Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΓΕΝΑΡΗΣ ΠΩΡΩΣΗΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΓΕΝΑΡΗΣ ΠΩΡΩΣΗΣ

Το όνειρο κάθε μετεοπωρωμένου ο φετινός Γενάρης!Ατελείωτες κακοκαιρίες,εξαφάνιση του ήλιου και πολλά χιλιοστά σε όλη τη χώρα!Εδώ μάλιστα έκλεισε και με ένα χιονάκι!Πιο θερμος μεν από το μέσο όρο αλλά λογικό είναι με τόσα πολλά χαμηλά.Από μέσα Νοέμβρη ο καιρός μας ξεσκίζει σε ατελείωτα χαμηλά ενώ κατά περιοδούς ρίχνει και τα χιόνια του στις ημιορεινές περιοχές.Τα δε βουνά ψηλά σκίζονται από το χιόνι πλην μικρών πολύ θερμών περιόδων.Κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον για εδώ που είμαι,είναι μέχρι στιγμής φοβερός χειμώνας και αν κυλήσει σε υετοφόρο τέμπο ο Φλεβάρης και ρίξει ένα καλό χιόνι χαμηλά, τότε θα είναι ο καλύτερος χειμώνας που έχω δει ως τώρα σε διάρκεια και σε ποιότητα. [i]"
    Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Ο Ιανουαριος ειχε ολα μα ολα τα χαρακτηριστικα του Νοεμβριου, για το νησι της Ευβοιας, αν εξαιρεσουμε ισως το 1ο 10ημερο.
    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Εισαι λιγο υπερβολικος Χρηστο...παντως εδω τα 110μμ περσι τα πιασσαμε τελη Απριλη,φετος τελη Γεναρη...[i]"
      Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
      http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
      WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Για βρείτε έναν χειμώνα που για 2.5 μήνες σερί δεν έκανε πάνω από 3 μέρες συνεχείς καλοκαιρία και θα σας παραδεχτώ! [i]"
        Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Για ποια πορωση μιλαμε ρε παιδια??????

Δεν εχω ξαναδει να βρεχει 2-3 φορες σε ενα μηνα στα 1800-2000μ Γεναρη!!!

Οι μεγαλες ποσοτητες βροχης δε λεω καλες ειναι αλλα πεσανε λαθος εποχη....

Ενδεικτικα για την περιοχη μου ειχα το φθινοπωρο(Σεπτεμβρη -Οκτωβρη-Νοεμβρη) μολις 70.7mm ηδη τους 2 πρωτους μηνες του χειμωνα εχω 193.6mm....

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
            Για ποια πορωση μιλαμε ρε παιδια??????

Δεν εχω ξαναδει να βρεχει 2-3 φορες σε ενα μηνα στα 1800-2000μ Γεναρη!!!

Οι μεγαλες ποσοτητες βροχης δε λεω καλες ειναι αλλα πεσανε λαθος εποχη....

Ενδεικτικα για την περιοχη μου ειχα το φθινοπωρο(Σεπτεμβρη -Οκτωβρη-Νοεμβρη) μολις 70.7mm ηδη τους 2 πρωτους μηνες του χειμωνα εχω 193.6mm....
            Το έχω ξαναδεί το γενάρη του 2003 [i] Ετσι είναι οι μήνες με πάρα πολλά χαμηλά!Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Η μας αρέσουν οι κακοκαιρίες έστω και σαν κατάχρηση ή προτιμάμε απλά να καταγράφουμε κρύους μήνες. Εγώ προτιμώ το πρώτο.Φυσικά και θέλω ένα δυνατό χιόνι χαμηλά, έχουμε όμως ολόκληρο Φλεβάρη μπροστά μας!Αμα το ρίξει και αυτό, να δούμε σε ποιον δεν θα αρέσει ο χειμώνας "

Comment

Παιδιά καλησπέρα. Αν και καινούριος θα μου επιτρέψετε μια παρατήρηση Μη κάνετε λες και ο φετινός Γενάρης ήταν σαν Οκτώβρης ή και γω δε ξέρω τι. Τουλάχιστον στην περιοχή που βρίσκομαι δεν έχει ξαναρίξει τόση πολύ βροχή και θερμοκρασιακά δεν ήταν και τόσο χάλια με την έννοια ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες φέτος ήταν πάνω κάτω όπως και πέρυσι. Μόνη παραφωνία οι ελάχιστες αλλά με τόση βροχή τι να περιμένουμε; Και επιπλέον ΟΛΟ το χειμώνα το Μιτσικέλι, το βουνό ακριβώς πάνω απ'τα Γιάννενα, ήταν ΑΣΠΡΟ. Ποτέ δεν το έχω ξαναδεί για τόσες πολλές μέρες τόσο χιονισμένο. Ειλικρινά μακάρι να πάει και ο Φλεβάρης έτσι. Ας είναι πιο ζεστός, τουλάχιστον να ρίξει αρκετό νερό όχι όπως πέρυσι με 37 χιλιοστά όλο το μήνα!! Αε που μέχρι τώρα έχει ρίξει χιονάκι 2-3 φορές!! Τι αλλο θέλουμε όπως λέει και ο συντοπήτης Αστραπόχιονο!! Καλυτερα βροχές με σχετική ζεστη και κάπου κάπου χιονάκια παρά ο περσυνός ψυχοβγάλτης

Να'στε καλά και ευχαριστώ!
              From all the things i have lost, i miss my mind the most...

Comment

και εγώ παιδιά συμφωνώ ότι ο Γενάρης είναι καλός υετικά, αλλά όχι τόσο καλός θερμοκρασιακά.... Μόνο κάποια πολύ ψηλά βουνά πάντως, τα πήγανε πολύ καλά με τους νοτιάδες...... αλλά ο υετός , είναι υετός... όπως και να πέφτει
                Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Ετσι συντοπίτη! Το Μιτσικέλι ασπρίζει συνέχεια με τις ατελείωτες κακοκαιρίες και ο ήλιος δεν προλαβαίνει να το λιώσει ταχέως όπως συνέβαινε άλλες χρονιές!Η διάρκεια των βροχοπτώσεων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ,οι μέγιστες είναι μια χαρά, έχει ρίξει 2 χιόνια στην πόλη έστω μικρά και δεν μπήκε καν ο χιονομήνας Φλεβάρης!Τι άλλο θέλουμε?Απλά να συνεχιστεί η ηδονή! [i]"

Comment

Παντως ο Φλεβαρης δειχνει στην αρχη του να συνεχιζει τις υηλες τ του Γεναρη αφου απο Τριτη εως και Παρασκευη τουλαχιστον σε πολλες περιοχες θα εχουμε 20+ και καλο καλοκαιρι μετα!

Comment

O μισός Φλεβάρης έχει<< φύγει>> με συνοπτικές διαδικασιες...
                      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, απο ότι είδα απο τους χάρτες του Σάκη χθές τουλάχιστον, θα είναι κυρίως νοτιότερα ρε παιδιά, εάν δεν κάνω λάθος.

Τώρα το άν θα πάει και 13-14, ή 15 βαθμούς σε διάφορες περιοχές και στη Μακεδονία....ε, εντάξει........ούτε η πρώτη φορά που θα το κάνει χειμώνα θα είναι , ούτε σίγουρα και η τελευταία.
                        Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                        Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                        WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Ρε παιδιά, τι εννοείτε έχει φύγει'' ο Φλεβάρης ή ο Χειμώνας. Ποτέ δεν είχαμε σα χώρα παρατεταμένες παγωνιές και βροχές μαζί και χιόνια κτλ. 'Η το ένα θα συνέβαινε ή το άλλο. Πέρυσι ήταν λίγο πιο κρύα τα πράγματα χωρίς ίχνος υετού. Φέτος που έχει λυσάξει στη βροχή, λογικό είναι να έχει πιο πολύ ζέστη, όχι κάτι το φοβερό πάντως μέχρι στιγμής. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας Στην Ελλάδα ζούμε.

Και ο χειμώνας επ'ουδενή δεν έχει τελειώσει. Εχει τύχει 9 Απρίλη και να χιονίζει στα Γιάννενα μετά από σχετικά αδιάφορο χειμώνα
                          "
                          From all the things i have lost, i miss my mind the most...

Comment

και αυτή η ατάκα όμως στην Ελλάδα ζουμε" δεν ειναι απόλυτη γιατι στην Ελλάδα συνέβησαν ο Δεκέμβρης του 2001, ο Φλεβάρης του 2003, ο Γενάρης του 2006 κτλ.... και αναφέρομαι σε μήνες που και παρα πολλά χαμηλά ειχαν και πολυ υετο και πολυ χαμηλότερες θερμοκρασίες από την κλιματική τιμη...οπότε σε σύγκριση με αυτους τους μηνες που προανέφερα που ήταν ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΙ ο φετινός Γενάρης δεν είναι τιποτα αλλο παρα ενα κάλό και βροχερό Φθινόπωρο..."

Comment

Ετσι είναι Χρήστο, πραγματικά είχαμε χρόνια να δούμε όλα αυτά τα καιρικά στατιστικά...όντως έχουμε έναν πολύ καλό χειμώνα, υπερ του δόντος υετοφόρο, με πολλά νερά χαμηλά και χιόνια στα βουνά μας...αν έλλειπαν τα νεκρά διαστήματα ζέστης, θα ήταν ακόμη πιο υπέροχη η κατάσταση...τώρα αν κάνει και 2-3 καλά κρύα ως τα μέσα Μαρτίου, θα σημειώσουμε αυτό τον χειμώνα ως έναν από τους εντυπωσιακότερους...ας περιμένουμε ακόμη...στο τέλος να ξυρίσουμε τον γαμπρό.

http://weatherparty.blogspot.gr/
                              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Working...
                              X