Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ο χορτιάτης δεν είχε 1 μέτρο ούτε με σφαίρες. Επειδή εσείς θέλετε να φουσκώνετε τα πάντα δεν πάει να πει ότι εμείς τα δεχόμαστε ούτε έχει σημασία αν οι παρεμβάσεις είναι από το νότο ή από την αφρική. Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα. Έχει πάρα πολύ χιόνι αλλά πάνω από 70 πόντους όχι. Τώρα αν στα 1100μέτρα έχει 1 μέτρο αυτό είναι μια υπόθεση και αν θέλει ο καθένας τη δέχεται.
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

• Παντως προσωπικα εγω δν αμφισβητησα τπτ ετσι? απλα ειπα οτι στις φωτογραφιες δν εχει μετρο αλλα εχει 60-70 ποντους!!τωρα πιο πανω λογικο ειναι να χει πιο πολυ αλλα κατα την γνωμη μου αν το βουνο φτανει 1200 μετρα το περισσοτερο χιονι δν θα το χει στα 1200 μετρα (λογω αερα κυριως) αλλα λιγο πιο χαμηλα, δλδ 1000-1100 και το πιστευως οτι θα χει και μετρο!!
      ...R.I.P. ΑΛΕΞΗ...
      Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ. Στεφάνου Αττικής : http://www.xionia.com
      https://www.facebook.com/AddictionToSnow
      http://www.thinkinghumanity.com
      https://www.facebook.com/ThinkingHumanity

Comment

• Originally posted by LeoP
        Ο χορτιάτης δεν είχε 1 μέτρο ούτε με σφαίρες. Επειδή εσείς θέλετε να φουσκώνετε τα πάντα δεν πάει να πει ότι εμείς τα δεχόμαστε ούτε έχει σημασία αν οι παρεμβάσεις είναι από το νότο ή από την αφρική. Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα. Έχει πάρα πολύ χιόνι αλλά πάνω από 70 πόντους όχι. Τώρα αν στα 1100μέτρα έχει 1 μέτρο αυτό είναι μια υπόθεση και αν θέλει ο καθένας τη δέχεται.
        σημερα πηγαμε Χολομωντα. το ιδιο σκηνικο ακριβως! απο ενα υψομετρο και πανω το χιονι αυξανοταν δραματικα. Στα 600 μετρα ειχε χιονουρες, και στα 1000 γινοταν χαμος. Τι να λεμε τωρα? οσο ψηλοτερα, τοσο περισσοτερο. Ειδικα με οριακες συνθηκες οπου το επιπεδο παγοποιησης κατεστρεφε καποια χιονια καθως γυριζε ο ανεμος και ανεβοκατεβαινε το 0 απο τα 500 ως τα 700 μετρα... Τι να λεμε τωρα.

Comment

• Ας κανω μια παρεμβασουλα και εγω μιας και χθες εφαγα αρκετες ωρες στο βουνο.Εχουμε και λεμε λοιπον.Ξεκινησα να ακολουθω τα ανοιγμενα βηματα στις 11.00 αφου ηδη ειχε ανοιξει πριν απο εμενα φιλος συνορειβατης απο τον ΣΕΟ.Να πω την αληθεια αυτο που σημαντισα δεν το περιμενα αλλα ευτυχως δεν με επιασε στα πρασα καθοτιν ειχα μαζι μου τον εξοπλισμο.Το χιονι απο τα 650 πολυ γυρω στους 45-55 ποντους.Η διαφορα φαινοταν καθως προσπαθουσα να βρω σε πολλα σημεια τα βηματα και το μονοπατι..Ηταν τοσο πολυ το χιονι που στην κυριολεξια σε ορισμενα σημεια σερνομουνα με την κοιλια να περασω τα χαμηλα περασματα.Εκεινο που με εκανε εντυπωση ηταν το πολυ χιονι πανω στα γυμνα κλαδια.οι μεγαλες ποσοτητες φανηκαν στις ανοιχτωσιες μετα το μονοπατι της σιωπης στις οξιες γυρω στα 900μ οπου παιδια με σιγουρια μπορω να σα πω οτι ειχε στανταρ 90-100 ποντους.Ηταν τα σημεια που τα κοκκινα σημαδια οχι μονον δεν τα εβλεπες αλλα ουτε τους κορμους.Μετα το καταφυγιο παιδια δεν ειναι παραλογο που ειχε και παραπανω απο μετρο διοτι η χιονοπτωση πρεπει να ηταν σφοδροτατη.Με αλλους ορειβατες που κουβεντιασαμε τα τελευταια 10 χρονια δεν ειχε τετοιες τεραστιες ποσοτητες χιονιου. Ειδικα μεσα στο δασος και οχι σε σημεια σημεια οταν εχει 70 ποντους δεν χρειαζεται τεραστια εμπειρια να καταλαβεις τι πραγματικα εριξε.Τωρα απο την αλλη στο χωματοδρομο προς καταφυγιο για να πουμε την αληθεια υπηρχε απο πριν μια παγωμενη στρωση τουλαχιστον 25 ποντους την οποια και την εσκαψα με το κραμπον για να την δω.Φιλοι και εμενα θα μου φαινοτανε για το υψομετρο παραλογο αν μου το ελεγαν 1 μετρο στον Χορτιατη αλλα ειναι αληθεια....Βεβαια αν δεν το ζουσα και εγω πραγματικα δεν θα το πιστευα.Για να μην πολυλογω θα σας πω μονον οτι ενω κανονικα την διαδρομη την κανεις σε 1,15 λεπτα χαλαρα εγω εκανα 2,25 λεπτα.Με πολλη καλη θερμοκρασια ομως και φανταστικες καιρικες συνθηκες αφου οταν ξαναρχισε να χιονιζει με τα παιδια τρελλαθηκαμε.Γενικα παντως ηταν τελεια και χαρηκα πυ ειδα και τα παιδια επανω..Μην παρεξηγιομαστε ομως διοτι και μονον που μοιραζομαστε το υλικο μαζι σας παει να πει οτι ειμαστε μια οικογενεια.Καλες αναβασεις σε ολους.Και μια προταση...Εγω θα ανεβω Σαββατο Ολυμπο απο τη ραζη ή του Σκολιου ή του Χρηστακι.Οποιος θελει ακολουθει.
          10 χρονια μελος στο φορουμ.:spy:

Comment

• Για οποιον ξερει το βουνο, ξερει και ποσο χιονι εβαλε.

Comment

• Originally posted by MountExplorer
              Originally posted by LeoP
              Ο χορτιάτης δεν είχε 1 μέτρο ούτε με σφαίρες. Επειδή εσείς θέλετε να φουσκώνετε τα πάντα δεν πάει να πει ότι εμείς τα δεχόμαστε ούτε έχει σημασία αν οι παρεμβάσεις είναι από το νότο ή από την αφρική. Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα. Έχει πάρα πολύ χιόνι αλλά πάνω από 70 πόντους όχι. Τώρα αν στα 1100μέτρα έχει 1 μέτρο αυτό είναι μια υπόθεση και αν θέλει ο καθένας τη δέχεται.
              σημερα πηγαμε Χολομωντα. το ιδιο σκηνικο ακριβως! απο ενα υψομετρο και πανω το χιονι αυξανοταν δραματικα. Στα 600 μετρα ειχε χιονουρες, και στα 1000 γινοταν χαμος. Τι να λεμε τωρα? οσο ψηλοτερα, τοσο περισσοτερο. Ειδικα με οριακες συνθηκες οπου το επιπεδο παγοποιησης κατεστρεφε καποια χιονια καθως γυριζε ο ανεμος και ανεβοκατεβαινε το 0 απο τα 500 ως τα 700 μετρα... Τι να λεμε τωρα.
              simfono apolitos se auto kai to exo dei kai live arketes fores opos kai fetos ston kitherona me xionoures sta bilia kai 100 metra pio psila apo ta bilia miso metro sxedon pantou....meta omos oi posotites den anebenoun to idio analoga apos apo ekei pou einai to xionoorio...

Comment

• Αντε πάλι πήρε την γωνστή τροπή το θέμα! Ωραία λοιπόν από εδώ και πέρα θα είμαι αυστηρός και με τα άλλα χιονια, κάτι που δεν έκανα στον περσινό προσήνεμο χιονια (αλλα και ποτε ώς τώρα) αφού είχα ενθουσιαστεί ιδιαιτερα από το πειραιώτικο χιόνι και δεν ήθελα ιστορίες παρ'όλο που είδα τρελα φουσκώματα [i]

"
                Κλειστόν

Comment

• υπηρχαν και καλες χρονιες στο παρελθον... οταν το χιονι εφτασε το 1,5 μετρο στο πανοραμα (ακομα ψαχνουμε το αρχειο snowearth απο το 1983! κανε κατι γι αυτο!).

Comment

• Κάτι θα κάνουμε mount! Προς το παρόν:

[i]

"
                    Κλειστόν

Comment

• εγω μετακομισα Αγιο Στεφανο το 1993, 2 χρονων!!απ οτι λενε το 91 ειχε παλι γυρω στο 1.5 μετρο χιονι!!επισης απ οτι μ πε περσυ ενας παππους της περιοχης πιο παλια χιονιζε συνεχεια πανω απο μισο μετρο και μαλιστα μου αφηγηθηκε μια ιστορια, 28η Οκτομβριου 1963 που μεσα σε μια ωρα χιονιου ειχε πανω απο μισο μετρο χιονι!!απ οτι μου πε ηταν η πιο εντονη χιονοπτωση π εχει δει ποτε!!!
                      ...R.I.P. ΑΛΕΞΗ...
                      Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ. Στεφάνου Αττικής : http://www.xionia.com
                      https://www.facebook.com/AddictionToSnow
                      http://www.thinkinghumanity.com
                      https://www.facebook.com/ThinkingHumanity

Comment

• [i]

"
                        Κλειστόν

Comment

• [i]

Στο χωριο που είχε χιονόνερο το μισό Σάββατο:

Edited by: snowearth "
                          Κλειστόν

Comment

• Εγώ έβλεπα σήμερα το Χορτιάτη απο χαμηλά απο την περιοχή της Λεοφώρου Γεωργικής Σχολής, και τρελενόμουνα που δεν μπορούσα να κάνω καμιά βόλτα πάνω. Εχω πολλά χρόνια να δώ το βουνό με τόσο παχύ στρώμα χιονιού!!!! Δεν μπαίνω στη διαδικασία της μέτρησης, γιατί η ανοησία πάει σύννεφο σε αυτό το φόρουμ και αυτό είναι αποδεδειγμένο χρόνια τώρα!!! Το θέμα είναι ότι οι εικόνες είναι φανταστικές...τίποτα άλλο! Τώρα σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το Μήτσο, το Λευτέρη, το Νίκο , τον τάδε κτλ κτλ κτλ (τυχαία τα ονόματα) που λένε πόσο είναι το χιόνι!!!! Οποιος γουστάρει, τσοντάρουμε και ένα αεροπορικό εισητήριο να έρθει αύριο Θεσσαλονίκη να πάει να τα δεί και να μας πεί και εμάς...

Αλλιώς οι αμφισβητήσεις κουράζουνε.....
                            Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                            Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                            WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

• Originally posted by jmal
                              Εγώ έβλεπα σήμερα το Χορτιάτη απο χαμηλά απο την περιοχή της Λεοφώρου Γεωργικής Σχολής, και τρελενόμουνα που δεν μπορούσα να κάνω καμιά βόλτα πάνω. Εχω πολλά χρόνια να δώ το βουνό με τόσο παχύ στρώμα χιονιού!!!!   Δεν μπαίνω στη διαδικασία της μέτρησης, γιατί η ανοησία πάει σύννεφο σε αυτό το φόρουμ και αυτό είναι αποδεδειγμένο χρόνια τώρα!!!  Το θέμα είναι ότι οι εικόνες είναι φανταστικές...τίποτα άλλο! Τώρα σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το Μήτσο, το Λευτέρη, το Νίκο , τον τάδε κτλ κτλ κτλ (τυχαία τα ονόματα) που λένε πόσο είναι το χιόνι!!!! Οποιος γουστάρει, τσοντάρουμε και ένα αεροπορικό εισητήριο να έρθει αύριο Θεσσαλονίκη να πάει να τα δεί και να μας πεί και εμάς...

Αλλιώς οι αμφισβητήσεις κουράζουνε.....
                              [i] "
                              10 χρονια μελος στο φορουμ.:spy:

Comment

• Originally posted by notis_tripoli
                                εγω θα πω το εξης:
                                οταν σε μια κακοκαιρια υπαρχει η καταλληλη θερμοκρασια για χιονοπτωση και χιονοτρωση απο την αρχη της,το υψομετρο παιζει ελαχιστο ρολο!
                                οταν ακουω στα 900 ειχε 70 ποντους αρα στα 1100 θα ειχε ενα μετρο και τετοια τρελενομαι!
                                δλδ πως γινεται αυτο?στα 1100 χιονιζει περισσοτερο απο τα 900?
                                γιατι,τι διαφορα υπαρχει?
                                αυτο δεν μπορω να το καταλαβω αλλα καλυτερα να το καταλαβετε εσεις που το γραφετε!
                                το μονο που μπορει να παιξει ρολο ειναι αν υπηρχε καποιο παλιοτερο στρωμα χιονιου το οποιο στα πιο ψηλα θα ηταν παχυτερο!
                                Κακώς τρελαίνεσαι.Δηλαδή εσυ τωρα θες να μου πείς οτι ενα βουνό 1500 π.χ μέτρων έχει το ιδιο χιόνι στα 900μ. με τα 1200μ.Θα αστειευεσαι μάλλον...[i]Τόσες φορες εχουμε δεί φωτογραφίες απο τόσα βουνά που μεσα σε 300μέτρα υψομετρική διαφορα το χιονι διπλασιάζεται..Στη συγκεκριμένη κακοκαιρία η θερμοκρασία ήταν οριακή,οπότε το παραπάνω παίζει παρα πολύ.Επίσης ο ορος ορογραφικος υετός σε λέει κάτι;;-το οτι οσο ψηλότερα είμαστε τόσο πιο έντονα είναι τα φαινόμενα συνήθως;;To oti sta 1100μ. του Χορτιάτη μπορεί+μάλλον θα είχε και παλιότερο χιόνι που σίγουρα δεν είχε στα 800μ;;"
                                Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

Working...
                                X