Announcement

Collapse
No announcement yet.

28η Οκτωβριου 1940

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 28η Οκτωβριου 1940

Δεν μενω στο τι συμμαχιες υπηρχαν τοτε.Αν αξιζε ο πολεμος κι αν αξιζει γενικα ενας πολεμος.Μενω ομως στο μεγαλειο της Ελλαδας και την αντρεια που εδειξαν οι μικροι και φτωχοι Ελληνες στα πεδια των μαχων.Μπορει να μην μας τα διδασκουν πλεον στα σχολεια και ας μην επεκταθω σ αυτο αλλα νομιζω οτι αξιζει να θυμομαστε εκεινους τους Ελληνες αγνους παππουδες μας.Με ολα τα στραβα τους που ολοι τα ειχαν κι ακομα τα εχουμε.Αξιζει να θυμομαστε την ΠΡΩΤΗ νικη του ελευθερου κοσμου απεναντι στον Αξονα οταν ολοι συνθηκολογουσαν.Αξιζει να θυμομαστε την καταπληξη που προκαλεσε παγκοσμιως η οπισθοχωρηση των Ιταλων ενω επιτεθηκαν.Ηταν τρελη εξελιξη που κανενας παγκοσμιως δεν το περιμενε.Ολος ο κοσμος εμεινε αφωνος με την ανδρεια,το παθος και τη λυσσα με την οποια οι λιγοι και φτωχοι ελληνες υπερασπιστηκαν τη γωνιτσα τους.Και τα νεα καθως μαθευτηκαν σε ολο τον κοσμο η μαχη αυτη εγινε ΕΠΟΣ.Δηλαδη μεγαλο κατορθωμα.Κι ετσι ηταν.Ηταν επος και οχι μια απλη μαχη κι ενας πολεμος.Τηρουμενων των αναλογιων των δυναμεων.
    [TUBE]oBSZWMkuP2o[/TUBE][TUBE]DkcIby_vW8U[/TUBE][TUBE]ufKbsZlP1sw[/TUBE]

Κι ηταν τοσο μεγαλο αυτο το θαυμα που ηταν απλα απιστευτο.
    Εμεις μπορουσαμε να λεμε οτι θελουμε αλλα σημασια εχει τι ειπαν και οι ξενοι για τους Ελληνες.
    Το πιο γνωστο ειναι αυτο που ειπε ο τοτε πρωθυπουργος της Βρεττανιας Τσωρτσιλ.Οτι 'Απο δω και στο εξης θα λεμε οτι οι ηρωες πολεμουν σαν ελληνες.
    Θα μου πεις λογια μεγαλα των πολιτικων.Τα ψευτικα το λογια τα μεγαλα.Συμφωνοι.Αλλα δεν το λες χωρις βαση.(μας εχουν κανει να αμφιβαλλουμε ακομα κι αξιζαμε τα καλα λογια.Φαντασου!).

O ραδιοφωνικος σταθμος της τοτε ΕΣΣΔ ειπε.
    Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιως, διότι είστε Έλληνες. Κερδίσαμεν χρόνο γιά να αμυνθουμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε."

Αλλά και όλοι οι ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι που κατέθεσαν στη δίκη της Νυρεμβέργης, είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως μάρτυρες (Keitel, Jodl, von Rundstedt, von List κ.ά.), ομολόγησαν ως βασική αιτία της αποτυχίας της επιχείρησης "Barbarossa" τη Βαλκανική εκστρατεία. Ο στρατάρχης Keitel συγκεκριμένα κατέθεσε:
    "Η απροσδόκητη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων εβράδυνε την επίθεση κατά της Ρωσίας για περισσότερο από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση αυτή, η εξέλιξη του πολέμου θα ήτο διαφορετική, τόσο εις το Ανατολικό μέτωπο όσο και εις τον πόλεμο γενικά, και άλλοι σήμερα θα ήσαν εις την θέσιν του κατηγορουμένου."

Κι αν ειπαν αυτοι κατι ασχετοι.Ας δουμε τι ειπε ο ιδιος ο Χιτλερ.
    Η ηρωική Ελληνική αντίσταση στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά τον έκανε να αναγνωρίσει σε λόγο του στο Ράιχσταγκ (4 Μαΐου 1941):
    "Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους."

Κι ο Γκεμπελς που εχει μεινει στην ιστορια ως ικανοτατος προπαγανδιστης γράφει στο ημερολόγιό του, στις 8 Απρ. 1941, δύο ημέρες μετά την γερμανική επίθεση, εντυπωσιασμένος και αυτός από την μαχητικότητα των Ελλήνων:

"Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα... Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχητες... Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα... Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς ελληνικής καταγωγής σ' αυτούς."

Και οι Ιαπωνικες εφημεριδες παρολου που ηταν με τον Χιτλερ εγραψαν τον Δεκεμβριο του 1940.

«...Η χώρα μας στην οποίαν ιδιαιτέρως τιμάται η Ανδρεία, δεν είναι δυνατόν παρα με θαυμασμόν να παρακολουθεί τον αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανιαν, ο οποίος μας συγκινεί τόσο ώστε παραμερίζοντας προς στιγμή καθε άλλο αίσθημα αναφωνούμεν, Ζήτω η Ελλάς.»

H Λένι Ρίφενσταλ στην αυτοβιογραφία της αναφέρει ότι ο Hitler της είπε σε συνάντησή τους στις 30 Μαρτίου 1944:
    "Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθή εις την Ελλάδα και δεν χρειάζονταν την βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν πιάσει το Ρωσικό ψύχος."

Εγω νιωθω πολυ περηφανος που ειμαι ελληνας κι απογονος αυτων των Ελληνων...Και φυσικα δεν προκειται να κρυψω την ανατριχιλα που νιωθω οταν αντιλαμβανομαι το μεγεθος του κατορθωματος εκεινου και την μεγαλη ανδρεια που εδειξαν ο παππους σου κι ο παππους μου...

[TUBE]j3dHylsqsg4[/TUBE]

Edited by: kostas2004thes "

μπραβο κωστα πολυ ωραιο το θεμα σου και τα λες και πολυ ωραια,υπερηφανεια που ειμαι ελληνας ειναι το συναισθημα που θα πρεπει να νιωθω ΑΛΛΑ σκεφτομενος την κατασταση τωρα φοβαμαι στην ιδεα τι θα γινει σε μια αναλογη περιπτωση τωρα,πως θα ξεσηκωθει ενας λαος να πολεμησει οταν ζει μεσα στην σαπιλα που του κατατρωει οσα ιχνη πατριοτισμου,θρησκευτικου συναισθηματος του εχουν απομεινει?πολυ φοβαμαι οτι οι μισοι ελληνες θα γυρισουν τον κ..ο τους και θα πουνε δωστε μας κιαλλο και οι αλλοι μισοι θα βγαλουν τις κουκουλες θα αφησουν τις μολοτοφ και θα το παιζουν πως δεν ξερουν τπτ!
    κλεινουμε τα ματια μας στο βωμο της ''δημοκρατιας'' και αφηουμε τυπισκους να μας κυβερνουν και να μας λενε τι θα κανουμε!

Comment

Originally posted by kostas2004thes
      Εγω νιωθω πολυ περηφανος που ειμαι ελληνας κι απογονος αυτων των Ελληνων...Και φυσικα δεν προκειται να κρυψω την ανατριχιλα που νιωθω οταν αντιλαμβανομαι το μεγεθος του κατορθωματος εκεινου και την μεγαλη ανδρεια που εδειξαν ο παππους σου κι ο παππους μου...

ειμαι πολυ τυχερος που ο παππους μου πριν πεθανει μου αφησε το ημερολογιο που εγραφε οσο πολεμουσε στο μετωπο και μεσα εκει περιγραφει πολλα περιστατικα οπως το πως καταφεραν να νικησουν μια μοναδα ιταλων αλπινιστων,για την ανδρεια που εδειξε ο λοχιας που ειχανε,για την εμφανιση της παναγιας που τους βοηθησε να ξεφυγουν απο ενεδρα των εςες,για τις κακουχιες που περασαν μεχρι να γυρισουν σπιτια τους μετα την συνθηκολογηση και πολλα αλλα!ισως σκαναρω καποια αποσπασματα και τα ανεβασω!
      "

Comment

οι πιο γενναιοι απο ολους, ηταν οι Κρητικοι... Στο Μαλεμε και στα περιξ, υπαρχουν μαρτυριες για αοπλους αγροτες που με μαχαιρια, τσουγκρανες, φτυαρια και οτι αλλο ειχαν, σκοτωναν οσους Γερμανους μπορουσαν.

Comment

Originally posted by brothermousas
          μπραβο κωστα πολυ ωραιο το θεμα σου και τα λες και πολυ ωραια,υπερηφανεια που ειμαι ελληνας ειναι το συναισθημα που θα πρεπει να νιωθω ΑΛΛΑ σκεφτομενος την κατασταση τωρα φοβαμαι στην ιδεα τι θα γινει σε μια αναλογη περιπτωση τωρα,πως θα ξεσηκωθει ενας λαος να πολεμησει οταν ζει μεσα στην σαπιλα που του κατατρωει οσα ιχνη πατριοτισμου,θρησκευτικου συναισθηματος του εχουν απομεινει?πολυ φοβαμαι οτι οι μισοι ελληνες θα γυρισουν τον κ..ο τους και θα πουνε δωστε μας κιαλλο και οι αλλοι μισοι θα βγαλουν τις κουκουλες θα αφησουν τις μολοτοφ και θα το παιζουν πως δεν ξερουν τπτ!
          κλεινουμε τα ματια μας στο βωμο της ''δημοκρατιας'' και αφηουμε τυπισκους να μας κυβερνουν και να μας λενε τι θα κανουμε!
          Κοιτα δεν θελω ουτε εγω να παω να πολεμησω.Ουτε να γραψω κανενα επος.Θελω να καθομαι.Δεν θελω να γινω ερμαιο κανενος πολιτικου και να πολεμησω για τα συμφεροντα κανενος.
          Δεν μπορω ομως να μην ενδιαφερομαι για τη ζωη μου.
          Ο ελληνας ειναι ευκολοπιστος.Παρασυρεται ευκολα.Ενθουσιαζεται ευκολα αλλα και απογοητευεται ευκολα.Και μπορεις να τον φερεις στο φιλοτιμο.Εγω οταν ειδα το 2004 στο euro να γινεται αυτο που εγινε το παρομοιωσα με το επος του 40.Καλα μεγαλη κουβεντα ειναι αυτο βεβαια και ιεροσυλια στους νεκρους του τοτε αλλα πραγματικα ηταν κατι ασυλληπτο.Ειδικα εκει στον ημιτελικο που μπηκε στο τελευταιο δευτεροπλετο γκολ,νομιζα οτι παιζω σε ταινια.Τηρουμενων των αναλογιων ηταν κατι πολυ μεγαλο.

[TUBE]mklNnDgCzzs[/TUBE]
          Εκει καταλαβα οτι ο Ελληνας ειναι να μην παρει φορα.Παιρνει φορα μια στα 100 χρονια.Τα 99,9999 χρονια ζει μες τη μιζερια,τη γκρινια,τη φτωχεια,την κλεψια, κι ολα τα σκατοελαττωματα του τα οποια ειναι τεραστια.
          Πιστευω οτι ειχε δικιο ο Κισσινγκερ που ειχε πει οτι :Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ".

Βεβαια τι δυσκολοκυβερνητος.Ισως ηταν παλιοτερα.Τωρα ακομα κι εγω θα μπορουσα να τον κυβερνησω...
          Οσο για αυτους που περιγραφεις ο κοσμος τους ξερει.Αποτελουν τραγικη μειοψηφια.

"

Comment

Originally posted by MountExplorer
            οι πιο γενναιοι απο ολους, ηταν οι Κρητικοι... Στο Μαλεμε και στα περιξ, υπαρχουν μαρτυριες για αοπλους αγροτες που με μαχαιρια, τσουγκρανες, φτυαρια και οτι αλλο ειχαν, σκοτωναν οσους Γερμανους μπορουσαν.
            Οντως η μαχη της Κρητης ηταν φοβερη κι αυτη.[i]
            "

Comment

Και να πουμε και το αλλο που ειναι πολυ σημαντικο.Οι ελληνες πολεμησαν σαν λιονταρια κι ο φορος αιματος που πληρωσαν ηταν πολυ μεγαλος σε συγκριση με τους αλλους λαους που πολεμησαν εναντια στον ΑΞΟΝΑ.

Η ελλαδα εχασε το μεγαλυτερο ποσοστο πληθυσμου.

Comment

Μπραβο Κωστα για το ωραιο επικαιρο θεμα σου.

Ο συγχωρεμενος ο παππους μου (αναπηρος πολεμου στην Αλβανια) μου ειχε εξιστορησει παρα πολλα που ο νους της γενιας μας δεν χωραει.

Δοξα και Τιμη σε οσους πεσανε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ !!!!

Comment

Αμα δε βαριεσαι γραψε Γιωργο, τετοια ντοκουμεντα θα ειναι ολο και πιο δυσευρετα πλεον, καθως οι ανθρωποι αυτοι μεγαλωνουν σιγα σιγα...Κι εγω θα βαλω καμια μερα τον παππου μου να μου διηγηθει αναλυτικα και να τα ηχογραφησω να τα εχω...

Παρολη την καταντια μας παντως εν ετει 2009, προσωπικα ειμαι σιγουρος, οτι και ο καλοζωισμενος, αδιαφορος Ελληναρας της εποχης μας, ΠΑΛΙ την ιδια μαχητικοτητα θα ειχε και ΠΑΛΙ με τη ιδια λυσσα θα πολεμουσε θεους και δαιμονες σε αναλογη κατασταση...
                  ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Να κι ένα αξιόλογο θέμα στα άσχετα... συγχαρητήρια Κώστα μόνο και για τον κόπο που έκανες

να γράψεις όλα αυτά τα ωραία!

Χρόνια πολλά σε όλους !

Comment

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
                      THE RETURN OF THE KING...

Comment

Originally posted by marios1970

Comment

Originally posted by marios1970

Comment

Η γελοιότητα και η παρακμή κάποιων ανθρώπων που τα ισοπεδώνουν όλα, για την δημοσιότητά τους! Και η ανεξέλεγκτη ελευθερία του λόγου, της Δημοκρατίας μας !!!
                            <a href=http://www.youtube.com/watch?v=MRr6&#111;nFd-jI&feature=player_&#101;mbedded" target="_blank">ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!</a> Edited by: Melo "
                            Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

[b]

Comment

Originally posted by Melo
                              Η γελοιότητα και η παρακμή κάποιων ανθρώπων που τα ισοπεδώνουν όλα, για την δημοσιότητά τους! Και η ανεξέλεγκτη ελευθερία του λόγου, της Δημοκρατίας μας !!!
                              <a href=http://www.youtube.com/watch?v=MRr6&#111;nFd-jI&amp;feature=player_&#101;mbedded" target="_blank">ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!</a>

Κλινικη περιπτωση βλακειας μη ανταποκρινομενη σε καμια θεραπεια πολυ απλα λογω τρικυμιας εν κρανιω....
                              "

Comment

Working...
                              X