Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ας μου επιτρέψετε παρακαλώ να καταχραστώ λίγο από τον χώρο της 1ης σελίδας μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν-είναι για καλό.

Έστω ότι ένας μοντ έκανε λάθος. (Το ίδιο βέβαια ισχύει και για οποιοδήποτε μέλος). Πώς αντιδρούμε? είναι σωστή η αντίδρασή μας ή αψυχολόγητη? Εδώ λοιπόν κολλάει η ιστορία μου.

Πάμε λοιπόν πίσω στο 198+ όταν πήγαινα στην 6η Δημοτικού. Είχαμε τότε τον πιο καταπληκτικό Δάσκαλο που είχα ποτέ στο σχολείο. Αυστηρός, έλεγχε απόλυτα το τμήμα μας που ήταν γενικά άτακτο και χύμα" μετά από μία 5η Δημοτικού με έναν πολύ χαλαρό Δάσκαλο (καλότατος και αυτός, αλλά δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιβάλει πειθαρχεία).

Ο Παντελής ήταν ένα παιδί χοντρό και όχι δημοφιλής. Ήταν καλό παιδί αν τον γνώριζες καλύτερα, αλλά μερικές φορές έκανε χοντράδες.

Μια μέρα λοιπόν, έγινε ένα επεισόδιο στο διάλειμμα και ο Παντελής έσπρωξε κάποιον. Εκείνος βγήκε παραπονούμενος με το που μπήκε ξανά ο δάσκαλος μέσα στην τάξη. Ρωτάει λοιπόν ο Δάσκαλος: "ποιος ξεκίνησε τη φασαρία?" "Ο Παντελής!", φωνάζουν κάμποσοι.

Μας κοιτάει τότε σοβαρά ο Δάσκαλος (με το Δ κεφαλαίο και λίγο του είναι, καλή του ώρα!). "Δηλαδή παιδιά, τι έγινε? ΔΕΝ τον θέλετε για συμμαθητή σας?" 'ΟΧΙ!!!", απαντά η τάξη δια βοής, κι εγώ μαζί, αν και οι περισσότεροι δεν είχαμε καν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς είχε συμβεί...

Τότε λοιπόν άστραψε και βρόντηξε ο Δάσκαλος, ο τεράστιος αυτός Ανθρωπος:

"ΜΑ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ? ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΑΣ? ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΕΙΣ!!!"

Όλοι βέβαια καταλάβαμε τι εννοούσε. Δεν υπερασπιζόταν την "ζαβολιά" του Παντελή. Τα λόγια του είχαν πολύ βαθύτερο νόημα.

Όλοι ντραπήκαμε τότε. Εγώ προσωπικά το βράδυ στο κρεβάτι μου έκλαψα. Προσπάθησα να μπω στη θέση του Παντελή και δεν το άντεξα αυτό που κάναμε.

-------------------------------------------------

Νομίζω πως η ιστορία μιλάει από μόνη της. Παρόλαυτά θα προσπαθίσω να σχολιάσω και να πω το συμπέρασμά μου:

Έχει διαφορά όταν κάποιος παρεκτρέπεται και τον βάζουμε στη θέση του έντιμα και καλοπροαίρετα, για να του δείξουμε και το λάθος του, είτε βγάζοντάς τον έξω από την τάξη για 1 ώρα, είτε κάνοντας μπαν το λογαριασμό του ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είναι όμως άλλο πράγμα να γενικεύμουνε και να ξεσηκωνόμαστε για να εξοστρακίσουμε και να δαιμονοποιήσουμε έναν συμμαθητή μας, συνάδελφο ή συνφορουμίτη, αψυχολόγητα και ενεργώντας εντελώς σε κατάσταση ψυχολογίας της μάζας.

Δεν θέλουμε τον Χ για μοντ? Πολύ ωραία, υπάρχουν διαδικασίες για να αντικατασταθεί. Πολιτισμένα, όμορφα και ωραία, και κυρίως ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ και όχι με οχλαγωγία.

Ευχαριστώ όσους το διαβάσουν και κυρίως όσους το λάβουν υπόψιν ως τροφή για σκέψη και μέσα αλλά και έξω από το φόρουμ.

Για να είμαστε και να παραμένουμε άνθρωποι.
    "
    Over and out.

Σωστος [i]

"
    :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

[i] "
      Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
      Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
      Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

Originally posted by zink_titanum
        Ας μου επιτρέψετε παρακαλώ να καταχραστώ λίγο από τον χώρο της 1ης σελίδας μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν-είναι για καλό.

Έστω ότι ένας μοντ έκανε λάθος. (Το ίδιο βέβαια ισχύει και για οποιοδήποτε μέλος). Πώς αντιδρούμε? είναι σωστή η αντίδρασή μας ή αψυχολόγητη? Εδώ λοιπόν κολλάει η ιστορία μου.

Πάμε λοιπόν πίσω στο 198+ όταν πήγαινα στην 6η Δημοτικού. Είχαμε τότε τον πιο καταπληκτικό Δάσκαλο που είχα ποτέ στο σχολείο. Αυστηρός, έλεγχε απόλυτα το τμήμα μας που ήταν γενικά άτακτο και χύμα" μετά από μία 5η Δημοτικού με έναν πολύ χαλαρό Δάσκαλο (καλότατος και αυτός, αλλά δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να επιβάλει πειθαρχεία).

Ο Παντελής ήταν ένα παιδί χοντρό και όχι δημοφιλής. Ήταν καλό παιδί αν τον γνώριζες καλύτερα, αλλά μερικές φορές έκανε χοντράδες.

Μια μέρα λοιπόν, έγινε ένα επεισόδιο στο διάλειμμα και ο Παντελής έσπρωξε κάποιον. Εκείνος βγήκε παραπονούμενος με το που μπήκε ξανά ο δάσκαλος μέσα στην τάξη. Ρωτάει λοιπόν ο Δάσκαλος: "ποιος ξεκίνησε τη φασαρία?" "Ο Παντελής!", φωνάζουν κάμποσοι.

Μας κοιτάει τότε σοβαρά ο Δάσκαλος (με το Δ κεφαλαίο και λίγο του είναι, καλή του ώρα!). "Δηλαδή παιδιά, τι έγινε? ΔΕΝ τον θέλετε για συμμαθητή σας?" 'ΟΧΙ!!!", απαντά η τάξη δια βοής, κι εγώ μαζί, αν και οι περισσότεροι δεν είχαμε καν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς είχε συμβεί...

Τότε λοιπόν άστραψε και βρόντηξε ο Δάσκαλος, ο τεράστιος αυτός Ανθρωπος:

"ΜΑ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ? ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΑΣ? ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΕΙΣ!!!"

Όλοι βέβαια καταλάβαμε τι εννοούσε. Δεν υπερασπιζόταν την "ζαβολιά" του Παντελή. Τα λόγια του είχαν πολύ βαθύτερο νόημα.

Όλοι ντραπήκαμε τότε. Εγώ προσωπικά το βράδυ στο κρεβάτι μου έκλαψα. Προσπάθησα να μπω στη θέση του Παντελή και δεν το άντεξα αυτό που κάναμε.

-------------------------------------------------

Νομίζω πως η ιστορία μιλάει από μόνη της. Παρόλαυτά θα προσπαθίσω να σχολιάσω και να πω το συμπέρασμά μου:

Έχει διαφορά όταν κάποιος παρεκτρέπεται και τον βάζουμε στη θέση του έντιμα και καλοπροαίρετα, για να του δείξουμε και το λάθος του, είτε βγάζοντάς τον έξω από την τάξη για 1 ώρα, είτε κάνοντας μπαν το λογαριασμό του ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είναι όμως άλλο πράγμα να γενικεύμουνε και να ξεσηκωνόμαστε για να εξοστρακίσουμε και να δαιμονοποιήσουμε έναν συμμαθητή μας, συνάδελφο ή συνφορουμίτη, αψυχολόγητα και ενεργώντας εντελώς σε κατάσταση ψυχολογίας της μάζας.

Δεν θέλουμε τον Χ για μοντ? Πολύ ωραία, υπάρχουν διαδικασίες για να αντικατασταθεί. Πολιτισμένα, όμορφα και ωραία, και κυρίως ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ και όχι με οχλαγωγία.

Ευχαριστώ όσους το διαβάσουν και κυρίως όσους το λάβουν υπόψιν ως τροφή για σκέψη και μέσα αλλά και έξω από το φόρουμ.

Για να είμαστε και να παραμένουμε άνθρωποι.
        Ο ΟΧΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ. ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ!! ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ.!!
        "
        http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Comment

ΕΜΕΝΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΕ ΤΙΣ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ. ΔΗΛΑΔΗ , Η ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ Η ΝΑ ΣΙΩΠΑΙΝΕΣ.[i]"
          http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Comment

ο φωτοπουλος ο θανασης ηταν μακη???????

Comment

Egine kai sticky mia proswpikh istoria prin apo 500 xronia... ok t na pw... exei amesh sxesh me to 8ema tou forum...

Comment

Originally posted by Alex017
                Egine kai sticky mia proswpikh istoria prin apo 500 xronia... ok t na pw... exei amesh sxesh me to 8ema tou forum...

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Comment

ok to katalavainw... oxi omws k na kanoume sticky topics TELEIWS asxeta me to 8ema tou forum p einai o kairos.... as t kanei estw sticky sta asxeta...

Comment

εγω παιδια πιστεύω οτι πρώτα πρεπη να σκεφτόμαστε και μετα να μιλάμε.................. αυτο προς ολους ...μας .. .........
                    http://www.skafotexniki.gr
                    ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ

Comment

Originally posted by KELLY
                      ο φωτοπουλος ο θανασης ηταν μακη???????
                      Όχι Κελλάκι, δεν ήταν ο αείμνηστος Θανάσης... Αλλη μορφη κι αυτός... Ο Αθανασόπουλος ήταν, δεν ξέρω αν τον είχες προλάβει, μάλλον όχι.
                      Over and out.

Comment

Καλά αυτή η ιστορία ισχύει για λίγους προφανώς. Μπορεί να ίσχυσε για τον Αθανασόπουλο. Μπορεί να ισχύει για το Γιάννη το Δίρφυ, μπορεί να ισχύει για το Blades αλλά σίγουρα δεν ισχύει για άλλους όπως π.χ. για το Manosvdm ο οποίος για μια του βλακεία έχει διαγραφεί από το φόρουμ. ’λλα μέτρα, άλλα σταθμά. Ελλαδάρα στο μεγαλείο της.
                        Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                        Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Working...
                        X