Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ενα ονειρικό καλοκαίρι..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Πραγματικά ονειρικό καλοκαίρι και αρκετά δροσερο.Βεβαια δεν ήταν και οτι καλύτερο οι τελευταίες 15 μέρες για διακοπές και ειδικά σε ορεινά μέρη.Εγω επισκεφτηκα τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές σε Ηπειρο και Δυτική Μακεδονιά και το τι καταιγίδες,βροχές και ψύχρα έφαγα δεν περιγράφεται...Απολαυστικό καλοκαίρι για αυτούς που έμειναν σε μεγάλες πολεις θα το χαρακτήριζα!Πέρασε σχετικά ανωδυνα απο αποψη θερμοκρασιών και τις τελευταίες ημέρες είδαμε και βροχές σε αρκετές πολεις!
    Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

μα καλα βρε γκικα περιμενεις το ελληνικο σε κλοβο σε ανοιχτο μερος και κοντα στην θαλασσα να εχει την ιδια θερμοκρασια η πολυ κοντα με την ασοε με το σταθμο χυμα στην ταρατσαουα στο καρακεντρο?

και οι θερμοκρασιες που εβαλες μια χαρα ειναι,.τι ηθελες να βγει ακριβως μ.ο. ο καθε μηνας?
      μα αυτο σημαινει μ.ο. ενα χρονο πιο κρυο καποιον αλλο πιο ζεστα..
      εδω απο βροχες ειχαμε πολλες τον ιουλιο.ευτυχως μετα σταθηκαμε τυχεροι αν και ελειπα προς τα τελοι του μηνα μεχρι πριν μια βδομαδα περιπου.
      εχασα και 1 εβδομαδα αρχες ιουλιου./Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
        μα καλα βρε γκικα περιμενεις το ελληνικο σε κλοβο σε ανοιχτο μερος και κοντα στην θαλασσα να εχει την ιδια θερμοκρασια η πολυ κοντα με την ασοε με το σταθμο χυμα στην ταρατσαουα στο καρακεντρο?

ΡΕ συ Γιάννη. Είδες πουθενά να περιμένω" να έχει το ελληνικό τις ιδιες θερμοκρασίες με την ΑΣΟΕΕ? Θέλω να πω οτι οι +1.5 με +2 βαθμοί (που σε καύσωνες μπορει να ειναι και +5), δεν ειναι μονο λόγω θαλάσσιας αύρας, αλλά κάνει μπαμ η επιρροή της αστικοποιησης και αυτο αναφέρεται στην προηγούμενη κουβέντα που είχαμε με τον Βασίλη - ο οποίος ισχυρίζεται αν κατάλαβα καλά, οτι οι θερμοκρασιες ειναι ελαφρώς μειωμένες μέσα στην πόλη? Αντιστοιχα, ας κάτσει να συγκρινει κανεις τις θερμοκρασιες πχ. του Μαρκοπουλου στα πολύ πιο αραιοκατοικημένα Μεσόγεια σε σχέση με την ΑΣΟΕΕ. Ίδιο υψόμετρο, γούβα, σχετική αποσταση απ τη θάλασσα, μεσολαβούν και λόφοι, απλώς...διαφορετική δόμηση! Κι αν δεν σας αρέσει η ΑΣΟΕΕ, πάρτε το Γκάζι σαν παράδειγμα...! Τα ιδια συμπεράσματα <-- για κλάματα.

Αυτό που λέω, φάνηκε ακομα περισσότερο πέρσι όπου, τα θερμά κύματα συνδυάστηκαν με βοριάδες, οι οποίοι παρόλο που φοενιάζουν έντονα το ελληνικό, η ΑΣΟΕΕ ειχε μονιμως υψηλοτερες τιμές...Όπως ειπα θέλει ανάλυση και με μια γενική στατιστική δεν μπορούμε να βγάλουμε τον κανόνα. Θέλει ανάλυση ανά περίπτωση θερμού κύματος, αλλά αυτο που σας μεταφέρω ειναι κάτι που το παρατηρώ απ την αρχή λειτουργίας του συγκεκριμένου σταθμού. Το κέντρο συγκρινομενο με οποιονδήποτε σταθμό, αναλογου υψομετρου κλπ, ειναι θερμοτερο....Τι να λέμε τώρα...

Συμφωνούμε λοιπον Γιάννη, με μια διαφορά:

Ο σταθμός της ΑΣΟΕΕ δεν ειναι καθολου χύμα βαλμένος, πληροί όλες τις προδιαγραφές και είναι ίσως ο πιο κοντά στην άθλια πλέον πραγματικότητα του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, το κέντρο της Αθήνας, οταν η θερμοκρασια ξεπερνάει τους 32 βαθμούς, απλά δεν αντέχεται, για πολλούς λόγους...Τσεκαρισμένη απ την προσωπική μου αισθηση αυτή η τιμή. 32 βαθμοί. Σε άλλες περιοχές, τα ορια αλλάζουν....και άλλοι άνθρωποι μπορει να θεωρούν οκ, θερμοκρασιες 35-36 βαθμούς μέσα στην Αθήνα.

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
        και οι θερμοκρασιες που εβαλες μια χαρα ειναι,.τι ηθελες να βγει ακριβως μ.ο. ο καθε μηνας?
        μα αυτο σημαινει μ.ο. ενα χρονο πιο κρυο καποιον αλλο πιο ζεστα..
        εδω απο βροχες ειχαμε πολλες τον ιουλιο.ευτυχως μετα σταθηκαμε τυχεροι αν και ελειπα προς τα τελοι του μηνα μεχρι πριν μια βδομαδα περιπου.
        εχασα και 1 εβδομαδα αρχες ιουλιου./

Κόντρα, για την κόντρα δεν κάνω. Ξαναδιάβασε το μήνυμά μου Γιάννη.

Οριακά θερμοτερο το καλοκαιρι στο σύνολό του, με 5 θερμά κύματα εκ των οποίων τα 2 αρκετά έντονα και με διάρκεια >3 ημερών και μέγιστη θερμοκρασία τους 40 βαθμούς (39.9 για την ακριβεια). 2-3 μέρες με ωραια αστάθεια, τόσες με βροχή, μία εντυπωσιακή καταιγίδα σε κάποιες περιοχές, καθυστερημένα μελτέμια, υετός κάτω του κανονικού στις περισσοτερες κεντρονοτιες περιοχές και του νομού στο σύνολό του..

Ένα ακομα δύσκολο καλοκαιρι για πολλές περιοχές του κεντρου, με κάποιες αναλαμπές πραγματικής δροσιάς και αρκετές απλώς οριακά ανεκτές και βαρετές ημέρες και είναι να αναρωτιέται κανείς, μετά το 2002, πότε θα δούμε πραγματικά δροσερό καλοκαίρι (κάτω απ το μέσο ορο), με καλές καταιγίδες και ευχάριστα βράδια. Δεν ειναι αυτονοητη η ζέστη παιδιά στην Αθήνα. Αυτά, είναι "millenium χούγια"...(που λεν και στο χωριο μου). Έχουμε καταλήξει να θεωρούμε το νορμάλ, δροσερό, φοβερό και τρομερό. Και αυτές οι μέρες που διανύουμε τώρα, ειναι απλώς επαναφορά σε κανονικές θερμοκρασιες και τιποτε άλλο...(και τις ονομάζουμε δροσιές).

Τίποτα, δεν θα σβήσει απ την μνήμη μου πάμπολλα καλοκαιρια όπου τα λίγα θερμά κύματα, μας ανέβαζαν το πολύ στους 37-38 βαθμούς και το λέγαμε 'τρομερή ζέστη'. Και στο ενδιάμεσο μελτέμια, δροσερά, και όταν κ αυτά έπαυαν, απογευματινές καταιγίδες, τρεις - τέσσερις, κάθε καλοκαιρι σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Συγνώμη, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό - για φανταστείτε με γνώμονα αυτό, ποιό είναι το ονειρικό καλοκαιρι για εμάς!

Για να σας το περιγράψω, δεν θα πω τιποτε άλλο, απλώς οτι μου έρχονται στο μυαλο περιπτώσεις με μπουφανάκια το βράδυ, και πολλή δροσιά και βοριά την επόμενη ημέρα, όταν ήδη ειχε προηγηθεί μια μέρα με αρκετές καταιγίδες. Δεν μιλάω για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για τα ονειρικά καλοκαιρια που έχω εγώ στο μυαλό μου, απ την άλλη όχθη δηλαδή, και δεν ξέρω από πότε έχω να τα ζήσω...και ναι, ζω στην Ηλιούπολη!

Τουλάχιστον έστω και στα τελειώματα, είδαμε μετά από πάαααααρα πολλά χρόνια το, πραγματικό μας μελτεμάκι φέτος τον Αύγουστο. Που μπορει να κραταει τη θερμοκρασια στα νορμαλ πλαίσια, και οχι να μας φέρνει 36άρια και 37άρια στην Αθήνα. Δεν βλέπω τιποτα το ονειρικό φέτος (πάντα για την Αθήνα). Απλά μας λυπήθηκε....και πλησιάσαμε τους μέσους όρους, χωρίς να λειπουν και τα ευτράπελα....

Δεν αμφιβάλλω για τη Θεσσαλονικη βέβαια, την οποία και ζήλεψα!"
        Πολλοί θέλουν την ’νοιξη, κι άλλοι το καλοκαίρι, μα το χειμώνα το βαρύ, μονάχα οι καλογέροι

Comment

Nίκο τώρα έρχεσαι και εσύ στα λόγια μου, όταν και εγώ παλιότερα θυμόμουν έτσι τα καλοκαίρια εδώ στα βόρεια με σχεδόν καθημερινές αστάθειες και δροσιές. Και αυτά είναι τα κλασσικά παλιακά καλοκαίρια, όσο και αν φαίνεται περίεργο σε κάποιους. Όπως και να το κάνουμε τα τελευταία καλοκαίρια δεν ήταν φυσιολογικά, καλά το 2007 ήταν μια παράκρουση και μπορεί να συγκρίθει σε αντιστοιχία μόνο με τον χειμώνα του 1928-1929 εδώ που τα λέμε, όταν η Ευρώπη είχε παγώσει, η Αθήνα μετρούσε 15 μέρες χιονόπτωσης και 10 μέρες παγετού, και για τις άλλες περιοχές δεν ξέρω τι ρεκόρ μπορεί να καταρρίφθηκαν. Τέλοσπάντων και το περσινό καλοκαίρι αν και πλησίασε δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. Το φετινό μέχρι στιγμής φέρνει αρκετά σε ένα παλιακό καλοκαίρι με καλές αστάθειες στα βόρεια, έκανα και κάποιες ζέστες σε λογικά πλαίσια, αλλά και πάλι δροσερό σε καμιά περίπτωση δεν ήταν, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα βράδυα είναι συχνά πυκνά κολαστήρια με 26-27 βαθμούς και 70άρες 80άρες υγρασίες στις πόλεις. Τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη επειδή είναι και παραθαλάσσια φαίνεται πολύ έντονα αυτό.

Απο την άλλη επειδή θυμάμαι πως ήταν τα καλοκαίρια της δεκαετίας του 90, μπορώ να πω οτι τότε δεν είχαν καμία σχέση με τα καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Τότε σχεδόν κάθε καλοκαίρι οι αστάθειες ήταν μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά εδώ στην Χαλκιδική που περνούσα τουλάχιστον ένα 2μηνο τις θυμάμαι σε εβδομαδιαία αν όχι καθημερινή βάση... Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει όντως κάτι τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία ή αν αυτά είναι κύκλοι που λέμε. Αλλά τουλάχιστον αν το 2007 ήταν το ναδιρ αυτής της κατάστασης με έναν άθλιο χειμώνα και καλοκαίρι, απο κει και μετά το 2008 ήταν σαφώς βελτιωμένο, και τα πράγματα κυλάνε ακόμα καλύτερα φέτος οπότε μακάρι να όντως κύκλοι και κάποια στιγμή να επανέρθουν τα πράγματα σε πιο φυσιολογικά επίπεδα...
          http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

Κι επειδή, τα έβαλα και προσωπικά με την μνήμη μου (θυμάμαι επιλεκτικά?), κι επειδή θα ήθελα να έχω κι ένα πάτημα οταν λέμε για ονειρεμένα καλοκαίρια, όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει μια πρόχειρη 'ερευνα' στο πολυ πλούσιο αρχείο του weatheronline:

<a href=http://www.weather&#111;nline.gr/weather/maps/city?WEEK=12&amp;MM=08&amp;YY=1989&amp;WMO=16716&a mp;LANG=gr&amp;SID=16716e32bc7a00f1face13c8f1585be 60113ea&amp;ART=MAX&amp;C&#079;NT=grgr&amp;R=310&a mp;NOREGI&#079;N=1&amp;LEVEL=150&amp;REGI&#079;N=0 005&amp;LAND=GR" target="_blank">http://www.weatheronline.gr/weather/maps/city?WEEK=12&amp;MM=08&amp;YY=1989&amp;WMO=16716&a mp;LANG=gr&amp;SID=16716e32bc7a00f1face13c8f1585be 60113ea&amp;ART=MAX&amp;CONT=grgr&amp;</a>=310&amp;NOREGION=1&amp;LEVEL=150&amp;REGION=0005& amp;LAND=GR

ΔΕίτε καλοκαιράκια 1988 (εξαιρεση ενα πολύ θερμο κύμα), 1989 (ούτε ενα), 1990, 1991, 1992 (εν μέρει...), 1993, 1994, 1995, 1996, 1997

Από το 1998 - 2002 (και το 2002, κι ας το θυμομαστε για τις καταιγίδες του), βλέπουμε θερμοτερα καλοκαιρια και μετά 2003-2006 και πάλι μια γεύση δεκαετίας '90. 2007-2008, άστα να πάνε...

Και πιο πίσω...(δεν έχω σοβαρή μνήμη αλλά...δειτε)

1986, 1985, 1984, 1983, <-- απιστευτες για τα millenium δεδομένα δροσιές

1982 <-- 2 και με το ζορι, θερμά κύματα

Μάλλον δεν ειναι στραβός ο γυαλός.....

"
            Πολλοί θέλουν την ’νοιξη, κι άλλοι το καλοκαίρι, μα το χειμώνα το βαρύ, μονάχα οι καλογέροι

Comment

Η Αθήνα τα τελευταία Καλοκαίρια έχω την αίσθηση ότι όσο δροσερή και αν μας φαίνεται τελικά ο μ.ο. είναι πάντα καπως τσιμπημένος σε σχέση με την κλιματική τιμή....σε ενα δροσερό" Καλοκαίρι είμαστε στην κλιματική τιμή ή και μέχρι 0,5 πανω, ενώ σε θερμά Καλοκαίρια είμαστε και 1-2 βαθμούς πάνω....είναι πραγματικά αδυνατο νομίζω με αυτές τις συνθήκες να βγει κάποτε ενας Ιούλιος με μεση θερμοκρασία κάτω από 27-27,5c όσο ψυχρός και αν μας φαίνεται...πως συμβαίνει αυτο?"

Comment

Το ειπαμε αυτο Νικο και το εδωσα και με αριθμους. Η αισθηση που ειχα παλια οτι στην υπαιθρο εξω απο την λαρισα εχει πιο ζεστη κατα μεγαλο μερος της ημερας επιβεβαιωνεται και με τις μετρησεις. Μαλιστα αυτο επεκτεινεται και το φθινοπωρο και ανοιξη εν μερη και μονο ο χειμωνας ειναι εμφανως πιο κρυος στο αεροδρομιο.

Μαλιστα το 2007 ειχα και -1,0 βαθμο μεση Ιουλιου απο το αεροδρομιο διοτι οπως λεει η θεωρια μου μετα απο χρονια παρατηρησεων οι πολυ μεγαλες θερμοκρασιες δεν μπορουν να ζεστανουν τοσο γρηγορα μια τσιμεντοπολη οσο την υπαιθρο.

παντα ειμαι πιο κατω τα 3/4 μιας μερας απο το αεροδρομιο σε θερμοκρασια εστω και λιγο.

Μαλιστα απο αλλο ερασιτεχνη μετεωρολογο που ειναι και μετεωρολογος(Τακουδης) στη χελλαςγουεδερ αναφερει οτι εχει ακομα μικροτερες θερμοκρασιες απο οτι εγω και το αεροδρομιο το καλοκαιρι.

Μετα απο την αγρυπνια που ειχα με τα στατιστικα εβαλα σταθμο και στο χωραφι μου 3 κμ βορεια της Λαρισας (σαν να λεμε περιπου σαν το αεροδρομιο αλλα πιο κοντα στον Πηνειο) και ειχα σχεδον την ιδια μεση θερμοκρασια με το αεροδρομιο με μετρησεις ανα ωρα και μεσο ορο V1+V2 +++ V24/24.

Oποτε για την Λαρισα τουλαχιστον και την κοντινη υπαιθρο το καλοκαιρι κατα βαση εχει λιγο χαμηλοτερη μεση θερμοκρασια απο την υπαιθρο.

Υπογραφη μελετης Πανακογλου Βασιλειος[i] "
                Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
                http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.

Comment

geornik εισαι πολυ σωστος.

εχουμε ξαναβαφτησει τις διακυμανσεις και το +0,5 και +1 το εχουμε κανει φυσιολογικο ενω το 0 και -0,5 το εχουμε κανει κρυο...

Για αυτο λεω οτι το φετινο καλοκαιρι εμφανως ειναι καλυτερο αλλα οχι φυσιολογικο.Την μικροταση προς τα πανω την εχει στο μεγαλυτερο μερος της ‘Ελλαδας,
                  Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
                  http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.

Comment

Φετος οι πολεις της Κεντρικης Ελλαδος οπως Λαρισσα κ Αγρινιο εσωσαν τα προσχηματα οσο αναφορα το καλοκαιρι που φετος γενικα ηταν αρκετα φυσιολογικο κ συνεχιζει να εχει μια φυσιολογικη πορεια στη θερμοκρασια κ στα μελτεμια.
                    sigpic

Comment

καλόν είναι βέβαια Βασίλη και λοιποί φίλοι να μην βάζουμε σε καλούπια όλη την Ελλάδα με τους χαρακτηρισμούς αυτούς βέβαια έτσι?[i]εώ ας πούμε πάει να βγει με -1c το καλοκαίρι και ίσως και παρακάτω και αμέτρητο υετό ίσως το πιο βροχερό καλοκαίρι την μετά 1900 εποχή άρα μην βλέπουμε ας πούμε 2-3 πόλεις πού ίσως ποτε δεν έχουν δει πραγματικά δροσερό καλοκαίρι δλδ απο -0,5 συνολικός μέσος όρος απόκλιση προς τα κάτω και βλέπουμε βέβαια το Αγρίνιο εφέτο είχε καλό ''καλοκαιρινό'' υετό"
                      Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
                      http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
                      WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Mικρες διακυμανσεις ισα ισα για να φτιαχνουν το μ.ο[i]"
                        sigpic

Comment

Σαφώς ήπιο και φυσιολογικό ήταν το καλοκαίρι, με δροσερό έως κρύο στα βόρεια και ΒΔ (και Κρήτη νησιά) και κανονικό ή και λίγο ζεστό στα ανατολικά...με πολλές καταιγίδες και βροχές και μόλις 1,5-2 καύσωνες...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Τ[i] πικους..."
                            sigpic

Comment

Originally posted by Meteolarissa
                              Το ειπαμε αυτο Νικο και το εδωσα και με αριθμους. Η αισθηση που ειχα παλια οτι στην υπαιθρο εξω απο την λαρισα εχει πιο ζεστη κατα μεγαλο μερος της ημερας επιβεβαιωνεται και με τις μετρησεις. Μαλιστα αυτο επεκτεινεται και το φθινοπωρο και ανοιξη εν μερη και μονο ο χειμωνας ειναι εμφανως πιο κρυος στο αεροδρομιο.

Μαλιστα το 2007 ειχα και -1,0 βαθμο μεση Ιουλιου απο το αεροδρομιο διοτι οπως λεει η θεωρια μου μετα απο χρονια παρατηρησεων οι πολυ μεγαλες θερμοκρασιες δεν μπορουν να ζεστανουν τοσο γρηγορα μια τσιμεντοπολη οσο την υπαιθρο.

παντα ειμαι πιο κατω τα 3/4 μιας μερας απο το αεροδρομιο σε θερμοκρασια εστω και λιγο.

Μαλιστα απο αλλο ερασιτεχνη μετεωρολογο που ειναι και μετεωρολογος(Τακουδης) στη χελλαςγουεδερ αναφερει οτι εχει ακομα μικροτερες θερμοκρασιες απο οτι εγω και το αεροδρομιο το καλοκαιρι.

Μετα απο την αγρυπνια που ειχα με τα στατιστικα εβαλα σταθμο και στο χωραφι μου 3 κμ βορεια της Λαρισας (σαν να λεμε περιπου σαν το αεροδρομιο αλλα πιο κοντα στον Πηνειο) και ειχα σχεδον την ιδια μεση θερμοκρασια με το αεροδρομιο με μετρησεις ανα ωρα και μεσο ορο V1+V2 +++ V24/24.

Oποτε για την Λαρισα τουλαχιστον και την κοντινη υπαιθρο το καλοκαιρι κατα βαση εχει λιγο χαμηλοτερη μεση θερμοκρασια απο την υπαιθρο.

Υπογραφη μελετης Πανακογλου Βασιλειος[i]

Τί να σου πω ρε συ Βασίλη. Αφού επιμένεις τόσο εσύ ξέρεις.

Δεν έχω διαβάσει καμμία δημοσίευση ή έρευνα, να λέει αυτό που λες, αντιθέτως αυτό που έχει προκύψει από πάμπολλες μελέτες επι σειρά ετών, είναι οτι τις πρωινές ώρες έως και τις 12 το μεσημέρι περίπου, τα μπετά και ολες οι αστικές επιφάνειες, αργούν να θερμανθούν, με συνέπεια ελαφρώς χαμηλοτερες θερμοκρασιες στην ατμοσφαιρα του αστικού ιστού (πάντα για τα ελληνικά δεδομένα δομησης) και στη συνέχεια, προοδευτικά οι θερμοκρασιες μέσα στην πόλη γίνονται υψηλότερες σε σχέση με την ύπαιθρο, με διαφορά 2 βαθμούς, η οποία μεγιστοποιειται από τις θερμές ώρες και μετά και μπορει να φτάσει πολύ περισσοτερο. Αυτό συμβαινει λογω αποβολής θερμοτητας απ τα τσιμέντα και επιπροσθέτως λόγω των κλιματιστικών. Αυτό διαρκεί έως και το βράδυ μέχρι και τις πρωινές ώρες όπου σημειώνονται οι ελάχιστες (γι αυτο προκύπτουν σημαντικά ανεβασμένες στις πόλεις) και στη συνέχεια αρχιζει η αντιστροφη διαδικασία, η οποία οπως διαρκει λιγοτερο και δεν μιλάμε για -2 βαθμούς! Έτσι, αν τα βάλεις κάτω, ο αστικος ιστος ειναι σαφέστατα θερμότερος!

Επομένως, η Λάρισα πρέπει να ειναι μια φωτεινή εξαίρεση, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και αξίζει να μελετηθεί σαν case study (?).

Τα παραπάνω, απ την άλλη πλευρά ισχύουν απολυτα για την Αθήνα.

Μν ξεχνάς οτι μένω σε ταράτσα και οτι δεν χρησιμοποιώ καθόλου κλιματιστικό, συνεπώς μπορώ να στο επιβεβαιώνω στο 100% αυτό κάθε φορά, τοσο το βράδυ στην ταράτσα μου, όσο και μέσα στην πόλη που περπατώ (και πιστεψέ με το κάνω συχνά).

"

Comment

Η συζήτηση που κάνετε έχει πάρει ωραία τροπή και χαίρομαι που γίνεται με επιχειρήματα! Από την πλευρά μου θα ήθελα να προβληματίσω σχετικά με την τοποθέτηση και το υλικό των δύο σταθμών (ΕΜΥ και Ιδιωτικός) καθώς είναι ένας σοβαρότατος παράγοντας για να έχουμε σωστές μετρήσεις. Από εκεί και πέρα το αεροδρόμιο είναι κατά 10 μέτρα περίπου χαμηλότερα από τον σταθμό του Βασίλη οπότε δεν τίθεται θέμα υψομετρικής διαφοράς αλλά δεν βλέπω και κάποιο άλλον γεωμορφολογικό παράγοντα να κάνει την διαφορά.

Επομένως αν όντως Βασίλη έχεις κάνει το πείραμα που λες τοποθετώντας για κάποιες μέρες έναν δεύτερο σταθμό στο χωράφι και έχοντας τον δικό σου σπίτι σου και σύγκρινες τις θερμοκρασίες, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα και θα ήταν χρήσιμο να βάλεις τα reports εδώ για να τα συγκρινουμε!
                                Είμαι κι εγώ λίγο δύσπιστος για την χαμηλότερη θερμοκρασία εντός πόλης αλλά αν έχεις κάνει εσύ κάποιο πειραματισμό πληρώντας κάποιες προυποθέσεις, τότε ναι αξίζουν προσοχής τα λεγόμενα σου..
                                Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                                200μ.
                                hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                                http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

Working...
                                X