Announcement

Collapse
No announcement yet.

31/1/2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 31/1/2009

1)

Ανέβηκα μετά από 2 χρόνια Καλάβρυτα και αυτό που δυστυχώς είδα είναι ότι δεν έχει καλή σήμανση πιστών το χιονοδρομικό.

2 φορές ακολουθώντας τα βέλη βγήκα άθελά μου σε απάτητο δηλαδή εκτός πίστας. Μία παράλληλα με το κάτω πιατάκι και 1άλλη μία ούτε κι εγώ ξέρω πού.

Ευτυχώς δεν έφαγα τα μούτρα μου. [i]

2)

Στο site, αναφορικά με το ΧΚ Καλαβρύτων γιατί δεν αναφέρεται το ύψος χιονιού? Απορία το έχω.... αν ξέρει κάποιος ας μου πεί...

3)

Πολύ σωστός ο τύπος στο κάτω σαλέ που φώναξε ότι ο καφές είναι πανάκριβος.... Στο Μανχάταν σίγουρα είναι φθηνότερος....!!!

4)

Το χιόνι γύρω στη 1 η ώρα ήταν χάλια...κόλαγε το πέδιλο ...είχαν γίνει οι πίστες χάλια, οκ είχε πολύ κόσμο. Ευτυχώς γύρω στις 3-4 μου φάνηκε ότι το πατήσανε οπότε και το ευχαριστήθηκα καλύτερα μετά ...

Περιμένω τις γνώμες σας.....

Edited by: antonia "

Originally posted by antonia

1)

Ανέβηκα μετά από 2 χρόνια Καλάβρυτα και αυτό που δυστυχώς είδα είναι ότι δεν έχει καλή σήμανση πιστών το χιονοδρομικό.

2 φορές ακολουθώντας τα βέλη βγήκα άθελά μου σε απάτητο δηλαδή εκτός πίστας. Μία παράλληλα με το κάτω πιατάκι και 1άλλη μία ούτε κι εγώ ξέρω πού.

2)

Στο site, αναφορικά με το ΧΚ Καλαβρύτων γιατί δεν αναφέρεται το ύψος χιονιού? Απορία το έχω.... αν ξέρει κάποιος ας μου πεί...

3)

Πολύ σωστός ο τύπος στο κάτω σαλέ που φώναξε ότι ο καφές είναι πανάκριβος.... Στο Μανχάταν σίγουρα είναι φθηνότερος....!!!

4)

Το χιόνι γύρω στη  1 η ώρα ήταν χάλια...κόλαγε το πέδιλο ...είχαν γίνει οι πίστες χάλια, οκ είχε πολύ κόσμο. Ευτυχώς γύρω στις 3-4 μου φάνηκε ότι το πατήσανε οπότε και το ευχαριστήθηκα καλύτερα μετά ...

Καλησπέρα.Δεν έχω ανέβει φέτος ακόμα Καλάβρυτα,οπότε δεν έχω άποψη.Το θέμα όμως των υπερβολικών τιμών στο σαλέ του Χ.Κ.Κ.,αλλά και άλλων Χ.Κ.,είναι παλιό θέμα και όχι καινούριο.Προσωπικά,δεν αφήνω cent στις τσέπες των τύπων που κοιτάνε να βγάλουν από την μύγα,ξύγκι....Όλα στο σακιδιάκι μου από το σπίτι και στο σαλέ,μόνο για τουαλέτα ...Και πολύ τους πέφτει "
    Beati Paoli.........

Comment

+1000000000

Comment

μετα απο 3 κατεβασιες που εκανα με την παρεα μου στην στυγα λογο του κοσμου,αποφασισαμε να μεταφερουμε το παιχνιδι μας στην πιστα του αχιλλεα μιας και ειχε λιγοοοτερο κοσμο σε σχεση παντα με στυγα.η πιστα ηταν χωραφι αλλα πραγματικα το ευχαριστηθηκαμε!οσο για το πεδιλο που κολλαγε,ισως αν το κερωσεις να μην κολλαει πουθενα.το λεω αυτο γιατι η σανιδα του snowboard που εχω,ακουμπαει σε μεγαλυτερη επιφανεια απ'οτι τα πεδιλα του σκι και αν δεν ειναι κερωμενο θα κοβει ταχυτητα πολυ περισσοτερο απο τα πεδιλα!
        μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Δεν εφταιγε το πέδιλο, άλλωστε είναι καινούριο, έφταιγε ότι το χιόνι ήταν κατά τόπους βουνό καθώς είχε περάσει πολύς κόσμος. Thanks πάντως.

Όσο για τις τιμές κι εγώ το ίδιο κάνω, μη σου πώ κάθομαι κιόλας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα όσο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν .... δεν τους νοιάζει.

Edited by: antonia

Comment

Αγαπητή Αντωνία...

1. Παράξενο αυτό που λες για την σήμανση, μικρό χιονοδρομικό και πολύ εμφανείς οι πίστες του.

2. Είναι πάγια τακτική του ΧΚΚ. Βλακεία αλλά το κάνουν. Το ΣΚ που μας πέρασε όμως δεν υπήρχε θέμα επαρκούς κάλυψης. Αντίθετα έμαθα και είδα από φωτογραφίες ότι είχε πολύ χιόνι.

3. Ο καφές και οτιδήποτε άλλο στο κάτω σαλέ είναι ακριβά. Ακόμα χειρότερα για κάποιον μη-καπνιστή είναι ΤΙΓΚΑ στον καπνό. Ότι χειρότερο...Έχουμε όμως επιλογή. Δεν αγοράζουμε καφέ στο βουνό. Απλά...Έχουμε ελεύθερη αγορά και δεν μπορεί να επιβάλει ΚΑΝΕΝΑΣ σε ΚΑΝΕΝΑ τιμές. Εσύ πήρες καφέ? Αν ΝΑΙ, είσαι μέρος του προβλήματος...

4. Ακόμα και στην Αυστρία όταν είχα πάει, σε πίστες που γινόταν πανικός το χιόνι γινόταν χάλια και εκεί. Τι να σου κάνει το ΧΚΚ? Να βγάλει το ρατρακ στην μέση της ημέρας, να αλέθει τους σκιερ?

Comment

Originally posted by antonia

1)

Το ΧΚΚ εδώ και αρκετα χρόνια σηματοδοτεί βάσει κανόνων της FIS κοινώς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Γνωρίζεις τι ακριβώς λέει...? Σε άλλα χιονοδρομικά ΔΕΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΒΑΣΕΙ FIS αλλά ... όπως να'ναι... Θέλεις να σου πω πια...? Το ΧΚΚ από τότε που άρχισε την συνεργασία με το Val D' Isere έχει ευθυγραμμιστει με τα παγκόσμια πρότυπα σήμανσης που χρησιμοποιούν όλα τα μεγάλα σοβαρά χιονοδρομικά του εξωτερικού...

2 φορές ακολουθώντας τα βέλη βγήκα άθελά μου σε απάτητο δηλαδή εκτός πίστας. Μία παράλληλα με το κάτω πιατάκι και 1άλλη μία ούτε κι εγώ ξέρω πού.

Τα βελάκια στις επιστροφές των αναβατήρων υπάρχουν καθαρά προσανατολιστικά για να σε οδηγήσουν στις πινακίδες αφετηρίας της κάθε πίστας ... που προφανώς αγνόεισες... και γι'αυτό βγήκες εκτός... Σε κάθε αρχή πίστας υπάρχει πινακίδα που που στην ονομάζει...και έχει αριθμό...

2)

Διότι το ύψος μπαίναι γα δημοσχεσίτικους λόγους στα άλλα ΧΚ... Στα ΧΚ του εξωτερικού υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος μέτρησς του χιονιού... που δεν τηρήται στο Ελλαδιστάν. Το ΧΚΚ σου αναγράφει αν το χιονι είναι επαρκές μέσα στις πίστες (αυτό μας νοιάζει ετσι και αλλιώς) ώστε να κάνεις σκι με ασφάλεια... καθώς και το ύψος και την ημερομηνια της τελευταίας χιονόπτωσης για να κρίνεις αν έχει αρκετή πούδρα ή πάγο για εκτος πίστας... Τι να τα κάνεις τα εκατοστά...? Αλλού έχει 10 πόντους... αλλού 1 μετρο...? Τι ακριβώς να γράψει...? Το πιο πιθανό είναι να θεωρησεις οτι σε κοροιδεύει...

3)

Μεγάλη κουβέντα έχω πει ότι δεν θα ξαναφερθώ στο φορουμ... Ευχαρίστως στο πάνω σαλέ... να έρθετε να το συζητήσουμε...

4)

Το χιόνι γύρω στη 1 η ώρα ήταν χάλια...κόλαγε το πέδιλο ...είχαν γίνει οι πίστες χάλια, οκ είχε πολύ κόσμο. Ευτυχώς γύρω στις 3-4 μου φάνηκε ότι το πατήσανε οπότε και το ευχαριστήθηκα καλύτερα μετά ...

Το Σαββατο 31/01 ΧΙΟΝΙΖΕ 2 ΩΡΕΣ και το χιόνι ήταν φρεσκότατο. Το πέδιλο δεν κολλάει στο φρέσκο χιόνι αλλά βουλιάζει...-γεμίζει χιόνι ... ιδιαίτερα αν δεν πλαγιάζεις-carvaρεις πολύ... Το ΧΚΚ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... Για να γίνει αυτό θα πρέπει το κέντρο να κλείσει... ή σταδιακά πίστα-πίστα... ώστε να μην υπάρχουν χιονοδρόμοι στις πίστες για λογους ασφαλείας... Που τα είδες εσύ τα ρατρακ το Σάββατο...? ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ και μπρεί να στο επιβεβαιωσει και το κέντρο επίσημα... αν τους στείλεις e-mail... Σκέψου να έκλειναν την Στυγα το Σάββατο για να την πατήσουν... τι θα άκουγαν από τους κάφρους-πελάτες... που θα θεωρούσαν ότι πέταξαν τα λεφτά τους... Απλά από τα περάσματα το χιόνι στις πίστες... έκατσε... η αν θες... εσφιξε... και γι'αυτό ειδες κάποια αλλαγή... Το ότι χι΄νισε ίσως και ήταν ένας λόγος που μπορεί να οδηγήθηκες εκτός πίστας... διότι μπορεί να έχασες τα εμφανή σημάδια από το πάτημα στις πίστες... Τι να κάνουμε... όταν χιονίζει έτσι γίνεται...

Πολύ καλές οι απορίες σου ... και πολύ καλό το ύφος όλου του ποστ σου...Μακάρι όλοι να εξεφραζαν τις ερωτήσεις τους έτσι...

Φιλικά

Τεο...

"

Comment

Λοιπόν καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να στρωθεί το χιόνι εν ώρα λειτουργίας και με πολύ κόσμο, οκ...πάντως μετά είχε διαφορά για ποιό λόγο δεν ξέρω πάντως νομίζω ότι κατάλαβες τι εννοώ.. αν τώρα είπά κολλάει αντί βουλιάζει, λάθος όρος, μάλλον ξέρεις κάτι περισσότερο.

Όσο για τη σήμανση να σου πώ ότι έχω κάνει σκι στον Παρνασσό, Βασιλίτσα, Πήλιο και ποτέ δεν έχασα πίστα.... ποτέ δεν βγήκα άθελά μου εκτός πίστας και με καιρικές συνθήκες πολύ κακές...υπολειτουργίας!

Αυτό το παθαίνω μόνο στα Καλάβρυτα. Μπορεί να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές η σήμανση αλλά πχ. μετά το πιατάκι ρώτησα και εναν τύπο που ήταν υπεύθυνος (πως τους λέτε, λιφτάκιας?) που είναι η πίστα, μου έδειξε και βγήκα σε κάτι συρματοπλέγματα όπου μου έκαναν τη χάρη να με αφήσουν να περάσω αφού ήταν απασχολημένοι με το να θάβουν ένα αυτοκίνητο....?????!!!

Τι να πώ? [i] Θα δείξει και την επόμενη φορά.... "

Comment

Θα έχω ταλέντο φαίνεται ....

Να χάνομαι εκεί που είναι εύκολο για τους άλλους...

Και είχε και ομίχλη ....Edited by: antonia

Comment

Teo ..., παρ' όλα όσα λές θα ήθελα να αναφέρεται το ύψος του χιονιού..

Το ότι δεν αναφέρεται δίνει ακριβώς την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν μισή αλήθεια. Δεν θα ήθελα να κάνω σκι σε 15 πόντους χιόνι, θα ήθελα να το ξέρω για να μη πάω... είναι απλό.

Επίσης, είμαι πολύ ευσυνείδητη ως σκιέρ, για να αγνοώ τις πινακίδες.

Βγήκα εκτός 2 φορές σε 2 ώρες με άριστη ορατότητα. Μάλλον αυτό το Fis (πως το λές) δεν είναι τόσο καλό όσο το όπως να' ναι!!!!!

Προτιμώ...Edited by: antonia

Comment

Aυτην την στιγμή το κέντρο... σε σημεία έχει 10 πόντους... και αλλού 1 μέτρο... Τι να σου γράψει τον μέσο όρο...? Οπως λεεί και ο Blades ... πέφτει πολύ παραπληροφόρηση... και το ΧΚΚ εδώ και χρόνια δεν πέφτει σε αυτην την παγίδα... Αν σου γράψει ότι αυτη τη στιγμή.. π.χ. έχει 30 πόντους... και εσυ στην βάση... έξω από το κάτω σαλέ.. δεις 5... θα τρυς βρίζεις ναι ή οχι...? Η ενημέρωση στο επίσημο site του κέντρου σε ενημερώνει αν είναι επαρκές-ασφαλές η χιονοκάλυψη στις πίστες... και ταυτόχρονα σου δίνει το ύψος και την ημερομηνλία της τελευταίας χιονόπτωσης... Όταν βγαίνεις στο δρόμο με το αυτοκίνητο δεν σε νοιάζει τι ποσότητα ασφαλτοτάπητα έχει ο δρόμος... αλλά αν είναι σε θέση να τον οδηγήσεις...Π.χ. στην Εθνική οδο Κορίνθου-Πατρών βρίζεις τρέμεις και κλαις τα λεφτά σου για την κατάσταση του δρόμου...(όλοι μας...) Στην Αττική οδό όμως... αδηγάς με ασφάλεια κλπ κλπ... Η διαφορα... τραγική... Τι σε νοιάζει πόσο ασφαλτο έχει κάτω...? Δεν σε νοιάζει... Σε ικανοποιεί το γεγονός ότι ο δρόμος είναι τζάμι... Έτσι και στο ΧΚΚ... Τι σημασία έχει να κάτω από τα πέδιλα σου έχει 10 πόντους ή 1 μέτρο...? Σημασία έχει η επάρκεια χιονιου στις πίστες... Όσο για την ποιότητα του χιονιού... δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πολύ... Αν έχουν περάσει 3-4 μέρες από την τελευταία χιονόπτωση... ή αν έχουν μεσολαβήσει νότιοι άνεμοι με υψηλές (σχετικα) ερμοκρασίες ... το χιόνι... είναι στάνταρ σκληρό-παγωμένο... Αν δεν τα παρακολουθείς... (τα καιρικά..) φιλική συμβουλή.. να αρχίσεις να το κάνεις μιας και το σπορ αυτό... εξαρτάτε άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα... Αν δεν ξέρεις που να κοιτάξεις πεσ'το και όλοι εδώ μέσα θα σε βοηθήσουμε...

Τώρα όσον αφορά τον αποπροσανατολισμό σου... και εγώ θα απορήσω όπως ο Blades από πάνω... Στο σημείο με το αυτοκίνητο που πήγες ... είναι το snowpark... κοινώς χώρος-πίστα εν ονόματι ’λκηστις όπου είναι για άλματα κόλπα κλπ... Ο μόνος τρόπος προσέγγισης εκεί είναι ο αναβατήρας Θετις κοινώς το άνω πιατάκι... Ο συγκεκριμένος αναβατήρας εξυπηρετεί την πίσδτα ’λκηστης και την πίστα Ισμήνη... Πως...? Πολύ απλά... στο τελος του διαδρόμου του αναβατήρα...(με το που αφήνεις δλδ το πιατάκι) φάτσα κάρτα απέναντι σου ... έχει 3 πινακίδες... Η μια σε προτρέπει να πας δεξια... δλδ Ισμήνη... που είναι μια μπλε πίστα... και οι άλλες δυο (η μια κάτω από την άλλη) προς Αλκηστις-SnowPark.... Το γράφει ξεκάθαρα και αν έπεσες σε πολύ καθαρό καιρό... δεν είναι δυνατόν να μην τις είδες... Προφανως βέβαια δεν τις είδες αλλά αποκλείεται να σε παραπλάνησαν-μπέρδεψαν... Αφήνεις το πιατάκι και πας ή δεξια ή αριστερά... Στο ΧΚΠ ειδικά στα Κελάρια δεν γίνεται να βγεις εκτός... διότι πολύ απλα το πεδιο εκεί είναι έτσι... και να θες δεν βγαίνεις... Στην Φτερόλακα όμως...(να μην πω για Περιφερειακη-Σαχαρα) ή και Βασίλω... χάνεσαι άνετα... Αυτη είναι και η ομορφιά του πεδίου του Χελμού... Μεγάλη ποικιλία κλίσεων.. Φιλική συμβουλή... Όταν ξαναέρθεις εδω πάνω... πάρε ένα χάρτη από τα εκδοτήρια ή τις πληροφορίες και μελέτησε τον... Εχε τον στην τσέπη σου και μετά ψάξε τις πινακίδες να δεις ότι αποκλείται να χαθείς...

Φιλικά

Τεο...

Comment

μιας και μιλατε για την σημανση πιστων μου θυμισατε την Γαλλια
                        3 vallees 600 χιλιομετρα πιστων
                        δεν γινεται να χαθεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
                        παντου πινακιδες χαρτες ταμπελες και κοσμος να δουλευει
                        αλλη διασταση

αλλα ρε κοπελια στο καλαβρυτο χαθηκες;
                        λιγο δυσκολο μου ακουγεται
                        μικρο πεδιο και πολυ μα πολυ καλη σημανση οπως ειπε και το τρελο γελαδι πιο πανω
                        κανω σκι 10 χρονια εκει πανω δεν μου εχει τυχει απολυτως τιποτα και σε μερες με τρελη ομιχλη και εντος πιστας και εκτος
                        και περα απο τις πινακιδες εχουν και τους πασσαλους που σηματοδοντουνται οι πιστες οποτε και παλι ειναι δυσκολο να βγεις εκτος
                        πως τα καταφερες;
                        δωσε απλα λιγο περισσοτερη προσοχη την επομενη φορα και δεν θα ξαναχαθεις
                        Edited by: skimad
                        la grave....

Comment

Originally posted by skimad
                          το τρελο γελαδι
                          ουτε ονομασια ινδιανου να ηταν [i]

ΟΥΓΚ! "
                          μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

ειναι καποια κωδικα ονοματα αυτα
                            ψιλα γραμματα [i]