Announcement

Collapse
No announcement yet.

Βόρειο Πήλιο 2/2/09

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Βόρειο Πήλιο 2/2/09

Χθες έκανα μία μίνι ανάβαση στο Βόρειο Πήλιο. Με
    αφετηρία το χωριό ’νω Κερασιά περπάτησα σε λασπωμένο χωματόδρομο για
    να φτάσω στη Σουβάλα(τεχνητή λιμνούλα):

[i]

Τα χιόνια ξεκινούσαν από τα 700m και μέσα στη ρεματιά της Κερασιάς από
    τα 620m.

Η πηγή της Γούρας που συνάντησα λίγο κάτω από τη Σουβάλα:

Φεύγοντας προς το παλιό μονοπάτι που και αυτό έπεσε θύμα
    της...εξέλιξης και έγινε δρόμος συνάντησα αυτό το δέντρο:

Η διασταύρωση (στα 700 μέτρα υψόμετρο) για τα δύο περάσματα του
    Βόρειου Πηλίου:

Ανεβαίνοντας το δρόμο (το παλιό μονοπάτι...) μία πηγή ανέβλυζε μέσα
    από τα βράχια:

Το μονοπάτι σήμερα:

Παλιά λιθοδομή, μάλλον κάποιος τοίχος που όριζε ένα κτήμα ή μία
    βοηθητική κατασκευή για κάποια στάνη.

Λίγο παραπάνω το χιόνι γίνεται περισσότερο, περίπου 20εκ.

Ανεβαίνω μέχρι τα 900m όπου το χιόνι άρχισε να γίνεται ενοχλητικά βαθύ
    και σταμάτησα:

Περίπου 40εκ.

Τέλος από το δρόμο στην επιστροφή είδα το Μαυροβούνι με το σύννεφο του
    βοριά:

"
    <a href="" target="_blank">

meteovolos.gr
    Pilio

Πολύ ωραίο οδοιπορικό και φανταστικά τοπία φίλε...

Πάντα να μας χαρίζεις τέτοιες όμορφες εικόνες.
    Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
    Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
    WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Πολυ ωραια!!!!!!

Θαυματοργο βουνο.......

Αν ειχε 500μ παραπανω υψομετρο θα ειχε χιονι αιωνια!!!!

Comment

Πολύ ομορφιά το Πήλιο...πραγματικά πολύ χιόνι ..όμορφα δάση ...πολλά νερά..
        www.vermiobees.blogspot.com

Comment

Οντως τρομερο το Πηλιο και δεν εχω παει ποτε...εκτος απο μια φορα που ημουν δεν ημουν 10 χρονων. Αλλα να ρωτησω τους moderators, γιατι το θεμα δεν παει στο αλλες δραστηριοτητες στα βουνα" οπως τα αλλα παραπλησια θεματα;;;"
          Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

τόσο χαμηλά κανένα βουνό δεν έχει χιόνι
            το Πήλιο από τα 800 - 900 μ εχει χιονοκάλυψη παρόλο τους νοτιάδες τις βροχές και το γεγονός ότι έχει να χιονίσει σε τέτοιο υψόμετρο από τις 9/1
            αυτό οφείλεται στον όγκο του - για να περάσει και να φτάσει ο νοτιάς στις βόρειες πλαγιές περνά μέσα από μεγάλες εκτάσεις με δάση και χιονοσκεπές εδαφος ωστε χάνει πολυ από την θερμότητά του
            μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα

Comment

Το οτι κραταει χιονι το Πηλιο...εγω πιστευω πως οφειλεται 100% στα πολυ πυκνα δαση του!!! Αν ειχε και η Διρφυς δαση μεχρι την κορφη σχεδον, το χιονι ισως και να ελιωνε Ιουλιο...
              Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Originally posted by X6_FD
                τόσο χαμηλά κανένα βουνό δεν έχει χιόνι
                το Πήλιο από τα 800 - 900 μ εχει χιονοκάλυψη παρόλο τους νοτιάδες τις βροχές και το γεγονός ότι έχει να χιονίσει σε τέτοιο υψόμετρο από τις 9/1
                αυτό οφείλεται στον όγκο του - για να περάσει και να φτάσει ο νοτιάς στις βόρειες πλαγιές περνά μέσα από μεγάλες εκτάσεις με δάση και χιονοσκεπές εδαφος ωστε χάνει πολυ από την θερμότητά του

Αν δεν εισαι απο το Βολο τοτε εξηγα μου γτ το λες αυτο σε παρακαλω πολυ!!!Αν εισαι τοτε δικαιολογεισαι λογω προσωπικης αγαπης προς το βουνο σου![i]"

Comment

Originally posted by vasilitsa freak

Αν δεν εισαι απο το Βολο τοτε εξηγα μου γτ το λες αυτο σε παρακαλω πολυ!!!Αν εισαι τοτε δικαιολογεισαι λογω προσωπικης αγαπης προς το βουνο σου![i]
                  αυτό το χιόνι δεν είναι φρέσκο...κρατάει πριν από τις θερμές εισβολές (9/1 τελευταία χιονόπτωση)
                  Αν τώρα έρειξε λίγο χιόνι το προηγούμενο Σάββατο σε άλλα βουνά είναι άλλο καπέλο...και νομίζω θα λιώσει πιο σύντομα
                  τεσπα ... τουλάχιστον νομίζω θα συμφωνήσεις ότι πριν τα νέα χιόνια και μετά τους νοτιάδες και τις υψηλές Τ που έβρεχε σχεδόν σε όλα τα ΧΚ , δεν νομίζω άλλο βουνο στην Ελλαδα να είχε χιόνια σε αυτό το υψόμετρο. Εξάλλου πουθενά αλλού δεν έριξε (στο υψόμετρο της Ζαγοράς - 500μ) 40 εκ χιόνι

υγ. δεν είναι θέμα εντοπιότητας - δε μ αρέσει να μην είμαι αντικειμενικός σε ότι αφορά ακόμη και τον ίδιο μου τον εαυτό για να υπερασπιστώ κάτι που με συμφέρει και στο τέλος να διαψεύδομαι - αλλά είναι θέμα πραγματικότητας

Edited by: X6_FD "
                  μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα

Comment

Originally posted by X6_FD
                    αυτό το χιόνι δεν είναι φρέσκο...κρατάει πριν από τις θερμές εισβολές (9/1 τελευταία χιονόπτωση)
                    Αν τώρα έρειξε λίγο χιόνι το προηγούμενο Σάββατο σε άλλα βουνά είναι άλλο καπέλο...και νομίζω θα λιώσει πιο σύντομα
                    τεσπα ... τουλάχιστον νομίζω θα συμφωνήσεις ότι πριν τα νέα χιόνια και μετά τους νοτιάδες και τις υψηλές Τ που έβρεχε σχεδόν σε όλα τα ΧΚ , δεν νομίζω άλλοβουνο στην Ελλαδα να είχε χιόνια σε αυτό το υψόμετρο.

υγ. δεν είναι θέμα εντοπιότητας - δε μ αρέσει να μην είμαι αντικειμενικός σε ότι αφορά ακόμη και τον ίδιο μου τον εαυτό για να υπερασπιστώ κάτι που με συμφέρει και στο τέλος να διαψεύδομαι - αλλά είναι θέμα πραγματικότητας

Οταν εβρεχε στα αλλα ΧΚ το Πηλιο ειχε την τυχη να μην δεχεται βροχες!

Το να λες οτι πουθενα αλλου δεν εχει στα 700μ χιονι ομως ειναι λιγο εγωιστικο!δεν μπορεις να ξερεις τι παιζει αλλου!Φυσικα υπαρχουν βουνα που ειχαν και εχουν χιονι στα 700μ!Αλιμονο....οι νοτιαδες και οι βροχες κακοποιουν το χιονι τον Ιανουαριο και τον Φεβρουαριο!Δεν το λιωνουν!

Comment

fantastikes foto mpravo re filaraki... mia fora eixa paei pilio k ekatsa portaria(oxi k para poli krio) kai molis anevika xania tromero krio omixli poli kai toulaxiston miso metro xioni (den milaw gia to xionodromiko) allos 8eos ekei....
                      ΘΕΛΩ 2 ΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΙ ΣΤΑ ΒΙΛΛΙΑ..ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ??!!

Comment

Το πυκνό του δάσος είναι η βασική αιτία που κρατάει χιόνι παρότι έχει υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό ακούγεται λογικό.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Έχει αυτό το χιόνι γιατί στα πολλά χιόνια το Πήλιο ξεσκίστηκε. Εκεί που βλέπουμε τώρα 40 εκ. μπορεί και να είχε 150 εκ.

Το Πήλιο έπιασε το περισσότερο χιόνι ΜΑΚΡΑΝ...

Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια που έκανα σκι και ήταν τέλη Φεβρουαρίου και είχε 2 μέτρα χιόνι. Κάθε ΣΚ που πήγαινε έλιωνε με τρελούς ρυθμούς. Αλλά τα 2 μέτρα για να φύγουν θέλουν ΠΟΛΛΕΣ ημέρες. Εξάλλου δεν κάνει και τις εξωφρενικές θερμοκρασίες μέχρι Μάρτιο και το βράδυ το παγώνει.

Ένα από τα ωραία βουνά μας.

Comment

Πραγματικά πολύ χιόνι το Πήλιο.Προσπαθώ να φανταστώ πόσο χιόνι είχε πρίν κάνα μήνα[i].Σίγουρα πάνω απο 1,5 μέτρο.Δεν περιμενα να έχει ακόμα ολική χιονόστρωση στα 800μέτρα.Φαντάσου να ήταν 500-600 μέτρα ψηλότερο..Θα ξεπέρναγε και τον Ολυμπο στα χιονια"
                          Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

poli oraies foto....apoti fenetai eunoithike poli to pilio apo tin kakokairia prin ena mina.....

Comment

tetoies nanafores theloume bravo megrem
                              http://meteocam.gr/panorama/

Comment

Working...
                              X