Αυτή είναι η άποψη ενός εκ των σημαντικότερων μελών-snowboarders που έχει την τιμή αυτό το φόρουμ να έχει ως μέλος του:
Originally posted by resistance
καλημερα και απο εμενα!
+10000000 μπραβο σε τετοιες πρωτοβουλιες και ακομα περισσοτερα στην προσπαθεια των διοργανωτων να κρατησουν ψηλα τα στανταρντ ασφαλειας σε ενα τετοιο εγχειρημα..
οσο αναφορα τις τιμες,πιστευω οτι κινουνται σε πολυ λογικα πλαισια(αναλιγικα με τα λειτουργικα εξοδα του ελικοπτερου,αμοιβη πληρωματος κλπ,κλπ-αν σκεφτει κανεις οτι για 15 λεπτα jet skiing σε καλοκαιρινο θερετρο ειναι περιπου στα 40-50 ευρο)
οσο αναφορα τωρα την πιστα-το αν ειναι πατημενη-,κορυφες απατητες με μεγαλες κλισεις και αλλα τετοια περιεργα θα ηθελα να πω -οπως εχω κανει και σε παλιοτερο thread για catskiing-boarding που ειχε προταθει για το χ/κ παρνασσου απο φιλους συμφορουμιτες και χιονοδρομους-οτι γενικα οι γνωσεις χιονοδρομιας που απαιτουνται σε τετοια εγχειρηματα και ειδικα σε απατητα σημεια ειναι πολυ πιο απαιτητικες και εξειδικευμενες.
εχοντας κανει heli-boarding στο whistler και στο aspen πριν 8μιση χρονια μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι με ειχε ο οδηγος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα 2ωρο και μου τα επρηζε" για να μαθω να χρησιμοποιω probe,recco και φτυαρακι με χρονομετρο,εισοδο-εξοδο απο το ελικοπτερο 4-5 φορες(με το ελικοπτερο αναμενο και στο εδαφος) και ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΟΥ!!
παμε στην κορυφη τωρα....σε κοκκινομαυρο κομματι(γιατι για εκει ειμαι-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΕ IGLOO)με ειχε κανενα μισαωρο για να εξοικειωθω με το περιβαλλον και να μαθω πως να χαρασω την "γραμμη" μου αφου πρωτα εχω βγαλει και τις δικλειδες ασφαλειας μου-stop points.συν του οτι βαρεθηκα να πεταω χιονομπαλες και κομματια slabs για να ειμαι σιγουρος που "παταω"...
ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ(εγω ευτυχως μπορω και το κανω λογω φυσεως εργασιας)
ααα...οσο για τις τιμες στο whistler ηταν σε camp 12 ατομων (με σχεδον την ιδια δυνατοτητα-τεχνικη-επιπεδο) 3ημερο και κειμαινοταν αν θυμαμαι καλα γυρω στα 850 σημερινα ευρω.
ελπιζω να μην κουρασα..
φραγκισκος
Από κει και ύστερα αγαπητέ tirol μέχρι εγώ και ο μέσος sb ή skier να φτάσω-ει το επίπεδο των επαγγελματιών που προβάλει το βίντεο που έβαλες πιο πιθανό είναι να με βρει γεροντική αρθρίτιδα και επίσης μάλλον απίθανο είναι να βρεις στην χώρα αυτή βουνά που να μην είναι προσβάσιμα με χιονοστρωτήρα.Μέχρι τότε λοιπόν ας αδράξουμε της ευκαιρίας ότι υπάρχει και για μας κάτι που είναι πρωτοπόρο-όπως ο ίδιος λες- και ναι νοιώθοντας την ασφάλεια που σου παρέχει μια οργανωμένη αποστολή.
Αγαπητέ glitsas δέξου την αντίθετη άποψη όσο σκληρή και αν είναι και κατέρριψε την , αν μπορείς με επιχειρήματα ,όχι αφορισμούς.Σε αντίθετη περίπτωση ,αν έχεις κάτι να κερδίσεις από αυτήν ,άκουσε την και πράξε ανάλογα.
"
ρε μαγκες ξεκολατε επιτελους απο την χαζοαλληνικη νοοτροπια.
τι παει να πει μουφα?????
οποιος δεν πιστευει παει πισοδερι και βλεπει.
οποιος δεν γουσταρει απλα δεν ασχολειτε με το θεμα.
Από κει και ύστερα αγαπητέ tirol μέχρι εγώ και ο μέσος sb ή skier να φτάσω-ει το επίπεδο των επαγγελματιών που προβάλει το βίντεο που έβαλες πιο πιθανό είναι να με βρει γεροντική αρθρίτιδα και επίσης μάλλον απίθανο είναι να βρεις στην χώρα αυτή βουνά που να μην είναι προσβάσιμα με χιονοστρωτήρα.Μέχρι τότε λοιπόν ας αδράξουμε της ευκαιρίας ότι υπάρχει και για μας κάτι που είναι πρωτοπόρο-όπως ο ίδιος λες- και ναι νοιώθοντας την ασφάλεια που σου παρέχει μια οργανωμένη αποστολή.Αγαπητέ glitsas δέξου την αντίθετη άποψη όσο σκληρή και αν είναι και κατέρριψε την , αν μπορείς με επιχειρήματα ,όχι αφορισμούς.Σε αντίθετη περίπτωση ,αν έχεις κάτι να κερδίσεις από αυτήν ,άκουσε την και πράξε ανάλογα.
Συμφωνώ απόλυτα!
Υ.Γ Πριν γράψω κάτι έχω διαβάσει όλα τα θέματα. Edited by: tirol
εχω βαρεθει να ακουω γκρινια. ειναι γεγονος και πρεπει να το παραδεχτουμε ολοι οτι αυτο που συμβαινει στο πισοδερι ειναι πρωτογνορο για την μιζερη και δυσμοιρη ελλαδα μας
ρε μαγκες ξεκολατε επιτελους απο την χαζοαλληνικη νοοτροπια.
τι παει να πει μουφα?????
οποιος δεν πιστευει παει πισοδερι και βλεπει.
οποιος δεν γουσταρει απλα δεν ασχολειτε με το θεμα.
Φίλε μου Γιώργο αυτό το είπαν πολλοί όλες αυτές τις μέρες εδω μέσα.... Αλλά πραγματικά έχω πάθει την πλάκα μου με κάποιους.... Δεν ξέρω τι προσπαθούν να καταφέρουν αλλα πλέον θα προσπαθήσω η επόμενη απάντηση που θα τους δώσω εδω μέσα να είναι μπράβο για κάτι παρόμοιο σε πρωτοπόρα ιδέα που θα μας παρουσιάσουν... Και αντί να πεταχτώ και να πω την μαγική λέξη ΜΟΥΦΑ να πάω πρώτα να το ελέγξω και αν η τιμή του ειναι επίσης τόσο ελκυστική όσο τα 100 ευρώ να το κάνω κιόλας....
Φίλοι μου η ΜΟΥΦΑ θα σας πάει μπροστά και θα σας δώσει και νέες εμπειρίες....
Διώξτε λοιπόν τον κόσμο μέσα απο το forum που τόσο καιρό μαζεύουμε και κρατάμε εδω μέσα...
Χαλάστε το ωραίο κλίμα παρέας και πληροφόρησης με βίντεο φωτογραφίες και ιδέες που επικρατεί τόσο καιρό εδω μέσα....
Ένα ΜΠΡΑΒΟ ξανα σε όσους θέλουν να χαλάσουν αυτό το κλίμα.
ρεεεεεεεεεεεεε ξεκολληστεεεεεεεεε
τι χελι, τι heli, τι helli, τι ratrack, τι σημασια εχει πια?
σημασια εχει οτι γινεται χαβαλες, καινουργιες κατεβασιες, βολτες και γουστα εκει πανω και περναει η μερα με ενδιαφερον και ευχαριστα χαπενινγκςςςςςς και απ'οτι φαινεται και με μεγαλη ασφαλεια!
περνανε καλα αυτοι που τα οργανωνουν και αυτοι που συμμετεχουν?
αν ναι, τι σημασια εχει πως λεγεται η τι γινεται στο καναδα?
μακαρι κι εμεις!!
αφηστε τον blades ησυχο γιατι χωρις blades δεν πεταει το ελικοπτερο [i]
"
ρεεεεεεεεεεεεε ξεκολληστεεεεεεεεετι χελι, τι heli, τι helli, τι ratrack, τι σημασια εχει πια?σημασια εχει οτι γινεται χαβαλες, καινουργιες κατεβασιες, βολτες και γουστα εκει πανω και περναει η μερα με ενδιαφερον και ευχαριστα χαπενινγκςςςςςς και απ'οτι φαινεται και με μεγαλη ασφαλεια! περνανε καλα αυτοι που τα οργανωνουν και αυτοι που συμμετεχουν?αν ναι, τι σημασια εχει πως λεγεται η τι γινεται στο καναδα?μακαρι κι εμεις!!αφηστε τον blades ησυχο γιατι χωρις blades δεν πεταει το ελικοπτερο [i]
παιδια ξεκοληστε επιτελους, ολο γραφετε και γραφετε καντε και καμια
καταβαση.Εγω παντως ειμουν πανω το Σαββατο και το καταευχαριστηθηκα.Τελειο χιονι,τελειος καιρος,τελειες καταβασεις.....
ολα τα αλλα εννοειται οτι ειναι τελεια.Κρυψτε τα μαχαιρια και φορεστε τα σκι.................................(σε οποιον δεν αρεσει το συγκεκριμενο heliskiing
ας κρατησει λιγο τα παιδια μου να κανω εγω που μ'αρεσει και το εχω δει
το Πισοδερι ειναι το ΧΚ που εκανα τα πρωτα μου βηματα...μου αρεσει πολυ, αλλα καποιες χρονιες οσον αφορα την ενημερωση ηταν καπως παραξενα τα πραγματα...αλλα διαβαζες, αλλα εβρισκες κλπ
ισως για αυτο καποιοι ειναι καπως δυσπιστοι με το θεμα του Heli...
εγω δεν αμφιβαλω οτι γινεται...το θεμα ειναι αν τηρουνται οι προυποθεσεις ασφαλειας κλπ...
δηλ. αυτοι που πανε εχουν την απαραιτητη τεχνικη κ γνωσεις; το προσωπικο; κ ολα αυτα που ειπωθηκαν παραπανω....
ασχετο...
αλλα οντως το ΧΚ εχει το χιονι που αναφερεται;;; ελπιζω δεν ειναι υπερβολες...
ψηνομαι να ανεβω το Σαββατο...
Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις
το Πισοδερι ειναι το ΧΚ που εκανα τα πρωτα μου βηματα...μου αρεσει πολυ, αλλα καποιες χρονιες οσον αφορα την ενημερωση ηταν καπως παραξενα τα πραγματα...αλλα διαβαζες, αλλα εβρισκες κλπ
ισως για αυτο καποιοι ειναι καπως δυσπιστοι με το θεμα του Heli...
εγω δεν αμφιβαλω οτι γινεται...το θεμα ειναι αν τηρουνται οι προυποθεσεις ασφαλειας κλπ...
δηλ. αυτοι που πανε εχουν την απαραιτητη τεχνικη κ γνωσεις; το προσωπικο; κ ολα αυτα που ειπωθηκαν παραπανω....
ασχετο...
αλλα οντως το ΧΚ εχει το χιονι που αναφερεται;;; ελπιζω δεν ειναι υπερβολες...
ψηνομαι να ανεβω το Σαββατο...
ελα φιλε μου με την εγγυιση πρεσιτεντ........................... Edited by: PRESIDENT "
Επιτέλους τελειώνει σιγά σιγά αυτή η ¨καλύτερα να μη τη χαρακτηρίσω¨ δήθεν δυσπιστία και αμφιβολία κάποιον για το heli, το βουνό, το service κτλ.
Ας απολάυσουμε το βουνό και το χ/κ με το χιόνι που έχει και αφήστε τους όλους στη μιζέρια τους. Και στο κάτω κάτω λες και τους έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να έρθουν Βίγλα.
Και αν στο παρεθόν όντως υπήρχαν κάποιες ¨λάθος πληροφορίες¨, οκ. Ούτε οι πρώτοι ήταν ούτε οι τελευταίοι. Αυτοί που έχουν γυρίσει και άλλα χ/κ καταλαβαίνουν. Φέτος πάντως τα πράγματα ήταν αρκετά προς το καλύτερο και ας κρατήσουμε αυτό και την ελπίδα ότι και στο μέλλον θα υπάρχει ανάλογη προσπάθεια και βελτίωση.
Θεωρώ τη Βίγλα ένα από τα ωραιότερα χ/κ και να σας πω την αλήθεια χαίρομαι που έχει τον κόσμο που έχει γιατί πραγματικά ευχαριστιέμαι το σκι. Αν γουστάρω τα δηθεν κτλ κατηφορίζω προς άλλα χ/κ που πρέπει να κάνεις reserve και στο σαλέ για να καθήσεις (έλεος δηλαδή)...
Παρακαλουνται οι κ.κ υπευθυνοι (karten κλπ) ενημερωσης (& ψυχαγωγιας) των υπολοιπων πιστων"μελλων του forum να ριξουν κανενα βιντεακι απο'κεινα τα ωραια...ξερουν αυτοι.
Οχι για μενα...αλλα να...για τα "φουκαρδιαρικα"τα πρωτοπαλικαρα (αλλων ΧΚ),να γελασει λιγακι το χειλακι τους "
Comment