Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rafting

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Rafting

θα κανονισουμε καμια εξορμηση Λουσιο?

πρεπει να κανουμε κατι να περασουν οι 9 μηνες .....   Edited by: StavRos

Originally posted by StavRos
    κανονισουμε καμια εξορμηση Λουσιο?

πρεπει να κανουμε κατι να περασουν οι 9 μηνες .....  
    xmm.... [i]"

Comment

Για το λουσιο θα το κανονιση ο gordonas ,ετσι μας ειπε .
      gordon για κανε τα κουμαντα σου.
      Σταυρο καλη η ιδεα σου ,αλλα βαλε ημερομηνια και λιστα ονοματων.

Comment

ημερομηνια ας πουμε 25-26 του μηνα η το τριημερο της πρωτομαγιας. 

το ΣΚ μετα το πασχα

1. StavRos +1

Edited by: StavRos

Comment

τι επιπεδο δυσκολιας εχει ο λουσιος???
          τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Comment

εχει διαφορες διαδρομες και παιζει ρολο και η εποχη και οι βροχοπτωσεις των τελευταιων ημερων

Comment

Gordon δωσε μας τα φωτα σου[i]"
              σνόου αντίκτηντ

Comment

Παίδες έκανα ράφτινγκ την Παρασκευή που μας πέρασε (1η Μαΐου)...

Είναι η 4η φορά που κάνω στον Λούσιο. Έχω κάνει και την μικρή διαδρομή και την μεγάλη (φαράγγι).

Η μικρή διαδρομή έχει 2ου και 3ου βαθμού περάσματα. Η μεγάλη διαδρομή έχει 3ου και 4ου. Ουσιαστικά ένα 4ου είναι και άλλο ένα έτσι και έτσι. Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται, καμία σχέση.

Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία η εταιρία που θα επιλέξει κάποιος. Η Trekking είναι ΜΑΚΡΑΝ η πιο αξιόπιστη και σοβαρή που υπάρχει.

Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με τα ατυχήματα που έχουν συμβεί...

Το μεγάλο ατύχημα που έγινε δεν αφορούσε το ράφτινγκ, ήταν τρέκινγκ. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι την ίδια μέρα και ώρα κατέβαιναν βάρκες για ράφτινγκ το ποτάμι και δεν κατάλαβαν τίποτα...

Όσο αφορά το ατύχημα" που έγινε φέτος νομίζω ότι τα εισαγωγικά μου τα λένε ΟΛΑ...Δεν ήταν ατύχημα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Ευτυχώς που ήταν μόνο ένας ο νεκρός. Με τα νερά που είχε το ποτάμι τότε άνετα χαρακτηριζόταν 4-5ου βαθμού και ήταν κατάλληλο για κατάβαση ΜΟΝΟ από οδηγούς και με μέτρα ασφαλείας. Πλημμυρισμένος ο Λούσιος και ο Αλφειός με νερά 3μ πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο και με συνεχή ορμή...

Εκείνη την ημέρα ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρία έκανε ράφτινγκ...Όλες οι άλλες είχαν ακυρώσει τις καταβάσεις τους. Μάλιστα δεν πήραν είδηση ότι κατέβηκε βάρκα στο ποτάμι. Αν το ήξεραν ίσως και να είχαν κάνει κάτι...

Το τραγικό είναι ότι η εταιρία που κατέβασε τον κόσμο στο ποτάμι με τέτοιες συνθήκες κάνει ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ...

Ήταν τόσο άσχημες οι συνθήκες που είναι σαν να δουλεύει η Στύγα με 9 μποφόρ, να έχει ομίχλη και συνεχή χιονόπτωση. Αναλογιστείτε αν θα είχαμε νεκρούς...

Αν θυμάμαι καλά το ατύχημα έγινε Δεκέμβριο ή Ιανουάριο. Εκείνους τους μήνες το ποτάμι είχε ΤΡΕΛΑ νερά και όλες οι εταιρίες έκαναν συνέχεια ακυρώσεις. Γενικά αν τις προηγούμενες 2-3 ημέρες από την ημέρα του ράφτινγκ έχει καταιγίδες (όχι βροχούλα) τότε δεν νοείται να κατεβαίνει κόσμος στο ποτάμι. Ξαναλέω ότι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το ότι επέτρεψε εταιρία να γίνει ράφτινγκ εκείνη την ημέρα. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ...

Δυστυχώς τα χιονοδρομικά και τα ποτάμια στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά εκτός νόμου και υπάρχει ελάχιστος ή μηδενικός έλεγχος...

Για να γυρίσω σε αυτά που έχουν σημασία. Ο Λούσιος είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφο ποτάμι. Υπάρχει η μικρή διαδρομή και η μεγάλη. Η μεγάλη εμπεριέχει την μικρή. Η μικρή είναι 1:30 ώρα και η μεγάλη 3:00 ώρες. Δεν έχουν τρομερές διαφορές στην δυσκολία αλλά την μεγάλη καλό είναι να την κάνει βάρκα με σχετική εμπειρία και καλά χέρια.

Στην αρχή κατεβαίνει η βάρκα τον Λούσιο και περίπου στα μέσα τις μικρής διαδρομής συναντιέται με τον Αλφειό. Στο κομμάτι του Λούσιου είναι συνεχής η ροή ενώ μετά την ένωση με τον Αλφειό έχουμε το μοτίβο πέρασμα-λίμνη.

Το ράφτινγκ στον Λούσιο δεν είναι βαρκάδα, έχει αδρεναλίνη αλλά δεν είναι επικίνδυνο ή μάλλον είναι τόσο επικίνδυνο όσο να κατεβαίνεις μια μέτρια μαύρη ή δύσκολη κόκκινη. Δεν μιλάω για την Στύγα προφανώς...

Από τις 4 φορές που έχω κάνει τα καλύτερα νερά τα είχε φέτος (βλ. χιονοπτώσεις) και το 2003 αν θυμάμαι καλά. Πέρυσι και πρόπερσι ήταν πολύ χαμηλά τα νερά. Φέτος ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Όλο τον Μάιο θα είναι έτσι.

Εγώ αν είναι να ξανακάνω φέτος θα κάνω ή την μεγάλη στον Λούσιο ή στον Ερύμανθο (δεν ξέρω αν προλαβαίνω τα νερά). Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα από τα δύο.

Ο Λούσιος είναι αλπικό ποτάμι, που σημαίνει ότι έχει συνεχή ροή όλο τον χρόνο. Είναι ίσως το ομορφότερο ποτάμι στην Ελλάδα με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού. Το δυσκολότερο και καλύτερο ποτάμι για ράφτινκ στην Ελλάδα είναι ο Αώος.

Το κόστος για την μικρή διαδρομή είναι 50€ και για την μεγάλη 80€...

Ο Ερύμανθος που ανέφερα είναι απαιτητικό ποτάμι με συνεχή περάσματα 3ου και 4ου βαθμού για 3 ώρες που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία από άλλα ποτάμια. Η Trekking οργανώνει εκδρομές και εκεί...

Στην Αρκαδία η Trekking είναι μονόδρομος.Edited by: gordonas "

Comment

ευχαριστουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μεσα στον Μαιο θα κατεβω και εγω για τον λουσιο[i]"

Comment

γενικα το ραφτινγκ ειναι καλη φαση!!!και συμφωνω για την επιλογη εταιριας!!!εγω εχω κανει 3 φορες στη ζωη μου και τις 3 στον βοιδοματη...η αλλη εταιρια που τυχαινει να κανει εκει δεν κατεβαινε το διπλο καταρακτη που εχει στο τελος της διαδρομης...εγω προσωπικα θα τσατιζομουνα γιατι στη τελικη η καταβαση του καταρακτη ειναι ολα τα λευτα...ωραια η διαδρομη αλλα το τελος δεν παιζεται!!!! keep rafting

Comment

Ο Λουσιος απο που πηγαζει??Ποιους νομους διασχιζει??

Μηπως τα 50-80 ευρω ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ???Εγω επαθα σοκ οταν εμαθα οτι στον Βενετικο στα Γρεβενα η 3ωρη καταπληκτικη καταβαση ειναι 40 ευρω...!Εδω μιλαμε για διπλασια τιμη!Τραγικο δεν ειναι??

Comment

και στο βοιδοματη 35 ειναι...

Comment

ειναι πολλα ρε τεω αλλα ειναι και 2 ωριτσες το πολυ απο αθηνα....

αυτη ειναι και η απαντηση για την ερωτηση προς τι η διαφορα τιμης

Comment

Originally posted by vasilitsa freak
                            Ο Λουσιος απο που πηγαζει??Ποιους νομους διασχιζει??
                            Μηπως τα 50-80 ευρω ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ???Εγω επαθα σοκ οταν εμαθα οτι στον Βενετικο στα Γρεβενα η 3ωρη καταπληκτικη καταβαση ειναι 40 ευρω...!Εδω μιλαμε για διπλασια τιμη!Τραγικο δεν ειναι??
                            Φίλε από την Βασιλίτσα καταρχάς χαιρετίσματα. Πολύ ωραίο το χιονοδρομικό αλλά και όλη η φύση του νομού σου.

Ο Λούσιος και ο Αλφειός είναι μεγαλύτερης δυσκολίας και από τον Βενέτικο αλλά και από τον Βοιδομάτη. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Το ένα είναι βαρκάδα και το άλλο είναι ράφτινγκ. Ήταν κοπέλα που είχε κάνει στον Βοιδομάτη και έπαθε την πλάκα της. Δεν ξέρω αν στο Βενέτικο υπάρχει και γεύμα μέσα στο πακέτο. Στον Λούσιο υπάρχει. Φασολάδα, κρασάκι, σαλάτες κτλ.

Η μεγάλη διαδρομή είναι μέσα σε φαράγγι και έχει και 4ου βαθμού περάσματα. Δεν είναι συγκρίσιμη ούτε με Βενέτικο, ούτε με Βοϊδομάτη. Τα 80 ευρώ είναι φυσιολογικά...Αν κάνετε την διαδρομή θα καταλάβετε. Τώρα που είχα πάει εγώ η μεγάλη διαδρομή δεν γινόταν επειδή είχε πολλά νερά...

Για την μικρή" διαδρομή τα 50 ευρώ είναι μικρή διαφορά από τα 40. Η εγγύτητα όμως στην Αθήνα παίζει τον ρόλο της.

Ακολουθούν φωτογραφίες..."

Comment

Originally posted by miscelano
                              και στο βοιδοματη 35 ειναι...
                              Και στον Λούσιο αν έχεις πάει και άλλες φορές ή σε μεγάλες παρέες γίνεται καλύτερη τιμή αλλά δεν έχει σχέση με Βοιδομάτη όπως είπα και πιο πάνω. Είναι πιο δύσκολο ποτάμι έως καμία σχέση...

Comment

Working...
                              X