Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καιρος για αληθεια.....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Καιρος για αληθεια.....

εφτασε λοιπον η ωρα να διαπιστωσουμε μερικα πραγματακια,

καταρχην τις προσεχεις ημερες επικρατει ενα χαος στο φορουμ..με συνεχεις διενεξεις ειτε καιρικες ειτε διαφορες αλλες....

με αυτο εδω το θεμα θελω απλα να τονισω τις προσωπικες μου διαπιστωσεις(τιποτε αλλο)....

απο καιρικης αποψεως λοιπον φιλοι και φιλες,ενα εχω να πω οσο και να φαινετε παραξενο.δυστυχως η ευτυχως μπηκαμε στην ανοιξη...προχθες το βραδυ μαλιστα ειχαμε και ασταθεια καλοκαιρινου τυπου θα ελεγα...απο εκει και περα ολα μας δειχνουν πως οδευουμε προς αυτην και δεν μας κραταει τιποτα ...ακομα και η προσεχη μεταβολη του καιρου περιμενουμε σημερα θα εχει αυτα τα χαρακτηριστικα,,,ολα αυτα παντως μην απορειτε ειναι αποτελεσματα μιας κακης κυκλοφοριας ολοκληρου χειμωνα ..και αρκετα καλης κυκλοφοριας αν ειχαμε ομως (για πολυ δυνατο) φθινοπωρο...ο καιρος σε καμια περιπτωση φετος δεν θυμιζε χειμωνα(μονο καποια διαστηματα αυτου ειχαμε),και μιλαω σαν διαταξη περισσοτερο το τι εκανε σε καθε περιοχη και το τι επρεπε να κανει ειναι εντελως υποκειμενικο για τον καθενα,εντελως επιστημονικα τωρα η εμυ μιλησε και μιλαει με στοιχεια χρονων και καταγραφες βαρβατες και υπευθυνες για ακριβως Μετριο χειμωνα

οσον αφορα την παραπερα καιρικη εξελιξη του μηνα μαρτη εχουμε να πουμε ..

ακομα λοιπον και τωρα και στο πρωτο διαστημα του.. εχουμε την τυχη να βλεπουμε την κυκλοφορια που μας σημαδεψε ολοκληρον αυτον τον <<χειμωνα>>..αυτη λεει οτι ολα τα συστηματα κινουνται αυτονομα δυτικα (και κατοπιν εορτης επηρεαζουν εμας και ενα συγκεκριμενο τμημα της χωρας μας),ειτε κινουνται απο τα ανατολικα προς τα δυτικα πραγμα εξαιρετικα παραξενο και πολυ σπανιο ...

και στις δυο περιπτωσεις η χωρα μας απολαμβανει υψηλες θερμοκρασιες.βαρετοκαιρια και πολυ υετο στα κεντρικα και δυτικα μας ...
    η παρεμβαση μου για το υπολοιπο του μηνα ειναι οτι για να δουμε χιονια κατω απο τα 1000 μετρα κατα μεσο ορο στην ελλαδα ξανα,θα πρεπει να δωθει ενα αιτιο ετσι ωστε να ανακοπει η τρελη αυτη κινητικοτητα που μας χαλαει τα σχεδια μονιμως,ισως ενας βαρβατος αντικυκλωνας (στη αγγλια ακριβως ομως) να βοηθουσε...αν αυτα που αναφερω δεν πραγματοποιηθουν ξεχαστε τα χιονια....και μην παραμυθιαζεστε χειμωνα δεν θα εχουμε(ποτε ειχαμε θα μου πειτε,χεχε)..με αυτα τα δεδομενα πιο κοντα στην ανοιξη ερχομαστε,απλα ακομα και τωρα οι προοπτικες υπαρχουν για κατι καλο μενει να μην τα παρουν οι συνηθης γνωριμοι φετος και παρουμε τα υπολειματα εμεις

εν συνεχεια οσον αφορα τα χιονια και την χιονοκαλυψη στα βουνα εχω να πω τα εξης και θα παραθεσω φυσικα και στην πορεια τις πηγες μου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ λιγα χιονια γενικα
    >> ΚΕΝΤΡΙΚΗ λιγα εως μετρια χιονια
    Δυτικη μακεδονια Μετρια εως καλα χιονια

Ηπειρος>>>πιο εκτενη χιονοκαλυψη και μετρια εως καλα χιονια

Θεσαλλια Ανατολικη λιγα εως μετρια χιονια
    Δυτικη θεσαλλια ΜΕτρια εως καλα χιονια(και καποια καλα χιονια)
    <-->
    κεντρικη πινδος εγγυηση

απο εκει και περα εκτενεστατα

βελουχι λιγα εως μετρια χιονι

ρουμελη καλα χιονια

χελμος μετρια εως καλουτσικα χιονια απλα
    ζηρειαμετρια χιονια απλα
    μαιναλο λιγα εως μετρια χιονια
    ταυγετος μετρια χιονια απλα

ελικωνας- κιθαιρωνας- παρνηθα
    πολυ λιγα εως μετρια χιονια

ΕΥΒΟΙΑ!!!!!
    το νησι ειναι μπομπα με εκτενεστατη χιονοκαλυψη ,
    με την ΔΙΡφη και την Οχη να ξεχωριζουν(ενω ακομα και το μικροτερο λοφακι-ορεινος ογκος φαινετε ασπρος)

ας ξεφυγουμε ομως λιγο απο τα καθιερωμενα να παμε να δουμε πραγματικο θαψιμο και πως θα επρεπε ειναι τα βουνα με εκτασεις τεραστιες απο τα 2000 και πανω

Μιλαω φυσικα για την ΚΡΗΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ---->>>>>ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ,ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

ενδεικτικα μια μικρη φωτογραφια, παρακολουθω αυτες τις δορυφορικες καθε μερα σχεδον εδω και καποια χρονια και με εχει βοηθησει πολυ ωστε να σχηματισω την σωστη εικονα(δυστυχως δεν φαινετε ολοκληρη η ελλαδα)υπαρχουν ομως και αλλες φωτο πιο κατατοπιστικες...

σημερα 4-3 ας πουμε-
    <a href=http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?subset=Europe_3_03.2009063.aqua.250m" target="_blank">http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?subset=Europe_3_03.2009063.aqua.250m</a>

για την μεταβολη που μας ερχετε ας ελπισουμε οτι καλυτερο και κυριως να φορτωσουν τα βουνα μας με χιονι,γιατι το εχουμε πολυ αναγκη..τοσο απο χιονοδρομικης οσο και απο περιβαντολογικης μεριας....

Ειμαι ο Τerry και μολις τελειωσα

Θοδωρης
    Edited by: terry "
    :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Θοδωρή είχαμε μέτριο χειμώνα όπως λες και όχι ανύπαρκτο όπως υποστηρίζουν μερικοί. Εγώ τον χαρακτηρίζω σαν μέτριο αρκετά υετοφόρο με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι ακραίες. Η κυκλοφορία πάνω από την Ελλάδα και την Μεσόγειο ήταν πολύ έντονη και έδωσε και δύο πεδινούς χιονιάδες. Το οτι δεν χιόνισε στην Θεσσαλονίκη ήταν γκαντεμιά πολλών διαστάσεων. Το οτι δεν χιόνισε στην Αθήνα ήταν κάτι το φυσιολογικό.

ΥΓ. Φοβερός κουραμπιές η Κρήτη στην δορυφορική[i]

"
    Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
    200μ.
    hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
    http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

3 μέρες χιονόπτωση μεσο όρο έχει το κέντρο της Αθήνας τον χειμώνα.Τ βπ πολύ περισσότερο.Φέτος ούτε στα βπ δεν χιόνισε καλά καλά
      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Επίσης να πω οτι η μεγάλη διαφορά Ευβοιας και βουνων κρήτης είναι ότι ενώ τώρα είναι τιγκα στο χιόνι σε μερικές βδομάδες μπορεί να έχει μείνει ελάχιστο ενώ στο καιμακ π.χ η στην πίνδο θα διατηρήσει το χιόνι που έβαλε κάποτε
        ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Φοβερη η Κρήτη!

Εγω απλα να προσθεσω οτι δυτικη-νοτια πελοποννησο ο χειμωνας ηταν πολυ υετοφορος(ξεπεραστηκαν ρεκορ τριακονταετιας σε μερικες περιοχες) με θερμοκρασιες ομως σχετικα ανεβασμενες σε σχεση με αλλες λιγοτερο υετοφορες χρονιες...Ο Ευρωτας ειδικα με εχει εντυπωσιασει δεν θυμαμαι ποτε το ποταμι με τοσο πολυ νερο! Καλη χρονια για τον Ταυγετο(πιστευω αν ειχαν βοηθησει λιγο περισσοτερο οι θερμοκρασιες η χρονια θα ηταν εξαιρετικη-λιγοτερο καλη για τον Παρνωνα και μετρια για το Μαιναλο που το εχω δει να βαζει μετρα χιονι παλαιοτερα-2005 αν θυμαμαι καλα ηταν πολυ καλη χρονια.

Ας ελπισουμε να εχει καποια συνεχεια!
          I am federal agent Jack Bauer and this is the longest day of my life!

Comment

Τίποτα η Πελοπόνησος που θάφτηκε; Καλά προσωπικά πλέον δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την καιρική κατηφόρα...Με συγχωρείς Θοδωρή...δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, αλλά αυτό μάλλον αλλοίωση πραγματικότητας μπορώ να την αναφέρω...τι να πω δεν περιγράφω άλλο, γιατί μας τελείωσες!!! [i]

Και σαν Υ.Γ. Οταν δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι στην κουβέντα καλύτερα να μην σημειώνουμε ανούσιες παραθέσεις, που μπορεί να ξεσηκώσουν κατεβατό ανούσιων και επιθετικών πολλές φορές απαντήσεων...Edited by: beach-snow "

http://weatherparty.blogspot.gr/
            Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by beach-snow
              Τίποτα η Πελοπόνησος που θάφτηκε; Καλά προσωπικά πλέον δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την καιρική κατηφόρα...Με συγχωρείς Θοδωρή...δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, αλλά αυτό μάλλον αλλοίωση πραγματικότητας μπορώ να την αναφέρω...τι να πω δεν περιγράφω άλλο, γιατί μας τελείωσες!!! [i]
              ΣΕ ποιο απο τα δυο κοματτια αναφερεσε κωστα??στο καιρικο η στην χιονοκαλυψη(το ενα βεβαια ειναι απορροια του αλλου)..εγω σε αυτο το θεμα εχω ολη την καλη διαθεση να μιλησουμε ηρεμα και ωραια..σε οτι εχω κανει λαθος να το παραδεχτω οπως και το αντιθετο,,,

Υ.γ που βλεπεις γενικα οτι ειμαι λαθος?

Comment

Απλά Θοδωρή συγκρίσεις και αναφορές για το πόσο χιόνι έχει εκεί και το πόσο χιόνι έχει αλλλού δεν γίνονται μέσα από τα κομπιούτερ και τους καναπέδες...και δεν πρόκειται να ξεδιαλύνουν την εικόνα ούτε δορυφορικές, ούτε εξ αποστάσεως εκτιμήσεις...Εξάλλου αυτή την περίοδο δεν μπορούν να γίνουν κατάλληλες και σωστές συγκρίσεις...Τα χιόνια στα βουνά είναι πάρα πολλά και μόνο από κοντά μπορούν να εκτιμηθούν, αν αυτό ηδονίζει κάποιον να το κάνει...άλλωστε η εικόνα φαίνεται και την αισθανόμαστε από τα φαινόμενα που έπεσαν φέτος. Εχω ξαναπεί δε ότι συναισθήματα καιρικά και χιονικά δεν μπορούν να δημιουργηθούν μέσω κομπιούτερ και όταν έχει κάποιος τη διάθεση να κάνει συγκρίσεις...γιατί κι εγώ μπορεί να παρακολουθώ κάμερες ζωντανές και να μου αρέσει η εικόνα της χιονόπτωσης σε οποιοδήποτε μέρος της γης...Αυτό δε που κατάλαβα, είναι ότι δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα...Και παραπάνω να χιονίσει και καλύτερο χειμώνα να κάνει, οι περισσότεροι θα γκρινιάζουν θέλοντας το κάτι παραπάνω...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

1)απο τα περισοτερα μερη σχεδον εχουμε φωτος,οι δορυφορικες σου μεταφερουν απλα μια εικονα δυσκολο ειναι να καταλαβει καποιος που εχει πολυ και που λιγο χιονι?δεν νομιζω...αληθινα δεδομενα ειναι..μιας στιγμης με ολοκληρη την χωρα μας...,επισης οι φωτος που υπαρχουν εστω και πλησιον των βουνων μας δινουν μια εικονα,απο εκει και περα ειναι πολυ δυσκολο μεσα στον χειμωνα να γινουν τετοιες εξορμησεις αναβασεων σε αυτα(οποιοι το κανουν το εκαναν και εχουν σκοπο να το κανουν στο μελλον ενα Μεγαλο μπραβο τους,...)
                  2)αν δεν γινουν τωρα την ανοιξη ο απολογισμος ποτε θα γινει?
                  3)συμφωνω μαζι σου στο συναισθηματικο κοματτι(το εδειξα εξαλου και στην σαμαρινα που ενω δεν ειχε αυτο που επρεπε και περιμενα εγω το ευχαριστηθηκα και με το παραπανω,)
                  4)ολα αυτα δεν τα κανουμε για να αποδειξουμε τιποτα ουτε να συγκρινουμε ουτε βεβαια να μειωσουμε το τι περασαμε συναισθηματικα αυτον τον χειμωνα,αυτο γινετε μονο και μονο επειδη πρεπει να υπαρχει και ενας ρεαλισμος στην ολη φαση
                  5)σε ενα χειμωνα με συνεχομενες εισβολες μαρτη 98 θα ευχαριστιομασταν πιστευω[i]μα ειναι δυνατον βρε κωστα μου να μην εχουμε παραπονο παντα απο το χιονι που πεφτει?ειτε ενα μετρο ειτε 50 εμεις το παραπονο θα το εχουμε ..χιονοτρελαμενοι(..και αχαριστοι πολλες φορες) ειμαστε αλλωστε
                  "

Comment

εγώ για τον φετινό Χειμώνα θα έλεγα οτι ήταν σχετικά καλουτσικος μονο για περιοχές του κορμού της Ελλαδας που εχουν υψόμετρο πανω από 500-600μ με εξαιρεση τον χιονιά των Χριστουγέννων που κατέβηκε χαμηλά στα βορεια...για τα προσηνεμα γενικά ηταν ενας πολύ ΚΑΚΟΣ χειμώνας και αυτό το παραδέχονται σχεδόν όλοι οι κατοικοι και της Ευβοιας και της Αττικής...στην Κρητη τα χιονια δεν πρεπει να ενθουσιάζουν κανενα αφου μιλαμε για πανυψηλα βουνά που σαν σημερα τις περισσοτερες χρονιές που περασαν μετρουσαν μετρα χιονιού εκεί πανω...οι μόνες περιοχές που με βαση αυτά που ειδα και ακουσα πρεπει να ειναι σχετικά ικανοποιημενες (σε σχεση και με τη συνήθη δυναμική τους)ειναι η ευρυτερη περιοχή της Ρουμελης,αρκετές ορεινές περιοχές της κεντροδυτικής πελοποννησου η ορεινη δυτική Θεσσαλία και η ορεινή Ηπειρος

Comment

είναι νωρίς ακόμη για απολογισμούς και συγκρίσεις.
                      αυτά μπορούν να γίνουν μόνο για βουνά που αρχίζουν να αποχιονίζουν όπως η Πάρνηθα, η Δίρφη , η Οθρυς αργότερα , στα χαμηλα ο Ταυγετος η Βασιλίτσα ο Κισσαβος κτλ
                      τα άλλα έχουν μέλλον ακόμη
                      μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα

Comment

Originally posted by X6_FD
                        αυτά μπορούν να γίνουν μόνο για βουνά που αρχίζουν να αποχιονίζουν όπως η Πάρνηθα, η Δίρφη , η Οθρυς αργότερα , στα χαμηλα ο Ταυγετος η Βασιλίτσα ο Κισσαβος κτλ
                        [i]
                        "
                        Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
                        http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
                        WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Originally posted by mitsarantoltso
                          [i]
                          τώρα τι είδα 39cm δίνει το SF για Βασιλίτσα τις επόμενες μέρες οπότε δεν πρόκειτε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο προσεχές μέλλον, το πρόβλημα είναι με το Πήλιο που δεν δίνει τίποτα μόνο ψιχαλα . και στην προηγούμενη κακοκαιρία που ήταν αν. προσηνέμων δεν έβαλε τίποτα σχεδόν , πήγε όλο στην Ευβοια και την αθήνα... μια βδομάδα πέρασε και το χκ ξαναείναι στην κατάσταση που ήταν πρίν... είναι χάλια αυτά?
                          η βασιλίτσα τώρα λέει για 120cm στη βάση...ελεος
                          "
                          μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα

Comment

[i]

1η ΜΑρτιου 2009

Comment

Originally posted by mitsarantoltso
                              [i]
                              τώρα τι είδα 39cm δίνει το SF για Βασιλίτσα τις επόμενες μέρες οπότε δεν πρόκειτε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο προσεχές μέλλον, το πρόβλημα είναι με το Πήλιο που δεν δίνει τίποτα μόνο ψιχαλα . και στην προηγούμενη κακοκαιρία που ήταν αν. προσηνέμων δεν έβαλε τίποτα σχεδόν , πήγε όλο στην Ευβοια και την αθήνα... μια βδομάδα πέρασε και το χκ ξαναείναι στην κατάσταση που ήταν πρίν... είναι χάλια αυτά?
                              η βασιλίτσα τώρα λέει για 120cm στη βάση...ελεος

Εχεις δικιο!Κατω κατω εκει που παταει ο κοσμος και τα ρατρακ συνεχεια δεν εχει 120εκ!Παντου αλλου ειναι πανω απο 1.5 μετρο!Αν μας κατσουν καλα αυτα τα συστηματα τωρα θα προστεθουν αλλα 70-100εκ και θα ειμαστε τζετ!

Ασε που τα ελεος να τα πεις για το Πηλιο σου που μονο ασχημα ακουω για τις ποσοτητες του!"

Comment

Working...
                              X