μενω ξανθη και θελω να παω στην κορυφη ΑΥΓΟ ή ... τσακιρης αλλα μου ειπαν οτι τωρα ειναι λιγο επικυνδινο λογο των φιδιων (βλεπεισ οι οικολογοι φροντησαν γι΄αυτο...)υπαρχει τροπος να προστατευτουμε απο τα φιδια??τπτ μποτες λαστιχενιες βοηθαν???ή αν γινει καμια στραβη κανα 'κιτ' που να εχει τπτ βεντουζες ,γαζες νιστερι κτλ για να περιποιηθεισ το τραυμα???
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΦΙΔΙΑ???
Collapse
X
-
Οι μπότες βοηθούν ούτως και αλλιος στην ορειβασία,αλλά και σε πεπιπτωση φιδιού με τις μπότες λογικά δε θα έχεις προβλημα να σε τσιμπήσουν χαμηλά στα πόδια.Παντως γενικα αν περπατάς σε μονοπάτι και οχι οπου να'ναι δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα,αφού ακούγεσαι απο τα όποια φίδια+απομακρύνονται.Εκτός απο το κιτ που αναφέρεις και κανένα μπατόν θα ήταν χρήσιμο λογικά(οι κραδασμοί που μεταφέροι στο εδάφος,ακούγονται απο τα οποια φίδια-οπότε κάνεις αισθητή την παρουσία σου+αυτά την κάνουν)Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.
-
koita , ama prosexeis ta patimata sou den exeis kai poli thema! xoria pou oi mpotes se prostateyoun. mallon tis arkoudes tha prepei na exeis perissotero sto nou sou. prin ena mina pou to ekana auto to vouno (avgo sti vovoussa) mprosta pigene i arkouda sto monopati kai apo piso emeis! den tin eidame alla ta patimata tis itan sinexos pano sto monopati. kala na peraseis!ειμαι ευτυχισμενη ειναι χειμωνας!!!!!!!!
Comment
-
Αν εννοεις το Αυγο το δικο μας στα δυτικα των Γρεβενων τοτε προσεχε παραπανω τις αρκουδες!Τα φιδια δεν ειναι τπτ...αν δεις κανενα αγνοησε το η απλα σκοτωσε το αν σε επιτεθει (που δεν νομιζω)!
Πριν μια βδομαδα στο Αυγο ειχα πετυχει αυτα[i]
Αν θελεις δες το σχετικο ποστ μου πριν μια βδομαδα!
http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=20676 "
Comment
-
χαχαχα οχι ρε παιδια...!!!!!το αυγο ειναι η κορυφη που εχει πισω απο την ξανθη (μπροστα απο τουσ ορεινουσ ογκουσ!!!) εχει υψος μιλισ 665 μετρων!!!!αρκουδεν δεν παιζουν με τπτ αλλα φιδια πολλα!!!
οκ λοιπον μποτες μπατον και γενικα πολυ φορυβο...!!!!θα δεσω απο πισω μου και κουτακια απο κονσερβεσ που θα σερνω για extra θορυβο!!!
Comment
-
Originally posted by boutas skiχαχαχα οχι ρε παιδια...!!!!!το αυγο ειναι η κορυφη που εχει πισω απο την ξανθη (μπροστα απο τουσ ορεινουσ ογκουσ!!!) εχει υψος μιλισ 665 μετρων!!!!αρκουδεν δεν παιζουν με τπτ αλλα φιδια πολλα!!!
οκ λοιπον μποτες μπατον και γενικα πολυ φορυβο...!!!!θα δεσω απο πισω μου και κουτακια απο κονσερβεσ που θα σερνω για extra θορυβο!!!
[i]
Eιπα και εγω....τι ρωταει για φιδια στα χιονια??
Αν εχεις μποτα δεν υπαρχει προβλημα ρε συ!Εδω το καλοκαιρι στα χωρια περπαταμε με κοντα παντελονια και ψαρευουμε στον Αλιακμωνα που ειναι τιγκα στα φιδια και γενικα δεν τιθεται θεμα επιθεσης!"
Comment
-
ε ενας γνωστος μου ειπε οτι θελει προσοχη και με τρομαξε λιγο...καλα και γω στο Παγγαιο την τεταρτη (προηγουμενη βδομαδα) ανεβηκα απο τα 1700-1817 με τα ποδια και ειχε αρκετες πετρες(εκει συχναζουν τα παλιο-φιδα) και πουρναρκι ακι δεν ειδα τπτ αλλα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα...!!!
kala freak πεθανα οταν λεγατε για αλλα Αυγα σε αλλες περιοχες που ειναι και πιο μεγλα σε υψος με χιονια κιολας....αλλα το πιο συπερ...'' τις αρκουδες να φοβασε !!!'' χαχαχαχχααχ
Comment
-
ελπιζω πως σαρκαζεις τα χαζοσχόλια των διαφορων καφενοβιων που εχουν δει οικολογους με τα ματια τους να ριχνουν απο ελικοπτερα τα φιδια .Originally posted by boutas ski
(βλεπεισ οι οικολογοι φροντησαν γι΄αυτο...)P]να παρουμε τα βουνά...
http://www.katafygio-oiti.gr/
http://www.meteo.gr/stations/mavrolithari/
Comment
-
Ευτυχως που τα ριξανε και αποτρεψανε πιθανη εισβολη απο αρουρια στην πολη της Ξανθης [i]Originally posted by Bearελπιζω πως σαρκαζεις τα χαζοσχόλια των διαφορων καφενοβιων που εχουν δει οικολογους με τα ματια τους να ριχνουν απο ελικοπτερα τα φιδια .Originally posted by boutas ski
(βλεπεισ οι οικολογοι φροντησαν γι΄αυτο...)P]
"Never summer
Comment
-
Όποιος φοβάται φίδια, αρκούδες κλπ καλύτερα να κάτσει σπίτι του. Δεν έχει καμία δουλειά στα βουνά. ’λλωστε τα πιο επικίνδυνα θηρία είμαστε εμείς οι άνθρωποι. ’ς δούμε τι έχουμε προκαλέσει στους βιότοπους των άγριων ζώων και στους πληθυσμούς τους. ’ν γνωρίσουμε την πανίδα των ελληνικών βουνών, ποταμών, λιμνών θα ανακαλύψουμε έναν υπέροχο κόσμο που αξίζει να προστατεύσουμε."Κρεμάστε τους ανάποδα
να δουν το ψέμα αλήθεια"
www.takismichopoulos.gr
Comment
-
καλα αυτους δεν τους ακουω αλλα απο ανθρωπους-ορειβατες που πανε καθε μερα σχεδον πανω ολοι αυτο μου ειπαν...οτι τα φιδια εχουν γινει παρα πολλα και κυριος οι οχιες..!!παντως αυτοι που μου το ειπαν ο ενας ηταν στο δ.σ. του εοσ ξανθησ ο αλλοσ παει καθεμερα...ε δεν νομιζω να λενε αρλουμπεσOriginally posted by Bearελπιζω πως σαρκαζεις τα χαζοσχόλια των διαφορων καφενοβιων που εχουν δει οικολογους με τα ματια τους να ριχνουν απο ελικοπτερα τα φιδια .Originally posted by boutas ski
(βλεπεισ οι οικολογοι φροντησαν γι΄αυτο...)P]
παντωσ οι οικολογοι θεωρω οτι με το να αφηνουν ελευθερα καποια ζωα ειναι λαθοσ...ισα ισα ετσι ειναι που ταραζουν την αλυσιδα του οικοσυστηματος και δημιουργουν εξτρα προβληματα...[i]
..."
Comment
-
Όλα τα φίδια που ζουν στην Ελλάδα .....ΑΝ επιτεθούν.....δαγκώνουν μέχρι το ύψος του αστραγάλου (εξαίρεση αποτελεί η Σαίτα). Οπότε....με ένα απλό ορειβατικό μποτάκι δεν έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Τα φίδια από τις δονήσεις που κάνει το περπάτημα του ανθρώπου, όπως επίσης από τις ομιλίες.....φεύγουν. Στα χωριά.... τα παλιά χρόνια.... όταν οι κάτοικοι άνοιγαν τα σπίτια τους, μετά το τέλος του χειμώνα, έβαζαν τα πιτσιρίκια να βαράνε κατσαρολικά για να τρομάζουν τα φίδια από τον θόρυβο και να φεύγουν.
Η πιο «επικίνδυνη» περίοδος είναι η ’νοιξη....μιας και κάνει ακόμα κρύο τα πρωινά και τα φίδια είναι «παγωμένα» και δεν μπορούν να φύγουν..... αν και θα το ήθελαν..... οπότε υπάρχει ο φόβος να πέσεις πάνω τους.
Ευτυχώς που υπάρχουν φίδια, γιατί αλλιώς θα είχαμε πήξει, στα διαφόρου είδους, τρωκτικά.
Επίσης.....αυτό το παραμύθι με τους τρομοκράτες (πολύ σωστά Vox_Balenae ) οικολόγους, δεν το πιστεύω. Μεγαλύτερη λαίλαπα από τον άνθρωπο....δεν έχει ξαναεμφανιστεί στον πλανήτη Γη.ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Web cam, live καιρός στο Αιγιο
http://www.e-achaia.gr
Comment
-
AKIS EGV MALLON 8A παω κατα τησ 3-4 το μεσημερι αρα λογικα θα ειμαι οκ!!!
κοιτα συμφωνω οτι ο ανθρωπος ειναι αυτος που κανει ολη την ζημια αλλα πιστευω οτι η φυση εχει τροπο απο μονη της να φερνει τα πραγματα συην αρχικη τουσ ισορροπια ... και δεν χρειαζονται διαφοροι τσαρλατανοεπιστημονες να επεμβενουν....
ακομα και δενδροφυτευση να κανεις θελει εναν σχεδιασμο ενα προγραμμα...που αυτο φυσικα παλι εχει θα εχει διαφορα απο αυτο που θα εκανε η φυση μονη της....
αρα νομιζω οτι οι οικολογοι και ο καθε ανθρωπος ξεχωριστα θα πρεπει ΠΡΩΤΑ να προστατευει την φυση και μετα να επεμβενει στο εργο τησ για να την βοηθησει οπωσ αυτος νομιζει" οτι ειναι σωστο..."
Comment
-
Δεν διαφωνώ....αλλά......μην ξεχνάμε το εξής. Όταν ένα είδος κυριαρχεί, εξαφανίζοντας τους φυσικούς του εχθρούς, τότε αυτό καταστρέφει το περιβάλλον του και στο τέλος καταστρέφεται το ίδιο. Παράδειγμα.. Αν εξαφανίζονταν τελείως οι λύκοι και οι αρκούδες, τότε τα ελάφια θα πολλαπλασιάζονταν σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα έτρωγαν τα πάντα, θα υποβάθμιζαν το περιβάλλον τους και στο τέλος θα εξαφανίζονταν και τα ίδια. Αυτό ακριβώς έχει κάνει και ο άνθρωπος. Χωρίς φυσικούς εχθρούς έχει φτάσει σε τέτοιο υπερπληθυσμό ώστε δεν του φτάνει η κακόμοιρη η Γη, για να καλύψει τις «ανάγκες» του.
Η φύση είναι σκληρή.....αλλά και σοφή. Δεν κάνει λάθη. Όλα τα πλάσματα που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη χρειάζονται και ας είναι και...ενοχλητικά.
Καλά να περάσεις......φυσικά και να πάς...... και να πάρεις μαζί σου και όσους φίλους και γνωστούς βρεις και όταν φτάσεις στην κορφή, να αφήσεις τις αισθήσεις σου ελεύθερες να ακούσεις, να αγγίξεις, να μυρίσεις, να δεις τις ομορφιές του τόπου σου.ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Web cam, live καιρός στο Αιγιο
http://www.e-achaia.gr
Comment

Comment