Ανοιγω αυτο το θεμα θελοντας να βαλω ολες μας τις τρελες ξεχωριστες η και σπανιες εμπειριες που ολοι μας εχουμε ζησει νομιζω εστω και μια φορα. εβαλα την ισχυ του θεματος για εναν ακριβως χρονο με σκοπο τη συγκεντρωση πολλων τρελων εμπειριων , διαλεγοντας μετα τις καλυτερες με προοπτικη την συγγραφη τους!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ! ξεχωριστες κ σπανιες!
Collapse
X
-
ξεκιναω με την δικη μου τρελοεμπειρια. δεν εχω καποια σπανια η τοσο ξεχωριστη για τους αλλους αλλα συγουρα ξεχωριστη για μενα!
4 ως 6 /4/08.μετα απο εναν ακομα χειμωνα και βαδιζωντας μεσα στη ανοιξη ξεκινησα με την κοπελα μου παρασκευη για ενα 2ημερο ξεκουρασης στο χωριο πυρρα στα 1100μ.(διπλα περτουλι) ειχα δει καιρο και ειχα υπολογισει οτι μπορει να πιαναμε εκει πανω κανα 4c το βραδυ αλλα με κανενα ιχνος ιετου απο ειδησεις η κατι αλλο. το μυαλο μου λοιπον απριλη μηνα δεν ηταν στο χιονι αλλα στη ξεκουραση απο τη πολη και βεβαια οταν δεν εχει χιονοενδιαφερον τοτε ειπα ας ασχοληθω λιγο και με το σεχ [i]
με αυτα και αυτα σαββατο βραδυ ενημερωνομαι απο ενα φιλο οτι μπορει και να υπαρξει λιγος ιετος αλλα δυστηχως δεν εβλεπε καλη T. Μονο στη ιδεα τρελαθηκα αλλα με καθησυχασε η δικια μου και για να μην μεινω αγρυπνος μου υποσχεθηκε οτι δεν θα χιονισει το βραδυ καθολου αλλα οταν ξυπνησουμε το πρωι θα ξεκινησει. Ερχεται λοιπον το πρωι αλλα μην βλεποντας κατι εγω ,, ε ειπα ,, ενταξει δεν εγινε και κατι. στεναχωρηθηκα λιγο τελος παντων .
κατεβαινοντας για πρωινο το σκυλακι (του ξενωνα) ηταν συνεχεια μεσα ενω χθες ηταν ολο εξω. επιασα κουβεντα με τον ιδιοκτητη του ξενωνα και οταν του ειπα ,, τι ωραιο σκυλακι, ολο μεσα ειναι σημερα.. αυτος μου ειπε πως μπαινει μεσα μονο οταν εξω χιονιζει. δλδ του λεω,,, λετε να χιονισει,, και μου απανταει πως μαλλον επειδη ειχε ψυχρα το βραδυ (ψυχρα?! 6 c ειχε το προηγουμενο βραδυ) απλα ετυχε και εχει κατσει μεσα (ο σκυλος)
μ'αυτα κ μ'αυτα καθομαστε να φαμε εχοντας για φοντο ενα ωραιο ομιχλωδες τοπιο μπροστα μας. αυτη η αισθηση που ενιωσα στο επομενο λεπτο αντικριζοντας νιφαδες απο το παραθυρο, ηταν μοναδικη και αυτο γιατι σαν χιονοτρελαμενος , μαθενοντας για το χουι του σκυλου δεν αφησα ελπιδα να παει χαμενη και πιστεψα στο οτι δεν μπηκε τυχαια να αραξει ο σκυλος μεσα. καθε 10 λεπτο ηταν και μια καινουργια εμπειρια εκεινου του πρωινου μιας και καθε 10 λεπτα το χιονι ενω περιμενα καπου να κοψει εκεινο δυναμωνε οσπου το εστρωσε 10cm με την Τ πλεον να εχει πεσει στους 0.5c
εχω κατσει βραδυα και βραδια στο παραθυρο και εχω δει πολλες πρωτες νιφαδες που η περιμενα η οχι αλλα εκεινο το πρωινο ηταν το κατι αλλο!
Edited by: NEFOSKEPHS "
ΧΙΟΝΙ = ΖΩΗ
-
H πιο πρόσφατη δικιά μου ήταν τον Μάρτη του 2005. Αναμέναμε έναν καλούτσικο χιονιά τότε στην πόλη, αλλά παρά τις όποιες προβλέψεις, δεν είχαμε δει τίποτε σημαντικό, η θερμοκρασία ήταν πάνω απο το μηδέν και βλέπαμε μόνο συννεφιά με εναλλαγές ασθενους χιονοπτώσης στην καλύτερη... Όλοι λέγαν οτι μούφα ο χιονιάς, και άδικα περιμέναμε και τέτοια, και εγώ είχα αρχίσει να καταθέτω τα όπλα, μιας και είχαμε φτάσει πλέον στο τέλος των όποιων φαινομένων, και περιμέναμε να ανοίξει ο καιρός. Όμως παρόλες τις προβλέψεις και την δικιά μου αίσθηση, κάτι δεν μου καθόνταν καλά στην όλη φάση, και υπήρχαν κάποιες προβλέψεις απο μερικά παιδιά οτι ακόμα δεν τέλειωσε η φάση και περιμέναμε ένα τελευταίο ξέσπασμα... Και μένα κάτι τέτοιο μου μύριζε έξω, και ενώ είχα απαγοητευτεί και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω και να παω για ύπνο, ξαφνικά βλέπω τον βόρειο ορίζοντα σταδιακά να εξαφανίζεται και την πόλη να χάνεται...Όπα λέω κάτι παίζει τώρα... Η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς θυμάμαι και το βαρόμετρο έδειχνε ραγδαία πτώση την τελευταία ώρα... Βγαίνω σφαίρα έξω, και βλέπω οτι άρχισε να χιονίζει καλούτσικα πλέον, ωστόσο τίποτα το συνταρακτικό... Σε ελάχιστα λεπτά όμως, άρχισε να ρίχνει τέτοιες χαρτοπετσέτες που δεν το πίστευα πραγματικά... Η ορατότητα είχε πέσει στα 100 μέτρα, ο ουρανός κατακόκκινος, και έριχνε με τέτοια ένταση σαν να ήταν καταιγίδα, σε κλάσματα δευτερολέπτου είχε στρώσει ήδη τα πάντα, η θερμοκρασία κατρακύλησε στους 0, και άρχισε να χώνει και να χώνει ασταμάτητα. Εκστασιασμένος είχα βγει έξω και φώναζα, οι περισσότεροι είχαν πιαστεί στον ύπνο βέβαια μιας και το ξέσπασμα ήρθε αργά το βράδυ, κατέβηκα κάτω και χοροπηδούσα σαν μικρό παιδί. Το χιόνι να πέφτει ραγδαία είχε ήδη στρώσει 10 εκατοστά σε χρόνο dt και συνέχισε να βάζει... Εκείνη την ώρα λέω επέστρεψε το 88, ήταν ακριβώς ίδια εικόνα χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες τότε επειδή ήμουν μικρός, είχα συγκινηθεί τόσο πολυ, που ήθελα να βάλω τα κλάμματα. Δεν φυσούσε επίσης καθόλου, είχαμε άπνοια, και το έβαζε ομοιόμορφα παντού... Το όλο σκηνικό κράτησε για 1-2 ώρες ακόμα, και σταδιακά άρχισε να εξασθενεί τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας βάλει ήδη 20-25 εκατοστά χιονιού παντού, ακόμα και στους δρόμους, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε μιας και ήταν ήδη υγρό το χιόνι, η θερμοκρασία με το που σταμάτησε ξανανέβηκε πάνω απο το μηδέν και σε 2-3 ώρες το είχε λιώσει όλο... Και φυσικά όσοι είχαν σηκωθεί το άλλο πρωί δεν πίστευαν τι ειχαν χάσει, μιας και είδαν μονο υγρούς δρόμους και κάποιες πασπάλες σε μερικά σημεία... Και φυσικά μιλάμε για την τελευταία καλή χιονόπτωση στην πόλη, έχουν περάσει 4 χρόνια απο τότε, χωρίς να δούμε κάτι το σημαντικό...http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0
Comment
-
1987 μαρτιος .
υπαρχουν πολλα απο εκεινους τους αναπαναληπτους χιονιαδες, ενας εκ των οποιων με βρηκε αρρωστο με πολυ πυρετο. μεσημερι και τα παιδια να παιζουν εξω χιονοπολεμο και εγω να ψηνομαι στον πυρετο , και να ζηλευω να μου πετουν και χιονομπαλες στο παραθυρο σαν επιτηδες να βγω εξω .
ωσπου ρε παιδια δεν αντεξα οπως ημουν φοραω μια φορμα και μπλουζακι και εξω , δεν μπορω να ξεχασω την εκφραση της μητερας μου οταν με ειδε εξω γυρνωντας απο τη δουλεια ,με μαζεψε αρον αρον και κατευθειαν θερμομετρο πυρετο δεν ειχα και ουτε και ξαναεκανα εκεινη την περιοδο εγινα τελειως καλα εκεινο το απογευμα
Comment
-
Δεκεμβρης 08 πενταημερη 3η λυκειου στη θεσσαλονικη αργα το βραδυ ειχαμε βγει εξω απτο μαγαζι στον Γονιδη,και ειχε εναν αερααααα μιλαμε τρεχαμε ολοι σφαιρα να μπουμε στο λεωφορειο,ο αερας να λυσομαναει χαμος,σε εκοβεεεεεε κυριολεκτικα!! τετοιο ψυχρο αερα δν ειχα ξανανοιωσει!!!!Ενοιωσα τι εστι βαρδαρης!! [i]
Ιανουαριος 2006,ειχα ξυπνησει το πρωι για το σχολειο,και χιονιζε απο ποιο πριν!!!!Φοβερη στουπα,τεραστιες νιφαδες να πεφτουν χωρις να φυσει καθολου!!!Πρπεει να χιονιζε πανω απο 3ωρες,πηγαμε σχολειο με χιονοπτωση ε αυτο ηταν μοναδικο δν το χα ξαναζησει!!
,δε το στρωσε βεβαια για 1β, 2 χιλιομτερα εξω απο πυργο το χε στρωσει στους γυρω λοφους!! Edited by: Morelo "
www.weatherlink.com/user/morelo/
Comment
-
Νομίζω ήταν Δεκέμβρης 89 λίγο πριν τα Χριστούγεννα....ενα απίστευτο πυκνό πεπλο ομίχλης είχε σκεπάσει όλη την παραλία του Σαρωνικού..στον Πειραιά η ορατότητα ήταν κυριολεκτικά μηδέν..απλώνοντας το χέρι μπροστά εβλεπες την ομίχλη ανάμεσα στο κεφάλι και το χέρι σου...η οδήγηση αδύνατη...μοναδική και εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία...από καταιγίδες δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Νοέμβρη 1994, και την νύχτα 25 προς 26 Μάρτη του 98 ....απίστευτη και ακατάπαυστη βροχοθύελλα που έκανε την κακοκαιρία που πέρασε στην Αττική πριν 2-3 μέρες να μοιάζει με ψιχάλα..το πρωί τότε είδα τεράστια δέντρα, λευκες και ευκάλυπτους ξεριζωμένους γενικό μπλάκ άουτ στην Αθήνα για πάρα πολλές ωρες κτλ...από χιόνια η εντονότερη εμπειρία ήταν αυτή τη νύχτα 17 προς 18 Φλεβάρη 2008 που από τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 6 το ξημέρωμα έτριβα τα μάτια μου και τσιμπιόμουν να δω αν ονειρεύομαι αφού ουτε σε όνειρο δεν είχα δεί ποτέ τοσο ισχυρή χιονοθύελλα...Edited by: geornik
Comment
-
Tι εμπειρια να πρωτοπω απο τον ευλογημενο τοπο που ζω..Θα ξεχωρισω το Μαρτη του 2005.Μετα απο μια πραγματικα τρελη περιοδο που ειχε αρχισει στις 26 Ιανουαριου με διαδοχικες χιονοπτωσεις και χιονοστρωσεις και αφου ειδαμε ηλιο μετα απο αρκετες μερες ανεβηκα μεχρι το καφε Γραμματοσημο για οσους γνωριζουν γυρω στα 20 λεπτα απο το κεντρο.Λιγο πιο πισω υπαρχει ενα εκκλησακι στο Δρισκο.Εκει επαθα την πλακα μου.Ειχε παχυ χιονι που αγγιζε το 1,5 μετρο(περιπου 800 μετρα υψομετρο) και με το φως του ηλιου φαινοταν μεσα γαλαζιο..Απιστευτη εικονα..Θυμαμαι και κατι Γαλλους τουριστες που ηταν στην περιοχη να σκαβουν τουνελ στο χιονι να παιζουν σαν μικρα παιδια και να μας λενε οτι τους θυμιζει τις Αλπεις..Αχχχχ..Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment
-
Δεκέμβρης 2001 (16-17-18 του μηνός)..τριήμερος χιονιάς(είχε ξαναχιονίσει ήδη 3-4 φορές από τις αρχές του μήνα χωρίς να ναι όμως τόσο αξιόλογες) ο μεγαλύτερος που έζησα μια και το 88 ήμουν μόλις 6 ετών και δεν θυμάμαι....75-80 πόντοι χιόνι τρία 24ωρα συνεχώμενης απόλαυσης με αρνητικές τιμές όλη τη μέρα και φυσικά οι τρελές αναστοφές των -21 που επακολούθησαν και οι ολικοί παγετοί...έναν μήνα μετά έλιωσε το χιόνι που;..εδώ σε μηδενικά υψόμετρα..!!!..απίστευτες καταστάσεις που θα θελα σαν τρελός να ξαναζήσω πολλές ακόμα φορές...Edited by: sotos*snowΜετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
Κάμερες Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
http://www.stravon.gr/makrochori/
Comment
-
30 Γεναρη 99,και να ταξιδευω με το κτελ στο χωριο μου στα νεα πλαγια χαλκιδικης!
Κανονικα ειναι μιση ωρα αλλα καναμε 5.Μπορειτε να φανταστειτε τον λογο..Χιονοθυελλα!
7 Απριλιου 2003 και αναχωρηση απο αεροδρομιο στις 7 το πρωι για ροδο(πενταημερη).Απιστευτη στουπα.ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.Ενα ονειρο κι εγω να ειμαι σε απογνωση που αφηνω την σαλονικα με τετοια φαινομενα!
Και φυσικα 2001 δεκεμβρης,ή καλυτερα οτι πιο κοντινο εχω ζησει σε χειμωνα οπως τον ονειρευομαι.
Comment
-
χαχα ΚΑΙ ΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΡΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΙΧΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΣΕΙΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ 85 Ε?Α ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ[i]"WEST MACEDONIA POWERRR...
Comment

Comment