Announcement

Collapse
No announcement yet.

αποκριατικη εκτιμηση

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

πωω καλα ειστε πολυ γατακια μου φαινετε,,ρεεεε μονο εγω θυμαμαι την καταρα απροσπελαστηη???μονο εγω θυμαμαι μετσοβο με καλα χιονια??μονο εγω θυμαμαι λιμνες στα γιαννενα παγωμενες παγκακια κρυσταλο??μονο εγω θυμαμαι ζαγοροχωρια με τρελα χιονια???μονο εγωωωωωωω???τι χειμωνες καλους μου λετε και κουραφεξαλα...και τοτε καλος υετος υπηρχε και ομως υπηρχε
    :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

Είναι νομίζω ύβρις να συγκρίνουμε το Χειμωνα του 2005 με το φετινό Χειμώνα-οπερέττα...ασφαλώς και το 2005 ήταν ο καλυτερος Χειμωνας για Ηπειρο με πολλά χιόνια γενικά πανω από τα 700μ όπως επίσης ήταν πολύ εντυπωσιακός Χειμώνας και για τον Έβρο αλλά εκανε και ενα δεκάημερο αρχες Φλεβάρη με ψυχρους βορίάδες και προσηνεμο καιρο οπότε ικανοποιηθηκαμε και στην Ευβοια-Αττική-Κρητη κτλ αφού πανω από τα 350μ στην Αττική θυμάμαι οτι ειχε διαρκή χιονοστρωση για 10 μερες τουλαχιστον και χιονισε κανονικοτατα και σε ολο το λεκανοπεδιο...χιονια και στη Θεσσαλονικη εκεινη την χρονιά χιονια γενικά στα χιονοδρομικα βροχες κτλ κτλ....φετος απλα μια παρωδία Χειμώνα μεχρι στιγμης με εξαίρεση την περίοδο των γιορτών που κάπως προσκαιρα πηγε να σοβαρέψει και ειπαμε όλοι βρε λες?""

Comment

Originally posted by αστραπόχιονο
        Originally posted by giatrellis8
        Originally posted by terry
        ποσο ασχετος πρεπει να ειναι καποιος για να του αρεσει το φετινο χαλι που ειχαμε και θα εχουμε???απορω δηλαδη με μερικους.......
        +100000000000

Σε οποιον αρεσουν τετοιου ειδους ''χειμωνες'' να παει κατα Μαλαισια μερια.Ωραιοτατοι μουσωνες all year round...
        Βρε σεις γιατι ειστε επιθετικοι?

α) Εξηγήσαμε 100 φορές για ποιούς λόγους είναι πώρωση ο χειμώνας ειδικά στην περιοχή μας εδω ως τώρα.Οποιος δεν θέλει να καταλάβει δεν καταλαβαίνει!Ειπαμε για τα συνεχη χιόνια στα ορεινά, για τις 2 χιονοστρώσεις πόλη, για τον άπειρο υετό και τις κανονικές σε σχέση με το μέσο όρο μέγιστες.

β) Είπαμε ότι για να είναι τέλειος πρέπει να ρίξει ένα καλό χιόνι μέσα στο Φλεβάρη, που το χρωστάει άλλωστε από χρόνια

γ) Στο κάτω κάτω της γραφής το πόσο έυκολα ικανοποιείται κάποιος είναι προσωπική του υπόθεση. Σίγουρα πάντως δεν έχει να κάνει με ασχετοσύνη γιατί γνωρίζουμε καλά τι χειμώνες έκανε στην περιοχή, ειδικά εγώ ως παλιότερος. Σε διαβεβαιώ λοιπόν με πλήρη επίγνωση των τελευταίων 25 χρόνων, πως χειμώνα με τόση διάρκεια στα φαινόμενα για 2,5 μήνες χωρίς σταματημό δεν έκανε εδώ τα τελευταία 25 χρόνια

δ) Το γαμπρό τον ξυρίζουν έτσι κι αλλιώς στο τέλος,αν βγει με Αλκυονίδες όλος ο Φλεβαρης και 20 βαθμούς θα είμαι και εγώ πολύ δυσαρεστημένος!Πάντα μιλάμε για το χειμώνα ως τώρα εδω και με δεδομένο πως 4 στις 7 μέρες χιονιού στατιστικά στα Γιάννενα σημειώνονται Φλεβάρη μήνα! [i]
        φιλε αστραποχιονο(χρηστος,αν θυμαμαι καλα) γινομαστε ερειστικοι οπως λες,γιατι μερικα παιδια θελουν να μας πεισουν οτι φετος ειναι ολα νορμαλ.Χειμωνα φετος εκανε ΜΟΝΟ 20 μερες,και αυτες κουτσες.

Παλια ο χειμωνας κρατουσε 3,5 μηνες.Τωρα με το ζορι 1...Ευχαριστω αλλα δε θα παρω...

Υ.Γ. Θυματε κανενας να μας πει αν εβρεχε ποτε στα 2000 μετρα(τελη Γεναρη),πριν απο 15-20 χρονια???Edited by: giatrellis8 "
        σνόου αντίκτηντ

Comment

ρε παιδια το λετε και μονοι σας.Γιατι μπερδευεστε και παιδευεστε?Ο χειμωνας 2005-2006 ηταν σουπερ.Οκ?Αν συμφωνουμε ολοι σ αυτο τοτε γιατι μπερδευομαστε.Δε γινεται ολοι οι χειμωνες να ειναι σαν τον χειμωνα 2005-2006.Εκεινος ο χειμωνας συμβαινει σπανια.Κι οταν μιλαμε για παλιακους χειμωνες δεν εννουμε οτι ολοι οι παλιοι χειμωνες ηταν ετσι.Ακολουθησε ο 2006-2007 που ηταν τραγικοτερος και ξηροτερς ολων των εποχων κι ενας επισης πολυ ξερος και με μεσες θερμοκρασιες χειμωνας 2007-2008.
          Ε λοιπον ο χειμωνας 2008-2009 ειναι πολυ υγρος και αναπληρωνει τα σπασμενα των προηγουμενων ετων και ειναι λιγο πιο θερμος απο τα αναμενομενα.Που ειναι το προβλημα δεν μπορω να καταλαβω.Ας δει καποιος τις θερμοκρασιες με τις οποιες εκλεισε ο Ιανουαριος.

Comment

Τσεκάρετε αυτό

http://www.skifun.gr/prognosi/prognosi-kairou-apo-02-02-2009-eos-08-02-2009-2.html
            From all the things i have lost, i miss my mind the most...

Comment

παντα σημειώνονταν και βροχές στα 2000μ κατά καιρούς αλλά συνηθως μετά από μια ή 2 μέρες γύριζε βοριάς και ξαναχιόνιζε χωρίς να διαλυσει το χιονι ο νοτιάς...

Comment

καλα κωστα οχι οτι θελω να σε θιξω αλλα αυτο το πραγμα δεν ειναι χειμωνας πως το λενε βρε παιδακι μου???οι διαταξεις παραπαμπουν σε φθινοπωρο..πως να γινει τωρα

Comment

εγω παντως το βλεπω για ηπιο χειμωνα.

Comment

Originally posted by geornik
                    παντα σημειώνονταν και βροχές στα 2000μ κατά καιρούς αλλά συνηθως μετά από μια ή 2 μέρες γύριζε βοριάς και ξαναχιόνιζε χωρίς να διαλυσει το χιονι ο νοτιάς...
                    αυτο τα λεει ΟΛΑ
                    σνόου αντίκτηντ

Comment

Originally posted by giatrellis8
                      Originally posted by geornik
                      αυτο τα λεει ΟΛΑ
                      σιγουρα εβρεχε και παλι .αν δετιε αρχει α του τζιφος θα καταλαβετε
                      σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Originally posted by terry
                        πωω καλα ειστε πολυ γατακια μου φαινετε,,ρεεεε μονο εγω θυμαμαι την καταρα απροσπελαστηη???μονο εγω θυμαμαι μετσοβο με καλα χιονια??μονο εγω θυμαμαι λιμνες στα γιαννενα παγωμενες παγκακια κρυσταλο??μονο εγω θυμαμαι ζαγοροχωρια με τρελα χιονια???μονο εγωωωωωωω???τι χειμωνες καλους μου λετε και κουραφεξαλα...και τοτε καλος υετος υπηρχε και ομως υπηρχε

βρε αγόρι μου οι παγωμένες λίμνες και τα παγκάκια κρύσταλλο γίνονται με ήλιο, μόνο και μόνο επειδή έχει μείον και δυνατό βοριά για 5-10 ωρες σε καιρό προσηνέμων... αυτό θα πει χειμώνας; να κουνήσω και τα αυτάκια; Τώρα το να έχει 3 μέτρα χιόνι στα 1200μ είναι έξαρση και γίνεται μια φορά στα 10 χρόνια... έγινε το 2005... αλλά και τότε τα βουνά ηταν γυμνα μέχρι τα τέλη Γενάρη... αυτός ο χειμώνας ναι ηταν καλυτερος από το φετεινό, αλλά μόνο αυτός(λέω για τα τελευταία 10 χρόνια)... ποτέ δεν έχω δει τα βουνά να έχουν συνεχώς χιονοκάλυψη στα 1300-1400 μέτρα από τα μέσα Δεκεμβρίου... ποτε... και ακόμα και τώρα χιονίζει στα Ανατολικά του Νομού...
                        Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Δεν το συγκρίνουμε βρε παιδιά με το 2005!Εκείνος ο χειμώνας πάει πακέτο με τους χειμώνες 86-87 και 92-93 για Ήπειρο σαν κορυφαίος σε διάρκεια χιονοπτώσεων.Απλά είναι πολλές οι παράμετροι που εξετάζουμε σε εναν χειμώνα. Ειναι τα χιονια,είναι οι βροχές, είναι η διάρκεια των κακοκαιριών και η έντασή τους, είναι η ηλιοφάνεια και το κρύο.Λοιπόν, με βαθμολογία με άριστα το 10 ως προς αυτά βάζω στο φετινό χειμώνα ως τώρα:

1) xionia 5 sta 10
                          2) broxes 8 sta 10
                          3) diarkeia broxon 10 sta 10
                          4) nefokalypsi 10 sta 10
                          5) kryo 3 sta 10

ως τώρα.Αν έβαζα το 2005 θα είχαμε

1) xionia 10 sta 10
                          2) broxes 7 sta 10
                          3) diarkeia broxon 6 sta 10
                          4) nefokalypsi 8 sta 10
                          5) kryo 8 sta 10

Υπαρχουν τα + και τα -.Προφανώς εσεις μόνο τα χιόνια αξιολογείτε ως χειμώνα,δέχομαι την άποψή σας.
                          Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

εβρεχε????μαλλον τελικα δν ξερετε τελοσπαντων..σε γνησιους ελληνικους χειμωνες αν θα εβρεχε θα ηταν το πολυ για 1-2 ωρες μεχρι να σκανσει το μετωπο να γυρισει σε χιονακι....ασε που γενικα σε εναν χειμωνα αυτο το εκανε το πολυ 2 φορες,,και οχι 4+2 που θα κανει τωρα.....κωστα ηπιος χειμωνας ειναι αλλο πραγμα αυτο που εχουμε εμεις ειναι ενα πολυ καλο φθινοπωρο

Comment

Η δικια μου βαθμολογια.

XIONIA 2/10
                              ΒΡΟΧΕΣ 8/10
                              ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΒΡΟΧΩΝ 6/10
                              ΝΕΦΟΚΑΛΥΨΗ 9/10
                              ΚΡΥΟ 3/10

για τη δικη μου περιοχη παντα.

Comment

στα Γιάννενα για να χιονίσει θέλει Νοτιάδες και για να κάνει κρυο θέλει Βοριάδες... διαλέγω το πρώτο
                                Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Working...
                                X