Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ?????ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
    Μολις γυρισα σπιτι μετα απο ενα 2ημερο στο Μελισσι

εκει που εμενα(5 μετρα απο το κυμα)

Και που ήταν αυτό αν επιτρέπεται;

Για την κατάντια της παραλίας εκεί δεν έχεις να πεις κάτι;

Comment

Στο Μελίσσι, αν και έχει γενικά ζέστη και αυτό το ΣΚ είχε 2 βαθμούς λιγότερους από το Ξυλόκαστρο.

Επίσης στον τελευταίο μεγάλο καύσωνα (νομίζω πριν 2 καλοκαίρια με τις φωτιές όταν στην Αθήνα πήγε 42-44), εκεί η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από 38. Τότε, στην επιστροφή για Αθήνα, στην Χαλυβουργική είχε +10 βαθμούς από Μελίσσι και στην Αθληνα +7.

Comment

Originally posted by mil
        Μολις γυρισα σπιτι μετα απο ενα 2ημερο στο Μελισσι

εκει που εμενα(5 μετρα απο το κυμα)

Και που ήταν αυτό αν επιτρέπεται;

Για την κατάντια της παραλίας εκεί δεν έχεις να πεις κάτι;

Τι δουλεια εχει η παραλια με τη θερμοκρασια???

Εμενα παντως μια χαρα μου φανηκε[i]"

Comment

Εμενα παντως μια χαρα μου φανηκε[i]

Καμία απολύτως. Απλά στο μισό Μελίσσι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διάβρωσης της παραλίας που διαρκώς επεκτείνονται Ανατολικότερα (θέμα χρόνου) λόγω αυθαίρετων παρεμβάσεων στην παραλία στη Συκιά. Αφού ήσουν 5 μέτρα από την θάλασσα, υπέθεσα ότι κυριολεκτούσες, όπως συμβαίνει σε πολλά παραθαλάσια τμήματα του Μελισσίου και όπως θα συμβεί και στα υπόλοιπα."

Comment

Originally posted by mil

Καμία απολύτως. Απλά στο μισό Μελίσσι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διάβρωσης της παραλίας που διαρκώς επεκτείνονται Ανατολικότερα (θέμα χρόνου) λόγω αυθαίρετων παρεμβάσεων στην παραλία στη Συκιά. Αφού ήσουν 5 μέτρα από την θάλασσα, υπέθεσα ότι κυριολεκτούσες, όπως συμβαίνει σε πολλά παραθαλάσια τμήματα του Μελισσίου και όπως θα συμβεί και στα υπόλοιπα.
            Το Μελίσσι μαζί με το Δερβένι αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα διάβρωσης στο Νομό. Οι παρεμβάσεις στη Συκιά απλώς επιτάχυναν το φαινόμενο. Απαράδεκτη η στάση του Δήμου Ξυλοκάστρου, που ενώ ξέρει από χρόνια ότι για να γίνει έργο προστασίας απαιτείται ο καθορισμός του αιγιαλού, προσπαθούσε να το αποφύγει και μαζί με αυτό και το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται. Ελπίζω να μην έχεις σπίτι κάτω από το δρόμο..."
            "Κρεμάστε τους ανάποδα
            να δουν το ψέμα αλήθεια"
            www.takismichopoulos.gr

Comment

Originally posted by apost
              Originally posted by mil

Καμία απολύτως. Απλά στο μισό Μελίσσι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διάβρωσης της παραλίας που διαρκώς επεκτείνονται Ανατολικότερα (θέμα χρόνου) λόγω αυθαίρετων παρεμβάσεων στην παραλία στη Συκιά. Αφού ήσουν 5 μέτρα από την θάλασσα, υπέθεσα ότι κυριολεκτούσες, όπως συμβαίνει σε πολλά παραθαλάσια τμήματα του Μελισσίου και όπως θα συμβεί και στα υπόλοιπα.
              Το Μελίσσι μαζί με το Δερβένι αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα διάβρωσης στο Νομό. Οι παρεμβάσεις στη Συκιά απλώς επιτάχυναν το φαινόμενο. Απαράδεκτη η στάση του Δήμου Ξυλοκάστρου, που ενώ ξέρει από χρόνια ότι για να γίνει έργο προστασίας απαιτείται ο καθορισμός του αιγιαλού, προσπαθούσε να το αποφύγει και μαζί με αυτό και το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται. Ελπίζω να μην έχεις σπίτι κάτω από το δρόμο...

Κατω απο το δρομο εχω αλλα το νοικιαζω για 2 μηνες Ιουλιο-Αυγουστο, δεν ειναι δικο μου.....

Δε το ειχα προσεξει ειναι η αληθεια.....

Εσεις ως γνωστες της περιοχης ξερετε κατα ποσο ειναι καθαρες οι θαλασσες στην περιοχη απο Κιατο μεχρι Ξυλοκαστρο γιατι σκοπευω να αγορασω σπιτι σε συντομο χρονικο διαστημα....."

Comment

Μολις γυρισα σπιτι μετα απο ενα 2ημερο στο Μελισσι του Δημου Ξυλοκαστρου....

Λοιπον δεν ξερω πραγματικα τι εχει συμβει στην υπολοιπη Ελλαδα παντως εκει που εμενα(5 μετρα απο το κυμα) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Και για να ακριβολογουμε χτες Σαββατο η μεγιστη τ σημειωθηκε στις 14:46 και ηταν 36.2 βαθμοι και στις 10 το βραδυ ειχε ηδη πεσει στους 27.5.....

Η ελαχιστη της Κυριακης,σημερα δηλ. ηταν 24.2 και η μεγιστη 34.1 με πολυ ισχυρο μαιστρο....

Ηταν απλα ενα ζεστο καλοκαιρινο ΣΚ και τιποτα παραπανω.....[i]
                γιατι εδω πηγε παραπανω???δες το ιστορικο στην ρεα...που ειναι κ πιο χαμηλα"
                καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Originally posted by mimis
                  VERIA H MERA XTES HTANE AKROS ZESTH ME THN THERMOKRASIA STIN POLI STOYS 42 VATHMOYS Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΡΗ ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ 25-7-2009 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΥ ΣΚΑΓΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΩΡΑ 2.06 ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ 19,8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΑΕΡΑΚΙ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΖΑΚΕΤΟΥΛΑ
                  Mιμη καπου μπερδευθηκες,,,,,,,,,,Βεροια μεγιστη Σαββατο 36 και Παρασκευη 34.

Comment

Το Μελίσσι μαζί με το Δερβένι αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα διάβρωσης στο Νομό. Οι παρεμβάσεις στη Συκιά απλώς επιτάχυναν το φαινόμενο. Απαράδεκτη η στάση του Δήμου Ξυλοκάστρου, που ενώ ξέρει από χρόνια ότι για να γίνει έργο προστασίας απαιτείται ο καθορισμός του αιγιαλού, προσπαθούσε να το αποφύγει και μαζί με αυτό και το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται. Ελπίζω να μην έχεις σπίτι κάτω από το δρόμο...

Το Δερβένι ξέρω ότι έχει σοβαρό πρόβλημα, δεν ξερω όμως ούτε το μέγεθος του, ούτε την αιτία του, εν αντιθέσει με ό,τι γίνεται στο Μελίσσι.

Έχω όλα τα απαρραίτητα στοιχεία που δείχνουν από που και πως ξεκίνησε το ΤΟΠΙΚΟ φαινόμενο από το μπαστούνι" που φτιάχτηκε νύχτα, πριν 20 χρόνια και έκτοτε έχει πολλές φορές ξανατροφοδοτηθεί στο ανατολικό άκρο της Συκιάς, δίπλα στις εκβολές του χειμάρου. Αυτό αποκόπτει την ομαλή ροή του χαλικιού της παραλίας, με αποτέλεσμα η Συκιά να έχει σήμερα την μεγαλύτερη παραλία των τελευταίων 50 ετών και να τροφοδοτεί με νέο χαλίκι τον "υποθαλάσσιο πυθμένα της" που έχει μεγάλο βάθος, αντι το χαλίκι να συνεχίζει την πορεία του Ανατολικά. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν επιτάχυναν τίποτα, είναι η ΑΙΤΙΑ. Και αν δεις τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν απαιτείται να είσαι ειδικός, είναι τόσο προφανή τα πράγματα. Απλά ο Δήμος, που είναι ο πραγματικός υπεύθυνος (αφού η τότε κοινότητα Συκιάς έχει συγχωνευθεί στον Δήμο Ξυλοκάστρου) αντιμετωπίζει εντός του Δήμου ανάλογα προβλήματα τόσο στο χωριό του Δημαρχου, όσο και στο ίδιο το Ξυλόκαστρο και καθαροί λόγοι σκοπιμότητας όσο και έλλειψη χρημάτων τον κάνουν θεατή (πως θα κάνει παρέμβαση εδώ και όχι και εκεί-αλλά και ο άλλος ψηφοφόρος μας έχει παρακεί σπίτι και θέλει και αυτός την παρεμβασούλα..... ’ρα δεν κάνω τίποτα και ησυχάζω). Αλλά υπάρχουν και πολλοί μικροπολιτικοί λόγοι, τοπικές έριδες...... Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας ανήκει σε... Αθηναίους. Όταν χάνεται η ιδιοκτησία τους δύσκολο να συγκρατηθεί η χαρά ορισμένων. Καταγγέλονται δε ομαδικώς ακόμα και αν βάλουν ένα πετραδάκι στην θάλασσα. Αντίθετα, όταν κινδυνεύει θα πάρει η θάλασσα το παράνομο γαϊδουρόσπιτο που μετετράπει σε σπίτι ενοικιαζόμενη βίλα και νοικιάζεται από ντόπιο σε "Αθηναίο", σύσωμο το χωριό εμφανίζεται για συμπαράσταση, φέρνοντας μέχρι το φορτηγό του Δήμου να ρίξει ογκόλιθους στην θάλασσα... Αλλά αν μπλέξεις με την νοοτροπία ορισμένων θα χάσεις την ουσία του φαινομένου, πράγμα που γίνεται μέχρι σήμερα στην περιοχή, γι'αυτό και έχει τα χάλια της. ’λλωστε ο ίδιος ο Δήμος έχει κάνει σειρά αυθαιρεσιών στο ίδιο το Ξυλόκαστρο. Κρίμα γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ'οσο παρουσιάζονται. Και παρουσιάζονται εξαιρετικά περίπλοκα, για να δικαιολογηθεί η αδράνεια."

Comment

Αν και νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το αρχικό θέμα, θα πω κάποια πράγματα που τυχαίνει να ξέρω λόγω της δουλειάς μου, που είναι πολύ σχετική με τα θέματα του Νομού Κορινθίας. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, καθηγητή ακτομηχανικής και τους συνεργάτες του στο εργαστήριο λιμενικών έργων, οι οποίοι έχουν εκπονήσει τις μελέτες των έργων προστασίας, που υλοποιούνται στο Δερβένι, στη Λυγιά, στη Λυκοποριά και στο Βέλο.

1) Η διάβρωση των νότιων ακτών του Κορινθιακού αφορά συνολικά στην ακτογραμμή από την Ακράτα μέχρι το Λέχαιο, δηλαδή μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα.

2) Ο βαθμός της διάβρωσης εξαρτάται από την υφή των πετρωμάτων της ακτής και του πυθμένα, τον προσανατολισμό της ακτής, την επίδραση των σεισμών, τη στερεομεταφορά των ποταμών, την κατασκευή μεγάλων ή μικρών τεχνικών έργων και από άλλους μικρότερους τοπικούς παράγοντες.

3) Το φαινόμενο της διάβρωσης είναι πολύ παλιό στην περιοχή. Από την επεξεργασία των αεροφωτογραφιών από το 1945 και μετά, φαίνεται καθαρά ότι πρώτα άρχισαν να διαβρώνονται οι μύτες της ακτής και ύστερα το ευρύτερο μετωπό της.

4) Τα τεχνικά έργα που απαιτούνται για την προστασία των υποδομών είναι ιδιαίτερα δαπανηρά και χωρίς να είναι πάντα αποτελεσματικά.

Όσο αφορά στο Μελίσσι επιμένω ότι το μπαστούνι της Συκιάς ήταν απλώς η αφορμή που επιτάχυνε το πρόβλημα και όχι η αιτία. ’λλωστε το μπαστούνι αυτό είναι από χρόνια μπαζωμένο και δεν εμποδίζει σήμερα τη ροή του υλικού. Το Μελίσσι στο δυτικό τμήμα του, έχασε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, 40 μέτρα παραλίας από το 1945. Η Συκιά έχει το πλεονέκτημα ότι τροφοδοτείται άμεσα εδώ και 15 χρόνια από τα χιλιάδες κυβικά χαλίκι, που κάθε χρόνο μεταφέρονται τεχνητά, για την προστασία της παραλίας του Πευκιά.
                      "Κρεμάστε τους ανάποδα
                      να δουν το ψέμα αλήθεια"
                      www.takismichopoulos.gr

Comment

Ασχημα ολα αυτα πραγματικα.........Τουλαχιστον η ποιοτητα των νερων ειναι καλη????

Comment

Αν και νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το αρχικό θέμα, θα πω κάποια πράγματα που τυχαίνει να ξέρω λόγω της δουλειάς μου, που είναι πολύ σχετική με τα θέματα του Νομού Κορινθίας. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, καθηγητή ακτομηχανικής και τους συνεργάτες του στο εργαστήριο λιμενικών έργων, οι οποίοι έχουν εκπονήσει τις μελέτες των έργων προστασίας, που υλοποιούνται στο Δερβένι, στη Λυγιά, στη Λυκοποριά και στο Βέλο.

1) Η διάβρωση των νότιων ακτών του Κορινθιακού αφορά συνολικά στην ακτογραμμή από την Ακράτα μέχρι το Λέχαιο, δηλαδή μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα.

2) Ο βαθμός της διάβρωσης εξαρτάται από την υφή των πετρωμάτων της ακτής και του πυθμένα, τον προσανατολισμό της ακτής, την επίδραση των σεισμών, τη στερεομεταφορά των ποταμών, την κατασκευή μεγάλων ή μικρών τεχνικών έργων και από άλλους μικρότερους τοπικούς παράγοντες.

3) Το φαινόμενο της διάβρωσης είναι πολύ παλιό στην περιοχή. Από την επεξεργασία των αεροφωτογραφιών από το 1945 και μετά, φαίνεται καθαρά ότι πρώτα άρχισαν να διαβρώνονται οι μύτες της ακτής και ύστερα το ευρύτερο μετωπό της.

4) Τα τεχνικά έργα που απαιτούνται για την προστασία των υποδομών είναι ιδιαίτερα δαπανηρά και χωρίς να είναι πάντα αποτελεσματικά.

Όσο αφορά στο Μελίσσι επιμένω ότι το μπαστούνι της Συκιάς ήταν απλώς η αφορμή που επιτάχυνε το πρόβλημα και όχι η αιτία. ’λλωστε το μπαστούνι αυτό είναι από χρόνια μπαζωμένο και δεν εμποδίζει σήμερα τη ροή του υλικού. Το Μελίσσι στο δυτικό τμήμα του, έχασε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, 40 μέτρα παραλίας από το 1945. Η Συκιά έχει το πλεονέκτημα ότι τροφοδοτείται άμεσα εδώ και 15 χρόνια από τα χιλιάδες κυβικά χαλίκι, που κάθε χρόνο μεταφέρονται τεχνητά, για την προστασία της παραλίας του Πευκιά.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γίνει split από το αρχικό topic, αλλά εμένα μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα η τροπή αυτή της κουβέντας. ’λλωστε η παρατήρηση για την θερμοκρασία του ΣΚ που πέρασε στο Μελίσσι ή το Ξυλόκαστρο, πέραν της απλής αναφοράς της δεν χρίζει περετέρω κουβέντας.

Αυτά που αναφέρεις, είναι σωστά ως γενική αρχή. Υπάρχουν όμως αρκετές λεπτομέρειες που δεν είναι ακριβώς έτσι. Και από τις λεπτομέρειες βγαίνουν πολλές φορές εντελλώς λανθασμένα συμπεράσματα.

Πολλές από τις μελέτες που έγιναν, αφορούν γενικά" την περιοχή του Κορινθιακού, αφού ως γενική ομολογία υπάρχει περιορισμός της τροφοδοσίας της παραλίας με νέο χαλίκι, είτε γιατί δεν κατεβάζουν αρκετό νερό (άρα και φερτά) τα ποτάμια-χείμαρροι, είτε γιατί έχουν γίνει τεράστιες αμμοληψίες από κοίτες ποταμιών-χειμάρρων, κλπ. ’ρα ο ισολογισμός του χαλικιού στις παραλίες είναι εκ των πραγμάτων αρνητικός, ή έστω πιο αρνητικός από το παρελθόν αφού τροφοδοτούνται πολύ λιγότερο (δεν γνωρίζω αν υπάρχουν συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις γενικές παρατηρήσεις). ’ρα τα 1 και 2 είναι απολύτως έτσι ως γενική αρχή. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα κατά τόπους ακραία φαινόμενα και δεν δικαιολογεί την κατά κόρον χρησιμοποίηση της ως άνω δικαιολογίας με την ατάκα "θέλουμε συνολική λύση του προβλήματος" για να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Φυσικά είναι επιθυμητή η συνολική λύση του προβλήματος, αλλά μηπως πρέπει να δούμε και το κάθε ακραίο περιστατικό αναλυτικότερα μήπως είναι ανεξάρτητο;

3) Και μόνο αυτά που αναφέρεις εδώ δείχνουν γιατί ΔΕΝ ανήκει η διάβρωση του Μελισσίου στο πλαίσιο διάβρωσης που αναφέρεται στα 1+2. Η διάβρωση του Μελισσίου ξεκίνησε από το μπαστούνι της Συκιάς που κατασκευάστηκε πριν από 20 χρόνια και δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτην περιγραφή της διάβρωσης. Ακόμα και μέχρι σήμερα, είναι ένα "μέτωπο" διάβρωσης, που ξεκίνησε κατάντι του μπαστουνιού της Συκιάς, που περνάει "σαρωτικά" όταν υπάρχει μεγάλος κυματισμός από Δυτικά. Σε κάθε "Δυτική κακοκαιρία" το μέτωπο διάβρωσης προχωράει κάποια μέτρα. 5 χρόνια έκανε το μέτωπο αυτό να φτάσει στα πρώτα σπίτια του Μελισσίου και τώρα το μέτωπο αυτό "σαρώνει" την μέση του Μελισσίου.

4)Διαφωνώ εντελλώς με όλα. Τα δικά μου στοιχεία (πχ αεροφωτογραφίες της ΓΥΣ και πολλά άλλα) δεν δείχνουν καμία υποψία διάβρωσης της παραλίας ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια πριν την εμφάνιση του συγκεκριμένου μετώπου διάβρωσης. Και αυτό αποδυκνύεται και με την σταθερότητα του υποθαλάσσιου πυθμένα και με τα υψόμετρα των εδαφικών παραλιακών εκτάσεων και με την τοποθέτηση σταθερών παραλιακών σημείων από την ΓΥΣ που η παρούσα διάβρωση "κατάπιε",κλπ. Αντίθετα η Συκιά, έχει "απότομο" υποθαλάσσιο πυθμένα (όπως και μπροστά στον Αρίωνα). Μήπως όμως η τροφοδότηση του Πευκιά και εν συνεχεία της Συκιάς υποκαθιστά την φυσική τροφοδότηση που θα υπήρχε από μόνη της από την φύση αν δεν είχαν γίνει όλα τα έργα της παραλίας Ξυλοκάστρου που αποκόπτουν την συνέχεια της παραλίας (μαρίνα, νησίδα μπροστά στην πλατεία...); Σημειωτέον ότι υπάρχουν στο ενδιάμεσο σημαντικά προβλήματα ευστάθειας (πχ. μπροστά στον Αρίωνα), χωρίς να γνωρίζω το αν έχουν πραγματοποιηθεί εκεί γεωλογικές μελέτες. Δεν θα με εκπλήξει πάντως αν σε 50 χρόνια η θάλασσα μπροστά στον Αρίωνα ανέβει 50 μέτρα και ο Αρίωνας γίνει υποθαλάσσιος. Πιθανές παρεμβάσεις εκεί τύπου μπαστουνιού (όπως στην Συκιά) το μόνο που θα κάνουν είναι να καταστρέψουν την κατάντι περιοχή (κάτι που γίνεται τώρα με το Μελίσσι)."

Comment

Ασχημα ολα αυτα πραγματικα.........Τουλαχιστον η ποιοτητα των νερων ειναι καλη????
                            Τα νερά ήταν καλύτερα στο παρελθόν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ημέρες ήσυχης θάλασσας" με "φυσαλίδες", άλλοτε λευκές που δεν διαλύονται όταν κολυμπάς, είτε έγχρωμες-κυρίως καφετί, την επικινδυνότητα των οποίων δεν γνωρίζω, αλλά την υποθέτω. Πρόβλημα επίσης τα καράβια, που πολύ συχνά αφήνουν......

Μία φορά μάλιστα πριν 4-5 χρόνια, χειμώνα (άρα με λίγο κόσμο) έπιασα βυτίο να αδειάζει το φορτίο του στον χείμαρο της Συκίας, κρυμένο πίσω από κάποια δέντρα."

Comment

Originally posted by mil
                              Τα νερά ήταν καλύτερα στο παρελθόν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ημέρες ήσυχης θάλασσας" με "φυσαλίδες", άλλοτε λευκές που δεν διαλύονται όταν κολυμπάς, είτε έγχρωμες-κυρίως καφετί, την επικινδυνότητα των οποίων δεν γνωρίζω, αλλά την υποθέτω. Πρόβλημα επίσης τα καράβια, που πολύ συχνά αφήνουν......

Μία φορά μάλιστα πριν 4-5 χρόνια, χειμώνα (άρα με λίγο κόσμο) έπιασα βυτίο να αδειάζει το φορτίο του στον χείμαρο της Συκίας, κρυμένο πίσω από κάποια δέντρα.

Το καλο ειναι οτι παρα πολυ συχνα φυσαειι και καθαριζει η θαλασσα.....Παρατηρησα και εγω και λευκες και καφετι φυσαλιδες το Σαββατο που ειχε απνοια....

Αγχωθηκα τωρα γιατι ο γιος μου ειναι εκει και θα ειναι για 40 μερες ακομα πρωι -απογευμα στη θαλασσα.......

Παντως εχω δει γαλαζιες σημαιες .....Αυτο δεν λεει κατι???"

Comment

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο επικίνδυνο για να ανησυχείς υπερβολικά. Μπορείς να αποφεύγεις να κολυμπάς στις φυσαλίδες, άλλωστε δεν υπάρχουν συνεχώς. Το καλό είναι ότι υπάρχουν αρκετά ισχυρά ρεύματα στην περιοχή, οπότε έρχονται και φεύγουν" και δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν πάντα."

Comment

Working...
                                X