Announcement

Collapse
No announcement yet.

προς GMAK

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• προς GMAK

σε προηγουμενο post σου εγραψες

προσωπικά βάζω .5 βάση [δεν έχω πειραματιστεί> και 88.5 στο πλάι, επίσης ορθή γωνία...

καταρχην πολυ χρησιμα τα οσα γραψατε....
    εχω ομως ερωτήση, επειδη βλέπω οτι μιλάτε με ιδιαιτερη ακριβεια για της μοιρες.
    υπαρχεί καποιο εργαλειο για λιμαρισμα στο οποιο βαζεις και μοιρες? Η απλα τις μοιρες που αναφερετε τις βάζετε κατα προσεγγιση με το ματι?

http://www.bestboards.gr/repair.php

edo tha bris oti thes.

Comment

ναι, το ακόνισμα γίνεται με μετακίνηση του οδηγού" της λίμας ανά μισή ή μία μοίρες [το εργαλειάκι που βάζουμε τη λίμα]. Οι πιο απλοί οδηγοί έρχονται για μία μόνο διάσταση πχ λιμάρουν στη μισή, μία, μιάμιση μοίρα κτλ και άλλα εργαλεία έχουν επιλογή έως και 5 μοίρες. Το εργαλέιο για τις πλαϊνές λάμες είναι διαφορετικό αυτού της βάσης.

Να προσθέσω πως θέλει προσοχή πως να χρησιμοποιείς τα εργαλεία για να μην χαλάσεις τις λίμες σου νωρίς, καλύτερα να σου δείξει κάποιος αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Για να φτάσεις να κάνεις καλό ακόνισμα θα χρειαστείς αρκετά διαφορετικά εργαλεία και λίγη πείρα που θα την αποκτήσεις με τον καιρό."

Comment

seaosnow, mhn masas.
        to na allaxeis tis moires sto sanidi einai kati poly exeidikeumeno kai ligoi mporoun na katalavoun thn diafora.An kaneis ka8e mera kai ka8e xrono allazeis to sanidi sou, tote allazoun ta pragmata.An omws kaneis 10-20 fores to xrono kai 8eleis na krathseis to sanidi kai 3 xronia, asto tis 90°.An allaxeis tis moires se p.x 88,5° kai deis oti den sou kanei kai 8elhseis na tis xanapas stis 90°, 8a fas metallo" xwris logo.
        opws kai na xei omws, 8a prepei panta na kovoun maxairi!!!!
        "
        Hasta La Muerte

Comment

αν μπορεις γράψε μου απο που πηρες αυτον τον οδηγο και τιμη αν θυμάσαι... δεν εχω δει ποτε οδήγο, με κινητα μεροι, στον οποιο να ρυθμίζεις, και μοιρες. δεν ηξερα καν οτι υπήρχε η δυνατότητα για κατι τετοιο στο σπιτι. ακομα μου φαινεται περιεργο πως μπορει να γινει κατι τετοιο στο σπιτι, χωρίς να τρως και το ξύλο στην προσπάθεια να την κανεις πιο οξία...? τη συντηρηση της σανίδας μου και εγώ μόνος την κάνω εδώ και καιρο αλλα ποτέ δεν μπήκα σε τέτοιες λεπτομέριες, η αλήθεια είναι οτι και τώρα περισσοτερο απο περιεργεια σε ρώτησα, αλλα γιατι οχι... αντι απλά να ακονίζω τις λάμες μου ας παίξω λίγο και με τις μοιρες να δούμε την διαφορά. αφου υπάρχει η δυνατότητα...."

Comment

apo 30€ ews 100€.egw phra mia me 37€ kai kanei mia xara thn douleia ths.Kalh arxh loipon.
            Hasta La Muerte

Comment

φιλε axll μηπως μπερδευεσαι??? Σιγουρα μπορεις να κανεις όλα αυτα που προανεφεραν??? Εγω εχω συλλογη" απο λιμες αλλα σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση να κανω με καμια απ'αυτες το λιμαρισμα που ελεγε ο φίλος gmak. Τουλαχιστον οχι χωρίς να φάω και ολο το πανω μερος της σανιδας μου. Αδύνατον!!!"

Comment

Originally posted by seaosnow
                αν μπορεις γράψε μου απο που πηρες αυτον τον οδηγο και τιμη αν θυμάσαι... δεν εχω δει ποτε οδήγο, με κινητα μεροι, στον οποιο να ρυθμίζεις, και μοιρες. δεν ηξερα καν οτι υπήρχε η δυνατότητα για κατι τετοιο στο σπιτι. ακομα μου φαινεται περιεργο πως μπορει να γινει κατι τετοιο στο σπιτι, χωρίς να τρως και το ξύλο στην προσπάθεια να την κανεις πιο οξία...?
                ...............kai meta mou les an egw mperdeuomai!!!
                Hasta La Muerte

Comment

P.S vres ton Kalok pou einai kai apo thn 8essalonikh kai xerei, an mporei na sou deixei.
                  Hasta La Muerte

Comment

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, το ακόνισμα δεν είναι τόσο πολύπλοκο, όσο λεπτοδουλειά. Χρειάζεσαι τους οδηγούς για τις μοίρες, 2 λίμες, πέτρα φινιρίσματος, γόμα και πάγκο με πιαστράκια.

Εκεί που λες να χωρίς να φας το ξύλο", υπάρχει εργαλείο που αφαιρεί το υλικό του sidewall πάνω από τη λάμα για να ακονίσεις χωρίς να μπουκώνει η λίμα. Αυτό χρησιμοποιείται λίγο. Δεν το έχω, ζητώ να μου το φτιάξουν σε μαγαζί.

Έχω εργαλεία της sks που είχα πάρει απ το forward αν και σκεφτομαι να τα αλλάξω με καλύτερα και πραγματάκια από τριγύρω, internet κτλ. Κάλές μάρκες είναι οι sks, red, toko, holmenkol που έχει το bestboards.gr [δες και τους οδηγούς επισκευής στο site] και swix.

www.tognar.com

το πιο πλήρες site πάνω στο θέμα"

Comment

πολύ ενδιαφερον το site που εγράψες, και καθολου ασχημες οι τιμες....

αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως γινεται το λιμαρισμα στις εικονες 3 και 4. αν το ξυλο και τα υπολοιπα υλικα (γκρι), ειχαν αυτη την γωνια, και οι λαμες βγαιναν προς τα εξω οπως δειχνουν οι εικονες 3 και 4, τοτε ναι θα μου φαινοταν απλο. οι λαμες ομως ειναι στην ιδια ευθεια με τα υπολοιπα υλικα + τα μεγεθοι ειναι πολυ μικροτερα απο οτι φαινοντε στο σχεδιο, πραγμα που σημαινει οτι χρειαζεσαι μια λιμα με πολυ μικρο παχος για να μπει εκει(και τον οδηγο για τις μοιρες φυσικα). Τελος παντον μαλλον απλα δεν εχω δει ποτε τη λιμα που ειναι γι αυτη τη δουλεια και γι αυτο δε το καταλαβαινω!
                      Σε ευχαριστω παντος για το site, πολυ χρησιμο!!!"

Comment

σου γραφω πριν για εικονες 3 και 4 ομως οι εικονες δε φαινοντε! αν θες μπορεις να δεις τις εικονες στο post του φιλου που ξεκινησε το ολο θεμα. 7-1-2006 post less ride more....."

Comment

Τα σχέδια που λες δεν είναι λεπτομερή, δίνουν έμφαση στις λάμες. Θυμίσου Στις παρακάτω εγκάρσιες τομές με cyan είναι σχεδιασμένη η βάση, με μαύρο το αριστερό edge του snowboard και με γκρι όλα τα υπόλοιπα (υφάσματα, ξύλο, sidewall, κλπ)". Ρίξε μια ματιά σε ένα snowboard, το sidewall είναι λίγο πάνω απ τη λάμα και μετά έχει κλίση προς τα μέσα. Δεν ενοχλεί, ειδικά αν αφαιρέσεις λίγο υλικό με τον ειδικό κόπτη.

’δικα ανησυχείς, οι λίμες λειτουργούν ανάλογα τον τύπο του οδηγού. Απλοί που παίρνουν και μεγάλες λίμες και πιο σύνθετοι που παίρνουν λίμες καθορισμένων διαστάσεων, είτε κατά μήκος, είτε υπό γωνία. Κάποιοι έχουν ροδάκια, άλλοι είναι από πλαστικό, αλουμίνιο κτλ. ’μα έχεις όρεξη πάντως και πιάνουν τα χέρια σου αποτέλεσμα θα δεις "

Comment

σ' ευχαριστω..... μαλλον θα συνεχίσω το λιμαρισμα που εκανα παντα (can't teach an old dog new tricks), ομώς επειδή εκάνα πρόσφατα ενα τρελό τσαμπουκά απο κατω, το οποιο αν το φτιαξω μονος μαλλον καθε βδομάδα θα χρειαζεται ξαναφτιάξιμο, εχω σκοπο να το παω έξω για service, κ θα τον ρωτήσω τι μπορει να κανει
                            με τις λάμες
                            Τοση συζήτηση για το θέμα να μη δω τουλαχιστον την διαφορα......."

Comment

Originally posted by axll
                              seaosnow, mhn masas.
                              ...
                              An omws kaneis 10-20 fores to xrono kai 8eleis na krathseis to sanidi kai 3 xronia, asto tis 90°.An allaxeis tis moires se p.x 88,5° kai deis oti den sou kanei kai 8elhseis na tis xanapas stis 90°, 8a fas metallo" xwris logo.
                              opws kai na xei omws, 8a prepei panta na kovoun maxairi!!!!
                              πράγματι...
                              οι περισσότεροι από μας (σκιερ και boarders) δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ με τις λάμες...

Επειδή όμως ο seaosnow όπως λέει, "θα συνεχίσω το λιμαρισμα που εκανα παντα" ,
                              ασχολείται με τις λάμες του, του προτείνω να κάνει έναν απλό έλεγχο.
                              seaosnow θα χρειαστείς ένα ολόισιο χαράκι με μεγάλο πάχος

[img]<a href=[/img]</a>[/IMG]

και καλό φωτισμό.

μήπως ήδη το σανίδι σου έχει 1 - 2 μοίρες κάτω?
                              πρόσεξε την τρίγωνη σκιά στην γωνιά μου στην φωτογραφία
                              μπορεί να είχες και στο πλάι στραβομάρες και να μην το 'ξερες όταν λιμάριζες.
                              Δες τι γράφει με ψιλά γράμ. κάτω από την δέστρα μου

Αν βλέπεις τρίγωνη σκιά ή φώς ανάμεσα λάμα/χάρακα - το φώς είναι πιο σίγουρο, απλά πρέπει να σταθείς backlight,
                              στείλε κανα email στην φάμπρικα και ζήτησε να μάθεις το tuning του board σου.

[http://www.atomicsnowboarding.com/board_tech.php
                              Η atomic βάζει μέχρι και 3 εργοστασιακές μοίρες!!!]

Αν δεν απαντήσουν μπορείς να μετρήσεις τις κλίσεις ώς εξής:

Εδώ θέλει πολύ καλό, παχύ και οπωσδήποτε μεταλλικό χαράκι.
                              Πίεσε τον χάρακα καλά πάνω στην λάμα και μέτρα την απόκλιση του από την βάση.

για μήκος χάρακα 20 εκ (από την λάμα μέχρι εκεί που μετράς την απόκλιση) απόκλιση 3,5 χιλιοστά αντιστοιχεί σε μία μοίρα. Αντίστοιχα για το ίδιο μήκος (20 εκ.) τα 7 χιλιοστά αντιστοιχούν σε 2 μοίρες μπλα, μπλαμπλα μπλα...μπλα-μπλα...
                              και μην ξεχνάς όλο αυτό το πλήθος των πορωμένων με το άθλημα που δεν μετράει, δεν λιμάρει, δεν γυαλίζει ούτε τακτικά βαξάρει και παρόλαυτά γουστάρει.

"
                              ok computer

Comment

Working...
                              X