελεσματα...
        3. δεν πας σε μαυρη οταν εμαθες σκι πριν 10 ημερες...θα κουρασεις τα ποδια σου 3 φορες πιο γρηγορα ακομα κ αν την κατεβεις με την ψυχη στο στομα

γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο να φορας τετοια εκτος αν υπαρχει λογος συγκεκριμενος κ στο ειπε γιατρος...γιατι:
        1. φορωντας αυτο εμποδιζεις τις δυναμεις να επιδρασουν στο ποδι οπως πρεπει...αυτο εχει ως αποτελεσμα αν πχ πεσεις, αντι να ζοριστει με τον συνηθισμενο τροπο, να μεταφερθει ΟΛΗ Η ΠΙΕΣΗ καπου αλλου με 2 Χ χειροτερα αποτελεσματα...μην το κανεις χωρις συμβουλη γιατρου...εγω πχ πριν 6-7 χρονια, βγαινοντας απο το μπανιο βιαστικα, γλυστρησα στα πλακακια...αν επεφτα με τον ποπο θα μελανιαζε λιγο ο ποπος μου...ομως εβαλα το χερι στον καναπε για να μην πεσω με τον ποπο...αποτελεσμα: σπασιμο βραχιονα (λιγο κατω απο τον ωμο) εγκαρσια κ η κεφαλη κατα μηκος....ελπιζω να καταλαβες τι προσπαθω να πω.
        2. ακομα κ μετα απο τραυματισμο οι γιατροι το προτεινουν για λιγες μερες...γιατι αν το φορας πολυ, οι μυες αδρανουν κ αρα αποδυναμωνονται...ετσι θα κανεις σκι, κ αντι οι μυες του ποδιου σου, να συνηθιζουν την δραστηριοτητα κ σιγα - σιγα να δυναμωσουν οπως πρεπει για το σκι, εσενα θα αποδυναμωνονται....

συμπερασμα : μην το κανεις απο μονος σου χωρις συμβουλη γιατρου...Edited by: TURMS

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

αν ειχες καποιο τραυματισμο στο παρελθον θα σου ειναι χρησιμο

Comment

Originally posted by KAPTEN

αν ειχες καποιο τραυματισμο στο παρελθον   θα σου ειναι χρησιμο
            ΑΚΡΙΒΩΣ.

Comment

Βασικά άρχισα να ψάχνω γιατί πριν λίγους μήνες έκανα μια μαγνητική στο αριστερό γόνατο λόγω ενόχλησης στην λαγοκνημιαία ταινία αν θυμάμαι καλά και η μαγνητική ήταν καθαρή πλην ενός αιματώματος στο προσθιο χιαστό χωρίς σημάδια ρήξης όπως έλεγε. Ο γιατρός μου είπε απλά να συνεχίσω γυμναστική και ότι δεν είναι τίποτα. Γενικότερα αθλούμαι συστηματικά και δε θυμάμαι να είχα χτυπήσει ποτέ ούτε σε ποδόσφαιρο ούτε σε άλλη δραστηριότητα.

Οπότε σε συνδιασμό με μία ρήξη που έπαθε φίλος με kite έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια. Πάντως θα ρωτήσει το γιατρό του τη Πέμπτη και θα σας πω νέα

Comment

ενοχληση στην λαγοκνημιαία ταινία ειχα κ εγω...δεν ειναι τιποτα.
                τενοντιτιδα...
                αφου δεν ειχες στον συνδεσμο σημαδια ρηξης τοτε απλα ισως τραβηχτηκε λιγο...
                τι γυμναστικη κανεις;

Comment

εγω φοραω που και που κατι επιγονατιδες απο νεοπρεν (το υλικο των στολων καταδυσεων)που κρατανε ζεστα και δεμενα τα γονατα

δεν εχω προβλημα με γονατα κτλ και τα φοραω μονο στο snowboard και οχι στο τρεξιμο ουτε στο ποδηλατο που κανω, πιο πολυ για το οτι κρατανε ζεστα τα γονατα και εκτος αυτου, με αυτα νιωθω καπως σιγουρια γιατι ακουγονται πολλα για τραυαμτισμους στα γονατα στο βουνο.

μαλ@κια κανω?

Comment

κοιτα εγω φοραω κατι προστατευτικα σαν αυτα που φορανε στο skateboard...απλα αν πεσεις με το γονατο δεν χτυπαει το κοκαλο της επιγονατιδας..εχουν ενα μικρο μαξιλαρακι...οπως φοραω κ στους καρπους
                    τα φορουσα τις πρωτες μερες που εκανα, οταν επεφτα με τα γονατα ή τα χερια, κλπ, κ απο τοτε μου εμεινε κ τα φοραω ακομα...ασε που τα συνηθισα πλεον.

αυτα που λες εσυ σταυρο ειναι απλες επιγονατιδες αν δεν κανω λαθος...λογικα δεν ειναι κακο...
                    παντως οταν κανεις σανιδα οι τραυματισμοι στο γονατο ειναι ελαχιστοι.
                    πιο πιθανο ειναι να χτυπησεις το γονατο (κ οχι μονο) αν πεσες σε κανα δεντρο παρα οπως στο σκι, να γυρισει" το γονατο...

παντως στο εξωτερικο που ημουνα, το 60% με 70% φορανε πλεον κρανη κ προστατευτικα πλατης, σορτς κλπ...ειτε σκιερ ειτε με σανιδαEdited by: TURMS "

Comment

Βασικά άρχισα να ψάχνω γιατί πριν λίγους μήνες έκανα μια μαγνητική στο αριστερό γόνατο λόγω ενόχλησης στην λαγοκνημιαία ταινία αν θυμάμαι καλά και η μαγνητική ήταν καθαρή πλην ενός αιματώματος στο προσθιο χιαστό χωρίς σημάδια ρήξης όπως έλεγε. Ο γιατρός μου είπε απλά να συνεχίσω γυμναστική και ότι δεν είναι τίποτα. Γενικότερα αθλούμαι συστηματικά και δε θυμάμαι να είχα χτυπήσει ποτέ ούτε σε ποδόσφαιρο ούτε σε άλλη δραστηριότητα.

Οπότε σε συνδιασμό με μία ρήξη που έπαθε φίλος με kite έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια. Πάντως θα ρωτήσει το γιατρό του τη Πέμπτη και θα σας πω νέα
                      παντως το αιματωμα απο οσο ξερω δεν ειναι κ κατι σοβαρο...περναει...
                      σκεψου οτι κ μια μελανια ειναι αιματωμα.

Υ.Γ. για ενοχληση στην λαγοκνημιαια σου ειπε να κανεις μαγνητικη;; λιγο too much δεν ειναι;

Comment

Επειδή με φοβίζει το θέμα του τραυματισμού και πιστεύω ότι η πρόληψη είναι το παν, έψαξα να βρω τι μέτρα προστασίας μπορώ να πάρω μιας και είμαι σχετικά νέος στο σκι. Βρήκα λοιπόν το εξής:

<a href=http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html" target="_blank">http://www.physioroom.com/product/Mueller_Pro_Style_Hinged_Knee_Brace_deluxe_/2034/35922.html</a>

Το έχει δοκιμάσει κανείς. Η τιμή του είναι χαμηλή και το δίνουν για προστασία στο ski kai snowboard.
                        εχω τηνεντύπωση οτι το συγκεκριμένο προιόν αφορά μόνο στάδια αποθεραπείας, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι κατάλληλο για προστασία σε
                        χιαστούς και μηνίσκους παρα μόνο ενδυνάμωση τετρακεφάλων και εσω-εξω πλαγίων. Τα διάφορα αξεσουάρ... προστατεύουν μάλλον ψυχολογικά."

Comment

Από αθλήματα ασχολούμαι με ποδόσφαιρο,kick boxing, ιστιοπλοία, είμαι τακτικός στο γυμναστήριο και γενικά δε λέω όχι να δοκιμάσω.

Βασικά με έστειλε για μαγνητική γιατί η ενόχληση άρχισε πριν 2 χρόνια έπειτα από τρέξιμο 10+ χιλιόμετρα. Θυμάμαι για 4-5 μέρες δε μπορούσα να ανέβω σκάλα. Πέρασε τότε αλλά άφησε μία μικρή ενόχληση η οποία όμως δε με εμπόδιζε στη κίνηση. Έκανα φυσικοθεραπείες τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο και τώρα σπάνια δίνει το παρόν ειδικά από τη στιγμή που άρχισα να κάνω καλές διατάσεις.

Comment

Originally posted by TURMS
                            1. η καλυτερη προστασια ειναι να δυναμωσεις τους τετρακεφαλους...οποιον κ να ρωτησεις (γιατρο) αυτο θα πει
                            2. μην υπερβαινεις τις δυναμεις σου...αν τρεμουν τα ποδια σου = ΤΕΛΟΣ για σημερα το σκι...το σημειο που οι μυες κουραζονται πολυ, τοτε επιβαρυνονται συνδεσμοι κ τενοντες περισσοτερο...με ασχημα αποτελεσματα...
                            3. δεν πας σε μαυρη οταν εμαθες σκι πριν 10 ημερες...θα κουρασεις τα ποδια σου 3 φορες πιο γρηγορα ακομα κ αν την κατεβεις με την ψυχη στο στομα

γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο να φορας τετοια εκτος αν υπαρχει λογος συγκεκριμενος κ στο ειπε γιατρος...γιατι:
                            1. φορωντας αυτο εμποδιζεις τις δυναμεις να επιδρασουν στο ποδι οπως πρεπει...αυτο εχει ως αποτελεσμα αν πχ πεσεις, αντι να ζοριστει με τον συνηθισμενο τροπο, να μεταφερθει ΟΛΗ Η ΠΙΕΣΗ καπου αλλου με 2 Χ χειροτερα αποτελεσματα...μην το κανεις χωρις συμβουλη γιατρου...εγω πχ πριν 6-7 χρονια, βγαινοντας απο το μπανιο βιαστικα, γλυστρησα στα πλακακια...αν επεφτα με τον ποπο θα μελανιαζε λιγο ο ποπος μου...ομως εβαλα το χερι στον καναπε για να μην πεσω με τον ποπο...αποτελεσμα: σπασιμο βραχιονα (λιγο κατω απο τον ωμο) εγκαρσια κ η κεφαλη κατα μηκος....ελπιζω να καταλαβες τι προσπαθω να πω.
                            2. ακομα κ μετα απο τραυματισμο οι γιατροι το προτεινουν για λιγες μερες...γιατι αν το φορας πολυ, οι μυες αδρανουν κ αρα αποδυναμωνονται...ετσι θα κανεις σκι, κ αντι οι μυες του ποδιου σου, να συνηθιζουν την δραστηριοτητα κ σιγα - σιγα να δυναμωσουν οπως πρεπει για το σκι, εσενα θα αποδυναμωνονται....

συμπερασμα : μην το κανεις απο μονος σου χωρις συμβουλη γιατρου...

Τα ίδια ακριβώς είπε και ένας γιατρός που πήγε ο κολλητός μου χθες. Είναι μάλιστα και καθηγητής.

Comment

φιλε μου το σινιάλο θα σου το δωσει το ιδιο σου το σωμα......εχω και εγω το ιδιο προβλημα σχεδόν με εσένα ,,αλλα κανω σκι με ρεγουλα ,,δηλαδη η καταπόνηση του ποδιου ειναι οταν το χιονι εχει γινη αυτο που λεμε σουπα ,,,αστα και φυγε τοτε, διαφορετικα θα το νοιωσης το τσιμπημα στο ποδι.........η λυση για εμενα ειναι μια ,,ανακαληξα οτι κανοντας σκι το πρωι 9/με 12 ειναι οτι καλυτερο με την πιστα πατημενη δεν καταπονείτε το ποδι ....,,,δοκιμασε το
                              http://www.skafotexniki.gr
                              ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ

Comment

Working...
                              X