Announcement

Collapse
No announcement yet.

Daihatsu Terios VS Suzuki Vitara Δεκαετίας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daihatsu Terios VS Suzuki Vitara Δεκαετίας

Γεια σε όλους,

θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο 4x4 ως δεύτερο αυτοκίνητο για εξορμήσεις σαββατοκύριακου (χιονοδρομικά το χειμώνα, εκδρομές το καλοκαίρι, σχάρα για ποδήλατα κλπ). Στο budget μου βρίσκονται τα 2 αυτοκίνητα στο θέμα, τα οποία κοστίζουν πέρίπου το ίδιο. Με δεδομένο πως είμαι κάτοικος αθηνών, άρα η εθνική οδός είναι αναγκαστικά μέσα στη διαδρομή, τα 300 παραπάνω κυβικά παίζουν ουσιαστικό ρόλο?

Για να προλάβω τυχον ερωτήσεις, σκοπεύω με το που θα αγοράσω το αυτοκίνητο, να αγορασω καινόυρια λάστιχα Α/Τ και αναρτήσεις, και φυσικά σετ αλυσίδες για τα δύσκολα.

Έχετε κάποια άποψη περί των 2 μοντέλων? Μπορείτε να προτείνετε κάποιο από τα 2, ή ίσως κάποιο τρίτο με τιμή περί τα 5000€?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας!!!!

10ετιας.... παρα ειναι παλιο. αποψη μου. λογω φθορας μπορει να σου βγαλει τα χιλια μυρια. Δεν εννοω σοβαρα προβληματα αλλα μικροπροβληματακια εκνευριστικα που σε πολλες περιπτωσεις σου χαλανε την εκδρομη!

Comment

Ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου φίλε μου. Μέχρι τώρα ανέβαινα με ένα Golf 1.4 του 2001 της κοπέλας μου, γιατί το δικό μου παραείναι χαμηλό για τα χιόνια (Alfa Romeo Mi.To. 155), οπότε η επιλογή παραμένει να ανεβαίνω με ενα αυτοκίνητο σχεδόν δεκαετίας.

Τονίζω πως δεν πρόκειται να είναι το κύριο μου αυτοκίνητο, οπότε μετά από ένα καλο service μετά την αγορά, και την ενίσχυση με σωστά ελαστικά και αναρτήσεις, στην ουσία τα μόνα χιλιόμετρα που θα κάνει θα είναι της εκδρομής και κάποια λίγα που θα κάνω για να κινείται το όχημα και να μην πέσει η μπαταρία.

Υπάρχει κάποιος που να έχει οδηγήσει κάποιο από τα 2(ή και τα 2) και να μπορέσει να με διαφωτίσει?

Comment

Originally posted by Mindcircus

Ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου φίλε μου. Μέχρι τώρα ανέβαινα με ένα Golf 1.4 του 2001 της κοπέλας μου, γιατί το δικό μου παραείναι χαμηλό για τα χιόνια (Alfa Romeo Mi.To. 155), οπότε η επιλογή παραμένει να ανεβαίνω με ενα αυτοκίνητο σχεδόν δεκαετίας.

Τονίζω πως δεν πρόκειται να είναι το κύριο μου αυτοκίνητο, οπότε μετά από ένα καλο service μετά την αγορά, και την ενίσχυση με σωστά ελαστικά και αναρτήσεις, στην ουσία τα μόνα χιλιόμετρα που θα κάνει θα είναι της εκδρομής και κάποια λίγα που θα κάνω για να κινείται το όχημα και να μην πέσει η μπαταρία.

Υπάρχει κάποιος που να έχει οδηγήσει κάποιο από τα 2(ή και τα 2) και να μπορέσει να με διαφωτίσει?
        Το Βιτάρα έχει το υπέρ των αργών σχέσεων, αλλά θα τα χρειαστείς μόνο σε αρκετά δύσκολες καταστάσεις, που δεν ξέρω αν θα το φτάσεις ποτέ εκεί.
        Το Terios όμως, έχει το σημαντικό πλεονέκτημα των 3 διαφορικών, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο ασφαλές στην κίνηση πάνω σε χιονισμένους και γλιστερούς δρόμους.
        Στο Βιτάρα, για να έχεις 4κίνηση θα έχεις και κλείδωμα μαζί, κάτι που δεν είναι ότι πιο ασφαλές για κίνηση σε δρόμο.
        Για αυτούς τους λόγους και εφόσον θα κινείσαι σε χιονοδρομικά και δεν θα κάνεις σκληρό off-road, το Terios είναι καλύτερη αγορά για εσένα.
        www.foresterclub.gr

Comment

φιλε μου εδω και 6 μηνες εχω το καινουργιο τερριος 1.5 με αυτοματο κιβωτιο...
          στο βουνο δεν το εχω ανεβασει ακομα αλλα σε λασπες και χωματα που το εχω παει δεν κολλαει πουθενα...και φυσικα χωρις Α/Τ λαστιχα...
          δεν χρειαζεται να το βαρυνεις ετσι το αμαξι γιατι οπως ειπες μενεις αθηνα και για να πας στο βουνο θελεις χιλιομετρα στην εθνικη οδο...
          το τεριος ειναι πολυ καλο και στην εθνικη και εκτος δρομου...
          παρε ενα σετακι αλυσιδες και ασε τα Α/Τ δεν νομιζω οτι χρειαζεται...
          οσο για το τζιμαρα...το εψαχνα και εγω πριν παρω το τεριος...απογοητευτηκα απο τους χωρους του...3 ατομα ταξιδι δεν μπορουν να κανουν+οτι στην εθνικη θα εισαι αναγκασμενος να πηγαινεις τσουκου τσουκου...
          αυτα ελπιζω να σε βοηθησα....
          Το ν αγαπάς δεν είναι τίποτα
          το ν αγαπιέσαι είναι κάτι
          το ν αγαπάς και ν αγαπιέσαι είναι το παν!
          -------------------------------
          το μόνο σίγουρο είναι οτι... τίποτα δεν είναι σίγουρο

Comment

Terios, και στο λεει ενας παλιος κατοχος Βιταρα. Καλυτερο το Βιταρα στα δυσκολα αλλα στην ασφαλτο λιγο κουραστικο

Αλλα μου φαινεται περιεργο που ενα καινουριο Τεριος εχει την ιδια τιμη με Βιταρα 10ετιας. Εισαι σιγουρος? Edited by: Snowthunder
            No snow....no party

Comment

Ακυρο το προηγουμενο ποστ μου. Αν αναφερεσει σε Τεριος και Βιταρα και τα 2 δεκαετιας, τοτε Βιταρα με κλειστα ματια.....
              No snow....no party

Comment

Ακριβώς, αναφερομαι σε Terios και Vitara, και τα 2 δεκαετίας...

Και ακριβώς επειδή είσαι παλιος κάτοχος Vitara, γιατί να το επιλέξω? Του είχες βαλει Α/Τ ελαστικά, ή του έβαζες αλυσίδες??

Comment

α δεν ηξερα οτι μιλαμε για μοντελα 10ετιας.....
                  φιλε μου τζιπ δεκαετιας που θα εχει τραβηξει τα χειροτερα...να του βαλεις και Α/Τ λαστιχα...δεν θα πηγαινεις βημα εθνικη οδο και θα σου σπασει και τα νευρα...δεν ξερω...αυτη ειναι η αποψη μου...
                  Το ν αγαπάς δεν είναι τίποτα
                  το ν αγαπιέσαι είναι κάτι
                  το ν αγαπάς και ν αγαπιέσαι είναι το παν!
                  -------------------------------
                  το μόνο σίγουρο είναι οτι... τίποτα δεν είναι σίγουρο

Comment

Mindcircus, καλημερα.

για να ειμαστε ακριβεις, βιταρα 3θυρο λογικα ε? (αφου λες 300 κυβικα...)

χμμ...θα ελεγα νται, οχι για να ευλογησω τα γενια μου αλλα νομιζω σε καλυπτει περισσοτερο.....

απλα αφηνω ενα παραθυρο για το ανοικτο βιταρα, διοτι ως εκδρομικη χρηση, ισως να γουσταρες την καμπριο εκδοση για το καλοκαιρι!! αν φυσικα σε ενδιαφερει κατι τετοιο....διοτι υπαρχουν καποιοι που γουσταρουν, θαλασσα, αμμος, παραλια, καμπριο...κλπ

απο την αλλη οντως τα 10 χρονια ειναι πολλα και δεν ξερεις κατα ποσο τα εσκισε ο προηγουμενος...ο οποιος προφανως θα τα ψιλοεσκισε λογικα ως 4χ4...υπαρχουν και οι εξαιρεσεις βεβαια.......

στα 5κ παιζει και το φιατ παντα 4χ4 (θα ειναι πολυ νεοτερο φυσικα.......πχ το πολυ μοντελο 5ετιας, αρα λιγοτερο καταπονημενο, ικανοτατο εκτος αλλα ψοφιο στην εθνικη). Edited by: JIM FORD "
                    Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                    ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Αν μιλάς για το μακρύ το 5θ το βιτάρα σου λέω βιτάρα παρόλο του ότι έχω τέριος. Τέριος της 10ετίας έχει τα εξής μείον. Στενό, μικρούς χώρους, όχι αρκετή δύναμη εθνική αν είναι φορτωμένο. Οικονομικό σε ταξίδια όταν είναι φορτωμένο σε σχέση με ένα βιτάρα.
                      www.braters.gr

Comment

Originally posted by JIM FORD

απλα αφηνω ενα παραθυρο για το ανοικτο βιταρα, διοτι ως εκδρομικη χρηση, ισως να γουσταρες την καμπριο εκδοση για το καλοκαιρι!! αν φυσικα σε ενδιαφερει κατι τετοιο....διοτι υπαρχουν καποιοι που γουσταρουν, θαλασσα, αμμος, παραλια, καμπριο...κλπ

Σε ευχαριστώ για την άποψη σου. Μιλάω εξ'αρχης για κλειστό μοντέλο γιατι λόγω

10ετίας δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι ζελατίνες, τα πλαστικά μέσα από την πολυκαιρία, ασε που είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να προέρχεται από νοικιάρικα (φτου κακά!!!)

Originally posted by Bigsam

Αν μιλάς για το μακρύ το 5θ το βιτάρα σου λέω βιτάρα παρόλο του ότι έχω τέριος.

Πολύ θα το ήθελα, αλλα δυστυχώς δε βρίσκονται πολλά στην αγορά 5d.

Καταλαβαίνω γενικά τις ενστάσεις σας, αλλά στην ουσία, όσο είμαι ακόμα χωρις πολλές πολλές υποχρεώσεις, απλά θέλω ενα παλιο, φθηνό σαν δεύτερο. Όταν θα έρθει η στιγμή των υποχρεώσεων,(σε 2-3 χρονια δηλ) τότε εννοείται συζητάμε για μεγαλύτερο και, σαφως, καινούριο αυτοκίνητο."

Comment

Αν δεν έχεις και οικονομικό θέμα πάρε ένα 2.0 V6 και θα πηγαίνει και γρήγορα στον δρόμο με ένα σεt ανάρτηση 4cm και ένα λαστιχάκι άγριο. Και όταν θα βγεις βουνό και θα ανοίγεις δρόμο θα με θυμηθείς. Περιμένω βίντεο από εχτές για να καταλάβεις τι εννοώ.

Ότι και να πάρεις καλή αγορά και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα
                          www.braters.gr

Comment

Originally posted by Mindcircus
                            Ακριβώς, αναφερομαι σε Terios και Vitara, και τα 2 δεκαετίας...

Και ακριβώς επειδή είσαι παλιος κάτοχος Vitara, γιατί να το επιλέξω? Του είχες βαλει Α/Τ ελαστικά, ή του έβαζες αλυσίδες??

Ειχα το 3d, 16v, του 1998.

Μηδεν προβληματα μεχρι που ραγισε το καπακι του κινητηρα....[i]

Συχνο προβλημα για δεκαεξαβαλβιδο 1600 καπακι Βιταρα.

Κατα τ'αλλα του ειχα βαλει Α/Τ και Old Man Emu αναρτηση με ψηλωμα 3cm και το αυτοκινητο εγινε καλυτερο εντος και εκτος δρομου.

Αλλο προβλημα ειναι οι αποσκευες, με 4 ατομα θελεις οπωσδηποτε μπαγκαζιερα.

Παρολα αυτα, το παλιο Terios δεν μου αρεσε προσωπικα καθολου (σε αντιθεση με το καινουριο), γιατι ειναι πολυ στεναχωρο και πιο αργο απο το Βιταρα.

Με 5Κ βεβαια βρισκεις Σαμουραι σε πολυ καλη κατασταση, αλλα κανεις πολλους (παρα πολλους) συμβιβασμους στην ασφαλτο."
                            No snow....no party

Comment

Τελικά βρήκα από μερακλη ιδιωτη ενα 5d Vitara 1.6 '98 στα 6250. Το αυτοκίνητο ειναι πολύ καλό, το είδε και ο μηχανικος μου που είναι φίλος. Να φανταστείτε του έιχε αλλάξει προληπτικά το ψυγείο για να αποφύγει το θέμα με το ράγισμα, και παραφλού κάθε 2 χρόνια. Έχει πάνω τα Υokohama Geolander, τα οποία θα με βγάλουν μέχρι και το καλοκαίρι. Μετά θέλουν αλλαγή. Επόμενο βήμα σχάρες και μπαγκαζιέρα....

Comment

Working...
                              X