Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΑΡΝΗΘΑΡΑ ΝΥΦΟΥΛΑ 2/11/09

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΠΑΡΝΗΘΑΡΑ ΝΥΦΟΥΛΑ 2/11/09

Μολις γυρισα απο Παρνηθα !!!!!!!!!!!!

1 βαθμος και χιονοχαλαζο απο τα 900 μετρα !!!!!!

0 βαθμοι στην ευθεια του Καζινου και ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ !!!!!!!!!!!!!!

Ανεβηκα προς Μπαφι....

Στα 700 μετρα σταματησα λογω του οτι ο δρομος, τα δεντρα, τα χορταρια, ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλυμμενα απο 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!

Χιονιζε απιστευτα, αβερτα, ασυλληπτα

ΣΤΟΥΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χωρις αερα !!!!!!!!!!!!!!

Εχωνε με τρομακτικη ταχυτητα, σε 5 λεπτα τα παντα ΛΕΥΚΑ !!!!!!!! Δεν εχω 4χ4 ουτε αλυσιδες και γυρισα για να μην κολλησω, ΔΕΝ εφτασα ΚΑΝ στο Μπαφι, απο τα 1050-1100 ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΜΑΞΙ !!!!!!!!!!!

ΥΓ: 1. Πηγα και ηρθα ΜΟΝΟΣ
    2. Οδηγουσα σαν παλαβος (180-190 χαω στην Καραμανλη)
    3. Δεν εχω 4χ4 η αλυσιδες

ΑΛΛΑ

ΣΑΣ ΕΧΩ 5-6 Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α ΣΤΟΥΠΟΒΙΝΤΕΑΚΙΑ !!!!!!!!!

Πεταω χιονομπαλες μονος μου, κυλιεμαι κατω στο χιονι, χαμοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
    "
    ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

<table =tableBorder" style="table-layout: fixed;" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr ="msgableRow" style="height: 200px; min-height: 200px;"><tr ="msgableRow" style="height: 200px; min-height: 200px;"><td ="msgLineDevider" valign="top">

Χεχεχ Κουβανέ, δεν με προλαβες μάλλον. Λοιπόν μόλις γύρισα από Πάρνηθα. Έφτασα στις 3+15 και κανονική χιονοπτωση είδα από τη διασταύρωση του Καζίνο (1050μ), οπότε έπιασε και πυκνή ομίχλη. Ψιλό σπυρωτο χιόνι, όχι στούπα. Στο ανέβασμα έως και τις κεραίες (1330μ), στρωμένο χιόνι ουσιαστικά βρήκα μονο τέρμα κι εκεί έριχνε σπυρωτο και πολυ λεπτό. Ήταν στρωμένο σε διάφορα σημεία, και φαινοταν οτι μόλις πριν ειχε ξεκινήσει. Όμως λιγο μετά, ας πούμε κατά τις 3+40, άρχισε να χοντραινει πολύ, και ξεκίνησε κανονικότατη στούπα, και ταυτόχρονα έκοψε αρκετά ο αέρας. Δεν έκατσα πολύ μιας που ο δρομος άρχισε να πιάνει αρκετο πάγο, και κατά τις 4 άρχισα να κατεβαίνω. Χιονόπτωση έως και τη διασταύρωση του Καζίνο και οριακά στρωμένο σε κάποια σημεία, στρωμένο κανονικά στο δρομο έως και τα 1150 περιπου (περιπου ως το Μπάφι), όπου και έπεφτε κανονική στούπα, παρακάτω γινοταν χιονονερο, το οποίο ξεχωριζε στο φως έως και τα 900μ περιπου μέτρα.

Για οποιον επιχειρήσει να ανέβει, ο δρομος ειναι αρκετά δύσκολος, παγωμένος και γλιστράει πολύ.
    </td></tr></tr></t></table>"

Comment

Το ποστ του φιλου kavodorou (το μετεφερα για να τα εχουμε εδω) αφορα 3.15-4.15

Εμενα 4.50-5.15

Στα 1330 μετρα εχει αυτη τη στιγμη 10 ποντους και χωνει αβερτα ΣΤΟΥΠΑΡΑΑΑΑΑΑ με - 1,1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α< ΡΕ ΠΑΡΝΗΘΑΡΑ !!!!!!!!!!

Comment

Originally posted by Kouvanos
        Μολις γυρισα απο Παρνηθα !!!!!!!!!!!!

ΥΓ: 1. Πηγα και ηρθα ΜΟΝΟΣ
        Κρίμα πάντως, δεν μου κοψε κ εμένα να ριξω μια ενημέρωση εδώ. Το αποφάσισα τελειως χωρις σκέψη και ανέβηκα...
        ’λλαξαν τρομακτικά οι συνθήκες στο βουνο,, φαινεται πως απλά πέτυχα την αλλαγή και κατέβηκα μάλλον στην σωστή στιγμή!
        Χαρακτηριστική στιγμή: Είμαι στις κεραιες, ριχνει παγάκια, ακομα και βελονες πάγου και διάφορα χιονοειδη, τα οποία και χαζεύω στο παρμπριζ με τον προβολέα να φωτιζει. και ξαφνικά, αρχιζουν και σκάνε νιφάδες στούπες! Ε, δε μπορειτε να φανταστειτε τι έγινε (δεν ήμουν και μονος μου!).
        Υπέροχα........ ...
        Πολλοί θέλουν την ’νοιξη, κι άλλοι το καλοκαίρι, μα το χειμώνα το βαρύ, μονάχα οι καλογέροι

Comment

Κατσε να δεις βιντεο και Live περιγραφη απο τα 1050 !!!!!!!!!

Πιο πανω.....5-10ποντα !!!!!!!!!!

Comment

μπραβο παιδες αντε το πρωι που θα ξημερωσει ανεωειτε να δουμε φωτος
            http://meteocam.gr/panorama/

Comment

Μπραβο θηρια στειλτε καμμια φωτο να μας φτιαξετε [i]"
              mountain

Comment

ΕΓΩ εχω 5-6 απιστευτα βιντεακια !!!!!! Θα προσπαθησω να τα ανεβασω τωρα !!!!!!

Επανω ΧΩΝΕΙ κανονικα με -1,1 !!!!!!!!!

Comment

Ε στο κύκνειο άσμα της κακοκαιρίας ήταν αδύνατο να μην έβαζε η Πάρνηθα, αφου πλέον έχει κορυφωθεί η εισβολή και στα νότια...Συνήθως αυτά τα τελευταία ξεσπάσματα είναι τα πιο εντυπωσιακά και στις μικροκακοκαιρίες και στους μεγάλους χιονιάδες...
                  http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

Ακριβως !!!!!!

Παιδια οποιος ξυπνησει νωρις και δεν δουλευει και εχει 4χ4 ας ανεβει !!!!!!!!

Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ !

Λογικα θα πετυχει ΚΑΙ φαινομενα παντως απο τη διασταυρωση του Καζινο και πανω, στα 1000 μετρα, χωρις αλυσιδες ΓΙΟΚ !!!!!!!

Εχωνε αβερτα, εβαλε 2-3 ποντους σε 10 λεπτα !!!!!!! Τρελη στουπα !!!!!!!!

Comment

Δειτε ΥΠΕΡΟΧΗ πρωινη πασπαλα στα 1330 μ !!!!!!!!

Προσοχη, μην ξεγελιεστε με το 5ποντο παρα το υψομετρο....Ειχε αερα που λογικα θα εμποδισε την χιονοστρωση,,,,

Στα 1100-1200 μετρα εκτιμω οτι θα εχει περισσοτερο, καλα δεν το συηζτω για μεσα στο δασος !!!!!

Αντε ποιος τυχερος θα πιει 1ος καφε στα 1161 μ στο Μπαφι με χιονακι !!!!!!!

Comment

Originally posted by NikosThes

Ε στο κύκνειο άσμα της κακοκαιρίας ήταν αδύνατο να μην έβαζε η Πάρνηθα, αφου πλέον έχει κορυφωθεί η εισβολή και στα νότια...Συνήθως αυτά τα τελευταία ξεσπάσματα είναι τα πιο εντυπωσιακά και στις μικροκακοκαιρίες και στους μεγάλους χιονιάδες...
                        9 στις 10 περιπτώσεις έτσι το πάει Νίκο. Ποιοτικά πάντως, ακομα και λιγο που έκατσα, ένιωσα οτι οντως άλλαξε και η ατμόσφαιρα....Ουσιαστικά άφησε και το τελευταιο κομμάτι ψύχους.

Αν ήταν χειμώνας και ειχαμε χιονοκατάσταση στην Αττική, αποψε θα ήταν η βραδιά που κανένα μοντέλο δεν θα έδινε υετό, αλλά θα ξέραμε πως έρχεται το τελευταιο αυτο ξέσπασμα και θα χιονιζε έστω και λιγο σε πολλά τμήματα του λεκανοπεδ'ιου.
                        Ακόμα και το παγκοσμιο GFS το υπονόησε με την μικρή αύξηση της RH στα 850, αλλά περιμένεις και την συμπεριφορά του ανέμου....

Το είδαμε λοιπόν και απ τα 5.000.000 κατοίκους, τουλάχιστον 2 είμασταν εκει [i]...(αυτοι στο Καζινο δε μετράνε γιατι ειναι αρκετά απορροφημένοι στη "δουλειά" τους )
                        "
                        Πολλοί θέλουν την ’νοιξη, κι άλλοι το καλοκαίρι, μα το χειμώνα το βαρύ, μονάχα οι καλογέροι

Comment

Ενα μπλε Clio III θα με πετυχες λογικα να ανεβαινω κομματια....

Αρκει να σου πω οτι σταματησα 3-4 στροφες πριν το Μπαφι, ο δρομος ηταν ΟΛΟΣ στρωμενος 3-4 εκαστοστα ΑΠΑΤΗΤΑ αφου τα εβαλε μεσα σε λιγοτερο απο 10 λεπτα και περασε μονο ενα Forester

Axxxxxxxxx να μην εχω 4χ4

Εν αναμονη των βιντεο, αφιερωμενα σε ΟΛΟΥΣ σας !!!!!!!!!

Comment

Originally posted by Kouvanos
                            Ενα μπλε Clio III θα με πετυχες λογικα να ανεβαινω κομματια....

Αρκει να σου πω οτι σταματησα 3-4 στροφες πριν το Μπαφι, ο δρομος ηταν ΟΛΟΣ στρωμενος 3-4 εκαστοστα ΑΠΑΤΗΤΑ αφου τα εβαλε μεσα σε λιγοτερο απο 10 λεπτα και περασε μονο ενα Forester

Axxxxxxxxx να μην εχω 4χ4

Εν αναμονη των βιντεο, αφιερωμενα σε ΟΛΟΥΣ σας !!!!!!!!!
                            Σκέψου οτι κατεβαινοντας στην ευθεία του Καζίνο, τα νερά τρέχανε αβέρτα απ την ένταση, οποτε ουσιαστικά οπως κατεβαινα κατεβαινε και η παγοποιηση. Και από τις 3+15 μέχρι τις 4+ που έλειψα, ειχε κατέβει η χιονοστρωση 300μ χαμηλότερα, αμέσως-αμέσως, τη διαφορά τη διαπιστωσα οπως κι εσύ, μπροστά στα μάτια μου.

Αρκει να σου πω πως στις 3+10 στα 900μ απλά δεν έριχνε νιφάδα και στις 4+30, πυκνό χιονονερο, και οπως λες λιγο αργότερα κανονικο χιονοχάλάζο, δηλαδή συνθήκες που συνάντησα εγώ ανεβαινοντας πολύ ψηλότερα!

Εάν πέτυχες ενα κομβόι 3 αυτοκινητων να κατεβαινουμε, εκεί ήμουν. Συνάντησα ενα αμάξι κατεβαινοντας, στις φουρκέτες, εάν ήσουν αυτος θα ήσουν...

ΥΓ. Πάντως ήταν εκπληκτικος ο τροπος που το γύρισε σε κανονική, αφράτη και ξερή στούπα! Μέσα σε δευτερολεπτα, λιγο αφοτου έφτασα. Λες και με περιμενε να φτάσω! Γλύκανε και η ατμοσφαιρα κατ'ευθείαν, οκ χοροπηδούσα συνέχεια απ το κρύο, αλλά με ένα λεπτο μπουφανάκι άντεχα πιο εύκολα μετά και ο μονος λογος που έφυγα ήταν γιατι άρχισε να στρώνεται υπερβολικά πολύ στα 1330 και με περιμενε αρκετή κατηφόρα, και φάνηκε να μην αστειεύεται καθολου!
                            Edited by: kavodoros

Comment

Μπραβο παιδια!!!!!

<a href=http://img35.imageshack.us/i/lastag.jpg/" target="_blank"></a>
                              "

Comment

Working...
                              X