Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καινουργιος σακος!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Καινουργιος σακος!

Χθες αγορασα εναν σακο για αναβασεις αλλα και για ορειβατικο σκι!Πειτε λιγο τη γνωμη σας!Colorlife Extreme 70λιτρος!

Και μια ερωτηση: Το μερος για να μπουν τα σκι ειναι λογικα στις ακρες δεξια και αριστερα??

<a href=http://img209.imageshack.us/my.php?image=dsc01498a.jpg" target="_blank"></A>

Edited by: vasilitsa freak "

τη μάρκα δεν τη γνωρίζω.

αν το προοριζεις για πολυήμερες πεζοπορικές εκδρομές - camping και σκοπεύεις να κουβαλάς τη προίκα σου ολόκληρη τότε είναι μια χαρά. Γενικά το μεγάλο σακκίδιο χωράει και τα λίγα πράγματα αλλά τα μικρά δεν χωρανε πολλά, οπότε καλά έκανες και το πήρες..

Αν το θέλεις για πιο εξειδικευμένη χρήση στο βουνό μάλλον θα απογοητευτείς. Mεταφορά σκι σε σχήμα Λ δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις γιατί βλέπω 3 εξωτερικές τσέπες (άχρηστες κατά τη γνώμη μου) αλλά όχι ιμαντάκια πρόσδεσης στο πλάϊ.

Δες αυτό το σακκίδιο για να πάρεις μια εικόνα πως πρέπει να είναι ένα σακκίδιο για ορειβ.σκι.
    (δεν κάνω διαφήμιση, υπάρχουν πολλά καλά σακκίδια στην αγορά για ορειβ.σκι, αυτό είναι ένα απο αυτά)
    http://www.deuter.com/en/products/33589_Guide35u_483_08_ENG.php
    "All that is gold does not glitter; not all those that wander are lost." -- J.R.R. Tolkien

Comment

Θεοδόση πρώτα ρωτάνε και μετά αγοράζουν, τώρα αφού το αγόρασες θα βρεις τρόπο να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες σου. Την μαρκά ούτε εγώ την γνωρίζω αλλά έτσι όπως το βλέπω στις φωτό θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, το σακίδιο έχει κατασκευαστεί για πολυήμερες πεζοπορίες. Γενικά τα 70 λίτρα είναι υπεραρκετά για να είσαι τελείως αυτόνομος τουλάχιστον για 3ήμερες εξορμήσεις σε αφιλόξενα μέρη. Σχετικά με τα σκι με κάνα κορδονέτο και κάναν υμάντα θα βρεις τρόπο να τα σταθεροποιήσεις πάνω στο σακίδιο, το καλό είναι ότι θα χωράει τις μπότες του σκι μέσα το σακίδιο.

Comment

Καρ αρχην σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Να πω επισης οτι με ψιλοαπογοητευσατε[i]!Περιμενα καλυτερες κριτικες!Αλλα κατι θα ξερετε παραπανω!

Την μαρκα του προφανως δεν την γνωριζετε, γι αυτο μαλλον θα ηταν και φθηνος (57 ευρωπουλα)!Μου φανηκε καλος και για το δεσιμο των σκι και γενικοτερα με ικανοποιησε απο εξω!Αγορασα αυτο τον 70λιτρο για να ειμαι ανετος αν κατσει καμια 3-4ημερη αναβαση στον Ολυμπο η καμια 3μερη αναβαση στην Βαλια Καλντα σε ολες τις τριγυρω κορυφες κτλ!Ηθελα εναν μεγαλο ανετο σακο!

Στη δεξια και αριστερη μερια του σακου διακρινω κατι σαν ιμαντες!

Κατω εχει εναν τετοιο "ιμαντα"

Πανω εχει εναν τετοιο

Να ρωτησω επισης μηπως τα σκι μπαινουν αναμεσα???Εκει που εβαλα το χερι μου!!!

"

Comment

Θεοδόση ο σάκος μια χαρά είναι για τα σκί!
          δεξιά -αριστερά είδα κάτι ελαστικούς ιμάντες που σφίγγουν κάτω.
          εκεί λοιπόν θα βάλεις τα σκί, στο σημείο ανάμεσα στο μπροστά και πίσω τμήμα της δέστρας και θα σφίξεις καλά! Επάνω θα τα πιάσεις σε σχήμα Λ".
          "

Comment

Μήπως βγαίνουν οι πλαινές τσέπες? Τα σκι μπορείς να τα στηρίξεις ακόμα και με ένα πιάσιμο πάνω στο σάκο και να έχεις δεμένες τις μύτες τους. Εκεί που είναι οι πλαινές τσέπες πρέπει να βρίσκονται περίπου οι δέστρες των σκι. Υπολόγισε ότι τα σκι πρέπει να γίνουν ένα σώμα με τον σάκο, να μην είναι πολύ ψηλά γιατί θα έχεις κακό κέντρο βάρους, να μην είναι πολύ χαμηλά γιατί θα σε ενοχλούν στην κατηφόρα. Τέλος, έχε το νου σου στις ακμές των σκι, αν δεις ότι έρχονται σε επαφή με τους ιμάντες του σακιδίου καλά είναι να τους τυλίξεις με μονωτική ταινία για να ενισχυθούν μην τυχών και κοπούν.

Comment

Λες Κωστα???

Ο γραπτος λογος δεν ειναι ο καλυτερος τροπος για να εξηγεις και δεν καταλαβαινω απολυτα τι λες παντως!Πανω θα τα πιασω σε σχημα Λ...αυτο ειναι δεδομενο!

Εγω σκεφτομουν οτι γινεται οπως εκανα στην φωτο παρακατω...

Δηλαδη μεσα στο κοκκινο μπαινει το κατω μερος του καθε σκι, επειτα το κατω μερος του σκι κατω απο το κατω τμημα της δεστρας δενεται με τον κατω κιτρινο ιμαντα, το τμημα πανω απο την πανω δεστρα δενεται με τον πανω κιτρινο ιμαντα και το σκι μπαινει ολοκληρο ειτε κατω απο το μπλε ειτε πανω απο το μπλε!

Ισως λεω και βλακειες[i]

"

Comment

Θεοδόση έκανα λάθος..νόμιζα ότι αυτοί οι ελαστικοί ιμάντες ήταν στο πλάι... [i]

μπορείς πάντως να δέσεις σφικτά με τον ιμάντα που έδειξες παραπάνω τα σκί σου, ανάμεσα πάντα στις δέστρες όμως για να μην σε ενοχλούν στο περπάτημα,
                αλλά και γιατί εκεί κρατάνε κόντρα."

Comment

Originally posted by drbalm
                  Μήπως βγαίνουν οι πλαινές τσέπες? Τα σκι μπορείς να τα στηρίξεις ακόμα και με ένα πιάσιμο πάνω στο σάκο και να έχεις δεμένες τις μύτες τους. Εκεί που είναι οι πλαινές τσέπες πρέπει να βρίσκονται περίπου οι δέστρες των σκι. Υπολόγισε ότι τα σκι πρέπει να γίνουν ένα σώμα με τον σάκο, να μην είναι πολύ ψηλά γιατί θα έχεις κακό κέντρο βάρους, να μην είναι πολύ χαμηλά γιατί θα σε ενοχλούν στην κατηφόρα. Τέλος, έχε το νου σου στις ακμές των σκι, αν δεις ότι έρχονται σε επαφή με τους ιμάντες του σακιδίου καλά είναι να τους τυλίξεις με μονωτική ταινία για να ενισχυθούν μην τυχών και κοπούν.

Δεν βγαινουν οι πλαϊνες τσεπες δυστυχως!Για τα αλλα ευχαριστω...χρησιμα τιπς!

Comment

Η θήκη με το κόκκινο βελάκι έχει τρύπα από κάτω? οι ουρές του σκι πρέπει να προεξέχουν κάτω από το σακίδιο, σλιώς θα είναι πολύ ψηλά.

Comment

Originally posted by drbalm
                      Η θήκη με το κόκκινο βελάκι έχει τρύπα από κάτω? οι ουρές του σκι πρέπει να προεξέχουν κάτω από το σακίδιο, σλιώς θα είναι πολύ ψηλά.

Εχει τρυπα ναι!Μπορεις να βαλεις την ουρα του σκι ανετα εκει δλδ!

Αλλα αν πρεπει να προεξεχει τοτε παω πασο!

Comment

σωστά λέει ο drbalm τα σκί δεν μπαίνουν στην κάτω θήκη Θεοδόση!
                        τα σκί τα δένεις με τους ιμάντες ανάμεσα στην δέστρα
                        και στο κάτω μέρος περισσεύουν λίγο!

σκέφτεσαι να τα πάρεις μαζί?

[i]"

Comment

δεν το σκεφτομαι....ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ[i]

μην το πεις γενικα ομως παραπερα γιατι μετα ολοι θα τα παρουν και θα γινει χαμος

ΔΛδ οι ιμαντες πιανουν τη δεστρα???Ο ενας απο κατω και ο αλλος απο πανω???"

Comment

Originally posted by vasilitsa freak
                            δεν το σκεφτομαι....ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ[i]

μην το πεις γενικα ομως παραπερα γιατι μετα ολοι θα τα παρουν και θα γινει χαμος

ΔΛδ οι ιμαντες πιανουν τη δεστρα???Ο ενας απο κατω και ο αλλος απο πανω???
                            αν έχει δύο ιμάντες η κάθε πλευρά ,
                            πιάσε με τον έναν την πάνω δέστρα και με τον άλλον την κάτω δέστρα.
                            το είχα σκεφτεί να τα πάρω κι εγώ να σου πώ ,γιατί σίγουρα θα έχει καλές χιονούρες, αλλά πιστεύω δεν θα έχει και τόσο για κατάβαση.
                            Αν πηγαίναμε πιό νωρίς ημερολογιακά οκ! αλλά τώρα ίσως τα κουβαλήσεις
                            για ένα τσούλημα ούτε 2'!
                            "

Comment

Δυστυχως τα σκι μου τα εχω στα Γρεβενα και δεν μπορω να τεσταρω!Πρεπει να πω τους δικους μου να τα στειλουν με τα κτελ!Φανταζεσαι να πηγαινω στα κτελ κ να βαζω τα σκι στον ωμο μου αυριο???Θα νομιζει ο κοσμος οτι ηρθα απο αλλο πλανητη[i]

Δεν νομιζω Κωστα να εχει μονο χιονουρες!Αυτη τη στιγμη εχει πολυ πραμα ανω των 1700μ!Και δεν προβλεπεται και ιδιαιτερη ζεστη...αντιθετως εντονη ασταθεια προβλεπεται για την αλλη βδομαδα!"

Comment

Working...
                              X