Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αισχροκέρδεια. Χτύπησε κόκκινο στα νησιά

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αισχροκέρδεια. Χτύπησε κόκκινο στα νησιά

Χιλιάδες καταναλωτές, αντί να απολαύσουν το δικαίωμα σε ήσυχες διακοπές, επικοινωνούν με τη zougla.gr αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν την ακατάσχετη και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία που απομυζά τις -έτσι κι αλλιώς- πενιχρές οικονομίες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν με κόπους και θυσίες για το καλοκαίρι.

Κρήτη, Αγ. Πελαγία : Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες, 35 ευρώ.
    Κορσική : Ομπρέλα και ξαπλώστρες με δύο μπουκάλια μεταλλικό νερό, 7 ευρώ.
    Παράλια Μικράς Ασίας: Δωμάτιο ανεξάρτητο 100 τετραγωνικών, πολυτελές, πάνω στο κύμα, με πρωινό, 50 Ευρώ. Στις επτά διανυκτερεύσεις η μια δωρεάν, λόγω κρίσης.
    Πάρος: Δωμάτιο-τρύπα με θέα στο πουθενά, 90 ευρώ.
    Κεφαλονιά: ανεξάρτητο επιπλωμένο σπίτι 120 τετραγωνικών κοντά στη θάλασσα, 250 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.
    Σικελία: Ανεξάρτητη υπερπολυτελής διώροφη βίλα 220 τετραγωνικών με δική της παραλία, πισίνα, υπόγειο πάρκινγκ με τέσσερα υπνοδωμάτια, 115 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Η βίλα στη Σικελία κοστίζει στη μισή τιμή από αντίστοιχη ενοικιαζόμενη κατοικία στην Κεφαλονιά

Οι πολυδιαφημισμένοι από τα κανάλια έλεγχοι αρμοδίων και αναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών αποδεικνύονται για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που αναζητούν μια σταγόνα δροσιάς και χαλάρωσης, λόγια του αέρα -κάτι σαν το μελτέμι του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες, κάνει τα στραβά μάτια επιτρέποντας έτσι την καθημερινή ληστεία σε βάρος των εποχούμενων, ελπίζοντας απλά να μειώσει τους δείκτες απωλειών στην τουριστική βιομηχανία. Την ίδια ώρα, οι γειτονικές χώρες ετοιμάζονται με ανοικτές αγκάλες να δεχθούν τους εξοργισμένους Έλληνες και ξένους τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα ξαναπατήσουν στα ελληνικά νησιά. Φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με νοθευμένη βενζίνη και… καπέλο, και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Οι κερδοσκόποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας και οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ακολουθούν τα Επτάνησα και η Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή αποτελεί πλήγμα για όσους τίμιους επαγγελματίες επιδιώκουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπηρετώντας τον Τουρισμό και το δικαίωμα των Ελλήνων στις διακοπές. «Αν δεν μας προστατέψει το κράτος, θα αναγκαστούμε να κάνουμε κι εμείς τα ίδια ή να κλείσουμε» τόνισε απογοητευμένος ξενοδόχος από το Ρέθυμνο (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της zougla.gr).

Εστιάτορας από την Πάρο περιέγραψε ενδεικτικά σε συνεργάτη μας την απάτη με το «φρέσκο ψάρι» που χρυσοπληρώνουν ανυποψίαστοι Έλληνες στα μέρη όπου η κατανάλωση αυτές τις ημέρες ξεπερνά κάθε όριο: «Τα φέρνουν κατεψυγμένα, το βράδυ τα ρίχνουν δεμένα σε σάκους που σέρνει ένα καΐκι στη θάλασσα, και εμφανίζονται το μεσημέρι στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με… ολόφρεσκα ψάρια, που μοσχοβολούν Αιγαίο. Φυσικά και γνωρίζουν οι πάντες –εκτός από τους επισκέπτες- τι συμβαίνει. Πρόκειται για καλοστημένο σόου».
    "
    http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Φταιμε και εμεις ομως...γιατι οταν βλεπουμε κατι τιμες στα υψη αντι να παρουμε τηλεφωνο αμεσως να το καταγγειλουμε, προτειμαμε το πανακριβο....ειτε ειναι καφες, ειτε δωματιο για διακοπες, ειτε ξαπλωστρες στην παραλια ειτε οτιδηποτε αλλο...και αυτο γινεται ακομα και τωρα εν μεσω κρισης...βρισκουν και τα κανουν πολυ απλα..σκεφτονται ελα μωρε ολο και καποιο γιδι ελληνας θα ερθει..γιατι οι περισσοτεροι ξενοι κανουν αυτο που θα επρεπε να κανουμε και εμεις.να καθομαστε να κανουμε ελεγχο τιμων.αυτο κανει ο ορθολογικος καταναλωτης..

Comment

Αν περιμεναν απο μενα ολοι αυτοι οι αετονυχηδες να βγαλουν λεφτα για να καθονται ολο το χειμωνα,γιατι εχουν βρει το μηνα που θρεφει τους αλλους 11,θα χαν ψοφησει της πεινας.Γιατι δεν τους δινω δεκαρα τσακιστη.Δυστυχως ομως υπαρχουν πολλοι καλοπερασακηδες που δεν μπορω να καταλαβω πως δινουν τοσα λεφτα (με τη δικαιολογια:Μια βδομαδα εχω,να μην την ευχαριστηθω?),και τους εχουν δωσει αερα και βαρανε οσο θελουν τις τιμες.

Ειναι οι ιδιοι καλοπερασακηδες που δεν εχουν αισθηση του μετρου και κοπανιουνται στα δανεια και τις καρτες με αποτελεσμα μετα να τους παιρνουν οι τραπεζες και το βρακι που φορουν,ενω μετα για ολα φταιει η οικονομικη κριση.Κι οχι το παλαβο τους το κεφαλι

Comment

Εδώ ρε σεις έπαιρνα Μάιο για Κεφαλλονιά και ήταν όλα κλεισμένα για όλο τον Αύγουστο! Τί μου λέτε τώρα!
        ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
        ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

Μόνο οταν γίνουμε σωστοι καταναλωτές θα δουμε να λειτουργει σωστά ο ανταγωνισμος στην Ελλαδα. Κανένα μέτρο δεν προκειται να μας σωσει αν εμεις οι ιδιοι δεν σταματησουμε να χαριζουμε τα ευρω μας σε καθε λαμογιο που εχει μαθει οτι αυτο ειναι το επιχειριν" στο Ελάντα.

Και το βασικότερο. Οπου και να πηγαινεται, οτι και να κανετε να ζητατε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Οχι μονο για οσα δικαιολογουν επιστροφη φορου αλλά για τα πάντα. Ακομα και απο τα τελευταια ταβερνακια στο πιο απομακρυσμενο νησακι. Πρεπει να σταματησει πλεον αυτη η κοροιδια να πληρωνουμε απο την τσεπη μας το καθε λαμόγιο. Εγω πλεον αν δεν ζητησω αποδειξη θα νιωσω οτι φευγοντας ο μαγαζατορας γελαει στην πλατη μου...
          "
          Never summer

Comment

Originally posted by stelios-salonik
            Εδώ ρε σεις έπαιρνα Μάιο για Κεφαλλονιά και ήταν όλα κλεισμένα για όλο τον Αύγουστο! Τί μου λέτε τώρα!
            αυτο θα πει.... κριση!!!

Comment

Originally posted by Pads
              Μόνο οταν γίνουμε σωστοι καταναλωτές θα δουμε να λειτουργει σωστά ο ανταγωνισμος στην Ελλαδα. Κανένα μέτρο δεν προκειται να μας σωσει αν εμεις οι ιδιοι δεν σταματησουμε να χαριζουμε τα ευρω μας σε καθε λαμογιο που εχει μαθει οτι αυτο ειναι το επιχειριν" στο Ελάντα.

Και το βασικότερο. Οπου και να πηγαινεται, οτι και να κανετε να ζητατε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Οχι μονο για οσα δικαιολογουν επιστροφη φορου αλλά για τα πάντα. Ακομα και απο τα τελευταια ταβερνακια στο πιο απομακρυσμενο νησακι. Πρεπει να σταματησει πλεον αυτη η κοροιδια να πληρωνουμε απο την τσεπη μας το καθε λαμόγιο. Εγω πλεον αν δεν ζητησω αποδειξη θα νιωσω οτι φευγοντας ο μαγαζατορας γελαει στην πλατη μου...
              "
              ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
              ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

εχει καταντησει αηδια η ολη ιστορια. αλλα αφου ειμαστε ζωα μας εκμεταλλευονται αυτοι που σε αλλη χωρα θα ηταν τελειωμενοι... τι να κανουμε. εκμεταλλευονται την ανεχεια αυτων που κυβερνανε (ειναι πολλα τα λευτα) και την φυσικη ομορφια της χωρας μας...

Comment

edw rodo pedia an k fetos exei mia auxish stis afixeis vlepw polles epixiriseis klismenes eidika sto faliraki(10% ligoteres afixeis apo anglia fetos)

i skadinavia k i italia sozoun thn partida.

all inclusive k agios o theos.. i krisi exei ktupisei tis tavernes kai ta magazia me souvenir.

kosmo vlepeis alla einai sfigmenos fagito-cafe poto sto ksenodoxio kai kamia romatzada sthn paralia.

oso gia tis kseplostres .. eutuxos uparxei antagonismos k einai normal oi times

2 ksaplostres me omprela 7 eos 10 euro to poly sta xlidata..
                  ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                  :weather_17:

Comment

Originally posted by icedsun

edw rodo pedia an k fetos exei mia auxish stis afixeis vlepw polles epixiriseis klismenes eidika sto faliraki(10% ligoteres afixeis apo anglia fetos)

i skadinavia k i italia sozoun thn partida.

all inclusive k agios o theos.. i krisi exei ktupisei tis tavernes kai ta magazia me souvenir.

kosmo vlepeis alla einai sfigmenos fagito-cafe poto sto ksenodoxio kai kamia romatzada sthn paralia.

oso gia tis kseplostres .. eutuxos uparxei antagonismos k einai normal oi times

2 ksaplostres me omprela 7 eos 10 euro to poly sta xlidata..

Ετσι είναι, κι εγώ στην Κεφαλλονιά αυτό παρατήρησα. Ενώ το νησί έίχε κόσμο, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες ήταν κάθε βράδυ άδειες. Όσο για τις ξαπλώστρες, ομπρέλα +2 ξαπλώστρες 6 ευρώ. Το 10 στη Ρόδο είναι απαράδεκτο.
                    Over and out.

Comment

to 10 einai to anotero pou mporeis na vreeeis!

kai auto mono mesa sthn polh..

sunithos einai 7 euro 2 ksaplostres k mia omprela!
                      ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                      ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                      :weather_17:

Comment

Γιατί να μην πάρει ο καθένας την δικιά του ομπρέλα και ψάθα??

Λέω τώρα εγώ.....
                        Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                        200μ.
                        hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                        http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

Εχω πιαστεί στα χέρια με ιδιοκτήτη τέτοιας επιχείρησης σε παραλία γιατί δεν άφηνε καθόλου χώρο να στήσουμε τη δικιά μας ομπρέλα (Μάλιστα κάτι τουρίστες κάθονταν πάνω σε ένα βράχο και κρατούσαν με το χέρι τη δική τους ομπρέλα!). Του πέταξα λοιπόν κι εγώ στην άκρη 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα για να κάνω χώρο να βάλω τη δική μου και πιαστήκαμε στα χέρια. Τελικά νίκησα. Του έκανα μάλιστα και καταγγελία και τον περιόρισαν. Αυτό πριν 10 χρόνια περίπου.Edited by: zink_titanum
                          Over and out.

Comment

Originally posted by zink_titanum
                            Εχω πιαστεί στα χέρια με ιδιοκτήτη τέτοιας επιχείρησης σε παραλία γιατί δεν άφηνε καθόλου χώρο να στήσουμε τη δικιά μας ομπρέλα (Μάλιστα κάτι τουρίστες κάθονταν πάνω σε ένα βράχο και κρατούσαν με το χέρι τη δική τους ομπρέλα!). Του πέταξα λοιπόν κι εγώ στην άκρη 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα για να κάνω χώρο να βάλω τη δική μου και πιαστήκαμε στα χέρια. Τελικά νίκησα. Του έκανα μάλιστα και καταγγελία και τον περιόρισαν. Αυτό πριν 10 χρόνια περίπου.
                            Μα δυστυχώς αναγκάζεσαι να φτάσεις σε τέτοιες άσχημες συμπεριφορές προκειμένου να κάνεις ένα μπάνιο σαν άνθρωπος. Εγώ πάντως τις αποφεύγω όσο μπορώ αυτές τις παραλίες. Φέτος πήγα μόνο μία φορά σε οργανωμένη και πλήρωσα αν θυμάμαι καλά 15 Ε τρεις καφέδες και 3 ξαπλώστρες.
                            Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                            200μ.
                            hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                            http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

ειναι τυχεροι που ο ελληνας κλεινει τελευταια στιγμη...
                              οποτε αεροπορικα για εξωτερικο εινια πολυ ακριβα κ λενε ολοι: ε δεν παμε εδω γυρω καπου;;;

αν πεσουν οι τιμες στα αεροπορικα για εξωτερικο θα πεσει πολυ πεινα...

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Working...
                              X