Δηλαδη εμενα που οι παππουδες μου απο το ενα σοι ηταν βλαχοι και απο το αλλο ελληνες (και αυτο μονο με βαση την προηγουμενη γενια μονο...που να εξετασουμε και τις προηγουμενες..) τι ειμαι; Ελληνας, ρουμάνος=βλαχος, η ρουμανοελληνας;
Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
σάμπως φταις κι εσύ καημένη
και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά
Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω
Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι
Η πιο γλυκιά πατρίδα
είναι η καρδιά
Οδυσσέα γύρνα κοντά μου
που τ' άγια χώματα της
πόνος και χαρά
Κάθε ένας είναι ένας
που σύνορο πονά
κι εγώ είμαι ένας κανένας
που σας σεργιανά....
Μα αυτό το (πανέμορφο) τραγούδι που έβαλες, λέει ακριβώς ότι η πατρίδα είναι μέσα μας, στην καρδιά μας, και όχι μία σημαία, ένα λάβαρο, ένα κομμάτι γης κ.λ.π.!
Η γνώση είναι το υλικό, η σοφία είναι να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις..
Μα αυτό το (πανέμορφο) τραγούδι που έβαλες, λέει ακριβώς ότι η πατρίδα είναι μέσα μας, στην καρδιά μας, και όχι μία σημαία, ένα λάβαρο, ένα κομμάτι γης κ.λ.π.!
ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ φιλε μου,και αυτα [i]
διαβασε σε παρακαλω το παρακατω
Πολλές πράξεις ηρωισμού των Ευζώνων θα μείνουν άγνωστες. Όλες αυτές όμως τις εκπροσωπεί η πράξη του Εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκίδη, οποίος με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, συνέπεσε να ήταν ο Τιμητικός Φρουρός της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Την στιγμή που οι Γερμανοί ανέβαιναν στην Ακρόπολη για να υψώσουν την Γερμανική σημαία στη θέση της Ελληνικής, για να μην πέσει στα χέρια τους τυλίχθηκε με την Γαλανόλευκη και έπεσε στο κενό. Η Ελληνική Σημαία έγινε σάβανο για τον Κώστα Κουκίδη, όμως δεν έπεσε στα χέρια των κατακτητών.
αυτος ηταν παληκαρι,τι να μας πουν οι δηθεν προοδευτικοι δουλοπαροικοι ???
Δηλαδη εμενα που οι παππουδες μου απο το ενα σοι ηταν βλαχοι και απο το αλλο ελληνες (και αυτο μονο με βαση την προηγουμενη γενια μονο...που να εξετασουμε και τις προηγουμενες..) τι ειμαι; Ελληνας, ρουμάνος=βλαχος, η ρουμανοελληνας;
ΡΟΥΜΑΝΟΣ εισαι [i]
Κεκο τι ανθελληνικα ειναι αυτα που λες;; Αποκαλεις ρουμανους ενα μεγαλο μερος των Ελληνων;;ΝΤΡΟΠΗ!! "
hengeo etsi einai. einai stin kardia tou kathenos mas. alla opos eipe kai o kekos einai KAI ta ipoloipa.
Oso gia to tragoudi otan o stixourgos leei sto sigekrimeno tragoudi i pio glikia patrida einai i kardia nomizo enoei oti gia kapoious pou einai ekso i pio glikia patrida einai ayti pou exoun san eikona mesa stin kardia tous. Oxi i pragmatiki simerini ellada.
Comment