Announcement

Collapse
No announcement yet.

RECCO στην Ελλάδα...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• RECCO στην Ελλάδα...?

Ξέρετε αν τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα είναι εξοπλισμένα με σύστημα Recco για εντοπισμό θυμάτων χιονιστιβάδων;

(καλά, τι βλακείες ρωτάω... αφού στα Ελληνικά βουνά δε πέφτουν χιονοστιβάδες [i])
    "
    "All that is gold does not glitter; not all those that wander are lost." -- J.R.R. Tolkien

Originally posted by Mountaineer
    Ξέρετε αν τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα είναι εξοπλισμένα με σύστημα Recco για εντοπισμό θυμάτων χιονιστιβάδων;

(καλά, τι βλακείες ρωτάω... αφού στα Ελληνικά βουνά δε πέφτουν χιονοστιβάδες [i])

Από όσο ξέρω όχι. Το 2002-03 περίπου που μίλαγα με κάτι πιστερ στο παρνασσό έλεγαν ότι σύντομα θα έβαζαν. Δεν ξέρω νεότερα."

Comment

φρεκσα νεα εχει φιλε sbird [i]"
      Το ν αγαπάς δεν είναι τίποτα
      το ν αγαπιέσαι είναι κάτι
      το ν αγαπάς και ν αγαπιέσαι είναι το παν!
      -------------------------------
      το μόνο σίγουρο είναι οτι... τίποτα δεν είναι σίγουρο

Comment

το θέμα φίλε μου δεν είναι τα φρέσκα νέα" , αλλά το ότι είμαστε πολύ πίσω απο τον υπόλοιπο πλανήτη!
        "
        "All that is gold does not glitter; not all those that wander are lost." -- J.R.R. Tolkien

Comment

Έλα Αλέεεεεκοοο!!! Τί είπες; Έχουνε RECCO στην Ελλάαααδα ???

[i] Edited by: Free Snowflake "

Comment

Καλη ερωτηση, ισως θα επρεπε να απαντησουν τα ιδια τα χιονοδρομικα. Ισως αν το SR εθετε το ερωτημα.
            Χιονοστοιβαδες παντου γινονται, θυμηθειτε πριν λιγα χρονια
            τι εγινε στο Μαιναλο (5 νεκροι?), εχω δει καμποσες στον Παρνασσο (εκτος πιστων εε?).
            Εχω ακουσει (δεν ειναι επισημο ομως) πως οι πιστερ στον Παρνασσο εχουν beacons.
            ορθιοοοος ...

Comment

Originally posted by spy!
              Χιονοστοιβαδες παντου γινονται, θυμηθειτε πριν λιγα χρονια
              τι εγινε στο Μαιναλο (5 νεκροι?), εχω δει καμποσες στον Παρνασσο (εκτος πιστων εε?).
              Αυτό ακριβώς εννοώ! για πείτε μου και το άλλο: στο ΧΚ Καλαβρύτων, η πλαγιά αριστερά απο τη Στύγα, μέχρι το πάνω σαλέ" δεν είναι υποψήφια να κατεβάσει αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες; Έχω δει slab avalanche σε μικρότερες κλίσεις

Το "εκτός πιστών" δεν σημαίνει απαραίτητα και "εκτός ορίων ευθύνης ΧΚ". πχ. οι πλαγιές πάνω απο τη Περιφερειακή στο Παρνασσό, τριγύρω από τη Σαχάρα. Εκεί ότι κι αν πέσει θα πλακώσει τη Περιφερειακή!

Εχω ακουσει (δεν ειναι επισημο ομως) πως οι πιστερ στον Παρνασσο εχουν beacons.
              ΟΚ, κι εγώ έχω το beacon μου και το φοράω λόγω δραστηριότητας. Επίσης το κράνος μου έχει ενσωματωμένο Recco. Για ρώτα όμως τον "γενικό πληθυσμό" που απολαμβάνει το σκι του αν ξέρει τι είναι το Recco, το beacon, η sonde, κι αν ξέρει να τα χρησιμοποιεί...; πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν.
              Όμως τα περισσότερα πλέον ρούχα σκι έχουν ενσωματωμένο το "ανακλαστηράκι" του Recco (και στο πουλάνε και πιο ακριβά επειδή "έχει και Recco")
              Κι έστω ότι οι pisteur έχουν beacons. Τι οφελεί? τα beacon "συνεργάζονται" για να "αλληλοβρίσκονται", δεν εντοπίζουν όμως τα Recco.

Μη με παρεξηγείσετε, δε κάνω πόλεμο με κανένα (πέρα απο τους Ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη). Εποικοδομιτηκό διάλογο προσπαθώ να κάνουμε.
              Που θέλω να καταλήξω; στο ότι όλοι πάμε στα ΧΚ για να κάνουμε το χαβαλέ μας και να περάσουμε καλά, αγνοώντας τους αντικειμενικούς κινδύνους του βουνού, εν προκειμένω χιονοστοιβάδα - κάτι αναμενόμενο στο χειμερινό βουνό, ενώ η Πολιτεια και οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των ΧΚ (όποιες κι αν είναι - Κρατικές, Δημοτικές, Κοινοπραξίες κλπ) είναι εντελώς ανοργάνωτοι σε θέματα έρευνας και διάσωσης.
              Το ότι δεν έχει συμβεί σε ΧΚ μέχρι σήμερα είναι κατά τη γνώμη μου καθαρά θέμα τύχης... Με το σταυρό στο χέρι λοιπόν για άλλη μια φορά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και παρακαλάτε να μη συμβεί.

Edited by: Mountaineer "

Comment

<a href=http://imageshack.us" target="_blank"></a>
                "
                ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΟΝ

Comment

Tι ειναι τουτο ? Η ακτινοβολια απο τα αρβακια και τα ρεκκο (sic) ?
                  [i]"
                  ορθιοοοος ...

Comment

Tι ειναι τουτο ? Η ακτινοβολια απο τα αρβακια και τα ρεκκο (sic) ?
                    [i]
                    meteo πρόβλεψη ... μάλλον από λάθος το έκανε post εδώ...

πίσω στο θέμα μας, κι ενώ εν Ελλάδι(σταν) ουδείς εκ των αρμοδίων γνωρίζει οτιδήποτε περί έρευνας και διάσωσης στο βουνό (λες και ξέρουν γενικότερα τίποτα) εις την γειτονική Ιταλία είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ δια Νόμου η χρήση των ARVA από όλους τους off-piste skiers αλλά και από όσους σκιάρουν εκτός σηματοδοτημένων περιοχών... Το πρόστιμο ανέρχεται σε 250ευρο!
                    για την ενημέρωσή σας:
                    http://pistehors.com/news/ski/comments/0900-italy-make-avalanche-safety-gear-mandatory/
                    "

Comment

ΝΑΙ Γιώργο, το ΧΚΠ ειναι το μονο χ/κ στην ελλάδα που εχει δέκτη εντοπισμου RECCO (νομιζω περι τα 4χρονια) κ εδω κ 3χρονια υπαρχουν avie-transeivers (με probe-φτυαρι) για ολα τα πιστέρια! [i]"
                      Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

Working...
                      X